2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar 3 ay 25 günlük uygulamada muhtemelen dönmeye başladı diyor da bizim daha dönmüyor daha doğrusu ayaklarından desteklersek kendini attırıp dönüyor evet iki gündür o altta kalan elini de çıkarmaya başladı. Ama kendi kendine yapmıyor bunu daha zamanı var galiba. Neyse en büyük sıkıntım bu olsa keşke varsın dönmesin şu an kafama taktığım konu çocuğum zayıfladı görebiliyorum yarın bir sağlık ocağına gidip tarttırcam. 5650 ydi geçen hafta gitmiştim. 2 haftada 150 gram almıştı. Yarın kilosunda düşme varsa mama alıcam artık. Birde emzirme danışmanlığı alcam yarın bakalım nasıl geçecek. İnşallah sütüm artar. Elimden geleni yapayım de gerisi de artık ne yapayım kısmet.

Atak mı, batak mı, aşı mı bilmiyorum.. Kabus gibi bir gündü. İnşallah gecemiz sakin geçer.. Ağlama, zırlama, uyumama, yatakta durmama, emmeme ama aynı zamanda mamada abartma bir saat arayla 120+90cc, 2 saat sonra bir 120lik daha. Durmuyor bir türlü. Herşeyi deniyoruz üstüste. Calpol de verdik. 10dk uyudu sadece Banyoda yaptırdık son mamadan önce. Mayıştı sanki

Bence hepimiz aynı dönemi geçirdik geçiriyoruz ve geçiricez. Bizde de çok felaket meme reddi vardı ama çok uzun sürdü 2. Aydan beri ben hiç oturarak emziremedim sonra zaten tavan yaptı. Sonra geçen hafta bir anda düzeldi 5 dk emmeye başladı en azından ama emerken terliyor yani o kadar hızlı emiyim de şu lanet memeden kurtulayım gibi Bugünde delirdi sürekli emmek istedi ben artık herhalde süt yetmiyor filan düşündüm ama 4 kez kaka yapmasına rağmen gazlı. Her diktiğimde havaya bir peynir tabağı bırakıyor omzuma aç olamaz diyorum ben anlamadım

Yani demek istediğim kilo alamamışsa ya da sınırda almışsa bile bir gün tekrar memeye geri dönecek ve alacak bir şekilde. Sütün de emdikçe artacak şuan emmiyor ama emecek hepsi gelişim özelliği. Yani bugünde o sütü getirmek için öyle çok çekti ki su gibi hep kafası sürekli sildim sürekli. Düzelecek hepsi canını sıkma hiç ben evde kendim tarttım bu süreçte herhalde bir 400 ile 600 gram arası almıştır diye umuyorum

Ben şu an aynısını yaşıyorum uyutuyorum koyduğum gibi ağlamaya başlıyor uyusun diye ayağımda sallıyorum uyuyor ama yine yatağa koyunca uyanıyor sabrım tükenmeye başladı

Böyle düşünmek için ne yapabilirim acaba ya doğurunca daha da arttı anksiyete

Ben şu an aynısını yaşıyorum uyutuyorum koyduğum gibi ağlamaya başlıyor uyusun diye ayağımda sallıyorum uyuyor ama yine yatağa koyunca uyanıyor sabrım tükenmeye başladı
Mayışmıştı, daldı kucağımda. Yatağa koydum. 5dk şu an yine kucakta uyuyor. Sabahtan beri böyleyiz.

Böyle düşünmek için ne yapabilirim acaba ya doğurunca daha da arttı anksiyete
Her gün deprem oluyor olmadığı gün yok devamlı çıt çıt sesler sallanmalar vs. Allah’ın kudreti karşısında o kadar aciziz ki herşey onun elinde. Ben şöyle düşünüyorum oturduğum bina iki büyük depremde de sağlam kaldı çok şükür yine olursa yine sağlam kalır. Bu şekilde kendimi rahatlatıyorum. Yavrularımda Allah’a emanet artık. Kaderde ne varsa o olur.

Hangi şehirdesiniz

Redpanda11 ay dediğin gibi oldu ya bugün çocuk sürekli emmek istiyor çok huysuz. Emziriyorum koyuyorum dakikalarca anında elini emmeye başlıyor. Aç mı diş mi atak mı anlamadım ben
Bizimkiler niye değişikler ya
bak saat tam 2de acıkıp uyandı (oysaki hiç huyu değildi bu saatler), 2 saat sonra tekrar uyanır ve ardından 1 saatte bir uyanmaya başlar dün gece bu kadar sık acıkamaz deyip emzik verdim ama asla kabul etmedi, ciddi ciddi her uyandığında beni aktif bir şekilde emdi. süt yetmeme gibi bir durum da yok eminim.

Hayır emmiyor diye üzülüyorduk ama gece de dahil bu kadar sık emmesi de iyi değil, ortaları yok resmen ama kilo aldı geçen haftadan beri farkındayım

20dk emdi, akşam altını erken değiştirdiğim için altını açtım. O da gözlerini açtı Şimdi tekrar emiyor, sanki hiç emmemiş gibi emiyor hem de

Ne zaman oldu bilmem ama bir süre sonra sanırım hepimiz yorgunluktan bayılmışız. 2.30 gibi uyandım. Derin uyuyordu. Normalde 3te falan uyanır. Dokunmadım valla. Zaten hemen uyumuşum geri. 5.30da uyandım hala ses yok. Bu sefer korktum o kadar derin uyuyormuş ki. Eline dokundum yaşıyor mu diye. Yine uyandırmadım. Bir 15 dk önce mıkırdanmaya başladı. Altını açtım, mama yedi. Kucakta şimdi uyuma modunda.

Ama anladığım bişey var ki bizi boşta bıraksalar biz o beslenme saatinde uyanıyoruz bir şekilde. Yok öylr 6 saat 8 saat uyku. Biyolojik saat çalışıyor en azından bende böyle

Düştü mü? Durumlar nasıl @Phaedra
Geç gördüm canım düştü ama sabah vardı yine 37.8 lerdeydi tekrar verdim calpolü huysuzlukları cabası durup durup ağlamalar falan pars biraz daha az etkilendi ama dün pera gündüz hiç uyumadı neredeyse ve onun ateş daha yüksek seyirdeydi sanki hasta da olucaklar gibi geliyor sizin nasıl geçti aşı sonrası

tam dönmeler 4. Ayın sonuna doğru daha aktif olur ikizlerde o çaba bile yok
Bana asm hemşire pera az almış dediğimde 500 gr alması gerekirken 600 gr almış dedi ama o kıyafet ile tartıyo dikkate almıyorum aaa çok az yine flan diyince ben bu konuda çok hassasım aycee az olsa ben söylerim şuan çok iyi dedi, geçen ay sadece anne sütüyle 600 aldı bu ayda hrm anne sütü hem günde bazen 30 cc bazen 60 cc bazende 20 cc içti mamayı kiloya takılma yani artık her ay 1 kilo almıyolar tam doyamadığını düşünüyosan sen anlarsın bunu tabi ver mama çünkü gerçekten aç olunca çok huysuz oluyolar kaşık biberon kullan şimdiye kadar hiç biberon kullanmadıysa meme red yaşama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…