5700 bugünKaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.
Canım, kaşık, beslenme sondası vs hepsini dedim, farklı biberonlar da aldım. Ya biberondan sağılmış sütü bile içmiyor. Bugün doktoru demir eksikliğinin de iştahsızlığa neden olabileceğinden bahsettiBizim doktorumuz ek gıdanın bir yaşına kadar beslenmenin çok azını oluşturacağını bu yüzden mutlaka anne sütü ve mamaya devam etmemi söylüyor.
Bebiş biberon hiç almıyor mu? Hani ilk biberon ile anne sütünü versen sonra mamaya geçse?
Sizi kaç tarttı?
Kızlar benim kızım bazen mamayı reddediyor buraya yazıyorum biliyorsunuz. Dönemlik olabiliyor gerçekten. Benim sütüm yeterli olmadığı için kendimi o dönemler çok kötü hissediyorum ama büyüyorlar. Gelişim geriliği için ciddi uzun süreler beslenmemesi lazım. Merak etmeyin
Bugün uykuda en azından ağzına sokturdu canım ama oynadı içmedi, yine deneyeceğimCanım uykuya geçiş esnasında biberon vermeyi denedin mi hiç. Bizimde meme+biberon reddi var hemde bayadır, biberonu haftasonundan beri bu şekilde deniyorum işe yarıyo belki sende de yarar
Biz de iyiyiz şükür atakla uğraşıyorumbebeğimin bir haftadır huyu değişti ağlamayan bebeğin sesi binada yankılanıyor resmen bu arada aşı şimdilik ateş yapmadı ama aşırı huzursuz umarım sizde sıkıntı olmaz
Bizimkisi sanırım daha zayıf çıkacak sizinkinden ve doktor çok önemsemiyor. Boyu iyiyse emzirmeye devam kafasında. Ebe de aynı şeyi söyledi.Yanlış anlaşılma olmasın ben başlarda bir süre mama verdim yani mamaya karşı değilim ama benim kızım da içmiyordu o yüzden bıraktım.Sütümün durumunu da açıkçası bilmiyordum çünkü sadece ilk ay sağım yaptım sonrasında hiç yapmadım.5700 bugün
Geçen aynda mesela tam 600 gram almıştı sınırdaydı, ama bende hiç biberon reddinin üzerine gitmeden emzirmeye devam ettim ama 300 biraz üzdü beni bu ayBizimkisi sanırım daha zayıf çıkacak sizinkinden ve doktor çok önemsemiyor. Boyu iyiyse emzirmeye devam kafasında. Ebe de aynı şeyi söyledi.Yanlış anlaşılma olmasın ben başlarda bir süre mama verdim yani mamaya karşı değilim ama benim kızım da içmiyordu o yüzden bıraktım.Sütümün durumunu da açıkçası bilmiyordum çünkü sadece ilk ay sağım yaptım sonrasında hiç yapmadım.
Olsa olsa 5 tir çünkü kıyafetlerinden anlıyorum yani sağlığı sıkıntıya girmediği müddetçe sıkıntı yok. Boyu çok gÜzel demişti doktor 60-61 cm dedi 3. Ayda. Kilosu az ama sorun yok diyor her ay.Umarım çok daha iyi almıştır, takibini yapan dr normal buluyorsa iyidirbelki mamaya başlar ama iyidir gelişim geriliği için boy baş çevresi ile birlikte değerlendiriliyor diye biliyorum
Seni çok iyi anlıyorum ben de her ay bu duyguları yaşıyorum. Ablası hep önden önden giderdi gelişim olarak. Hiç böyle kaygılarım olmamıştı. Ama bu bebeğim ben zorlamazsam memeyi bile tutmak istemiyor kolay kolay da açlıktan ağlamaz. Ama bizde başka sorunlarda var. Gündüz hiç uyumaz 10 15 dk kucağımda uyursa uyur onun haricinde hep gazlı ve huysuz. Yere bırakırım oyun halısında oyalansın diye 5 dk zor durur. Devamlı kucakta yani. Bu yüzden de gelişmiyor bence.Geçen aynda mesela tam 600 gram almıştı sınırdaydı, ama bende hiç biberon reddinin üzerine gitmeden emzirmeye devam ettim ama 300 biraz üzdü beni bu ay
Ah aynı benimki yaAy bizimki de hiç ağlayan bir bebek değildi, bir iki haftadır dilini titrete titrete ağlıyor. Bazen gaz kaynaklı oluyor ama bazen anlamıyoruz nedeniniatak diyoruz o yüzden
Çok şükür canım, oynayan diğer değerler onun etkisi altında olabiliyormuş, mamayı kabul etmemesinden kaynaklı ek gıdaya 5. ay başlayacağız sanırımgelişiminin geri olmasından çok korkuyorum açıkcası
Kaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.
Evet evet, ek gıda beslenme ve doyma aracı olmayacak bir yaşına kadar.Kızlar, biliyorsunuz, bebeklerin her ay almaları gereken asgari bir kilo miktarı var ve ilk üç aydaki kilo bekletisi ile 4-6 ay arasındakini kilo beklentisi farklı ama en önemlisi bebeğin doğum kilosuna (ve boyuna, kafa çevresine vb.) oranla gelişimi. 6. Aya kadar doğum kilosunun iki katına ulaşmış olması bekleniyor, bazı bebekler daha erken de ulaşabiliyor tabii ama bu yapı meselesi.
Ayrıca aynensoyasosu nun dediği gibi biliyorum ben de. Bir yaşına kadar ek gıda bebeğin bir nevi tadım ve gıdalarla tanışma dönemi, ana besini büyük ölçüde anne sütü veya formül mama. (Hatta 6.-9. Arası anne sütü yüzde yetmiş, ek gıda yüzde otuz, 9.-12. Ay arasında da yüzde elli yüzde elli oranında veriliyor) Ve 300 gram da dördüncü ay için çok da az sayılmaz, tabii burada en önemli faktör doğum kilosu. 4 kilo doğup dördüncü ayda 6 kilo olan bebekle 2.5 kg doğup 6 kilo olan bebek aynı şekilde değerlendirilmiyor haliyle.
Telaş yapmayın o yüzden bence.
Bu günler de geçecek, hamileyken ne sıkıntıların olmuştu hatırlıyorum, senin için bebeğin suyu gelişimi vs, benim için erken doğum riski.. o günler nasıl geçtiyse inşallah bu günler de geçecek ve sağlıkla büyüyeceklerSeni çok iyi anlıyorum ben de her ay bu duyguları yaşıyorum. Ablası hep önden önden giderdi gelişim olarak. Hiç böyle kaygılarım olmamıştı. Ama bu bebeğim ben zorlamazsam memeyi bile tutmak istemiyor kolay kolay da açlıktan ağlamaz. Ama bizde başka sorunlarda var. Gündüz hiç uyumaz 10 15 dk kucağımda uyursa uyur onun haricinde hep gazlı ve huysuz. Yere bırakırım oyun halısında oyalansın diye 5 dk zor durur. Devamlı kucakta yani. Bu yüzden de gelişmiyor bence.
Yaa evet ne stresler yaşadık. Hala da ara ara tansiyonum çıkıyor.zaten küçük doğdular sağlıklarında bir sıkıntı olmadıkça sorun yok ama işte ana yüreğiBu günler de geçecek, hamileyken ne sıkıntıların olmuştu hatırlıyorum, senin için bebeğin suyu gelişimi vs, benim için erken doğum riski.. o günler nasıl geçtiyse inşallah bu günler de geçecek ve sağlıkla büyüyecekler
Evet canım çok haklısın. Ama hep aynı kıyafetleri giydiği için morali bozuluyor insanınKızlar, biliyorsunuz, bebeklerin her ay almaları gereken asgari bir kilo miktarı var ve ilk üç aydaki kilo bekletisi ile 4-6 ay arasındakini kilo beklentisi farklı ama en önemlisi bebeğin doğum kilosuna (ve boyuna, kafa çevresine vb.) oranla gelişimi. 6. Aya kadar doğum kilosunun iki katına ulaşmış olması bekleniyor, bazı bebekler daha erken de ulaşabiliyor tabii ama bu yapı meselesi.
Ayrıca aynensoyasosu nun dediği gibi biliyorum ben de. Bir yaşına kadar ek gıda bebeğin bir nevi tadım ve gıdalarla tanışma dönemi, ana besini büyük ölçüde anne sütü veya formül mama. (Hatta 6.-9. Arası anne sütü yüzde yetmiş, ek gıda yüzde otuz, 9.-12. Ay arasında da yüzde elli yüzde elli oranında veriliyor) Ve 300 gram da dördüncü ay için çok da az sayılmaz, tabii burada en önemli faktör doğum kilosu. 4 kilo doğup dördüncü ayda 6 kilo olan bebekle 2.5 kg doğup 6 kilo olan bebek aynı şekilde değerlendirilmiyor haliyle.
Telaş yapmayın o yüzden bence.
Peki senin litrelerce havuç ve armut suyu içmenYaa evet ne stresler yaşadık. Hala da ara ara tansiyonum çıkıyor.zaten küçük doğdular sağlıklarında bir sıkıntı olmadıkça sorun yok ama işte ana yüreği
Canım gönderEvet canım çok haklısın. Ama hep aynı kıyafetleri giydiği için morali bozuluyor insanın
Niloyayı pazardan almıştık bizOyuncak linki isteriz
Evet canım çok haklısın. Ama hep aynı kıyafetleri giydiği için morali bozuluyor insanın
Evet evet, ek gıda beslenme ve doyma aracı olmayacak bir yaşına kadar.
Doğum kilosu 3.1 şimdi 5.7. Doktorumuza bugün gelişim geriliğinden korktuğumdan bahsedince o da bana 6. Ayda 6.2 olması durumunda bizim için bir problem yok dedi. Ama bir yandan da mama verebiliyorsam vermem gerektiğini söylediama gelin görün ki veremiyorum.. 3-4 aylarda biberon ve meme reddinin çok yaşandığını 5. Ayda biraz düzeldiğinden bahsetti bir de bugün doktorumuz, umarım düzelir
Kansızlık için de damlaya başlıyoruz, 12 alt değer 10.1 çıkmış, sağlıkları yerinde olsun kilo işine zaten çok takıldığım söylenemez.
Bir de bugün doktordan çıkar çıkmaz çocuk cerrahisine gittik yapışıklık açıldı, sanırım idrar yaparken biraz yanması var o bölge kızarık diye, insan o kadar üzülüyor ki
Market çalışanı abla sen bu kadar havucu ne yapıyorsun diye sormuştuPeki senin litrelerce havuç ve armut suyu içmenne günlerdii
Benim tansiyonum bir anda gelişim durması derken ah zaman çok hızlı değil mi gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?