2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben hep siliyorum ama pamuk ve su kullanıyorum kuzu
Başlarda ben de siliyordum ama doktora genel sormuştum, o bölgeyi temizleyecek miyiz diye. O da hayır demişti.

Artık silmek yerine direkt lavaboda poposunu yıkamayı düşünüyorum zaten. Yıkayamadığımda da su ve bezle silerim

Spring05 bir de sen hamileyken uyarmıştın bizi, vajinal yaypışıklık konusunda. O yüzden dış dudak ve çevresini silip, mutlaka arayı silmesem de açıyordum. Kendimce önlem

Aynen aynen büyüdükçe o vajinal yapışıklık hormonlarla alakalı geçiyormuş aslında hiç telaşlanacak bir şey değil. Sadece bazılarının ki o kadar kapanıyor ki o zaman sanırım enfeksiyon ya da çiş yapmada zorluk gibi şeyler oluyormuş. Bir de zaten toplumda vajinismus sorunu var büyüyüp yapışıklık devam ederse onunla uğraşsın hiç istemediğimden çok hassasım o konuda

Vajinismus canım ülkemin kadınlara cinselliğin tü kaka olarak gösterilip kendi vücudunu tanımasına bile izin verilmemesinden kaynaklı daha çok ama öyle haklısın ki ben de asla istemezdim

Kaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.

Bizim doktorumuz ek gıdanın bir yaşına kadar beslenmenin çok azını oluşturacağını bu yüzden mutlaka anne sütü ve mamaya devam etmemi söylüyor.
Bebiş biberon hiç almıyor mu? Hani ilk biberon ile anne sütünü versen sonra mamaya geçse?
Kaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.
Sizi kaç tarttı?
Kızlar benim kızım bazen mamayı reddediyor buraya yazıyorum biliyorsunuz. Dönemlik olabiliyor gerçekten. Benim sütüm yeterli olmadığı için kendimi o dönemler çok kötü hissediyorum ama büyüyorlar. Gelişim geriliği için ciddi uzun süreler beslenmemesi lazım. Merak etmeyin

3. Ay kontrolünde 4700 tarttı ama 200 ü kıyafete beze çıktı. Yani 4500du. Bu ay daha 4. Ay kontrolüne gitmedik ama 5 kilo falandır diye tahmin ediyorum.

Kızımda günde toplasan yarım saat 40 dakika arası duruyordur.Çıngırak çok oyalıyor onu karşısına geçip sağa sola yukarı aşağı hareket ettiriyorum ya da önüne bir oyuncak ya da ayna koyuyorum.Mesela bugün az durdu çünkü midesine baskı yapıp kusuyor Akşam tekrar yapacağız bugün havadan sanırım emip uyumak istiyor genelde

3. Ay kontrolünde 4700 tarttı ama 200 ü kıyafete beze çıktı. Yani 4500du. Bu ay daha 4. Ay kontrolüne gitmedik ama 5 kilo falandır diye tahmin ediyorum.
Umarım çok daha iyi almıştır, takibini yapan dr normal buluyorsa iyidir belki mamaya başlar ama iyidir gelişim geriliği için boy baş çevresi ile birlikte değerlendiriliyor diye biliyorum

Canım uykuya geçiş esnasında biberon vermeyi denedin mi hiç. Bizimde meme+biberon reddi var hemde bayadır, biberonu haftasonundan beri bu şekilde deniyorum işe yarıyo belki sende de yarar

Ben bugün denedim ama kıyamadım beklicem ben de 5 ayı. Bu arada uzun zamandır yoksun iyisinizdir inşaallah sen de bebiş de
İyiyiz canım çok şükür büyüyoruz Bizim de 2 Mart da 4. Ay kontrolümüz vardı.Yarında sağlık ocağında aşımız var.Biraz yoğun geçti bu aralar pek giremedim buralara ama özlemişim sizleri Sen nasılsın bebeğin nasıl

Şifa olsun miniğe , bizim de ayrın aşımız var sağlık ocağında bende hiç kıyamıyorum ağlamasına dayanamıyorum hiç inşallah güzelce atlatırız ateşleri olmasın hiç

Biz de iyiyiz şükür atakla uğraşıyorum bebeğimin bir haftadır huyu değişti ağlamayan bebeğin sesi binada yankılanıyor resmen bu arada aşı şimdilik ateş yapmadı ama aşırı huzursuz umarım sizde sıkıntı olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…