Bak gördün müDiğer kan değerleri için normal dendi ama biraz kansızlık varmış kızlar, damlaya başlayacağız sanırım ikinci doktorundan dönüş bekliyorum şimdi
Ben hep siliyorum ama pamuk ve su kullanıyorum kuzu
Başlarda ben de siliyordum ama doktora genel sormuştum, o bölgeyi temizleyecek miyiz diye. O da hayır demişti.Kaka kalıntısı varsa kesin temizliyoruz yani ben temizliyorum. Çiş yapınca ıslak mendile hiç silmiyorum oranın florası bozulmasın diye ama kakada mutlaka siliyorum. Bir de o dudaklar silinmezse yapışma olabiliyor ben büyük kızımda yaşadım. Ben elimle hafif ayırıp dudağın altta kalan kısmını da temizliyorum. Yapışma olmasın diye ama kakada mutlaka sil bence idrar yolu enfeksiyonu çok oluyormuş bebeklerde. Biz hiç yaşamadık ama
Aynen aynen büyüdükçe o vajinal yapışıklık hormonlarla alakalı geçiyormuş aslında hiç telaşlanacak bir şey değil. Sadece bazılarının ki o kadar kapanıyor ki o zaman sanırım enfeksiyon ya da çiş yapmada zorluk gibi şeyler oluyormuş. Bir de zaten toplumda vajinismus sorunu var büyüyüp yapışıklık devam ederse onunla uğraşsın hiç istemediğimden çok hassasım o konudaBaşlarda ben de siliyordum ama doktora genel sormuştum, o bölgeyi temizleyecek miyiz diye. O da hayır demişti.
Artık silmek yerine direkt lavaboda poposunu yıkamayı düşünüyorum zaten. Yıkayamadığımda da su ve bezle silerim
Spring05 bir de sen hamileyken uyarmıştın bizi, vajinal yaypışıklık konusunda. O yüzden dış dudak ve çevresini silip, mutlaka arayı silmesem de açıyordum. Kendimce önlem
Vajinismus canım ülkemin kadınlara cinselliğin tü kaka olarak gösterilip kendi vücudunu tanımasına bile izin verilmemesinden kaynaklı daha çok ama öyle haklısın ki ben de asla istemezdimAynen aynen büyüdükçe o vajinal yapışıklık hormonlarla alakalı geçiyormuş aslında hiç telaşlanacak bir şey değil. Sadece bazılarının ki o kadar kapanıyor ki o zaman sanırım enfeksiyon ya da çiş yapmada zorluk gibi şeyler oluyormuş. Bir de zaten toplumda vajinismus sorunu var büyüyüp yapışıklık devam ederse onunla uğraşsın hiç istemediğimden çok hassasım o konuda
Çok şükür canım, oynayan diğer değerler onun etkisi altında olabiliyormuş, mamayı kabul etmemesinden kaynaklı ek gıdaya 5. ay başlayacağız sanırımBak gördün mü
Kaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.Çok şükür canım, oynayan diğer değerler onun etkisi altında olabiliyormuş, mamayı kabul etmemesinden kaynaklı ek gıdaya 5. ay başlayacağız sanırımgelişiminin geri olmasından çok korkuyorum açıkcası
Bizim doktorumuz ek gıdanın bir yaşına kadar beslenmenin çok azını oluşturacağını bu yüzden mutlaka anne sütü ve mamaya devam etmemi söylüyor.Çok şükür canım, oynayan diğer değerler onun etkisi altında olabiliyormuş, mamayı kabul etmemesinden kaynaklı ek gıdaya 5. ay başlayacağız sanırımgelişiminin geri olmasından çok korkuyorum açıkcası
Sizi kaç tarttı?Kaç kg tarttı peki doktor? Benim kızımda düşük kiloda ama bana mama bile ver diyen olmadı ben de çok korkuyorum.
3. Ay kontrolünde 4700 tarttı ama 200 ü kıyafete beze çıktı. Yani 4500du. Bu ay daha 4. Ay kontrolüne gitmedik ama 5 kilo falandır diye tahmin ediyorum.Bizim doktorumuz ek gıdanın bir yaşına kadar beslenmenin çok azını oluşturacağını bu yüzden mutlaka anne sütü ve mamaya devam etmemi söylüyor.
Bebiş biberon hiç almıyor mu? Hani ilk biberon ile anne sütünü versen sonra mamaya geçse?
Sizi kaç tarttı?
Kızlar benim kızım bazen mamayı reddediyor buraya yazıyorum biliyorsunuz. Dönemlik olabiliyor gerçekten. Benim sütüm yeterli olmadığı için kendimi o dönemler çok kötü hissediyorum ama büyüyorlar. Gelişim geriliği için ciddi uzun süreler beslenmemesi lazım. Merak etmeyin
5 aylıkken destekli oturtmaya başlayacaksınız dedi canımKızlar bir de 4. Ay kontrolüne gidenler doktorunuz destekli oturtmayla ilgili bir şey dedi mi? Her doktor farklı konuşuyor ne yapacağımı şaşırdım
Kızımda günde toplasan yarım saat 40 dakika arası duruyordur.Çıngırak çok oyalıyor onu karşısına geçip sağa sola yukarı aşağı hareket ettiriyorum ya da önüne bir oyuncak ya da ayna koyuyorum.Mesela bugün az durdu çünkü midesine baskı yapıp kusuyorBenimki emzirme yastığı dışında gün içerisinde toplasan 10 dakika anca tummy time yapıyordurnefret ediyor maalesef her şeyi denedim. Yastıkla, kolumda, yerde bir şekilde günlük 1 saati bulmaya çalışıyorum. Önerileriniz varsa her öneriye açığım
Oyuncak linki isterizHem de gazını çıkarıyor öyle çok iyi oluyorben fisher price çevirmeli ipli bir telefonu var onu koyuyorum önüne bir de dans eden bebek ve emekleyen bebeği koyuyorum hepsini değiştire değiştire bir 10 15 dk kafa rahat takılıyor öyle
Ben bugün denedim ama kıyamadım beklicem ben de 5 ayı. Bu arada uzun zamandır yoksun iyisinizdir inşaallah sen de bebiş de5 aylıkken destekli oturtmaya başlayacaksınız dedi canım
Umarım çok daha iyi almıştır, takibini yapan dr normal buluyorsa iyidir3. Ay kontrolünde 4700 tarttı ama 200 ü kıyafete beze çıktı. Yani 4500du. Bu ay daha 4. Ay kontrolüne gitmedik ama 5 kilo falandır diye tahmin ediyorum.
Canım uykuya geçiş esnasında biberon vermeyi denedin mi hiç. Bizimde meme+biberon reddi var hemde bayadır, biberonu haftasonundan beri bu şekilde deniyorum işe yarıyo belki sende de yararÇok şükür canım, oynayan diğer değerler onun etkisi altında olabiliyormuş, mamayı kabul etmemesinden kaynaklı ek gıdaya 5. ay başlayacağız sanırımgelişiminin geri olmasından çok korkuyorum açıkcası
İyiyiz canım çok şükür büyüyoruzBen bugün denedim ama kıyamadım beklicem ben de 5 ayı. Bu arada uzun zamandır yoksun iyisinizdir inşaallah sen de bebiş de
Şifa olsun miniğe , bizim de ayrın aşımız var sağlık ocağında bende hiç kıyamıyorum ağlamasına dayanamıyorum hiç inşallah güzelce atlatırız ateşleri olmasın hiçBizim de bugündü. 8100 Gr 68 cm olmuşuzaşıda çok ağladı eşim sağ olsun tutmaya korkuyor ben tuttum bacaklarını. O ağladıkça içim gitti. Şu anlık ateş yok huysuzluk var. Umarım bunu da kazasız belasız atlatırız
Bu arada kilosuna ve boyuna maşallah annesiiiBizim de bugündü. 8100 Gr 68 cm olmuşuzaşıda çok ağladı eşim sağ olsun tutmaya korkuyor ben tuttum bacaklarını. O ağladıkça içim gitti. Şu anlık ateş yok huysuzluk var. Umarım bunu da kazasız belasız atlatırız
Biz de iyiyiz şükür atakla uğraşıyorumİyiyiz canım çok şükür büyüyoruzBizim de 2 Mart da 4. Ay kontrolümüz vardı.Yarında sağlık ocağında aşımız var.Biraz yoğun geçti bu aralar pek giremedim buralara ama özlemişim sizleri Sen nasılsın bebeğin nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?