2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Çok normal duygularınız bence. İkincide normalde bilincinde olmadığı konularda da daha tecrübeli oluyor insan. Hani Bilgisayar oyunlarında level atlanır ya, oynadıkça yeni levellar açılır. İlk gebelikte birer birer açılıyor o levellar, heyecanla izliyoruz ama ikincisinde zaten açılmış levellardan geçiyoruz gibi düşünüyorum ben. Bir de bazı insanlar yirmili haftaların ortasına gelene kadar moda giremiyor. Ben öyleyim mesela.

İki çocuklu hayat biraz göz korkutucu gelebilir ama düşününce, çocuksuz hayata alışmışken çocuklu hayata nasıl adapte olduysak, hali hazırda bir çocuğun olduğu bir evde iki çocuklu olmaya daha kolay adapte olacağız bence. Sağlıkla geçirelim hepimiz bu süreci yeter ki

Ben sizi topiklerden hatırlıyorum çocuğunuzun olmasına ayrı ikincisine ayrı sevindim. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Canım düşüncelerinde yalnız değilsin. Kızım 21 aylık oldu. Midem bulanmadı ağrım yok hamile miyim değil miyim bilmiyorum çoğu zaman unutuyorum. Bazen tek öğünle gün geçirdiğim oluyor. Kilo bile almadım hala. Bende hamileliğimden hiç bir şey anlamıyorum. Ben de hiç bir şey almadım bakmadım bile o kadar salık yani. Sadece cinsiyet öğrenirken ufak bir his oldu birde sağlıklı mı değil mi endişesi. O da binde bir geliyor aklıma.
Aklımda olan tek şey nasıl üstesinden gelebilirim düşüncesi . Bir tarafım ne güzel kızım yalnız büyümeyecek diyor diğer tarafım nasıl baş edicem diyor. Ailem yok yanımda bir tek kayınvalidem ve görümcem var. Görümcemin 2 çocuğu var küçük zaten kendi halinde kendiyle zor ilgileniyor. Kayınvalidemde hep hasta yaşı var. Ben de baktırma taraftarı değilim ona. Kimseden de beklentide değilim
Kendimi hem yalnız hissediyorum hem de çıkmazda. Sanki hiç gücüm yokmuş gibi. Kızıma haksızlık edecekmişim gibi. Ben çoğu zaman bunları düşünüp ağlıyorum. Yalnızlık çok zor gerçekten. Ya da seni anlayacak birilerinin olmaması çok zor.
Çalışmıyorum ücretsiz izindeyim, arkadaş ortamım yok sohbet muhabbet edeceğim kimse yok ya da canım sıkıldığında gidebileceğim birileri Sadece kızımla ben. Eşim desen gelir eline telefonu alır saatlerce telefonla takılır iki kelam etmek yok. Kızıyla oynar uyur. Bayadır aslında yalnızlık çekiyorum ama dayanıyorum nasılsa.
Hormonlardan da olabilir ama bu aralar çok kafaya taktığımı farkettim. Nasıl olacak hiç bilmiyorum.

çok tuhaf ya hiç kayınvalidem ve görümcemle böyle şeyler yaşamadım. evlilikte 6.yılım.
ilk yıl birbirimizi çözene kadar sürtüştük eşim bilmeden ama maşallah diyeyim sonrasında :)
Masallah de :) ben de oyleyim bu arada daha sevgiliyken de 7 yillik evliligimiz boyunca bir kere benden is beklemedi. Kizim sen calisiyorsun git dinlen der, sofrayi kurmaya kalksam bile. Gorumcelerim de dunya iyisidir, eltim biraz cok konusuyor sadcee ve tarz olarak uyusmasak da anlasmanin bir yolunu buluyoruz. Tatile gideriz mesela sadece bir gorumcemle. Cok sık gorusmeyiz ayda 1 ya da 2 kayinvalidemin evinde hep beraber kahvalti ederiz ya da yemek yeriz. Baska kimsenin evine gidilmez bile. Ama yardim istesem hepsi kosar gelir cok şükür.

Gözünüz aydıın maşallah benimde azıcık çıkan göbüşüm iki gündür kayboldu pazartesi doktor kontrolümüz var o güne kadar evhamlı anne olmaya devam galiba
Ben yaptım sen yapma bende cok korktum telaşlandım bırden söndü göbeğim diye ama maşallah haftasına göre cıktı
Ee yakınmıs kontrol cok ta yok hayırlı haberler almak nasıp olsun

Ben sizi topiklerden hatırlıyorum çocuğunuzun olmasına ayrı ikincisine ayrı sevindim. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Evet bende sizi hatırlıyorum. Hatırlanmak ne güzel. Yıllarca tüp bebek konularında yazdım ne zor günlerdi... Çok şükür 5. Tüp bebekte kızıma kavuştum. buda süpriz gebelikkk. Allahım bize hediye yolladı bu bebişi şükürler olsun.

Benim kayınvalidem de köyde yaşıyor bir desteği yok bana. Ama annem arada gelir gider. Yinede tüm iş anneye kalıyor ki Çocuk emzirilecek altdeğiş vs. Allah yardım edecek inşallah hepimiz atlatacağız zor günleri.

nazar değmesin :) darısı arası kötü olan herkesin başına gerçekten

Ben de öyleee arkadaşlar soruyor heyecanlı mısın cinsiyet için yooo diyorum yok ama cidden yok merak etmiyorum ya da alışveriş kısmı gözümde büyüyüyor falan ama kızımda öyle miydi en ufak tırnak makasını araştırıp alırdım falan senden tek fark şu benim komple tüm psikolojim rahat doğunca ne olcak diye de korkmuyorum yani gelse de sevsek modundayım bu anneliğimi daha çok seveceğim gibi hissediyorum.

Ben yaptım sen yapma bende cok korktum telaşlandım bırden söndü göbeğim diye ama maşallah haftasına göre cıktı
Ee yakınmıs kontrol cok ta yok hayırlı haberler almak nasıp olsun
Oy maşallah miniğe evet herkes çok evham yapmıyorsun her şeye diyor keşke elimde olsa zor elde ettik birde bu gebeliği düşünmeden edemiyorum amin inşallah hayırlı haberler yazarım pazartesi buraya

Aman allahımmmm cok sinir bozucu yaaa herkesin temel problemi bence bu kayınvalide görümce terörü

Ay canım valla kahve içip anlatmalık tam duygularıma mı tercümansın ne ya sorma ben zaten yazın tatildeyim ya erken kalkmak istemiyorum geç yatmayı seviyorum geç kalkmayı da seviyorum ne diye arıyorsun yani her gün. Birde daha yeni 1 aylık evliydik o zaman bi sal bizi yani ayıptır. Ya en çok gıcık olduğum da şu olmuştu oğlu var 5 yaşlarında oğluna soruyor şunu seviyon mu işte seviyorum bunu falan derken sıra bana geliyor çocuk sevmiyorum dedi benim için ablası bunun üstüne ayyy çocuma benim diye kahkaha attı ay bir gıcık oldum çocuğun beni sevmemesine hani insan der o senin dayının karısı artık falan ne bileyim ya ben derim yani ama kendimi ezdiremem kusura bakmasın bu sene de yaparsa böyle saçma sapan hareketler ben de yaparım hiç umrum değil

Kızlar ben 16+2 deyim az önce farkettim memişten şeffaf su gibi bişey geldi
Arkadaşımda daha ileri haftalarda süt gibi geliyordu onu biliyorum ama benim hafta olarak erken ve su gibi şimdide hafif sızlıyor normalmidirki google amcayada sordum hemen olumsuz şeyler yok erken doğum yok bebekte sıvı azalması bilemem ne hemen çıktım yaşayan varmı

Ben de o yoldan geçtim neler neler yaşadım çok şükür şimdi kuzum iki yaşında 13+1 de hamileyim. İkisi de doğal oldu. Allah evlatlarımıza bundan sonra sağlık ve hayırlı bir ömür nasip etsin

Kızlar herşey bitti ya şimdi bebek bezi hesabına geçtim bu arada prima premium care yazanlar olmuş diye fiyatına baktım şok geçirdim ve eski usul çaput bağlamaya karar verdim donsuz falan gezsin evde alt tarafı bez valla inanılmaz mesela bir günde ortalama kaç bez gidiyor bebeğe? Ona göre birinde karar kılıp şimdiden yavaş yavaş alsak iyi olacak gibi

Selam kızlar bayadır giremedim buraya umarım iyisinizdirbenim de karnım artık belli gibi ama sadece ben anlıyorum ve hamileliğe başladığım kilodan 1 buçuk kg fazlayım hala. Şuan artık 4. Ayımızı dolduracağız. Göbeğimden aşağıya kahverengi çizgi belirginleşmiş bugün o dikkatimi çekti siz nasılsınız var mı bi gelişme beni de etiketleyin gelişmelere

Aman allahımmmm cok sinir bozucu yaaa herkesin temel problemi bence bu kayınvalide görümce terörü
Ay biz başlarda baya iyiydik ben çok saftım çünkü bir gün akrabalarından bahsediyorlar işte kız şu kadar bilezik şu kadar altın istemiş, sonra ailelerin araları bozulmuş, ayrılmışlar falan.
Ben de annecim valla ben bir şey istemedim gibisinden bir şey söyledim. İsteseydin alırdık dedi soğuk soğuk of keşke kahve içip çekiştirsek
Hahahah. Ben iki paket premium care aldım yeni doğan için. Sleppy iyi dediler bir paket de ondan. Ama çocuğun poposu primaya alışırsa naparım bilmem yeni doğan için ortalama 8 dediler bana

İlk basta 8-10 canım malesef hersey aldı basını gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…