2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar günaydın. İlk gebeliğimde yaşamadığım için sormak istedim.Sizde de soluk soluğa kalma nefesinizi ayarlayamama durumu var mı? Nabzım çok yüksek soluk soluğa kalıyorum
Ben de aynıyım canım vücudumuzdaki kan hacmi iki katına çıktığı için böyle oluyor üzerine bir de benim ritim bozukluğum var gümbüdü gümbüdü atıyor kalbim sürekli 😅

soyasosu soyasosu canım sana bişey sormak istiyorum. Ben haftada bir öğlen tok balıklı salata yapıyorum kendime çok seviyorım çünkü :/ . Bu en küçük gramajından kullanıyorum. Bi tehlikesi olmaz diye düşünüyorum ne diyorsun?
Haftada bir sorun olmaz canım ama o hafta balık yemişsen tüketmemeni öneriyorum💕

Amin canım ya sorma vallahi tam kalp güzel diye sevindim burnu çok ufak kemik neredeyse yok gibi dedi bagirsakta da parlaklık gördüm ikisi birleşince genelde down gibi anomali ye işaret eder dedi inan ter boşandı o an benden .. ayrıntılı da tekrar bakılacak işte rabbim sağlıklı hayırlı eylesin hepimizin evladını insallah
Çok geçmiş olsun canım ya inşallah birşey çıkmaz merak etme sen

Evet olabilir ama üç gündür bu durum beni epey yordu. Sanki akşama kadar çalışmışım hiç durmamışım da o kadar yorulmuşum gibi oluyorum. Sabah kalktığımda bu durum daha fazla. Mesela şu an kahvaltı yapamadım yavaş yavaş çiğnediğim halde nefes nefese kaldım.
Bir tavsiye de benden gelsin: tekerlekli park yatak. Ama yatağı mutlaka kapı ölçülerinizle karşılaştırıp rahat çıkarıp çıkaramayacağınızı önceden hesaplayın. (Bazıları ölçü standarttır sanıp hesaplamıyor, bkz. Ben 🤦🏼‍♀️🤣)

Ben de çok severim Leyla adını. Sağlıkla kavuşmanız dileğiyle❤️

Var. Ben de çok var, özellike yemek sonrası (gayet sağlıklı yemeklerden sonra bile) kalp çarpıntısı ve nefes nefese kalma yaşıyorum, sanki on dakikada üç km. Koşmuşum gibi. Önce tansiyon sandım ama tansiyonla alakasız çıktı. Beni asıl çarpıntı kısmı endişelendirdi. Doktora sorduğumda bir dereceye kadar normal ama çok rahatsız ediyorsa kardiyolojiye görün, eko çekilsin dedi. Henüz karar vermedim ne yapacağıma.

Çok stres olmuşsunuzdur, kalple ilgili bir şey olmadığına çok sevindim. Umarım iyi haberler alırsınız detaylıda.
Bende çok hareket ettiğimde kolay yoruluyorum mesela bir odayı süpürdüm vileda yaptım diyelim of aşırı yoruluyorum azıcık yürüdük gezdik kahve içtik eve geldik o bile sıcak yüzünden yoruyor kalbim hızlanıyor dinlenmem gerekiyor yani bence Şuan normal bu merak etme😊

Ben de ondan sordum senden öğrenip aynısını almaya karar verdim ama ben onu aldım diye düşünmüştüm 🫠 ben de güvenlik kamerası gibi alacağım çünkü 🥰
Ben temmuz agustos gıbı alırım sanırım .
Herkese günaydın,
19. Hafta itibariyle ben de hissetmeye başladım bir şeyler galiba. Karnımın alt tarafında bir kurbağa top olup takla atıyormuş gibi hissediyorum ara ara.

Al_pi Al_pi sizinle haftamız aynıydı, böyle bir şey mi hissetmemiz gerekiyordu acaba🤣
Ya ben hıssetmıyorum 1 kere hıssettım ama belkıde ben anlamıyorum ıcerde bısıler oluyor cunku gaz mı bagırsak mı dıyorum öyle güçlüde olmayınca .
KİRAZ için toplu bir açıklama yapayım. KİRAZ yüksek oranda kan sulandirma yapar bu yüzden gebelikte bi avucu geçmemeli denir çünkü kanamanız olabilir bunu üstüne basa basa dr söylemişti bana hele hele oksapar coraspirin kullananlar çok çok az yemeli kanama yaparmış
Coraspırın oksapar ve kıraz 😂😂 Aa ben neyse artık kirazlar kurtanır artık yemem zaten 🤣

Bende 17. Hafta 4 kilo ya uf çerez ve meyve sevgim beni bitirdi😂
Bu şey işte ben. :KK54: Arkadaşım doğum yapalı 9 ay oldu, doktoru artık yemesini yasaklıyordu kilo aldı diye. Sezaryen bir de. Şimdi hamile kaldığı kilodan da aşağıda. Bunu nasıl başarıyorlar anlamıyorum. Hamileler sonradan iğne batırılmış balon gibi patır patır kilo veriyor. O yüzden ben çok takmıyorum.:KK53:

Bu şey işte ben. :KK54: Arkadaşım doğum yapalı 9 ay oldu, doktoru artık yemesini yasaklıyordu kilo aldı diye. Sezaryen bir de. Şimdi hamile kaldığı kilodan da aşağıda. Bunu nasıl başarıyorlar anlamıyorum. Hamileler sonradan iğne batırılmış balon gibi patır patır kilo veriyor. O yüzden ben çok takmıyorum.:KK53:
İnşallah benim kilolarda doğum sonrası patır patır gider😂 ya şaka bir yana bence bu vitaminlerin her vücutta fazladan etkisi olabiliyor her sabah bir yumurta 5 zeytin 1 büyük parça peynir bal gibi herşeyi yiyen vitamin eksiği olmayan bana bir sürü vitamin yazdı ya😂 rahat rahat yiyip sonra kilo verebilmem için Allah bence bana erkek çocuk nasip etti kovalarım bol bol

Dişlerinizi fırçalarken diş etlerinizde kanama oluyor mu benim kan gölü resmen 🥺 hem oksopar hem Coraspirin kullanıyorum bundan mı kaynaklı acaba? Diş doktoruna görünmem lazım sanırım

İnşallah benim kilolarda doğum sonrası patır patır gider😂 ya şaka bir yana bence bu vitaminlerin her vücutta fazladan etkisi olabiliyor her sabah bir yumurta 5 zeytin 1 büyük parça peynir bal gibi herşeyi yiyen vitamin eksiği olmayan bana bir sürü vitamin yazdı ya😂 rahat rahat yiyip sonra kilo verebilmem için Allah bence bana erkek çocuk nasip etti kovalarım bol bol
Benim doktorum sadece 2 ay kullandırdı multivitaminleri. Sağlıklı beslen yeter vitaminler iştah açıyor zaten dedi. Vallahi doğruymuş bırakınca anladım. Bol bol sağlıklı sebze meyve protein sağlıklı yağ derken düzene soktum artık. Hepimizin tek temennisi kiloların gitmesi :KK53: :halay:

Kizlar ben bu mesajları alıntı yapıp cevap yazmayı unutmuşum kafam dalgın olunca 🤦🏻‍♀️

Canım inşallah birşey olmaz ama beklemesen kadın doğum aciller bu konuda ilgili oluyor takip ederler eğitim araştırma olan hastaneler hatta daha iyi bakar ordada perinatolog oluyor gelip bakıyor bebeğin herşeyine inşallah güzel haberler alırsın

panik yapmayın derim.ben de yedinci haftada gittiğim haastanede kalo atımını göremedi. öncesinde vardı. dedi benim cihazım kötü iyi bir cihazı olan yere git dedi. gittim her şey yolundaydı. ama gidene kadar da içim içimi yedi. sizi iyi anlıyorum benim de öncesi yedinci haftada kaybım olmuştu ve yine kaybettim dedim. kötü cihaza hiç güvenmemek lazım. içinizi serin tutmaya çalışın. bu ihtimali gözden kaçırmayın. inşallah bebeğin sağlığı yerinde diye düşünüyorum.

Belki dozuyla ilgili bir sıkıntı olmuştur inşallah yanlış görmüştür. Bazen yanlış bakabiliyorlar.Sen stres olma diyeceğim ama insanın elinde değil ne yazık ki.
Cok sagolun kizlar inşallah burun kemiği ve bağırsak parlaklık da ayrıntılı da düzelmiş olur 🤲🏻
Benim doktorum da vitamin olarak decavit verdi 1 haftadır kullanıyorum
Başka ne kullaniuorsun canım multivitamjn hariç bir de her gün mü atıyorsun decaviti ?
Ben decaviti içemiyorum onun yerine başka muadil ilaç veriyolar mı acaba ben oğlumda içemedim onu
Ben de içmekte çok zorlanıyorum 3 günde bir atayım bari dedim kendi kendime o kadar zor ki
Kızlar ben de 17+1 oldum bugün. Bulantilarim bayaa azaldı yemeye başladım artik diyordum ama son 3,4 gündür inanılmaz bir iştahsızlık var. Gebelik haftası ilerledikçe sürekli acıkılır filan diye duymuştum hep o yüzden bu durum beni tedirgin etti. Resmen zorla yemek yiyorum hiç bir şey yemek istemiyorum. Sizlerde durumlar nasıl iştah açısından?
Ben de iştahsızlık çok var canim hiç istemiyor yemek yapıyorum akşam onu bile yiyesim gelmiyor benimki yorgunluktan olabilir diye düşünüyorum hiç yan gelip yatamadım bu hamileligimde
Coraspirin decavit santafer fort kullanıyorum bende decavit oğluma hamileyken de kullandım hatta doğum sonrası da 3 ay devam dedi dr
Santafer fort nedir acaba demir ilacı mi ??
Vallahi tebrik ederim decaviti o kadar uzun kullanmak alkış ister ben bir gün yuttum 3 gün ara verdim bu akşam deniycem 🤭
Günaydın. Yazdığınızı yeni gördüm. Gynoferon magnorm decaviti doktorum da bana önermişti. Şimdi magnorm ve Gynoferonla devam ediyorum. Decaviti bıraktık. Multivitamin ve balık yağını takviye olarak önermiyorum yediğin besinlerden al artık para tuzağı bunlar genelde dedi. Omega3 için de haftada iki kere balık yersen takviyenin içimdeki omegadan daha sağlıklısını alırsın demişti. Vitamin değerlerim benim normal. Haftada 2 balık hergün ceviz yiyorum. Bebiş sağlıklı.
D3 kullanmiyor galiba kimse onu fark ettim 🤔
Ya cok iyi demiş ama ben normalde balık çok severim de yazın hiç içim almaz kışın severim masaallah canım
Bır suru vıtamın secenegı var ben ocean mumy e gectım onu kullanıyorum decavıtin yutması cok zor 😝

Basınız sagolsun ..
Imom diye bir şey vardı kahverengi bir hap o omega idi galiba içinde multivitamin de var kıydı hatırlamıyorum kızımda onu kullanmıştım bir de elenator var bildiğim onu da doğum sonrası kullandım hamilelik için de olani varmış ama ben de bi bakayım birini alayım hangisi en Ucuzsa çünkü bu vitaminler aşırı pahalı ve çok çabuk bitiyor seninkinden omega var mı canım?
Kızlar günaydın. İlk gebeliğimde yaşamadığım için sormak istedim.Sizde de soluk soluğa kalma nefesinizi ayarlayamama durumu var mı? Nabzım çok yüksek soluk soluğa kalıyorum
Hem de nasıl bende de çok var ama bende ritim bozukluğu da var belki ondan gebeliğin ilerleyen zamanları kardiyolijiye gitmeyi düşünüyorum bakalım
yildizsavascisi yildizsavascisi bir de nub a göre kız demişti arkadaşlar sana ama nub 11-13senin o attığın ultrason 13. Haftadan sonraysa zaten nub a bakılmıyordu nub 11-13 arası benim de nub u düz görünüyordu 13. Haftayı geçmişti.çocuğun pozisyonu ile alakalı olabilir genel olarak çok araştırdım bu durumu karın yapısı pelvis yapısı falan artık kemikten bile cinsiyet tahmini yapmaya başladım🤣 ben de ayrıntılı için yeşil alan açtım dedi doktor zeynep kamil de ama hiç zannetmiyorum ki randevu alabileceğimi yüksek ihtimal özel de yaptırıcam. Bir de her gittiğimde cihaza bağlı ölçümler falan değişik çıkıyor benim de başka bir doktora da gidebilirsin
Aynen yaa bir sen erkek demiştin ben tahmin eden instegram sayfasına bile yazdım kız dediler yok aslında haftası tam doğru uygundu zaten o nub hariç diğer tüm teoriler erkekti ben de teoriler tutmadı demiştim hatta 😅 ben devlette ayrıntılı için randevu aldım aslında ama özele gidicem kızımda gittiğim radyolog çok detaylı bakmıştı şimdi malum burun nazal kemik alt sınırın altında hagirsakta parlaklık çıktı o yüzden baştan savma baktirmayayim inşallah iyi haber alırım ya bayram öncesi bunlar moralimi bozdu bayram da kesin hep kafamda kuşku olacak down falan çıkar mı diye Allah korusun

Kizlar ben bu mesajları alıntı yapıp cevap yazmayı unutmuşum kafam dalgın olunca 🤦🏻‍♀️

Cok sagolun kizlar inşallah burun kemiği ve bağırsak parlaklık da ayrıntılı da düzelmiş olur 🤲🏻

Başka ne kullaniuorsun canım multivitamjn hariç bir de her gün mü atıyorsun decaviti ?

Ben de içmekte çok zorlanıyorum 3 günde bir atayım bari dedim kendi kendime o kadar zor ki

Ben de iştahsızlık çok var canim hiç istemiyor yemek yapıyorum akşam onu bile yiyesim gelmiyor benimki yorgunluktan olabilir diye düşünüyorum hiç yan gelip yatamadım bu hamileligimde

Santafer fort nedir acaba demir ilacı mi ??
Vallahi tebrik ederim decaviti o kadar uzun kullanmak alkış ister ben bir gün yuttum 3 gün ara verdim bu akşam deniycem 🤭

D3 kullanmiyor galiba kimse onu fark ettim 🤔
Ya cok iyi demiş ama ben normalde balık çok severim de yazın hiç içim almaz kışın severim masaallah canım

Imom diye bir şey vardı kahverengi bir hap o omega idi galiba içinde multivitamin de var kıydı hatırlamıyorum kızımda onu kullanmıştım bir de elenator var bildiğim onu da doğum sonrası kullandım hamilelik için de olani varmış ama ben de bi bakayım birini alayım hangisi en Ucuzsa çünkü bu vitaminler aşırı pahalı ve çok çabuk bitiyor seninkinden omega var mı canım?

Hem de nasıl bende de çok var ama bende ritim bozukluğu da var belki ondan gebeliğin ilerleyen zamanları kardiyolijiye gitmeyi düşünüyorum bakalım

Aynen yaa bir sen erkek demiştin ben tahmin eden instegram sayfasına bile yazdım kız dediler yok aslında haftası tam doğru uygundu zaten o nub hariç diğer tüm teoriler erkekti ben de teoriler tutmadı demiştim hatta 😅 ben devlette ayrıntılı için randevu aldım aslında ama özele gidicem kızımda gittiğim radyolog çok detaylı bakmıştı şimdi malum burun nazal kemik alt sınırın altında hagirsakta parlaklık çıktı o yüzden baştan savma baktirmayayim inşallah iyi haber alırım ya bayram öncesi bunlar moralimi bozdu bayram da kesin hep kafamda kuşku olacak down falan çıkar mı diye Allah korusun
Femibion multivitamin her gün içinden iki tablet çıkıyor onu içiyorum akşam. Her gün öğlen gyneferon ve haftada bir D3 Colefor içiyorum hamilelik başlangıcından beri kan değerlerim vitaminim normaldi sabah kahvaltıda normaldi bir dönem akşam yemeği güzel beslenemedim yiyemiyordum Şuan o da kalmadı. Bende artık bıraktırsın istiyorum her gittiğimde soruyorum hepsine devam ediyor anlamadım gitti

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 32
Dişlerinizi fırçalarken diş etlerinizde kanama oluyor mu benim kan gölü resmen 🥺 hem oksopar hem Coraspirin kullanıyorum bundan mı kaynaklı acaba? Diş doktoruna görünmem lazım sanırım
Bende bu durumu dün fark ettim baya baya oldu ama hiç hamileliğe yormamıştım 🥲

Back
X