- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.186
- 88
Ay ne bileyim aylık 1 kg aldığını ve günde 10 bez kullanıldığını varsayarsak gözüme hiç çok gelmemiştiKız 240 lık çok değil mi ben 1 numaradan 70 adet aldım sadece
Elden mi aldın netten mi baya çok almıssın cıdden 1 numara kullanılmıyor o kadar. Heee en kötü kendıne ped almazsın nasılsa pedle bez aynı fıyatkenarlarını kopar kullan
Aslında belli olmaz bebek küçük doğarsa ve minyon olursa bir ay kadar kullanır demişlerdi banagünde 10 taneden 300 tane yapıyor zaten
Benim bebeme ilk aldığım şey biberon kurutucuydu. İç rengine bakmak hiç aklıma gelmemişti meğerse pembeymişneyseki tutturdum
Ya çok minik oluyorlar ben molfixsin 1 numarasını hiç canlı görmedim inşallah kalıbı biraz büyüktür canımbundan sonra 3,4 stoklayabilirsin o zaman ama ciddi anlamda 4,5 numara o kadar uzun kullandım ki diğer numaraları hiç hatırlamıyorum desem
Doktorum anne karnında kızların, doğum sonrası ise erkeklerin daha güçlü olduğunu söylemişti. Kızçem tombik bişi olmazsa kullanırım inşallah, artarsa da benden sonra doğum yapacak arkadaşlarıma veririm artıkGünde en az 7 kez ilk doğduklarında çiş yapmaları bekleniyor zaten bide sık sık değiştiriyoruz ilk zamanlar yani ortalama 7 kez diyelim1 numara ben 10 adet filan kullandım oğlum erken doğdu ona rağmen cidden kullanılmıyor 1 numara
Peki bezlerde tek baktığımız şey kilo muYenidoğan bez değiştirme sıklığını bilsek olayı çözeriz aslındaama kilolu doğarsa 1 beden küçük kalır diye düşünüyorum prima 1 beden 2-5 kg arasıymış ben 70li paket aldım diğer molfix 1 bedeni iade ederim diye düşündüm küçük beden elimde kalmasın gerekirse doğumdan sonra yetmezse alınır artık
Bu bez olayı girdap gibiPeki bezlerde tek baktığımız şey kilo mubir de çocuk 3.5 kilo doğsa bile mesela 5 kilo olduğunda kaç günlük ya da aylık oluyor?
Ben 110 tane aldım prima. Bana yetmez gibi geliyor
Ben silikon aldım kuzum kauçuk olanlar uzun süreli kullanılmıyor dedilerPeki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum
Çok geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun. Bebişinle beraber sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatırsınız inşallahKızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Canım benim çok geçmiş olsun.. Rabbim beterinden korusun inşallahKızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Ahh neler neler olmuş. İyi olmanıza çok sevindimKızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Evet kauçuk olanların şekli bozuluyormuş ama ilk zamanlar içinde daha iyiymiş. Ben de sanırım silikondan yana kullanacağım tercihimiBen silikon aldım kuzum kauçuk olanlar uzun süreli kullanılmıyor dediler
Philips i tutmayan bebek galiba görmedim ama bibs vb markaları tutmayan çok bebek gördüm ,emziklerde ucuz değil o yüzden en garantisi Philips almak tutma ihtimali en yüksek bir de uçları çok farklı o yüzden birini tutunca diğerini verirsen bu sefer öbürünü reddedebilir şahsi fikrim tek modelden gidilmesiPeki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum
Aslında evet bir kere almayınca bırakmak gerekmiyor dimi? Biraz üstelemek lazım mı? Baktım hiç almayacak gibi o zaman deneyeyim o zaman Bibsi.Philips i tutmayan bebek galiba görmedim ama bibs vb markaları tutmayan çok bebek gördüm ,emziklerde ucuz değil o yüzden en garantisi Philips almak tutma ihtimali en yüksek bir de uçları çok farklı o yüzden birini tutunca diğerini verirsen bu sefer öbürünü reddedebilir şahsi fikrim tek modelden gidilmesi
Ay canım hayretler içerisinde okudum çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış Allah evladına bağışlasın. Hani doktora sorsan da kan sulandırıcı iğneyi önlem olarak kullansan bi ekstra faydası olmaz mıymış süreç için acaba? Bir açıdan da çok şanslısın yanlış bir işlem daha beter yapardı ilk müdahale eden doktor çok doğru yaklaşmış neyse ki .Kızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Aynen öyle canım zaten tutacak bebek emin ol tutar kızım doğdu ertesi gün öğlen hastaneden çıkarken pusete koyunca ağzına dokundurdum masaallah hemen tuttu emdi ama bazı bebeğe istersen 10 model dene tutmayan tutmaz ha bazı bebek de mesela ilkte tutmaz 3. Denemede tutar önce aynı modeli bi kaç kere denersin baktın tutmuyor o zaman başka model denersin . Tutmuyor diye hemen beklemeden başka model denersen bebeğin de emzige adapte olması zorlaşırAslında evet bir kere almayınca bırakmak gerekmiyor dimi? Biraz üstelemek lazım mı? Baktım hiç almayacak gibi o zaman deneyeyim o zaman Bibsi.
Hemen kafam karışıyor
Canım benim ben okurken korktum, Allah korumuş. Ama bence bir hekim daha görüşü al derim. Çok geçmiş olsunKızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Ah bunu hiç böyle düşünmedim ben. Evet çoo mantıklı geldi. Ben bebekken çok emzik severmişim, bana çeker ve sever umarımAynen öyle canım zaten tutacak bebek emin ol tutar kızım doğdu ertesi gün öğlen hastaneden çıkarken pusete koyunca ağzına dokundurdum masaallah hemen tuttu emdi ama bazı bebeğe istersen 10 model dene tutmayan tutmaz ha bazı bebek de mesela ilkte tutmaz 3. Denemede tutar önce aynı modeli bi kaç kere denersin baktın tutmuyor o zaman başka model denersin . Tutmuyor diye hemen beklemeden başka model denersen bebeğin de emzige adapte olması zorlaşır
Sen de hiç görünmüyorsun. Yolunda dimi her şeyCanım benim ben okurken korktum, Allah korumuş. Ama bence bir hekim daha görüşü al derim. Çok geçmiş olsun
Emzik ne zaman veriliyor peki ? Bir kitapta hemen emzik verilmemeli yazıyordu aklımda kalmışAynen öyle canım zaten tutacak bebek emin ol tutar kızım doğdu ertesi gün öğlen hastaneden çıkarken pusete koyunca ağzına dokundurdum masaallah hemen tuttu emdi ama bazı bebeğe istersen 10 model dene tutmayan tutmaz ha bazı bebek de mesela ilkte tutmaz 3. Denemede tutar önce aynı modeli bi kaç kere denersin baktın tutmuyor o zaman başka model denersin . Tutmuyor diye hemen beklemeden başka model denersen bebeğin de emzige adapte olması zorlaşır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?