2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ay ne bileyim aylık 1 kg aldığını ve günde 10 bez kullanıldığını varsayarsak gözüme hiç çok gelmemişti bir de 5 kg’a kadar deyince ilk ay her şekilde 1 numara kullanırım diye düşünmüştüm bizim ailede küçük kardeşim hariç bebekler ince yapılı oluyor genelde. Artık olduğu kadar diyelim, napalım

Tecrübeli arkadaşlar bir paket falan yazarken kaç adet olduğunu da belirtin, sonra bizim gibi cahiller kâr yapalım derken zarar edebiliyor

Doktorum anne karnında kızların, doğum sonrası ise erkeklerin daha güçlü olduğunu söylemişti. Kızçem tombik bişi olmazsa kullanırım inşallah, artarsa da benden sonra doğum yapacak arkadaşlarıma veririm artık

Peki bezlerde tek baktığımız şey kilo mu bir de çocuk 3.5 kilo doğsa bile mesela 5 kilo olduğunda kaç günlük ya da aylık oluyor?
Ben 110 tane aldım prima. Bana yetmez gibi geliyor

Peki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum

Peki bezlerde tek baktığımız şey kilo mu bir de çocuk 3.5 kilo doğsa bile mesela 5 kilo olduğunda kaç günlük ya da aylık oluyor?
Ben 110 tane aldım prima. Bana yetmez gibi geliyor
Bu bez olayı girdap gibi valla ben tam olayı çözemedim birde her bebek farklı çok fazla değişkenlik var biz abartmadan stok yapalım en iyisi zaten her türlü zamlı fiyattan alacağız

Kızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettim başıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir

Peki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum
Ben silikon aldım kuzum kauçuk olanlar uzun süreli kullanılmıyor dediler

Çok geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun. Bebişinle beraber sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatırsınız inşallah

Canım benim çok geçmiş olsun.. Rabbim beterinden korusun inşallah

Ahh neler neler olmuş. İyi olmanıza çok sevindim karşına çıkan doktor iyi bir doktormuş iyi ki, steroid yapmışlar. Peki önlem olarak kullansan işe yaramaz mıymış acaba kan sulandırıcı iğneyi?
Çok çok geçmiş olsun. Çok iyi bir nöroloji profesörü tanıdığım var. Dilersen sorabiliriz fikir danışabiliriz.

Ben silikon aldım kuzum kauçuk olanlar uzun süreli kullanılmıyor dediler
Evet kauçuk olanların şekli bozuluyormuş ama ilk zamanlar içinde daha iyiymiş. Ben de sanırım silikondan yana kullanacağım tercihimi

Philips i tutmayan bebek galiba görmedim ama bibs vb markaları tutmayan çok bebek gördüm ,emziklerde ucuz değil o yüzden en garantisi Philips almak tutma ihtimali en yüksek bir de uçları çok farklı o yüzden birini tutunca diğerini verirsen bu sefer öbürünü reddedebilir şahsi fikrim tek modelden gidilmesi

Aslında evet bir kere almayınca bırakmak gerekmiyor dimi? Biraz üstelemek lazım mı? Baktım hiç almayacak gibi o zaman deneyeyim o zaman Bibsi.
Hemen kafam karışıyor

Ay canım hayretler içerisinde okudum çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış Allah evladına bağışlasın. Hani doktora sorsan da kan sulandırıcı iğneyi önlem olarak kullansan bi ekstra faydası olmaz mıymış süreç için acaba? Bir açıdan da çok şanslısın yanlış bir işlem daha beter yapardı ilk müdahale eden doktor çok doğru yaklaşmış neyse ki .

Aslında evet bir kere almayınca bırakmak gerekmiyor dimi? Biraz üstelemek lazım mı? Baktım hiç almayacak gibi o zaman deneyeyim o zaman Bibsi.
Hemen kafam karışıyor
Aynen öyle canım zaten tutacak bebek emin ol tutar kızım doğdu ertesi gün öğlen hastaneden çıkarken pusete koyunca ağzına dokundurdum masaallah hemen tuttu emdi ama bazı bebeğe istersen 10 model dene tutmayan tutmaz ha bazı bebek de mesela ilkte tutmaz 3. Denemede tutar önce aynı modeli bi kaç kere denersin baktın tutmuyor o zaman başka model denersin . Tutmuyor diye hemen beklemeden başka model denersen bebeğin de emzige adapte olması zorlaşır

Canım benim ben okurken korktum, Allah korumuş. Ama bence bir hekim daha görüşü al derim. Çok geçmiş olsun

Ah bunu hiç böyle düşünmedim ben. Evet çoo mantıklı geldi. Ben bebekken çok emzik severmişim, bana çeker ve sever umarım

Emzik ne zaman veriliyor peki ? Bir kitapta hemen emzik verilmemeli yazıyordu aklımda kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…