2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Yaa canım çok teşekkür ederim düşünmen yeter ben de aynısını sordum bebe aspirini ya da eskisi gibi iğne vursam ne olur dedim doktor da bebe aspirini senin için hiç bir şey ifade etmez iğne de kanama yapabilir ihtiyaç olmasi gerek dedi. Kendi kadın doğum doktorum da damarlar veya pıhtılasmaya daha 2 gün öncesinden bakıp çok şükür hic bir sıkıntı olmadığını söylediği için iğneyi de gerekli görmedi o yüzden ben de onları dinleyip uslu uslu oturuyorum ama şeytan yoklamiyor değil acaba vursa mıydım diye. Perinatologum da gerek yok dediği için vurmuyorum yoksa çoktan başka bir doktorun yolunu tutmuştum valla

Peki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum
Bende silikondan yana kullandım hakkımı kızıma da philips avent şu agzı görünenden almıstım oğluma da ondan aldım kızıma ılk gun verdım tuttu inşallah oğlumda tutar

Ah amin canım çok teşekkürler soya'ya da yazdım ben de aynısını doktora sordum ama ihtiyaç olması gerekiyor kendi kafamıza gore bı başlayalım bakalım diyemeyiz fazlasi kanama yalabilir dedi o yüzden şu an tek yapacağım şey bir daha olmasın diye dua etmek

Dilkencim çok geçmiş olsun . Cidden sen yazınca yine ne oldu diye okuyorum .. Bol bol sadaka çıkar canım köpeğinin ölümüyle başladık bu son olsun inşallah ..

Dilkenn çok çok geçmiş olsun gerçekten çok tedirgin edici bir olay yaşamışsın inşallah bir daha tekrarını yaşamazsın sağlıkla sıhhetle bitirirsin hamileliği

Dilkencim çok geçmiş olsun . Cidden sen yazınca yine ne oldu diye okuyorum .. Bol bol sadaka çıkar canım köpeğinin ölümüyle başladık bu son olsun inşallah ..
Di mi ya gerçekten dolu dolu bir hamilelik geçiriyorum hep aksiyon işin şakası bir yana, elimden geleni yapıyorum ama yine de bir şeyler bizi buluyor ben de çok kafaya takmamak için demekki bunları yaşamam gerekiyormus veya belki de daha kötüsü olacaktı bununla yırttım deyip kendimi teselli ediyorum Allah'ım beterini göstermesin bebeğim iyi olduğu sürece olanlara şükür edip geçiyorum

Yok canım en iyisini doktorlar biliyor sonuçta ki bir kaç farklı doktor kullanma demiş. Birisi kullan demiş olsa yine kafamız karışırdı ama bence hiç kullanıp riske atma kanama olayını. Umarım bir daha tekrarlanmaz da ihtiyaç kalmaz. ama aklında olsun ne zaman ihtiyacın olursa danışabiliriz

Çok geçmiş olsun , bebişiniz ve siz iyisinizdir umarım

Kızlar şu birkaç gündür çok fazla kasık ağrım var 21 inci haftaya gireceğim yarın . Enfeksiyondan mi yoksa rahmin büyümesinden mi anlamadım . Sizdede oluyor mu kasık ağrısı bu kadar uzun sürmezdi benim ? Fitil verdi doktorum sadece bir kerelik başka bişey kullanmadım . İdrar yolu enfeksiyonu yaşayıp ilaç kullanan var mi acaba ? Bu ağrı enfeksiyondan mı onuda bilmiyorum gerçi.

Büyüme ağrısı çok uzun süreli olmuyor ben de. Enfeksiyon yapıyor diye biliyorum dinlenince geçmiyorsa enfeksiyon olması daha yüksek ihtimal geldi bana.

Peki silikon emzik mi kauçuk emzik mi? Arkadaşım philips aventin ultra air modelini almış. Ben de bir tane bibs alacağım. İkisinden birini tutar umarım. Bibs de hem silikon hem kauçuk var o yüzden karar veremiyorum
Duyduğum kadarıyla kauçuk daha çok seviyormuş bebişler ama onların kullanım ömrü daha kısa silikon emziğe göre bende Philips Avent aldım oğlum sevmedi ama en iyisi o damaklı olmaması ve dış kısmının bebeğin yüzüne oturmaması gibi artılar var bu durumda bebeğe göre değişiyor canım ben 10 marka model değiştirdim hiç birini sevmedi kimi bebekte wee baby tutuyor inşallah bu oğlum tutar Avent alıcam bide klasik damaklı aldım fisher price umarım hepsi tutar

Son düzenleme:
Emzik ne zaman veriliyor peki ? Bir kitapta hemen emzik verilmemeli yazıyordu aklımda kalmış
Bu konuda çok göreceli canım ya tamamen anneye kalmış bir karar. Çünkü kimi verme meme reddi der ama ilk gün versen de meme reddi olmayan bebek olmaz kimi 15 gün sonra ver der bilemiyorum iç gudusel sanırım ben doğdu 24 saat sonra verdim kimine doğru gelir kimine yanlış bilemem bu benim fikrimdi
Vallahi doktorluk taslamak istemem ama kanama falan yapacağını sanmıyorum oksapar in. Çünkü artık dr lar tüp bebek olanlara bile önlem için pıhtılaşma testi olmasa bile iğne veriyorlar kordon kan akışı güzel olsun diye çevremde bizzat var pıhtı sorunu olmadan kullanan elinde varsa vururdum ben önlem olarak ama acil durum ihtimaline karşı eşine söyle ki acil e gidince falan saat kaç da vuruldun bilgi verilmesi gerekir

Ayy çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm dikkat et kendine inşallah tekrarlamaz çok çok üzüldüm

Çok ama çok geçmiş olsun ilk ve son olsun

Çok teşekkür ederim canım bunu bilmek bile rahatlattı beni çok sağol

O kadar molfix dedim almak için bir sebep daha kızlar, Kıvanç'cığım reklam yüzü olacakmış

Eklentiler

• Screenshot_20230709_212730_Instagram.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 37
Cok geçmiş olsun canım ya düzelmene cok sevindim allah birdaha yasatmasın

Kızlar eğer emzik verecekseniz direk hastaneye götürün sonrasında tutmuyorlar. Emzirme danışmanları çok karşı gerçi hastanede çıkmadan bilgilendirmişti bizi sonra neden meme tutmuyorlar emmiyorlar filan diye anneler geliyor demişti. Ben kızımda vermedim 15 günlük olunca dayanamadım bibs aldım emmeyi beceremedi attı hep. Philips in iki modelini aldım onları da emmedi. Baştan verseydim hastanede alırdı belki

Evet çok zor anneyi emzik yapıyor ama ben bunda da vermicem. Hem haksızlık olmasın diye hemde emzik alan çocuklar gerçekten çok kullandıysa damak yapısında bozukluk oluyor. En önemli sebepse dil gelişimi yıllardır anaokulunda hem psikolog hem müdür olarak çalıştım ve maalesef ki emzik alan bebekler emzik engelinden konuşmakta geç kalıyorlar. Tabii ki bu da bir tercih 4. Ay işe başlamak zorundasındır ve o emme refleksi doysun diye emzik vermek zorunda kalınabilir. Muhtemelen ben en erken bir yaşında döneceğim için işe doyasıya emsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…