- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Maşallah canım minyon değil aksine gayet iyi kilosu boyu maşallahGünaydın arkadaşlar. Bizim 24. Hafta açlık tokluk şeker ölçümü ve randevu günümüz. Açlık verdim, muayeneye girdim kuzumu gördümbu defa yüzünü gösterdi maşallah kucağıma alıp sevesim koklayasım geldi şimdi tokluk 1. Saati bekliyorum hastanede doktora hareketlerinin çok aşağıda olduğunu bazen canımı acıttığını söyledim normaldir ama bakalım dedi ultrasonda aşağılara baktı normal dedi çok şükür şimdi kahvaltı ettik vurup duruyo benim bebek sizinkilere göre minyon mu acaba 780 gr kilosu, boyu 32 cm.
Ben de geçen aya göre 300 gr almışım en az kilo artışı yaşadığım ay. "Başlangıçtan beri 6 kilo aldın benim için ideal, boş kaloriden uzak durmaya çalış yine de" dedi doktor.
Benim doktorum da 75 lik istedi ama sağlık ocağında 50 lik yapıyoruz dedi kafam karıştıBenim doktorum 75 lik yaptırmamı istedi kişiden kişiye değişiyo sanırım
Aslında takık değildim, hatta öyle temizlik takıntısı olan biri de olduğum söylenemezPeki bu kadar takıkken neden baskasından kıyafet kabul edıyorsun. Kibarca reddet kendin alabilirsin kıyafetlerını içinde rahat olur. Böyle strest yaşamazsın hem.
Evet normalde 50 lik yapıyormuş sağlık ocakları ama ben eczaneden alıp gittiğim için bi sorun yaşamadım canımBenim doktorum da 75 lik istedi ama sağlık ocağında 50 lik yapıyoruz dedi kafam karıştı
Canım o değerin bişey ifade etmez korkulcak bi durum yok ınr değerin gayet normal çıkmış önemli olan o. Zaten kan sulandırıcıyı doğuma yakın bırakıcaksın o değerinde normalleşicek kanın çok sıvılaştığı için pıhtılaşma süresi bitaz uzamış yapman gereken şey bi yerini kesmemeye çalışKan pırtılaşması olan arkadaşlar ilk tahlillerde bişey çıkmadı ama şuan kan sulandırıcı kullanmama rağmenn normal çıkmamış yoktu benim bildiğim iğne falan mı verir acil gitmek mi gerekir acaba çok korktum
Anladım canım sağolEvet normalde 50 lik yapıyormuş sağlık ocakları ama ben eczaneden alıp gittiğim için bi sorun yaşamadım canım
Pekala tecrübeli anne seni dinleyeceğimOğlum erken doğdu yinede 1 ay kadar kullanabildik sonra olmadı ki annemin aldığı Yenidoğanlar biraz daha geniş kalıptı e bebek kesinlikle çok dar bi kere 50 cm yazıyor bebek biraz boylu olsa ordan direk kaybediyoruz ay bide ben 3 takım aldım inşallah tombiş olmazgidişata göre belkide hiç açmam hediye götürürüm son aya bağlı
Doktorda önemli bişey olmadığı söyledi çok şükür korktuğum şeylerden biri ya pırtı atarsa çocuklara oldu çok şükür kesilince hemen dinmiyor kan malesef, o yüzden sezaryanda napıcam diye düşünüyorum öncesinde bırakıyoruz evet ama yinede hemen düzelmez çok kan kaybedersem falan diyorumCanım o değerin bişey ifade etmez korkulcak bi durum yok ınr değerin gayet normal çıkmış önemli olan o. Zaten kan sulandırıcıyı doğuma yakın bırakıcaksın o değerinde normalleşicek kanın çok sıvılaştığı için pıhtılaşma süresi bitaz uzamış yapman gereken şey bi yerini kesmemeye çalışkessende uzun süre bası uygula ki pıhtılaşabilsin
Öyle tabıkı bana da arkadasım verdı gecen yaz doğum yaptı içinde hiç giyilmemişte var 1 kere gıyılmıste var ama yenıdogan cıdden en fazla 3-4 kere gıyıyor hastaneden cıkıyorsun bebek zayıflıyor sonra ılk kontrolde dogum kılosuna ulasıyor sonra bırden kılo alıyor ve yenıdogana veda edıyorsunAslında takık değildim, hatta öyle temizlik takıntısı olan biri de olduğum söylenemezbu durumları öğrenmeden önce kabul etmiş bulundum, o yüzden elimdekileri de en azından kendimce yapabildiğim max hijyene kavuşturayım istiyorum. Devamını kabul etmedim kendimiz aldık çok şükür, almaya da devam. bir de burda arkadaşların da söylediği gibi ilk aylardaki kıyafetler o kadar az giyilecek ki o yüzden onları da değerlendirmek istiyorum sürekli çamaşır yıkamak yerine.
Maşallah yavruna canımDoktordan çıktık çok şükür bebeğimle alakalı her şey yolundaymis 23+6yız 30 cm ve 611 grammışyüzünü yine göstermedi sıpacım sağ olsun doğana kadar hasret bırakacak herhalde alttan da baktı ve doktor dedi ki rahim ağzı 28.5cm ve çentikleşmeye başlamış artık uzun yol ve çok ayakta kalmak yok, eğer 30 olsa sınır kabul ederdik 16 dan aşağı olsa direkt yatış verirdik ama seninki 30un altında olduğu için erken doğum riski diye nitelendiriyoruz şimdilik korkacak birsey yok ama artık çok dikkatli olmalısın dedi telaş yapmayım diyorum ama yine de bir eyvah diyorum yani :/ aranızda benimkinden daha kısa olanlar vardı nasıl ilerliyorsunuz biraz anlatın nolur rahatlamaya ihtiyacim var
Maşallah kuzuyaDoktordan çıktık çok şükür bebeğimle alakalı her şey yolundaymis 23+6yız 30 cm ve 611 grammışyüzünü yine göstermedi sıpacım sağ olsun doğana kadar hasret bırakacak herhalde alttan da baktı ve doktor dedi ki rahim ağzı 28.5cm ve çentikleşmeye başlamış artık uzun yol ve çok ayakta kalmak yok, eğer 30 olsa sınır kabul ederdik 16 dan aşağı olsa direkt yatış verirdik ama seninki 30un altında olduğu için erken doğum riski diye nitelendiriyoruz şimdilik korkacak birsey yok ama artık çok dikkatli olmalısın dedi telaş yapmayım diyorum ama yine de bir eyvah diyorum yani :/ aranızda benimkinden daha kısa olanlar vardı nasıl ilerliyorsunuz biraz anlatın nolur rahatlamaya ihtiyacim var
Hm büyük ben tecrübeli değilim ama ordan aldığım ürünleri diğerleri ile karşılaştırdığımda bariz fark varPekala tecrübeli anne seni dinleyeceğime bebeğin kalıplarının küçük olduğunuda bilmiyordum bunu öğrendiğim iyi oldu. Peki h&m hakkında bi fikrin varmı
Maşallah yavruna canım
Dikkat etmen gereken değere düşmüş olabildiğince yatmaya çalış eğilme ağır iş yapma bilgim yok ama araştırmıştım çok,
Artabiliyo hep düşük kalmıyo önemli olan dikkat etmek şuan için tekrar artar inşallah
Telaş yapma ama kendine dikkat et
Canımm teşekkürlerMaşallah kuzuyaKorkma canım hayatını yavaslat yeter Havuzları da azalt Göbeğini sev ye iç otur .
Bence evetCanımm teşekkürlerpeki havuzu azalt diyorsun ya ben zaten havuza 3-4 kere 10-15er dakikalık giriyorum haftada 2 kez gidiyordum onu da mı azaltayim ki :/
Ya kuzu havuz normalde bızlere yasak ya o yüzden ben korkuyorum bırde yüzerken baya hareket sarf edıyoruz etkiler mi acaba dedimCanımm teşekkürlerpeki havuzu azalt diyorsun ya ben zaten havuza 3-4 kere 10-15er dakikalık giriyorum haftada 2 kez gidiyordum onu da mı azaltayim ki :/
Maşallah bebeğine canım süpriz yapacak size demek annesi yüzünüDoktordan çıktık çok şükür bebeğimle alakalı her şey yolundaymis 23+6yız 30 cm ve 611 grammışyüzünü yine göstermedi sıpacım sağ olsun doğana kadar hasret bırakacak herhalde alttan da baktı ve doktor dedi ki rahim ağzı 28.5cm ve çentikleşmeye başlamış artık uzun yol ve çok ayakta kalmak yok, eğer 30 olsa sınır kabul ederdik 16 dan aşağı olsa direkt yatış verirdik ama seninki 30un altında olduğu için erken doğum riski diye nitelendiriyoruz şimdilik korkacak birsey yok ama artık çok dikkatli olmalısın dedi telaş yapmayım diyorum ama yine de bir eyvah diyorum yani :/ aranızda benimkinden daha kısa olanlar vardı nasıl ilerliyorsunuz biraz anlatın nolur rahatlamaya ihtiyacim var
Kötü düşünme hiç bi sorun çıkmayacak Allahın izniyleDoktorda önemli bişey olmadığı söyledi çok şükür korktuğum şeylerden biri ya pırtı atarsa çocuklara oldu çok şükür kesilince hemen dinmiyor kan malesef, o yüzden sezaryanda napıcam diye düşünüyorum öncesinde bırakıyoruz evet ama yinede hemen düzelmez çok kan kaybedersem falan diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?