2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım sen zaten bunu biliyorsundur ama uzun zamandan sonra koşmaya baslayacaksan kesinlikle öncesinde bacak kaslarını esnetmen ve ısınma yapman şart eğer yapmazsan hüsran olur ve tekrar baslayacaksan çok küçük küçük başla ilk gün yavaş tempodan hızlı tempo yürüyüşe çıkar 2 gün sonra biraz daha hızlı 2 gün sonra önce hızlı tempo sonra birkaç dakika koşu ardından yavas tempo yürüyüş (yani kostuktan sonra anında durma) gibi gibi yavaş yavas artırmalı gidersen hem sakatlanma olmaz hem de kalbi tempoya alıştırirsin ha bu arada ben şu an asla ama asla koşamam mesela, seni takdir ettim ben de öyle bir kalp ve kardiyo senelerdir yok koşabiliyorsan bu mükemmel bir şey

Hah işte anlatmak istediğim buydu tabiiki olabilir mesela sen spora baslasan çok hızlı bir şekilde sonuç alırsın çünkü altta yatan anatomi ve genetik sağlam anladın mı mesela benim abim 20 senedir basketbol oynar (boyu 2.05) ama hala selülitleri var çünkü bizim baba tarafinda erkekte selülit genetik ne yaparsa yapsın gitmiyor işte bunun gibi

Spor fikri Şuan hoşuma gitti iki çocukla bana hayal tabiki ama inşallah bir gün bu avantajı değerlendirebilirim

Merhaba hanımlar ben de bugün 25 haftayim tam. 740 gram dedi doktorum ama uyluk kemiği 1 hafta geriden geliyor diye söyledi. Fl 4.40 çıkmış. Sizce önem arz eder mi takip edeceğiz dedi ama benim gibi olan var mı?

Bende de yok tabii ki artık hele şu an ikinci kat merdiveninde bile nefesim kesiliyor. Ben ilk doğumdan sonra tekrar koşuya başlarken aynen öyle ufak ufak başlamıştım (ilk koşuya başladığım zamanlardaki gibi) ama doğum sonrası zaten bir takım sorunlar (fıtık, sakroiliak eklem çatlaması ve sonrası illitibial bağ sendromu) yaşamıştım ve herhalde tam toparlanmadan başlayınca bu sefer dizime yük bindirmişim. Doktor diğerlerinde değil ama diz sorununda kilonun da etkisi olabileceğini söylemişti. Kilo veremeyince dönmeye cesaret edemedim bir daha. Anca tempolu yürüyüş ve pilates yapabildim.

Aslında doğum ve sonrasındaki lohusalık döneminde rutin yürüyüş alışkanlıklarının bile değişmesi insanı bayağı bir formdan düşürüyor. Ben doğumdan sonraki ilk birkaç ay normal yürüyüş tempoma dönmeye çalışırken baldırlarımın nasıl hamlıktan ağrıdığını hatırladım şimdi. Yıllardır yaşamadığım bir şeydi o hamlık hissi. Ve bu hamileliğimde de şimdiden sekteye uğramaya başladıkça yürüyüşler her yürüyüş sonrası hafif hafif baldır ağrısı yaşıyorum ertesi gün. (Yüzme yürüyüşün yerini tutmuyormuş anlaşılan)

Not: sezaryen olmuştum ben bu arada, yukarda saydıklarımın hiçbiri normal doğum kaynaklı değil yani.

Merhaba hanımlar ben de bugün 25 haftayim tam. 740 gram dedi doktorum ama uyluk kemiği 1 hafta geriden geliyor diye söyledi. Fl 4.40 çıkmış. Sizce önem arz eder mi takip edeceğiz dedi ama benim gibi olan var mı?
30,8 cm çokta kısa değil bence canım bazen 1,2 hafta gerilik veya önde oluyor son zamanlara doğru orantılanıyor

Maşallah bebişe lökasit 8 lökasit lue 1+ çıkmış en son verdiğimde idrar kültürüde vermiştim ürüme yok, ama bende bakteri yoğun olduğu zaman şase kullanmıştım belki sizede verir doktorunuz yanmada eşlik ediyorsa ben kaç aydır böyle idare ettim çoğumuzda var malesef doğuma kadar yükselmemesi tek umudum benim ilaçla düzelir endişelenmeyin

Bizde bugün kontrole gittik 1090 gram 34 cm geldi haftasıyla uyumlu dedi. Rahim ağzı biraz kısalmış ve bebek çok aşağıda olduğu için kontroller artık 15 günde bir dedi. Vajinal varis olabilir çok baskı var 6 Kasım doğum tarihi ama Ekim 15 den sonra gelmesini bekliyoruz dedi

Bu bebek çok hareketli ikinciler daha zordur dedi aman hocam ne diyorsunuz dedik valla ilk kızım asla bu kadar hareketli değildi bu bir saniye durmuyor bu hafta bir şey oldu canı sıkılıyor herhalde artık yüzünü görmemizde çok zor kafa çok aşağıda olduğu için hiç göremedik bundan sonrada göremeyiz herhalde

Canım şekerin çıkmış evet ama düzgün beslenme ile çözülüyor yani bu değere ilaç başlamaz sadece dikkat etmeni önerir. Doğuma kadar şekeri kısıtlaman gerekir. Maalesef gebelik şekerinin kimde çıkacağı hiç belli olmuyor. İdrarındaki bakteri ve eritrosit sayısı ise az endişe etme bol su iç onun için

Maşallah minnoşa evet kesinlikle çok hareketliler yada ilk hamilelikte anlamıyorduk farklı birşey var ama çözemedim bizimde bir an önce gelse de görüş günümüz şikayetlerimi bir bir saysam

Son günlerde nede olsa hamileyim diye hiç alışkanlığım olmayan yemekler yediğim doğru :/ bakalım doktor umarım 100gr yükleme de yapalım demez, dediğin gibi ben en iyisi şekeri keseyim..

Maşallah minnoşa evet kesinlikle çok hareketliler yada ilk hamilelikte anlamıyorduk farklı birşey var ama çözemedim bizimde bir an önce gelse de görüş günümüz şikayetlerimi bir bir saysam
Bende anlamadım tuvaletimi yaparken bile kıpırdıyor bir rahat yok, biri içerden vurur biri dışardan kapıya vurur ben ne desem normal olabilir diyor vallahi ama gerçekten bir şey diyorsa da mecbur yaptırıyor. Sanırım bazı doktorlar 28 den sonra nst de başlıyormuş son 3 aya girdik vallahi

Merhaba dün aynı şeyleri yaşadım tek kullanımlık toz antibiyotik aldım ve şekerim çıktı maalesef diyetisyene yönlendirdi doktorum hastanede liste verdiler endişelenmeyelim ve bu süreci olduğu gibi kabul edelim artık az kaldı

Hahahaa yaa 3 ay sonra ikiside dışardan istekte bulanacak öyle düşün finale doğru gidiyoruz ama sanki çok uzun sürecek gibi bu 3 ay bizlere son günler hele daha zor geçiyor

Hahahaa yaa 3 ay sonra ikiside dışardan istekte bulanacak öyle düşün finale doğru gidiyoruz ama sanki çok uzun sürecek gibi bu 3 ay bizlere son günler hele daha zor geçiyor
Son zamanlar ben yatakta tek başıma dönemiyordum bile İnşallah kolaylıkla geçer zamanında gelirler sağlıkla kucağımıza alırız

Havanın kasveti migrenime fırsat yarattı, ağladım ağlayacağım modunda çalışıyorum ama ağlarsam daha da kuduracak

Son günlerde nede olsa hamileyim diye hiç alışkanlığım olmayan yemekler yediğim doğru :/ bakalım doktor umarım 100gr yükleme de yapalım demez, dediğin gibi ben en iyisi şekeri keseyim..
Benim de bugün şeker çıktı 147 değer için 100 gramlık yükleme yapacakmış. Ben de sekeri kestim bugün itibariyle

Ya bende 24+3 de gıtmıstım 690 gramdı bence normal minnoş kızın
Kaçıncı haftadasın. Maşallah 1 kıloyu geçti artık bebişler ya .. Gidenler oldukca bende heyecanlanıyorum.
Bilmiyorum sizlere nasıl geliyor ama bana zaman su gibi geçti .. Şaka maka son 3 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…