2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim ilk çocuk doğum sonrasıda destek alabileceğim kimse olmadığı için araştırma yapıyorum ..
Yaa kesinlikle her bilgiye ihtiyaç duyuyorsun. Bizim yaşayıp öğrendiğimiz tecrübeler şimdi ikincide işe yarayacak .

Hastane çantası yapanlara baktım bugun de agız mendili alan oldumu ? Ya ben kızımda kullandım ama hiç hijyenik gelmiyor bana misal ben bırının kucagına verdıgımde müslin örtü verıyordum oyle alıyorlardı kucaklarına cunku dırek agzı değiyor omzuna . Ama şimdi örtüyü koy dıyebılırmıyım alan olursa kucagına onu da bılmıyorum

Kızlar annemle şimdi bunu yaptık instagramda çok yüksek fiyatlar vermişlerdi hem uyguna mal oldu hemde el emeğimiz oldu bitek ismimiz kaldı oda ortaya gelecek

Eklentiler

• 5E792762-4769-4527-BF75-A5A2B29749C8.webp
    64,1 KB · Görüntüleme: 100
  • 9F263E59-E54F-4327-A31D-0CA18078129B.webp
    70,8 KB · Görüntüleme: 92
  • C26D5EE1-B771-47B1-9B0C-28179ADD80E5.webp
    50,2 KB · Görüntüleme: 89
Benim ilk çocuk doğum sonrasıda destek alabileceğim kimse olmadığı için araştırma yapıyorum ..
Ben de bakıyorum bir yer bulursam paylaşırım seninle
Aa yine hiç düşünmediğim bir olay, ama ben diyemem sanırım. Kızında söyledin mi peki hiç bunu ? Ben aldım ağız mendili daha doğrusu annem almış.

Kızlar annemle şimdi bunu yaptık instagramda çok yüksek fiyatlar vermişlerdi hem uyguna mal oldu hemde el emeğimiz oldu bitek ismimiz kaldı oda ortaya gelecek
Ellerinize saglık cok guzel olmus
Kızımda şöyle dıyordum bunu omzuna ser kusar filan şimdi daha çekinir oldum söylemeye . Ama cıdden korumasızlar senın o kıyafetın ne kokular arasından geldı belki yolda toz kir topladı agzına neden girsin ki ?
Kızımda milyon tane agız bezımız vardı buna hıc almadım henüz . Kalın battanıye arıyorum bella masion dan bı tanr begendım ama ınce yazmıslar .
Kış bebegı olunca battanıye büyük ihtiyac

Nasılsınız kızlar nasıl geçiyor bu haftalar? Ben hormonlarımın tavana vurduğunu hissettiğim zamanlardan geçiyorım. Sinir hat safhada kendime bile tahammülüm yok diyebilirim. Hani böyle kimseyi görmek istemiyorum kendimi eve kilitlemek istiyorum . Herkes batıyor bana nolur yalnız değilsin diyin

Beni anlattın resmen şu aralar aynı durumdayım diyebilirim bir de şu mide yanması beni bitirdi

Benim kızımın ismide Meryem olacak inşallah

Kızlar gebe okuluna giden veya araştıran var mı ?
Günaydın herkese, ben daha başlamadım ama ilkinde iki ayrı yere gitmiştim. Gerçekten ilk bebek için bence kesinlikle şart, denk getirirsem ikinci bebek için de gideceğim ben. Çok eskiden Acıbadem hastanelerinin eğitimleri meşhurdu ama sonradan çoğu yer yapmaya başladı. Yakınlarınızdaki özel hastanelere ve devlet hastanelerine bakarsanız biri denk gelir. Benim yaşadığım yerin belediyesi de düzenliyor ayrıca, belediyenizin eğitim verip vermediğini de araştırabilirsiniz.

Ya yapmayın kızlar, ne olur. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz ama sonrasında, özellikle ilk 40 gün (hatta dördüncü trimester denen ilk üç ay) en büyük sorumluluğumuz bebeğimize olacak. Lütfen, etrafınızda böyle şeyleri düşünemeyecek insanlar olursa söylemekten çekinmeyin. Hatta uygun görmüyorsanız (şahsen ben görmemiştim ve görmeyeceğim) ilk kırk gün (normalde sürekli evinizie giren çıkan insanları hariç tutabilirsiniz tabii) eve misafir bile kabul etmeyin. Gerekirse insanların ellerini nasıl yıkadığını şahin gibi gözleyin (bebeği ellemerine izin vereceğiniz için değil tabii, her ihtimale karşı yalnızca), içinize sinmezse üstüne bir de dezenfektan ikram etmekten çekinmeyin. Hele sen Al_pi . Sen 2017, ben 2018’de çekinmemişiz, şimdi üstüne pandemi felaketi görmüş insanlarız ve bebekler kış bebeği olacak, hiç çekinilir mi? Yeni doğan bir bebeğin savunmasızlığını ve yeni doğum yapmış bir annenin yavrusunu koruma içgüdüsünü anlamayan insanları biz de anlamak zorunda değiliz, inanın.

Benim şöyle bir şansım var. Ailelerimiz bizden uzakta yaşıyorlar. İstanbuldan bebeği görmeye sadece arkadaşlarım gelir ki onlar da bilinçlidir. O an düşünemeseler bile yakın olmamazdan kaynaklı söyleyebilirim sanırım. Anneler gelir onun dışında hem ilk bebek hem hevesliler zaten. Akrabalardan biz bayramda memlekete gidene kadar gören olmaz

40 çıkarmaya büyük ananalere gitmiştik eşimin halasınada gelmiştik babası annesi varlardı babası kucağına alıp okuyup öpmüştü o kadar kötü oldum ki eşimle gözgöze gelmiştik sonra demediğimi bırakmadım eşime, hala aklıma geliyor babamlarda kaldığımda oldu babam bakmaya kıyamazdı kucağına almayı bırakın verirdik alın alın derdi beşiğinin başına geçip oy maşallah iyi iyi uyuyo falan derdi gözüyle severdi canım babam benim kızım 1 yaşındayken kaybettik birden o kötü hastalık 3 ayda aldı babamı ama kızım ilk torun ve bütün güzel şeylerini hep gördü pandemide birlikteydik torun sevgisini doya doya yaşadı çok şükür
Şimdi ikizlerde şimdiden eşime söylüyorum küçük doğucaklar ve kimseyi istemiyorum kimseyi eve almıcam bende annemler dışında falan diyorum babası çok destursuz bi adam onunla inşallah kötü alınılarım olmaz evden kovma raddesinede gelmem o lohusa haliyle yapabilirim herşeyin bi zamanı vardır ben başkasının bebegini kucağıma alamazdım teyzemler falaan dogum yaptığında alanlara kızardım hastanede falan cahil insanlara ne anlatılırsa anlatılsın bildiğini yapıyolar, inşallah sorunsuz atlatırız o zamanlarımızı

Başınız sağ olsun.
Maalesef bazı insanlar çok cahil oluyor yemi doğan bebeğe zaten yanaşılmaz öpülmez. Bırakın sadece anası babası öpsün çocuğu yani. Kim kırılırsa kırılsın eğer istemiyorsak söylemeliyiz bence de.

Günaydın kızlaaar. Herkes iyidir umarım. Bu arada ben hamileliğin başından beri herkese öpmeyeceksiniz, fotoğrafını paylaşmayacaksınız diyorum ama kötü kadın ilan edildim. Kendi eşim bile inanların kalplerini kırıyorsun diyor. Benim çocuğum sonuçta neden kötülüğünü isteyeyim ki? :/ Annemler bilinçlidir ama eşimin ailesi lambur lumbur insanlar bakalım neler olacak lohusalık sürecinde.

Kızlar merhaba, kan uyuşmazlığı iğnesi kadın doğum doktoruna yazdırılıp sağlık ocağında yapılabiliyormuş.Bu şekilde iğne yaptıranlar oldu mu acaba ? Devlet hastanelerinde de eczaneden alınıp yapılmıyor mu ?

Günaydın canım bende devlet Hastanesi'ne geldim bunun için ilk kanı 9:45 te vereceğim kaç gram içirdiler bilmiyorum ama onu sorayım kan alan kıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…