Benim hiç bakılmadı o yüzden bir şey diyemem değerine ama benim dr um hamilelikten yüksek çıkıyor bakmaya gerek yok demişti. Doktoruna gösterdin mi sonucunu ?İyi geceler kaç mesela bende çok korkuyorum benim tiligreserid hamilelikten önce 148 imiş şuan 37 haftadayım 650 olmuş çok çok fazla değilmi
3 günden sonra daha rahat edeceksin canımVallahi salı son gündü Dr un da hiç açılma sancı olmamasından sezeryanla almaya karar verdik. Kendimi acaip sakin buldum. Spinal anesteziden de memnunum. Bebeğimi o sıcaklığıyla yanağımda hissetmek paha biçilemezilk gün çok ağrılı oldu yavaş yavas toparlarim inşallah. Hala hastanedeyim gaz çıkartmam beklendi bugün serumla bağırsaklar için ilaç verildi çıkarttım. Çok şükür. Yarın sabah eve geçeceğiz. Bu ağrılar yürüme kolaylığı ne zaman gelir ya. İlk ayağa kalksın çok iyi dendi hrmsireden. Tek başıma yürüyorum kalkıyorum ama ağrım oluyo. Biraz olsun ne zaman rahat ederim
Hayır yarın kontrolüm göstereceğim . Belki oda öyle diyecek yani gebelikle birlikte yükseldi ilk başta 200 lerde sonra 400 şimdi 650 olmuş kokrtum bende ama kolestroller çok yüksek değil trigliseride göreBenim hiç bakılmadı o yüzden bir şey diyemem değerine ama benim dr um hamilelikten yüksek çıkıyor bakmaya gerek yok demişti. Doktoruna gösterdin mi sonucunu ?
Yarın da sikacagiz disimizi yani. İnşallah geçecek. Bır de bu ağrılarla baş etmeye çalışırken bebeğin olması aşırı güzel bişeymis yani onu koklayıp optukce güç alıyorum. Off bugün çok yoğun duyguluydum.3 günden sonra daha rahat edeceksin canım
Benim de yuksekti,doktorum o degerlere bakilmaz,hormonlardan dolayi yuksek cikabilir demisti.Hayır yarın kontrolüm göstereceğim . Belki oda öyle diyecek yani gebelikle birlikte yükseldi ilk başta 200 lerde sonra 400 şimdi 650 olmuş kokrtum bende ama kolestroller çok yüksek değil trigliseride göre
Ahh inanın içimi rahatlattınız yani nasıl 650 olur diyorum internette saçma şeyler yazıyor kalp hastalıklarıyla ilgili.. bende gördüm yükselebiliceğini ama benimki kadar diye düsünemedim..Benim de yuksekti,doktorum o degerlere bakilmaz,hormonlardan dolayi yuksek cikabilir demisti.
Canım probiyotik derken biogaia damladan mı bahsediyorsun birde doktor d 3 vitamini için ne zaman baslayalım dedi birde sizide bebege ultrason için radyolojiden randevu göz ve işitme testi için göz poliklinik ve işitme poliklinik ten randevu alacaksanız dıye aradı mı saglık ocagı rutin mi acaba bunlarAy bizim ki nasil olacak bakalim before/after atarim buraya bizimki de simsiyah doğdudalgali mi düz mü o da sonradan belli oluyor heralde di mi
Bazen saçmalıyorlar ciddenGüzel rant oluşturdu özel hastanelere bu covid testi
Ben de bu iki kombinasyonu kullanıyorum şuan. gaz hala var tabi ki ama en azindan cikarabiliyor sabaha kadar aglamiyor
Kendin için de kullanmak mantıklı aslında. Ben de kronik kabiz ve gaz sorunu yaşayan biriyim aslinda ben de kullansam olur çocuğa da faydasi olur belki
Bence probiyotik bebeklerde şart olmalı ben o değişimi ve farkı gördükten sonra3 gün sabaha kadar ağlayan çocuk 5 damla probiyotik aldığı gün gece 3 defa emmeye uyandı sadece allah korusun ben de kolik diye aklim cikmisti
Canım göbeğinin resmini atar misin özelden çok merak ettim benim kızın da dışarda gibi ama ne kadar dışarda olması sorun acaba.
Maşallah size canımsütün de gelecek inşallah kuru incir tavsiye ederim bi arkadaşım söyledi bana da şıpır şıpır akıtıyor sütü. Prolaktin/süt hormonunu yükselttiği için baya fayda ediyor aklında olsun
Evet hatta çoğu zaman bu müzikle uyutuyorum ben Ekin i çok sakinliyor huzurlu uyuyor canım. Gelişim geriliği yapacağını sanmıyorum anne karnında bile müzik dinletilmesi öneriliyor aksine bebeklere.
Kendi sancinin geleceğine inanıyorum eger gelmezse göğsünü sağ doğum sancılarını öyle başlattı benim arkadaşım gerçekten etkiliyor
Oyy yerim onu
Çok geçmiş olsun canım mama veriyor musun?
Ben de bunu kullanıyorum güzel bi biberon meme reddi de yaşamadık şükür
Çok geçmiş olsun en kısa sürede toparlanirsin inşallah canim benim
Doğurmuş olmalısın bu saate nasılsınız
Ben de aynada memelerime bakıyorum hep çok güzellerKeşke hep böyle kalsalar
Gazı mi var uyanikken agliyor mu canim ? Gaz sorunu varsa hemen probiyotik başla herkese artık tek önerim buben nedefit marka korse aldım bayaaaaa etkili zamk gibi sıkıyor trendyoldan aldım ben
Doğan bir şekilde büyüyor biz çok abartiyoruz biraz daha salmak lazim
Şu an ikinci bebek düşünecek en son konumdayizBirden sorumluluk artıyor kolay değil canım doğal olarak bi baskı oluşturuyor insanın üstünde... Emzirme ile ilgili suclulukta hissetme sonuçta böyle olması senin tercihin değil. Her anne bebek farklı senin bebeğin bunu tercih etti öyle düşün. Sonuçta karnını doyuracak seçeneklerin var sütünü sagarsin mama verirsin. Ama dilersen bi emzirme danışmanından destekte alabilirsin kuzum destek alanlar memnun kaliyorlar hep. Eşim dün gece bana çorap giy dedi diye o kadar sinirlendim ki çünkü öyle demesinin sebebi bebeği gaz yapma ihtimali biliyorum her şey batıyor şu dönemde sonra kızınca da o da kendini suçlu hissediyorum kötü bişey mi dedim diye ama işte bize her şey batıyor şu dönemde
Evet canım hele ilk günler rüyada gibi oluyorsunYarın da sikacagiz disimizi yani. İnşallah geçecek. Bır de bu ağrılarla baş etmeye çalışırken bebeğin olması aşırı güzel bişeymis yani onu koklayıp optukce güç alıyorum. Off bugün çok yoğun duyguluydum.
Evet canım biogaia. D vitamini 15. Günden sonra başlanıyor canım. İşitme testi hastaneden çıkmadan önce yapılmıştı bizim tekrar yapılmayacak. Göz için de geçen gittigimizde ebe sonraki dr kontrolünde göz testine sokabilirsiniz demişti canim onu dr a gidince soracağım nereden randevu alinacak ne yapılacak öğrenip yaptıracağım.Canım probiyotik derken biogaia damladan mı bahsediyorsun birde doktor d 3 vitamini için ne zaman baslayalım dedi birde sizide bebege ultrason için radyolojiden randevu göz ve işitme testi için göz poliklinik ve işitme poliklinik ten randevu alacaksanız dıye aradı mı saglık ocagı rutin mi acaba bunlar
Bugun beni arayıp işitme göz ve ultrason randevusu almamız gerektiği soylendi bende pazartesi randevu alıp gideceğim canım sagolEvet canım hele ilk günler rüyada gibi oluyorsun
Evet canım biogaia. D vitamini 15. Günden sonra başlanıyor canım. İşitme testi hastaneden çıkmadan önce yapılmıştı bizim tekrar yapılmayacak. Göz için de geçen gittigimizde ebe sonraki dr kontrolünde göz testine sokabilirsiniz demişti canim onu dr a gidince soracağım nereden randevu alinacak ne yapılacak öğrenip yaptıracağım.
Gerçekten çok zor ya, aklıma gelenler yumurta balık tavuk sossuz ve baharatsız @ meyve, yulaf diyecektim ama yulafı da gaz yapanların içine yazmışsın. Kuruyemişler falan nasıl acaba,? Sonuçta bebeği besliyoruz o yüzden kaliteli yiyecek de yememiz lazım nasıl olacak bu iş. Benim büyük oğlum çok gazsızdı, yani gaz oluyordu ama kendi çıkarıyordu ben her şeyi yedim neredeyse o yüzden hiç sıkıntı yaşamamıştım bakalım bunda nasıl olacak.Köftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaNe yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
aynen öyle bizim de doğar doğmaz baktılar kan grubuna hatta sadece kan grubuna değil bir çok şeyine bakmışlardı ben de zaten kan uyuşmazlığı vardı o yüzden bebeğin kan grubunu pozitif görünce hemen bana iğne yaptılar bakılmaması durumunu ilk defa duyuyorum ya da değişmesi durumunu kan grubunun. Hatta Amerika’da belli genetik hastalıklara bile bakıyorlar doğar dolmaz 24 saat içinde aldıkları kan ile, mesela kistik fibrozis var mı ve benzeri gibi.Bizim doğduğunda bir dosya getiriyorlar ya orada yazıyordu kan grubu babasıyla aynı.
Bunu ilk defa duydum değişebildiğini yani aklında olsun yine bir tarama falan olursa baktıracağım
Evet canım özellikle su geldikten sonraki sancı şiddetleniyor ben de suni sancıyla doğum yaptılar suyumu patlattıktan sonraki 1 saat bayağı zor geçmişti, sonra epidural aldım sonrası zaten çok rahattı doğum dahil hiçbir şey hissetmedim sonrası biraz zor geçmişti kanama uzun sürdüğünden falan.Ben de anlamiyordum ama suyum geldikten sonra cok uzun sure olmasa da bir sure sanci cektim gercekten de cok net anlasiliyor ne zaman basladi ne zaman bitti :) oncesinde sanci sandiklarim sanci degilmis.
500 kusur grma yakın verdi canım. Pediatri doktorlarının inatçılığı yüzünden. Sütüm yokken illa emecek diye mama vermediler çünkü. Neyse 200 grm normal bir değer. Ben haftasına doğum kilosunun üzerine çıkarttımKizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Gözünaydın canım, sağlıkla büyüt yavrunuKızlar tek tek cvp yazamadım çok teskkur ederim acile geldim 6 cm di ama sancım yoktu mantar için test falan verdim açıklık var dedi eve eve göndermedi mst de tuttu sancım gelmedi suni sancı aldım oy Allah çok zor doğurdum boydan boya dikişli epidural almadım keşke alsaydım doktorum alma demişti üç buçuk kg bebekte uyuyo saat başı uyaniyo bazen uyumuyor ağrım var hala sancım va:/ kaşıntıyı unuttum ağrılardan kalan arkadaslara bol bol dua ediyorum normal doğum Allah bı avazda kurtarsın sezaryansada acısı hemen geçsin öldüm sandım bu arada suni sancıya falan dayandım o sorun değildi ama dogurmak zordu sonrası dikişlerim mahvoldum
Hayırlı olsun canım.Doğum günün kutlu olsuun :) İnşallah kızım da şanslı olur️ 13.03.23. Hoş oldu
Merhaba kızlar
Çok teşekkür ederim hepinize
Kızımla sağlıkla kavuştuk. Darısı kalanların başına inşallahHerkes sağlıkla kavuşsun yavrusuna. Takip edemediğim doğum yapan arkadaşlar da inşallah sağlıkla mutlulukla büyütürler
Sütüm çok az, damla damla.. Emsin diye mememi veriyorum ama arkasından mama veriyoruz yine 30cc. Bugün yarın artar inşallah.. 2,5-3 saatte bir meme üzeri mama ile devam ediyoruz. Hafif sarılığı başlıyor sanki. İnşallah sütüm gelirse sorun kalmayacak.
Spinal oldum. Eşimi doğuma almadılar.. ama esimi almayacaklar diye fotoğrafçı ayarlamıştım. Ne yapalım, her işte hayır vardır. Yalnız kaldım biraz duygusal geçti doğum ama şükür, iyiydi. Kanama falan da olmamış oglumdaki gibi. Sondayı da ameliyathanede uyustuktan sonra taktılar, şükür. Anlamadım. Dün boynum çok ağırdı. Robokop gibi kaldim oyle.. Sanırım anesteziden. Yara yerimden cok ondan çektim. Neyse bugün o da azaldı. Yara aciyacak diye bekliyoruz zaten de, boyun sürpriz oldu. Ağrı kesici iğne yapıyorlar. Hap da veriyorlar. Bugün baya geçiyor gibi kendi sıkıntılarım. Hareketlerim arttı baya şükürYani elbette hareket ederken acı oluyor, hafif de başım ağrıyor. Kafam bir ağır. Kahve içiyorum. Su içiyorum.. ama bence eskisine göre baya iyiydi sezaryen. Herkesin kolay doğumları olsun inşallah ️
Nil kuzum 3.300 gr ve 50 cm doğduBu arada yalancı meme de verdik. Aldı şükür yaa.. Baya işe yaradı gece :) Her zaman vermiyoruz ama altı kuru karnı yoksa hala mizlaniyorsa veriyoruz.
Kimseye kulak asma canım. Ben de senin haftalarındayken taşınmıştım o zaman da anlatmıştım sana. Taşınırken evi süpürdüm sildim eğildim kalktım 4 gün sonra doktora gittiğimde bebeğim kanala girmişti ve doktorum ne yaptıysan yapmaya devam et çok güzel yerleşmiş demişti. Son haftalarda riskli hareketler yapmadığın sürece hareketli olman senin için daha iyi ama tabi ki yine de doktoruna söyle herkesin bünyesi aynı değil sonuçta. Allahın izniyle bişey olmazKızlar annem geldi ve tahmin ettiğim gibi benim stresim yükseldi biraz. Taşınma, kolileme, yeni evin boyasıydı, ıvır zıvır işleriydi derken çok iş vardı. Temizlik bir sürü. E yeni evin düzenini de kendim ayarladığım için kolileri açıp ne nereye gidecek hep ben yaptım. Kayınvalidem çok yardım ediyor, eşim uğraştı, şimdi annem de bir şeyler yapıyor ama çok iş vardı ben de yaptım.
Dün Ikeadan mobilyalar geldi, onları oturup yaptım biraz, annem hiç dikkat etmiyorsun ben böyle çöküp kalkmıyordum, iki büklüm sıkıştırdın çocuğu falan dedi. O da endişe ettiğinden söylüyor tabii. Sonra akşam bir anda sağ tarafıma bi ağrı girdi, 5 dakika falan sürdü, bebeğe bir şey olacak diye çok korktum.
Ben şimdiye kadar rahat hamilelik geçirdim, ağır falan kaldırmıyorum tabii ama yani iş yapıyorum biraz. Ne güzel yapabiliyorum diye seviniyordum. Şimdi sabahtan beri bebeğe bir şey olacak hissiyle stres oluyorum. Sanki çok özensiz davrandım gibi gelmeye başladı. Bilmiyorum böyle duygusal bir gün yaşadım, korktum biraz.
Perşembe de kontrol var, bir türlü geçmek bilmedi günler. Gerçekten buradaki rahatlığa alıştıktan sonra akrabalarımla, vs. konuşunca “sen dokunma, dikkat et, vs.” geriliyorum aşırı. Bazen beni boşa geriyorlar diye kızıyorum, bazen de “acaba ben çok mu özensiz davranıyorum, ya bir şey olursa benim suçum olacak” gibi geliyor.
Oyyy maşaAllahh nasıl da güzel olmuş annesiiiBiz dün birtakım faaliyetlerde bulunduk
Çok geçmiş olsun canım. Çok zordur beklemek eminim ama çok yıpratma kendini.İnşaAllah çabuk yanıt verir inşallahYavrumu düşünüp kendimi teselli ediyorum inanır mısın çaresiz gibiyim. Sütüm için ağlamıyorum onun bana şuan ihtiyacı var çünkü Saolasın Allah razı olsun canım
Hayırlı olsun canımYazan herkese çok teşekkür ederim. Bebek de bende iyiyiz. Sezeryan gayet iyi geçti baya dirayetli çıktım o kesilme psikolojisini iyi atlattım çok şükür. Spinal oldum bu arada. Sonrası kedi yerinde baya ağrım oldu saftim kaydı diyebilirim. Narkotik derecede bı ağrı kesici yapıldı sonra iğne anca ağrım hafifledi.
Herşeye rağmen iyiyim. Bebeğim sağlıklı çok şükür. Sadece bebegin kan şekeri biraz düşmüş. 10 ml mama verildi şeker yükseldi yarım saat sonra. Yarın Dr ile de görüşeceğim umarım bendeki şeker bebeğe geçmemiştir.
Bebeğim emiyor sütüm çok şükür geldi.
Gaz çıkarmaya çalışıyorum bol bol yürüyorum.
Hiç uyumadım refakatcim ablam ve eşim horul horul
Rabbim sağlıcakla büyütmeni nasip etsin canım hayırlı olsunCok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Bana normal bi değer gibi geldi. Bizim ki de 16-17 saat geçtikten sonra 150 gr vermişti normal dediler mama takviyesi falan istemedilerKizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Mama verdin mi peki? Masallah kuzucugun guzel toparlamis500 kusur grma yakın verdi canım. Pediatri doktorlarının inatçılığı yüzünden. Sütüm yokken illa emecek diye mama vermediler çünkü. Neyse 200 grm normal bir değer. Ben haftasına doğum kilosunun üzerine çıkarttımyani 3900 kusur doğdu, ertesi gün 3.400 e düştü. Doğduktan 3.gun sonra 3.700 lere çıktı. 10.gun 4.540 grm oldu
Şuan uyandı sağ memeyi emiyor mesela eğer 20 dk emip uyursa 9 buçukta uyandiginda solu vericem. Bi meme icin 40 dk çok değil mi canim ? 20 dk sonra diğer memeni versen her emmede 2 memeni emmiş olur sonraki emzirmede yine diğer memenden başlarsınYa kızlar bu emme rutininş nasıl oluşturuyorsunuz? Benim oğlum resmen 40 dk bir memeyi emiyor sonra tekrar aranıyor ve kıyameti koparıyor. Diğer memeyi vermek zorunda kalıyorum sonra o meme tam boşalmıyor. Değişik bir döngüye girdikdoktor emebildiği kadar emsin sarılık atmasıniçin dedi. Tamam ama diğer memeyi tam boşaltmak çok zor oluyor mastitten çok korkuyorum bulamadım bir çözüm
Canım niye olumsuz düşünüyorsun hemen hemen aynıyız, bende de sancı yok nst iyi çıktı, bebek 37 haftada 3.200 dü, benim ki de 4 ü bulursa biraz zorlar normal dikkat et şekeri kes dedi doktor ama ben suni sancı ihtimalini fln düşünmüyorum, herkes yalancı sancı çekmiyor, belki pat diye başlıcak sancılarımız rahatlıklada doğuracağız, gerçekten kimisinin süreç hızlı ilerliyor, kendini motive et, sana bunları yazarken bende kendimi motive ediyorum bu aradaKızlar merhaba nasılsınız benim de yarın 38 + 0 oluyor bugün doktor kontrolüm vardı, bir santim açılma var dedi doktor çatı muayenesine göre. haftaya 39 + 2’de falan artık karar verecek ne zaman olacağına. Büyük ihtimal 40 + 0’ı görmeden suni sancıyla normal doğum olacak ozamana kadar gelmezse.1 santim açılma ile bana zor gibi geliyor şimdilik kendisinin gelmesi, yinede belli olmaz. Bebek 3.3 kg olmuş, 3.8’i falan pek geçirmem dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?