2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
İyi geceler kaç mesela bende çok korkuyorum benim tiligreserid hamilelikten önce 148 imiş şuan 37 haftadayım 650 olmuş çok çok fazla değilmi
Benim hiç bakılmadı o yüzden bir şey diyemem değerine ama benim dr um hamilelikten yüksek çıkıyor bakmaya gerek yok demişti. Doktoruna gösterdin mi sonucunu ?

3 günden sonra daha rahat edeceksin canım

Benim hiç bakılmadı o yüzden bir şey diyemem değerine ama benim dr um hamilelikten yüksek çıkıyor bakmaya gerek yok demişti. Doktoruna gösterdin mi sonucunu ?
Hayır yarın kontrolüm göstereceğim . Belki oda öyle diyecek yani gebelikle birlikte yükseldi ilk başta 200 lerde sonra 400 şimdi 650 olmuş kokrtum bende ama kolestroller çok yüksek değil trigliseride göre

Kizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.

Hayır yarın kontrolüm göstereceğim . Belki oda öyle diyecek yani gebelikle birlikte yükseldi ilk başta 200 lerde sonra 400 şimdi 650 olmuş kokrtum bende ama kolestroller çok yüksek değil trigliseride göre
Benim de yuksekti,doktorum o degerlere bakilmaz,hormonlardan dolayi yuksek cikabilir demisti.

Benim de yuksekti,doktorum o degerlere bakilmaz,hormonlardan dolayi yuksek cikabilir demisti.
Ahh inanın içimi rahatlattınız yani nasıl 650 olur diyorum internette saçma şeyler yazıyor kalp hastalıklarıyla ilgili.. bende gördüm yükselebiliceğini ama benimki kadar diye düsünemedim..

Canım probiyotik derken biogaia damladan mı bahsediyorsun birde doktor d 3 vitamini için ne zaman baslayalım dedi birde sizide bebege ultrason için radyolojiden randevu göz ve işitme testi için göz poliklinik ve işitme poliklinik ten randevu alacaksanız dıye aradı mı saglık ocagı rutin mi acaba bunlar

Evet canım hele ilk günler rüyada gibi oluyorsun
Evet canım biogaia. D vitamini 15. Günden sonra başlanıyor canım. İşitme testi hastaneden çıkmadan önce yapılmıştı bizim tekrar yapılmayacak. Göz için de geçen gittigimizde ebe sonraki dr kontrolünde göz testine sokabilirsiniz demişti canim onu dr a gidince soracağım nereden randevu alinacak ne yapılacak öğrenip yaptıracağım.

Bugun beni arayıp işitme göz ve ultrason randevusu almamız gerektiği soylendi bende pazartesi randevu alıp gideceğim canım sagol

Kızlar merhaba nasılsınız benim de yarın 38 + 0 oluyor bugün doktor kontrolüm vardı, bir santim açılma var dedi doktor çatı muayenesine göre. haftaya 39 + 2’de falan artık karar verecek ne zaman olacağına. Büyük ihtimal 40 + 0’ı görmeden suni sancıyla normal doğum olacak ozamana kadar gelmezse.1 santim açılma ile bana zor gibi geliyor şimdilik kendisinin gelmesi, yinede belli olmaz. Bebek 3.3 kg olmuş, 3.8’i falan pek geçirmem dedi.

Köftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç ya Ne yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Gerçekten çok zor ya, aklıma gelenler yumurta balık tavuk sossuz ve baharatsız @ meyve, yulaf diyecektim ama yulafı da gaz yapanların içine yazmışsın. Kuruyemişler falan nasıl acaba,? Sonuçta bebeği besliyoruz o yüzden kaliteli yiyecek de yememiz lazım nasıl olacak bu iş. Benim büyük oğlum çok gazsızdı, yani gaz oluyordu ama kendi çıkarıyordu ben her şeyi yedim neredeyse o yüzden hiç sıkıntı yaşamamıştım bakalım bunda nasıl olacak.
Bizim doğduğunda bir dosya getiriyorlar ya orada yazıyordu kan grubu babasıyla aynı.
Bunu ilk defa duydum değişebildiğini yani aklında olsun yine bir tarama falan olursa baktıracağım
aynen öyle bizim de doğar doğmaz baktılar kan grubuna hatta sadece kan grubuna değil bir çok şeyine bakmışlardı ben de zaten kan uyuşmazlığı vardı o yüzden bebeğin kan grubunu pozitif görünce hemen bana iğne yaptılar bakılmaması durumunu ilk defa duyuyorum ya da değişmesi durumunu kan grubunun. Hatta Amerika’da belli genetik hastalıklara bile bakıyorlar doğar dolmaz 24 saat içinde aldıkları kan ile, mesela kistik fibrozis var mı ve benzeri gibi.
Ben de anlamiyordum ama suyum geldikten sonra cok uzun sure olmasa da bir sure sanci cektim gercekten de cok net anlasiliyor ne zaman basladi ne zaman bitti :) oncesinde sanci sandiklarim sanci degilmis.
Evet canım özellikle su geldikten sonraki sancı şiddetleniyor ben de suni sancıyla doğum yaptılar suyumu patlattıktan sonraki 1 saat bayağı zor geçmişti, sonra epidural aldım sonrası zaten çok rahattı doğum dahil hiçbir şey hissetmedim sonrası biraz zor geçmişti kanama uzun sürdüğünden falan.

Kizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
500 kusur grma yakın verdi canım. Pediatri doktorlarının inatçılığı yüzünden. Sütüm yokken illa emecek diye mama vermediler çünkü. Neyse 200 grm normal bir değer. Ben haftasına doğum kilosunun üzerine çıkarttım yani 3900 kusur doğdu, ertesi gün 3.400 e düştü. Doğduktan 3.gun sonra 3.700 lere çıktı. 10.gun 4.540 grm oldu

Kızlar selam,
Sezeryan oldu benim dogumum ve bu hafta inanılmaz bir kaşıntı yaşıyorum. Daha oncede yazmıştım burda özellikle karın bölgesinde diye , hep iyileşme kasintisina yordum ama bu birkaç gündür boyun kol sırt kasintisi da eklendi. Resmen uyuz geçirmiş gibiyim birde tatlı tatlı kaşınıyor ki sormayın benzer durum yaşayan var mı?

Gözünaydın canım, sağlıkla büyüt yavrunu ben de makata kadar dikişliyim bugun 1 hafta oldu acım daha hafifledi sayılır. 1 hafta kadar dişini sıkman lazım canım hayırlısıyla geçiyo o ağrılarda. Çabucak iyileşirsin inşaAllah
Hayırlı olsun canım.
Rabbim sağlıcakla büyütmeni nasip etsin
Kimseye kulak asma canım. Ben de senin haftalarındayken taşınmıştım o zaman da anlatmıştım sana. Taşınırken evi süpürdüm sildim eğildim kalktım 4 gün sonra doktora gittiğimde bebeğim kanala girmişti ve doktorum ne yaptıysan yapmaya devam et çok güzel yerleşmiş demişti. Son haftalarda riskli hareketler yapmadığın sürece hareketli olman senin için daha iyi ama tabi ki yine de doktoruna söyle herkesin bünyesi aynı değil sonuçta. Allahın izniyle bişey olmaz
Biz dün birtakım faaliyetlerde bulunduk
Oyyy maşaAllahh nasıl da güzel olmuş annesiii
Çok geçmiş olsun canım. Çok zordur beklemek eminim ama çok yıpratma kendini.
Bebeğin hala seni hissediyodur o yüzden kendini motive etmeye çalış.
Düzelicek Allahın izniyle
Hayırlı olsun canım
Sağlıklı sıhhatli büyüt inşaAllah yavrunu
Refakatçiler genel de kendileri doğurmuş gibi uyurlar bilirim benimkilerde öyleydi
Cok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Rabbim sağlıcakla büyütmeni nasip etsin canım hayırlı olsun

Bana normal bi değer gibi geldi. Bizim ki de 16-17 saat geçtikten sonra 150 gr vermişti normal dediler mama takviyesi falan istemediler

Mama verdin mi peki? Masallah kuzucugun guzel toparlamis

Ya kızlar bu emme rutininş nasıl oluşturuyorsunuz? Benim oğlum resmen 40 dk bir memeyi emiyor sonra tekrar aranıyor ve kıyameti koparıyor. Diğer memeyi vermek zorunda kalıyorum sonra o meme tam boşalmıyor. Değişik bir döngüye girdik doktor emebildiği kadar emsin sarılık atmasıniçin dedi. Tamam ama diğer memeyi tam boşaltmak çok zor oluyor mastitten çok korkuyorum bulamadım bir çözüm

Şuan uyandı sağ memeyi emiyor mesela eğer 20 dk emip uyursa 9 buçukta uyandiginda solu vericem. Bi meme icin 40 dk çok değil mi canim ? 20 dk sonra diğer memeni versen her emmede 2 memeni emmiş olur sonraki emzirmede yine diğer memenden başlarsın

Canım niye olumsuz düşünüyorsun hemen hemen aynıyız, bende de sancı yok nst iyi çıktı, bebek 37 haftada 3.200 dü, benim ki de 4 ü bulursa biraz zorlar normal dikkat et şekeri kes dedi doktor ama ben suni sancı ihtimalini fln düşünmüyorum, herkes yalancı sancı çekmiyor, belki pat diye başlıcak sancılarımız rahatlıklada doğuracağız, gerçekten kimisinin süreç hızlı ilerliyor, kendini motive et, sana bunları yazarken bende kendimi motive ediyorum bu arada doktor bide bana bol hurma, bol yürüyüş dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…