2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Benim kizimda 160 gr idi canim. Gayet normal denilmisti o zaman...

Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya

Sagolun kizlar icim rahatladi,hemsire cok vermis deyince korktum bir an.Bezleri iyi gibi kaka cis yapiyor cok sukur,yine de iki saatte bir 15 cc mama veriyoruz her ihtimale karsi.

Sagolun kizlar icim rahatladi,hemsire cok vermis deyince korktum bir an.Bezleri iyi gibi kaka cis yapiyor cok sukur,yine de iki saatte bir 15 cc mama veriyoruz her ihtimale karsi.
Verin canim bi sey olmaz, sarilik riskini atlatinca kesersiniz... Ben de kizimda 30 cc vermistim. Simdiki mamalar cok iyi, bu mamaya onyargi yuzunden gereksiz kaygi oluyor annelerde bence... Kosullar neyse o sekilde (en iyi sekilde) buyutmeye calisyoruz zaten

Kizlar bende dogum hikayemi anlatayim.
Benim sezeryan dogum oldugu icin gunumuz belliydi,sabah yedide hastaneye geldik, odamiza aldilar nst baglandi,sonra ameliyathaneye gectik.Kucuk bir talihsizlik oldu,herkes hazirdi fakat bebek hemsiresi gelmemisti, kiz gec kalmis,doktorum da koridorda telefonda kiza bagiriyor,hesap vereceksin falan diyordu,nedense cok gerildim Sonra belden uyusturma kismina gecildi gayet agrisiz,sikintisiz oldu,zaten operasyon basladiktan 5 dk sonra kizimin aglama sesi geldi,duydugum en guzel ses.Sonraki dikis islemi on bes yirmi dk surmustur.Arada midem cok bulandi,bir de enteresan bir sekilde sag omzuma agri girdi,hala da agriyor.

Sezeryan agrim ilkine gore daha cok oldu,hala da agrilarim var, ama minik kizima bakinca, onu koklayinca her aciya deger diyorum.Allah bekleyen isteyen herkese nasip etsin.

Doktor kan uyusmazligi olsaydi bakardim dedi. Ama oyle bir durumunuz yok dedi. Yaniltici cikabiliyor bazen annenin kan grubu cikabiliyor dedi.

Delige gelecek belki ama o sanciyi cekmek keyifliydi heyecanli bekleyisti. Tabii benim 6 saat sonunda sezeryana dondu normal dogum olmadi ama olsun saglik olsun.

Aynen canim ben de on yargili degilim, nihayetinde sarilik olmasindan cok daha iyidir.

Gözün aydın canım geçicek inşallah dikişler ilk zamanlar acıtıyor ama bir haftaya toparlanıyor

Çok zordu çok korktum ama düştü allahın izniyle

Kızlar bebeğimin sarılığı geçti dün çıkarttılar ışık tedavisinden ( fototerapiden). O kadar mutlu oldum ki anlatamam artık yanımda. 2 gündü ama bana iki sene gibi geldi. Rabbim kimseye hiçbir acı yaşatmasın

Canım doktorda emebiliği kadar meme emsin ilk süt sudur sonra yağlı gelir dedi. 20 dk yeterli olur mu yağlı süt için acaba? Öyle mi yapsam ya benim iyice kafam karıştı. Değişti düzenim.

Canım doktorda emebiliği kadar meme emsin ilk süt sudur sonra yağlı gelir dedi. 20 dk yeterli olur mu yağlı süt için acaba? Öyle mi yapsam ya benim iyice kafam karıştı. Değişti düzenim.
Adaptasyon sureci cok zorluyor. Dun benim patlama gunum oldu kan man sarilik doktor derken. Tum gunu aglayarak gecirdim. Ben de hala duzen kuramadim. Memeyi bi aliyo bi almiyo sagip biberonla veriyorum. 15 dk ya bosaliyor sagarken. Tabii emerken 15 dk da bosalmaz herhalde bilemiyorum henuz dogru duzgun emziremedigim icin. Biberona da iyice alismaya basliyor korkuyorum. Ama sariligi kritik seviyede ilerlememesi icin nasil istiyorsa oyle veriyorum.

Mama verdin mi peki? Masallah kuzucugun guzel toparlamis
Verdim canım. İlk gün sütüm yok mama verelim dedim , kesinlikle yasak va diye direttiler hep emzirdim ben. Ertesi gün öğlenden sonra doğum servisinden pediatriyi arattım bu çocuk aç akşamdan beri sadece 1 tane çisli bezi var diye haber gondertttik pediatri anindan gelip çocuğu alıp kontrol ettiler tabi. 500 küfür gram gitmiş üstüne sarılık olmuş.hemen mama dediler. Saçma sapan ölçek verdiler. 3 saatte 1 85 cc verecekmiş.he he deyip odama gittim. Saat başı emzirdim üzerine dayadim 30 cc mama. Her emzirmeden sonra teklif ettim yanı. Kimini içti kiminde hiç icmedi ama , akşamına 40 grm ağırlığı artmıştı doğumun 3. Günü 3.700 lere çıktı işte o zamanda 30 cc az geliyordu 40-45cc içiyordu. Yine her emzirmeden sonra mama teklif ettim. 4. Günden sonra sütüm artmaya başladı yine her istediğinde emzirdim emzirdikten yarım saat sonra yine meme isterse bu sefer mama teklif ettim sürekli. Birkaç gün öyle devam etti sonra komple mamayi bıraktık sütüm çok gelmeye başladı çünkü. Şuan mama hiç vermiyorum sadece emiyor. 10.gun kendi çocuk doktorumuz sarılık kontrolü için çağırdığında 4.500 kusur kg gördük tartıda şimdi cuma günü sağlık ocağı tartı kontrolü için çağırdı bakalım orda ne kadar çıkacak

Icebildigi kadar içsin canım, bir dahaki emzirmeye tam bosaltamadigi memeden başlarsın. Yada emzirmeden sonra sağım yapacaksın bir dahaki emzirmeye tek meme verip sonra sandığın sütü vereceksin. Ben iki yontemide uyguladım sürekli.

D vitamini olarak ne kullanıyorsun canım

Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya
Benimki son 2 haftadır haftada 300 gram alıyor,bu arada ben hiç kilo almıyorum ama bebek alıyor,20 kg aldım durdu resmen son 4 haftada kilo almam,gerçi bundan mutluyum,ama bebeğe yarayacak şeyler yiyorum et yulaf muz gibi ondan mı bilmiyorum.
Yok canım aslında olumsuz düşünmüyorum ,ilkinde de 40+1e kadar oğlum gelmedi suni sancı ile güzel bir Doğumla normal doğumla geldi oğlum.epiduralle doğum da olunca iyiydi,şimdi de böyle bir seçenek var ,suni sancı benim için korkulacak birşey değil daha önce de yaşadım zaten belli bir cm’den sonra suyum gelince de yine epidural alırım diye düşünüyorum.yeter ki sağlıklı olsun diyorum.yürüyüş ben de yapıyorum canım,şekeri full kesmedim ama yememe dikkat ediyorum,son 3 haftadır bebek kilo alıyor her hafta 300 gram ama benim kilom artmıyor.yürüyüşte günde min 5000 bazen 10000 ortalama 8000 yürüyorum ama dinlene dinlene

Son düzenleme:
Ay o zaman olabilir benimki de bir haftada 230 gr almis. 2 haftada 500 alsa 3800 civari olur, +-300 desek 4 olma ihtimali var... Haftaya gelirse iyi olacak benim icin...salidan sonra ben de bol yuruyus yapicam...

Su gelince zaten 1 saat sonra dogum gerceklesmis oluyor ya, ben hic istemiyorum o yuzden. Bir saat dayanirim, olur biter insallah

Ben hamileligim boyunca hic kilo almadim. Son gun 2 kg kadar fazlaydim baslangic kilomdan bebek de 2995 gr 48 cm dogdu 38+4 te

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…