Benim kizimda 160 gr idi canim. Gayet normal denilmisti o zaman...Kizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim yaCanım niye olumsuz düşünüyorsun hemen hemen aynıyız, bende de sancı yok nst iyi çıktı, bebek 37 haftada 3.200 dü, benim ki de 4 ü bulursa biraz zorlar normal dikkat et şekeri kes dedi doktor ama ben suni sancı ihtimalini fln düşünmüyorum, herkes yalancı sancı çekmiyor, belki pat diye başlıcak sancılarımız rahatlıklada doğuracağız, gerçekten kimisinin süreç hızlı ilerliyor, kendini motive et, sana bunları yazarken bende kendimi motive ediyorum bu aradadoktor bide bana bol hurma, bol yürüyüş dedi
Verin canim bi sey olmaz, sarilik riskini atlatinca kesersiniz... Ben de kizimda 30 cc vermistim. Simdiki mamalar cok iyi, bu mamaya onyargi yuzunden gereksiz kaygi oluyor annelerde bence... Kosullar neyse o sekilde (en iyi sekilde) buyutmeye calisyoruz zatenSagolun kizlar icim rahatladi,hemsire cok vermis deyince korktum bir an.Bezleri iyi gibi kaka cis yapiyor cok sukur,yine de iki saatte bir 15 cc mama veriyoruz her ihtimale karsi.
Doktor kan uyusmazligi olsaydi bakardim dedi. Ama oyle bir durumunuz yok dedi. Yaniltici cikabiliyor bazen annenin kan grubu cikabiliyor dedi.Gerçekten çok zor ya, aklıma gelenler yumurta balık tavuk sossuz ve baharatsız @ meyve, yulaf diyecektim ama yulafı da gaz yapanların içine yazmışsın. Kuruyemişler falan nasıl acaba,? Sonuçta bebeği besliyoruz o yüzden kaliteli yiyecek de yememiz lazım nasıl olacak bu iş. Benim büyük oğlum çok gazsızdı, yani gaz oluyordu ama kendi çıkarıyordu ben her şeyi yedim neredeyse o yüzden hiç sıkıntı yaşamamıştım bakalım bunda nasıl olacak.
aynen öyle bizim de doğar doğmaz baktılar kan grubuna hatta sadece kan grubuna değil bir çok şeyine bakmışlardı ben de zaten kan uyuşmazlığı vardı o yüzden bebeğin kan grubunu pozitif görünce hemen bana iğne yaptılar bakılmaması durumunu ilk defa duyuyorum ya da değişmesi durumunu kan grubunun. Hatta Amerika’da belli genetik hastalıklara bile bakıyorlar doğar dolmaz 24 saat içinde aldıkları kan ile, mesela kistik fibrozis var mı ve benzeri gibi.
Evet canım özellikle su geldikten sonraki sancı şiddetleniyor ben de suni sancıyla doğum yaptılar suyumu patlattıktan sonraki 1 saat bayağı zor geçmişti, sonra epidural aldım sonrası zaten çok rahattı doğum dahil hiçbir şey hissetmedim sonrası biraz zor geçmişti kanama uzun sürdüğünden falan.
Aynen canim ben de on yargili degilim, nihayetinde sarilik olmasindan cok daha iyidir.Verin canim bi sey olmaz, sarilik riskini atlatinca kesersiniz... Ben de kizimda 30 cc vermistim. Simdiki mamalar cok iyi, bu mamaya onyargi yuzunden gereksiz kaygi oluyor annelerde bence... Kosullar neyse o sekilde (en iyi sekilde) buyutmeye calisyoruz zaten
Gözün aydın canım geçicek inşallah dikişler ilk zamanlar acıtıyor ama bir haftaya toparlanıyorKızlar tek tek cvp yazamadım çok teskkur ederim acile geldim 6 cm di ama sancım yoktu mantar için test falan verdim açıklık var dedi eve eve göndermedi mst de tuttu sancım gelmedi suni sancı aldım oy Allah çok zor doğurdum boydan boya dikişli epidural almadım keşke alsaydım doktorum alma demişti üç buçuk kg bebekte uyuyo saat başı uyaniyo bazen uyumuyor ağrım var hala sancım va:/ kaşıntıyı unuttum ağrılardan kalan arkadaslara bol bol dua ediyorum normal doğum Allah bı avazda kurtarsın sezaryansada acısı hemen geçsin öldüm sandım bu arada suni sancıya falan dayandım o sorun değildi ama dogurmak zordu sonrası dikişlerim mahvoldum
Çok zordu çok korktum ama düştü allahın izniyleGözünaydın canım, sağlıkla büyüt yavrunuben de makata kadar dikişliyim bugun 1 hafta oldu acım daha hafifledi sayılır. 1 hafta kadar dişini sıkman lazım canım hayırlısıyla geçiyo o ağrılarda. Çabucak iyileşirsin inşaAllah
Hayırlı olsun canım.
Rabbim sağlıcakla büyütmeni nasip etsin
Kimseye kulak asma canım. Ben de senin haftalarındayken taşınmıştım o zaman da anlatmıştım sana. Taşınırken evi süpürdüm sildim eğildim kalktım 4 gün sonra doktora gittiğimde bebeğim kanala girmişti ve doktorum ne yaptıysan yapmaya devam et çok güzel yerleşmiş demişti. Son haftalarda riskli hareketler yapmadığın sürece hareketli olman senin için daha iyi ama tabi ki yine de doktoruna söyle herkesin bünyesi aynı değil sonuçta. Allahın izniyle bişey olmaz
Oyyy maşaAllahh nasıl da güzel olmuş annesiii
Çok geçmiş olsun canım. Çok zordur beklemek eminim ama çok yıpratma kendini.
Bebeğin hala seni hissediyodur o yüzden kendini motive etmeye çalış.
Düzelicek Allahın izniyle
Hayırlı olsun canım
Sağlıklı sıhhatli büyüt inşaAllah yavrunu
Refakatçiler genel de kendileri doğurmuş gibi uyurlar bilirim benimkilerde öyleydi
Rabbim sağlıcakla büyütmeni nasip etsin canım hayırlı olsun
Canım doktorda emebiliği kadar meme emsin ilk süt sudur sonra yağlı gelir dedi. 20 dk yeterli olur mu yağlı süt için acaba? Öyle mi yapsam yaŞuan uyandı sağ memeyi emiyor mesela eğer 20 dk emip uyursa 9 buçukta uyandiginda solu vericem. Bi meme icin 40 dk çok değil mi canim ? 20 dk sonra diğer memeni versen her emmede 2 memeni emmiş olur sonraki emzirmede yine diğer memenden başlarsın
Adaptasyon sureci cok zorluyor. Dun benim patlama gunum oldu kan man sarilik doktor derken. Tum gunu aglayarak gecirdim. Ben de hala duzen kuramadim. Memeyi bi aliyo bi almiyo sagip biberonla veriyorum. 15 dk ya bosaliyor sagarken. Tabii emerken 15 dk da bosalmaz herhalde bilemiyorum henuz dogru duzgun emziremedigim icin. Biberona da iyice alismaya basliyor korkuyorum. Ama sariligi kritik seviyede ilerlememesi icin nasil istiyorsa oyle veriyorum.Canım doktorda emebiliği kadar meme emsin ilk süt sudur sonra yağlı gelir dedi. 20 dk yeterli olur mu yağlı süt için acaba? Öyle mi yapsam yabenim iyice kafam karıştı. Değişti düzenim.
Verdim canım. İlk gün sütüm yok mama verelim dedim , kesinlikle yasak va diye direttiler hep emzirdim ben. Ertesi gün öğlenden sonra doğum servisinden pediatriyi arattım bu çocuk aç akşamdan beri sadece 1 tane çisli bezi var diye haber gondertttik pediatri anindan gelip çocuğu alıp kontrol ettiler tabi. 500 küfür gram gitmiş üstüne sarılık olmuş.hemen mama dediler. Saçma sapan ölçek verdiler. 3 saatte 1 85 cc verecekmiş.he he deyip odama gittim. Saat başı emzirdim üzerine dayadim 30 cc mama. Her emzirmeden sonra teklif ettim yanı. Kimini içti kiminde hiç icmedi ama , akşamına 40 grm ağırlığı artmıştıMama verdin mi peki? Masallah kuzucugun guzel toparlamis
Icebildigi kadar içsin canım, bir dahaki emzirmeye tam bosaltamadigi memeden başlarsın. Yada emzirmeden sonra sağım yapacaksın bir dahaki emzirmeye tek meme verip sonra sandığın sütü vereceksin. Ben iki yontemide uyguladım sürekli.Ya kızlar bu emme rutininş nasıl oluşturuyorsunuz? Benim oğlum resmen 40 dk bir memeyi emiyor sonra tekrar aranıyor ve kıyameti koparıyor. Diğer memeyi vermek zorunda kalıyorum sonra o meme tam boşalmıyor. Değişik bir döngüye girdikdoktor emebildiği kadar emsin sarılık atmasıniçin dedi. Tamam ama diğer memeyi tam boşaltmak çok zor oluyor mastitten çok korkuyorum bulamadım bir çözüm
D vitamini olarak ne kullanıyorsun canımEvet canım hele ilk günler rüyada gibi oluyorsun
Evet canım biogaia. D vitamini 15. Günden sonra başlanıyor canım. İşitme testi hastaneden çıkmadan önce yapılmıştı bizim tekrar yapılmayacak. Göz için de geçen gittigimizde ebe sonraki dr kontrolünde göz testine sokabilirsiniz demişti canim onu dr a gidince soracağım nereden randevu alinacak ne yapılacak öğrenip yaptıracağım.
Benimki son 2 haftadır haftada 300 gram alıyor,bu arada ben hiç kilo almıyorum ama bebek alıyor,20 kg aldım durdu resmen son 4 haftada kilo almam,gerçi bundan mutluyum,ama bebeğe yarayacak şeyler yiyorum et yulaf muz gibi ondan mı bilmiyorum.Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya
Yok canım aslında olumsuz düşünmüyorum ,ilkinde de 40+1e kadar oğlum gelmedi suni sancı ile güzel bir Doğumla normal doğumla geldi oğlum.epiduralle doğum da olunca iyiydi,şimdi de böyle bir seçenek var ,suni sancı benim için korkulacak birşey değil daha önce de yaşadım zaten belli bir cm’den sonra suyum gelince de yine epidural alırım diye düşünüyorum.yeter ki sağlıklı olsun diyorum.yürüyüş ben de yapıyorum canım,şekeri full kesmedim ama yememe dikkat ediyorum,son 3 haftadır bebek kilo alıyor her hafta 300 gram ama benim kilom artmıyor.yürüyüşte günde min 5000 bazen 10000 ortalama 8000 yürüyorum ama dinlene dinleneCanım niye olumsuz düşünüyorsun hemen hemen aynıyız, bende de sancı yok nst iyi çıktı, bebek 37 haftada 3.200 dü, benim ki de 4 ü bulursa biraz zorlar normal dikkat et şekeri kes dedi doktor ama ben suni sancı ihtimalini fln düşünmüyorum, herkes yalancı sancı çekmiyor, belki pat diye başlıcak sancılarımız rahatlıklada doğuracağız, gerçekten kimisinin süreç hızlı ilerliyor, kendini motive et, sana bunları yazarken bende kendimi motive ediyorum bu aradadoktor bide bana bol hurma, bol yürüyüş dedi
Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya
Benim duyduğum ikinciler genelde hep daha iri oluyor, benim ilki 3.560 idi,Benimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya
Ay o zaman olabilirBenimki son 2 haftadır haftada 300 gram alıyor,bu arada ben hiç kilo almıyorum ama bebek alıyor,20 kg aldım durdu resmen son 4 haftada kilo almam,gerçi bundan mutluyum,ama bebeğe yarayacak şeyler yiyorum et yulaf muz gibi ondan mı bilmiyorum.
Yok canım aslında olumsuz düşünmüyorum ,ilkinde de 40+1e kadar oğlum gelmedi suni sancı ile güzel bir Doğumla normal doğumla geldi oğlum.epiduralle doğum da olunca iyiydi,şimdi de böyle bir seçenek var ,suni sancı benim için korkulacak birşey değil daha önce de yaşadım zaten belli bir cm’den sonra suyum gelince de yine epidural alırım diye düşünüyorum.yeter ki sağlıklı olsun diyorum.yürüyüş ben de yapıyorum canım,şekeri full kesmedim ama yememe dikkat ediyorum,son 3 haftadır bebek kilo alıyor her hafta 300 gram ama benim kilom artmıyor.yürüyüşte günde min 5000 bazen 10000 ortalama 8000 yürüyorum ama dinlene dinlene
Ay hemen bi hafiza yokladim dogru vallahiBenim duyduğum ikinciler genelde hep daha iri oluyor, benim ilki 3.560 idi,
Ben hamileligim boyunca hic kilo almadim. Son gun 2 kg kadar fazlaydim baslangic kilomdan bebek de 2995 gr 48 cm dogdu 38+4 teBenimki son 2 haftadır haftada 300 gram alıyor,bu arada ben hiç kilo almıyorum ama bebek alıyor,20 kg aldım durdu resmen son 4 haftada kilo almam,gerçi bundan mutluyum,ama bebeğe yarayacak şeyler yiyorum et yulaf muz gibi ondan mı bilmiyorum.
Yok canım aslında olumsuz düşünmüyorum ,ilkinde de 40+1e kadar oğlum gelmedi suni sancı ile güzel bir Doğumla normal doğumla geldi oğlum.epiduralle doğum da olunca iyiydi,şimdi de böyle bir seçenek var ,suni sancı benim için korkulacak birşey değil daha önce de yaşadım zaten belli bir cm’den sonra suyum gelince de yine epidural alırım diye düşünüyorum.yeter ki sağlıklı olsun diyorum.yürüyüş ben de yapıyorum canım,şekeri full kesmedim ama yememe dikkat ediyorum,son 3 haftadır bebek kilo alıyor her hafta 300 gram ama benim kilom artmıyor.yürüyüşte günde min 5000 bazen 10000 ortalama 8000 yürüyorum ama dinlene dinlene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?