Yok cnm çıkmadı henüz. Muhtemelen pazartesi taburcu olucaz yani inşşşş biraz daha aktif emmeye başladı ve kilo vermesi durdu çok şükür 100 gr da almış elhamdulillah
Benimde öyle cnmSezeryan olan arkadaşlara bi sorum var ya,dikiş yeriniz böyle dokununca taş gibi mi sizinde?özellikle kenar olan iki ucun altında sertlikler var.Kimlerin böyle ?
300 verdi ama birden değilKizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Nasıl yaptın benim kız hep uyuyor uyanık bulamıyoruz hiç kendisini500 kusur grma yakın verdi canım. Pediatri doktorlarının inatçılığı yüzünden. Sütüm yokken illa emecek diye mama vermediler çünkü. Neyse 200 grm normal bir değer. Ben haftasına doğum kilosunun üzerine çıkarttımyani 3900 kusur doğdu, ertesi gün 3.400 e düştü. Doğduktan 3.gun sonra 3.700 lere çıktı. 10.gun 4.540 grm oldu
doktor şey dedi canım alacaksa her şekilde plesantadan alır ama biz gene önlemimizi alalım tatlıyı, ekmeği keselim dedi, canım da istiyor açıkçası ama frenlemeye çalışıyorum kendimi, bazen son haftalarda alım da durabiliyormuş bebeğin belki de son haftalarda çok almaz da dedi. Doktorların 4 ten gözü korkuyor bende açıkçası, 4 olmadan doğsun hayırlısıyla istiyorumBenimki de 38+0 da 3380 idi, 2 haftada 4 olmaz herhalde degil mi? Tatliyi ben de keseyim o zaman... Kizimi 3750 gr dogurdum, zor degildi sukur ama 4 olsa korkarim ya
Benimde uyuyordu hep canım. İnatla her saat başı uyandırdım pes etmeden. O şekilde emzirdim emmedigi zaman kaşığı sagip verdim ama yine verdim bir şekildeNasıl yaptın benim kız hep uyuyor uyanık bulamıyoruz hiç kendisini
Maşallah canım sen benden tecrübelisin zaten benim ilk gebelik çokta bilmediğimden müdahalesiz bi doğum olsa diyorum haliyle suni sancıdan fln korkuyorum, bende 20 kilo aldım, yürüyüş o kadar yapamıyorum belim çok ağrıyor sana maşallah bende yarım saat yürümeye çalışıyorum, benim kide 250 gr almış hemen hemen, inşallah daha fazla kilo almayız ama benim de yavaşladı kilo alımı hamdolsunBenimki son 2 haftadır haftada 300 gram alıyor,bu arada ben hiç kilo almıyorum ama bebek alıyor,20 kg aldım durdu resmen son 4 haftada kilo almam,gerçi bundan mutluyum,ama bebeğe yarayacak şeyler yiyorum et yulaf muz gibi ondan mı bilmiyorum.
Yok canım aslında olumsuz düşünmüyorum ,ilkinde de 40+1e kadar oğlum gelmedi suni sancı ile güzel bir Doğumla normal doğumla geldi oğlum.epiduralle doğum da olunca iyiydi,şimdi de böyle bir seçenek var ,suni sancı benim için korkulacak birşey değil daha önce de yaşadım zaten belli bir cm’den sonra suyum gelince de yine epidural alırım diye düşünüyorum.yeter ki sağlıklı olsun diyorum.yürüyüş ben de yapıyorum canım,şekeri full kesmedim ama yememe dikkat ediyorum,son 3 haftadır bebek kilo alıyor her hafta 300 gram ama benim kilom artmıyor.yürüyüşte günde min 5000 bazen 10000 ortalama 8000 yürüyorum ama dinlene dinlene
200 grm normal zaten bebekteki ödemi cikariyorlar ki. 3900 du oglum direk 3700 diye kayitlara gecirmislerdi. Bizim burada.dogdugu an o 200 grmi cikariyorlar burada boyle duydukca sasiriyorumKizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Ah Allah kolaylık versin arkadaşım, bizim de sarılığımız, doktorum bol bol emzir dedi, gerekirse mama verebilirsiniz dedi ben de öyle ilerliyorum. Ama şaştı tüm o 2-3 saatte bir rutinleri, iyi olsun da diyorum.Adaptasyon sureci cok zorluyor. Dun benim patlama gunum oldu kan man sarilik doktor derken. Tum gunu aglayarak gecirdim. Ben de hala duzen kuramadim. Memeyi bi aliyo bi almiyo sagip biberonla veriyorum. 15 dk ya bosaliyor sagarken. Tabii emerken 15 dk da bosalmaz herhalde bilemiyorum henuz dogru duzgun emziremedigim icin. Biberona da iyice alismaya basliyor korkuyorum. Ama sariligi kritik seviyede ilerlememesi icin nasil istiyorsa oyle veriyorum.
Öyle yapıyorum arkadaşım. Emsin de tek başka bir şey istemiyorum, şu sarılığımız geçsin sağlıklı olsun inşallahIcebildigi kadar içsin canım, bir dahaki emzirmeye tam bosaltamadigi memeden başlarsın. Yada emzirmeden sonra sağım yapacaksın bir dahaki emzirmeye tek meme verip sonra sandığın sütü vereceksin. Ben iki yontemide uyguladım sürekli.
Aynen öyle🖐 Ben varım sanki altında katlanmış et tabakası var gibi sert.
Bende kaşınıyorum ama göbek bölgesi,dikiş yeri değil ama komple göbek bölgesiKızlar selam,
Sezeryan oldu benim dogumum ve bu hafta inanılmaz bir kaşıntı yaşıyorum. Daha oncede yazmıştım burda özellikle karın bölgesinde diye , hep iyileşme kasintisina yordum ama bu birkaç gündür boyun kol sırt kasintisi da eklendi. Resmen uyuz geçirmiş gibiyim birde tatlı tatlı kaşınıyor ki sormayınbenzer durum yaşayan var mı?
O zaman yakın zamanda atlatır sariligi canımÖyle yapıyorum arkadaşım. Emsin de tek başka bir şey istemiyorum, şu sarılığımız geçsin sağlıklı olsun inşallah
BenKızlar selam,
Sezeryan oldu benim dogumum ve bu hafta inanılmaz bir kaşıntı yaşıyorum. Daha oncede yazmıştım burda özellikle karın bölgesinde diye , hep iyileşme kasintisina yordum ama bu birkaç gündür boyun kol sırt kasintisi da eklendi. Resmen uyuz geçirmiş gibiyim birde tatlı tatlı kaşınıyor ki sormayınbenzer durum yaşayan var mı?
Çok doğru demişsin gerçekten çok ciddi bir yargı var mamaya karşı,sanki dünyanın en kötü şeyini bebene vermişsin gibi yaklaşılıyor anneyeVerin canim bi sey olmaz, sarilik riskini atlatinca kesersiniz... Ben de kizimda 30 cc vermistim. Simdiki mamalar cok iyi, bu mamaya onyargi yuzunden gereksiz kaygi oluyor annelerde bence... Kosullar neyse o sekilde (en iyi sekilde) buyutmeye calisyoruz zaten
Saglikla buyut canimCok tebrikler
Maşallah canım gözünüz aydın Allah analı babali büyütsün
Tebrikler canım, gözün aydıngüle güle neşeyle sağlıkla büyüsün Nil kuşu
Çok tebrik ederim.Maşallah adı da çok güzel. Ben Nil ismini bebişime istedim ama eşim istemedi. Adı gibi güzel bir ömrü olsun.
Maşallah canım gözünüz aydın sağlıkla kavuşmuşsun yavruna
Cook tesekkur ederimCanımmmm hayırlı uğurlu olsun bol uykulu sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun gözünüz Aydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?