Sarilik olmasin diye surekli uyandirip emzirmekten olsa gerek, sarilik gectikten sonra da bu rutinleri haline geliyor. Yeniden bir rutin olusturmak gerek yoksa cok zor oluyorBizim kız saat başı uyanıyor kızlar ya, yatağına koyuyorum uyanıyor. Noluyor acaba, acıktığı için mi uyanıyor?
İnşallah arkadaşım inşallahO zaman yakın zamanda atlatır sariligi canım
Canım bize hastaneden sma önerdilerminseo canim sendin galiba bir mama oneren goldenli bir seydi? Neydi ismi?
Mama onerisi alabilirim kizlar
canım benim oğlumdada sarılık olmuştu mavi ışık olan küvezden getirdiler koyarken takmak için gözlük verdiler hatta doktor uyuşmazlık olduğu için biraz daha zor geçer dedi bugün taburcu olamazsınız dedi sabah emzirdim üstünü çıkardım gözlüğünü taktık kafasına penye beresinide taktım 2 saat içinde uyudu geri aldım emzirdim uyuttum aynı şekilde koydum akşama kadar böyle yaptık arada çıkardık ağlamadıda uyudu akşam doktor hiç beklemiyodu düşmesini akşam değerlerine bakınca taburcu etti bizi şuanki sistemleri nasıl bilmiyorum 3 yaşadı şimfi oğlum devlet hastanesinde doğum yapmıştım özele hiç gitmedik inşallah senin bebişte biran önce atlatır sarılığıAh Allah kolaylık versin arkadaşım, bizim de sarılığımız, doktorum bol bol emzir dedi, gerekirse mama verebilirsiniz dedi ben de öyle ilerliyorum. Ama şaştı tüm o 2-3 saatte bir rutinleri, iyi olsun da diyorum.
Arkadaşım Allah yardımcın olsun, sakin ol öncelikle bebeğinin sana yanında olmana ihtiyacı var öyle düşün. Ben silikon meme ucu kullanıyorum, mememin uçları o kadar kötü oldu ki. Yarıldı, kanadı. Ağlayarak emzirdim hep. Herkes silikon uç kullanma meme istemez sonra vs dedi. Yok başka çarem yok ya silikon meme ucu ya da daha çok mama verecektim. Ben de uçla devam ettim çok şükür Allahıma Çok güzel alıyor, tek göğüsüm silikon meme ucu sayesinde de düzeldi biraz diğeri hala kötü ama sorun değil, emebiliyor sonuçta.Kızlar benim sütüm baya azdı. Yok gibi yani, damla damla.. Önden meme verip arkasından mama verdik hep hastanede. 3 saatte bir falan, 30cc. Doktorlar mutlaka verin dediler sarılık için ki ona ragmen sariligi da arttı yine de o da ayrı konu. Bugun tekrar baktiracagiz, umarım düşmeye başlamıştırHala mama veriyoruz. Ben 2 gece yatmadım hastanede. Annemler ablamlar falan gelmişti, eh biraz da iyiydim, çıkmak istedim 1 gecede çıktım. Ancak işte 3.gun falan duş aldım. Bestlak kullanıyorum. Artıyor gibi sütüm şükür ama bu sefer de benim minik kuş biberonla mi alıştı hemen bilmem, mememi istemiyor Neler yaptım, yok.. Uyurken vereyim, daha çok acikmadan falan diye öyle de denedim ama öyle de ağzını açması falan çok zor. 2 cekse uyuyor sonra öyle olunca da.. Oğluma da başlarda biberon vermiştik ama o biberonu bile zorla alıyordu. Memeciydi hep. Meme yarası vs yasamistim ama böyle bir şey yaşamamıştım. Simdi de memem yara olmuştu, biraz kan akmış falan, ondan mi istemedi acaba Sonra z.yagi tahin yagi falan sürdüm azaldı baya ama.. Daha iyi simdi.. Silikon meme ucu aliyim dedim belki alır memeyi diye. Başka ne yapabilirim Çok üzülüyorum
Bizde de durum ayni hic uyumuyorum resmen. Ama evet bebisler iyi olsun da gerisinin onemi yok. Analik degisik biseymis :)Ah Allah kolaylık versin arkadaşım, bizim de sarılığımız, doktorum bol bol emzir dedi, gerekirse mama verebilirsiniz dedi ben de öyle ilerliyorum. Ama şaştı tüm o 2-3 saatte bir rutinleri, iyi olsun da diyorum.
İnşallah arkadaşım çok teşekkür ederimcanım benim oğlumdada sarılık olmuştu mavi ışık olan küvezden getirdiler koyarken takmak için gözlük verdiler hatta doktor uyuşmazlık olduğu için biraz daha zor geçer dedi bugün taburcu olamazsınız dedi sabah emzirdim üstünü çıkardım gözlüğünü taktık kafasına penye beresinide taktım 2 saat içinde uyudu geri aldım emzirdim uyuttum aynı şekilde koydum akşama kadar böyle yaptık arada çıkardık ağlamadıda uyudu akşam doktor hiç beklemiyodu düşmesini akşam değerlerine bakınca taburcu etti bizi şuanki sistemleri nasıl bilmiyorum 3 yaşadı şimfi oğlum devlet hastanesinde doğum yapmıştım özele hiç gitmedik inşallah senin bebişte biran önce atlatır sarılığı
Hem de çokBizde de durum ayni hic uyumuyorum resmen. Ama evet bebisler iyi olsun da gerisinin onemi yok. Analik degisik biseymis :)
40 dk bana çok geldi canım bilemedim bana hep 15-20 dk dendi. 40 dk kesintisiz emebiliyor mu bir memeyi yutkunma sesini duyuyor musun mesela onlari takip et bazen süt bitiyor boş boş emiyorlar çünkü. Ben hep 15-20 dk emziriyorum bi memeyi bir haftada 400 gr aldıCanım doktorda emebiliği kadar meme emsin ilk süt sudur sonra yağlı gelir dedi. 20 dk yeterli olur mu yağlı süt için acaba? Öyle mi yapsam yabenim iyice kafam karıştı. Değişti düzenim.
Ocean aldım canimD vitamini olarak ne kullanıyorsun canım
Golden goat, sma, evolvia bakabilirsin canımminseo canim sendin galiba bir mama oneren goldenli bir seydi? Neydi ismi?
Mama onerisi alabilirim kizlar
Ben meme ucum için eski bir tişörtü meme kısımlarını kesip lansinoh emzirme kremi ve satı kantoran yağını dönüşümlü kullandım ve tişört sayesinde meme ucum açık olduğundan hemen iyileşti.Benim bebe memeyi vakumluyor öyle çok hasar veren türden bir çekiş olmasına rağmen çpk iyi geld bu yöntem.Sen de deneyebilrisinn,biraz deli gibi görünüyorsun o tişörtle ama yapacak bir şey yokKızlar benim sütüm baya azdı. Yok gibi yani, damla damla.. Önden meme verip arkasından mama verdik hep hastanede. 3 saatte bir falan, 30cc. Doktorlar mutlaka verin dediler sarılık için ki ona ragmen sariligi da arttı yine de o da ayrı konu. Bugun tekrar baktiracagiz, umarım düşmeye başlamıştırHala mama veriyoruz. Ben 2 gece yatmadım hastanede. Annemler ablamlar falan gelmişti, eh biraz da iyiydim, çıkmak istedim 1 gecede çıktım. Ancak işte 3.gun falan duş aldım. Bestlak kullanıyorum. Artıyor gibi sütüm şükür ama bu sefer de benim minik kuş biberonla mi alıştı hemen bilmem, mememi istemiyor Neler yaptım, yok.. Uyurken vereyim, daha çok acikmadan falan diye öyle de denedim ama öyle de ağzını açması falan çok zor. 2 cekse uyuyor sonra öyle olunca da.. Oğluma da başlarda biberon vermiştik ama o biberonu bile zorla alıyordu. Memeciydi hep. Meme yarası vs yasamistim ama böyle bir şey yaşamamıştım. Simdi de memem yara olmuştu, biraz kan akmış falan, ondan mi istemedi acaba Sonra z.yagi tahin yagi falan sürdüm azaldı baya ama.. Daha iyi simdi.. Silikon meme ucu aliyim dedim belki alır memeyi diye. Başka ne yapabilirim Çok üzülüyorum
Ben de aynı durumdayım karın kol bacakKızlar selam,
Sezeryan oldu benim dogumum ve bu hafta inanılmaz bir kaşıntı yaşıyorum. Daha oncede yazmıştım burda özellikle karın bölgesinde diye , hep iyileşme kasintisina yordum ama bu birkaç gündür boyun kol sırt kasintisi da eklendi. Resmen uyuz geçirmiş gibiyim birde tatlı tatlı kaşınıyor ki sormayınbenzer durum yaşayan var mı?
Ben de kan uyuşmazlığı var diye alındı bebeğin kan grubu söylendi ama değişir mi onu ilk defa duydumDoktor kan uyusmazligi olsaydi bakardim dedi. Ama oyle bir durumunuz yok dedi. Yaniltici cikabiliyor bazen annenin kan grubu cikabiliyor dedi.
Delige gelecek belki ama o sanciyi cekmek keyifliydi heyecanli bekleyisti. Tabii benim 6 saat sonunda sezeryana dondu normal dogum olmadi ama olsun saglik olsun.
Canım bize hastaneden sma önerdiler
Sagolun kizlar,peki bunlarin yeni doganlari farkli oluyordur degil mi?Gerdi eczacida bilgilendirir ama size de danisayim40 dk bana çok geldi canım bilemedim bana hep 15-20 dk dendi. 40 dk kesintisiz emebiliyor mu bir memeyi yutkunma sesini duyuyor musun mesela onlari takip et bazen süt bitiyor boş boş emiyorlar çünkü. Ben hep 15-20 dk emziriyorum bi memeyi bir haftada 400 gr aldı
Ocean aldım canim
Golden goat, sma, evolvia bakabilirsin canım
Bizim doktor oyle soyledi. Bilemiyorum ben de. Ilk cocugum :)Ben de aynı durumdayım karın kol bacak
Ben de kan uyuşmazlığı var diye alındı bebeğin kan grubu söylendi ama değişir mi onu ilk defa duydum
5 gunlukkenmis ilk muayene. 5. Gune randevu verdi ozeldeki doktorumuz. sariydi bizimkinin yuzu o yuzden tahlil yapildi. Ama pazartesi ben sarardigini fark etmistim o yuzden yakindaki hastaneye de goturmustum.Kizlar bir de bebegin ilk muayenesi 20 mart olarak belirlendi,o zamana kadar sarilik olur mu ? Sarilik degerine de bakilmadi,Sizlerde nasil oldu surec
Benimde öyle özellikle göğüs altı bölgesi, göbek deliği hemen altı , birde üstüne boğaz kol ve sırtım da çok kaşınıyorBende kaşınıyorum ama göbek bölgesi,dikiş yeri değil ama komple göbek bölgesi
Bugün akşam kontrolum var , soracağım bakalım doktorum ne diyecekBenKaç gündür belim kollarım karnım ama en çok da bacaklarımdaki çatlaklar deli dehşet kaşınıyor.. Dediğin gibi uyuz oldum sanki. Kıpkırmızı oldu her yerim kaşımaktan. İlk başta yoktu yeni çıktı ortaya bu durum
Ben meme ucum için eski bir tişörtü meme kısımlarını kesip lansinoh emzirme kremi ve satı kantoran yağını dönüşümlü kullandım ve tişört sayesinde meme ucum açık olduğundan hemen iyileşti.Benim bebe memeyi vakumluyor öyle çok hasar veren türden bir çekiş olmasına rağmen çpk iyi geld bu yöntem.Sen de deneyebilrisinn,biraz deli gibi görünüyorsun o tişörtle ama yapacak bir şey yokEmzirme konusunda bi Fikrim yok bilen anneler yazabilir belki,çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?