- 26 Ağustos 2022
- 752
- 849
- 18
Bilmediğim için soruyorum manevi boyutu nedirCanım bu 40’daki hikmet, hem annenin hem de bebeğin henüz toparlanamamış olması ve dış dünyadan çabuk etkilenecek olması sebebiyle. Lohusa kanaması bile bir devam ediyor bir kesiliyor; biz iyiyiz zannediyoruz ama dışardan gelecek her şeye açığız. Bunun manevi boyutu da var ancak inanç meselesi tabi. Yine çıkıp çıkmamak kişiye kalmış ama söylenenler de tamamen boş değil.
Aynen bana da komik gelmişti ilk gördüğümde ama işe yarayonca benimsiyorsun hemenHepsinde oluyor canım hızlı hızlı çektiklerinde kalıyor boğazlarında korkma gerekeni yap zaten kendilerine geliyorlar
Bunu annem yapıyordu dalga geciyodum bu ne ya diye ama cidden işe yarıyor
Canım konuşmaya başlaması kesinlikle çok çok büyük nimet rahatlık ona hiçbir şey diyemem. Ama şuan 2 yaş beni zorluyor açıkçası. Belki hamileliğime denk gelmiş olması da ekstra yormuş olabilir.ama inatlaşma, çekmece dolap karıştırma ve dağıtma durumu yoruyor hamileyken. 3 yaşta rahat edeceğimi düşünüyorum ben deBence buyudukce daha rahat bu cocuguna gore degisir tabi. Yani oglum bebekken de cok guzel uyurdu tum isimi yapardim.Şuan 3.5 yasinda oyle islerim kalmiyor yine yapiyorum hepsini. Bebekken ek gida donemi bana zordu .Buyudukce o zorluk gitti konusuyorum gidalari anlatiyorum vs daha rahat yediriyorum.Simdilik okul çagi nasil olacak diye onu bekliyorum
Evet akşamları benim de artıyor sabah bir şey yokBenimde akşam daha çok ağrım oluyor ama sabaha sıfır agri uyanıyorum
Eve misafir gelip gidiyorsa dışarı çıkmakta da bir sorun yok bence. Temiz hava kapalı ortamdan daha sağlıklı geliyor bana psikolojik olarakta anneyi rahatlatan bir şey. Anneler akrabalar sokağa cikcam diyince panter kesiliyor ama evi misafirle doldurmakta üstlerine yok masallah sanki onlar uzaydan geliyorÇok şükür inançlıyım ama bütün bunların dinimizle bir ilgisi olmadığını ve malesef ki hurafeden ibaret olduğunu düşünüyorum. Herkesin kendi görüşü tabiki canım
Hıçkırık midesinden büyüdüğünü gösterir canım. Ben hiçbir şey yapmıyorum hıçkırık tutuyor sonra geçiyor. Emzirmiyorum da yoksa dediğin gibi fazla geldiği için kusuyor.Merhaba herkese. Bir haftadır falan bebeğimde bir hıçkırık var günde en az 2 defa hıçkırık tutuyor tam emzirme bitiyor gazi cikariyiruz yatıracağız hıçkırık tutuyor. Biraz bekliyoruz yine dik konuma getirip sırtına vuruyoruz ama geçmiyor hop yine memebu sefer çok emmiş oluyor yine gaz çıkarmaya çalışıyorum hıçkırık durumu sizde nasıl? Geçirmek için kullandığınız emzirme dışında bir yöntem var mi?
Mukuslu kaka umarım alerji belirtisi değildir canımKizlar benim kiz hemen hemen her beslenme sonrasi kaka yapiyor, ilk kizimda cok yapardi ama bu daha cok sankidaha dort gunluk minigim,bir de bugunku kakasi mukusluydu,mukuslu kaka icinde erken degil mi ya,var mi ayni durumu yasayan?
Çok şükür inançlıyım ama bütün bunların dinimizle bir ilgisi olmadığını ve malesef ki hurafeden ibaret olduğunu düşünüyorum. Herkesin kendi görüşü tabiki canım
Reflu yatağına yatırıyor musunuz canım? Fışkırır tarzda kusma olunca ilk akla reflu ikincisi alerji geliyor çünkü. Doktorunuza danışınız mi?Kızlar selam,
Dün gece kızım uykusundan burnundan ve ağzından süt gelerek uyandı çok korktum baya zor kendine getirdik. Yaşayan oldu mu bunu? Emzirmekten korkar oldum
Mustela canımKızlar bebeğinize hangi pişik kremini kullanıyorsunuz?
Valla ben Prima goon ve sleepy aldım en incesi goon ve en büyüğü sızdırma şimdilik hiç birinde yaşamadım çünkü pişik olmasın diye sık sık değiştiriyorum ileriki aylqrda ne olur bilemiyorum canım ama yumuşak güzelSilikon gogus ucu kullanan annisler benim bebem memeyi verince ortaigi yikiyor. Denemek icin bi uc almistim onunl emiyor ama yapismiyor o uc. Ucuz bisey almistim denemek icin. Simdi basarili olduguna gore sonuc iyi bisey almak istiyorum. Sizler ne kullaniyorsunuz?
Goon bez kullanan var mi aranizda? Icerigi temizmis. Ben prima almistim, hastaneden deneme paketi vermislerdi goon actim da az once primaya gore yumusacik. Buna mi gecsem acaba diye dusundum. Kullanan varsa memnun musunuz?
Mustela kullanıyorum canımKızlar bebek şampuanı olarak ne aldınız? Dalin çok sert yapıyor saçları, sebamed, nivea,unibaby aldım denedim de çok memnun kalmadım kaşıntı yapıyor sanki. Şampuan iyi bir şey olsun istiyorum benim alerjik bünyemden dolayı kızımda da öyle olacak gibi düşünüyorum inşallah olmaz tabi..Mustela denemedim, bübchen kullanan var mı ?
Kalıbı geniş canımKızlar ben 2 no bez almamışım goon deneyim diyorum da onda 1 no alsam 2 no gibi olur kalıpları büyükmüş ya?
Hıçkırık bizde de sürekli oluyor canım mide genişlemesi sebebiyle oluyor ilk 2 ay günde 5 6 kez olabilir bir sefer 7 8 dk sürebilir diye okudum hiç bir zararı yok canım engellemeye çalışmaMerhaba herkese. Bir haftadır falan bebeğimde bir hıçkırık var günde en az 2 defa hıçkırık tutuyor tam emzirme bitiyor gazi cikariyiruz yatıracağız hıçkırık tutuyor. Biraz bekliyoruz yine dik konuma getirip sırtına vuruyoruz ama geçmiyor hop yine memebu sefer çok emmiş oluyor yine gaz çıkarmaya çalışıyorum hıçkırık durumu sizde nasıl? Geçirmek için kullandığınız emzirme dışında bir yöntem var mi?
Yaaaaa ne yaparsak yapalım iş olacağına varıyor desene. Benim sonum yine suni sancı heralde
Valla canım ilk kızımda sancı ile gittim yine suni sancı aldım doğum yaptım 2. De hiç birşeyin yoktu muayeneye gittim doktor doğumu başlatalım bebek büyüdü dedi sezeryana gider gibi eve gidip eşyalarımı aldım 0 avro bence daha güzeldi suni aldım ama 4 saatte bebeğime kavuştum canım size de çok kolay doğumlar diliyorum
Canım 20. Gün hergün farklı bir gün yok gibi birgün çok kırmızı kahve kızımda 30 gün sürdü bunda da göreceğizKızlar sizin kanamalar ne alemde birkaç gündür azalmıştı şimdi yoğun adet kanaması gibi kıpkırmızı kanamam olmuş normal mi bu
Sorma ya yok bebek 40ı çıkmadan dışarı çıkarsa hasta olurmuş, yok lohusayı al basarmış.. Asıl insanı eve giren çıkan basıyor vallaEve misafir gelip gidiyorsa dışarı çıkmakta da bir sorun yok bence. Temiz hava kapalı ortamdan daha sağlıklı geliyor bana psikolojik olarakta anneyi rahatlatan bir şey. Anneler akrabalar sokağa cikcam diyince panter kesiliyor ama evi misafirle doldurmakta üstlerine yok masallah sanki onlar uzaydan geliyor
Öyle valla zaten lohusa sendromuna da insanlar sokuyor hormonlara suç atıyorlarSorma ya yok bebek 40ı çıkmadan dışarı çıkarsa hasta olurmuş, yok lohusayı al basarmış.. Asıl insanı eve giren çıkan basıyor vallaBir de ben 10.günde tek kaldım ya gelen geçen ay seni nasıl yalnız bıraktılar olmaz lohusa 40 gün tek kalmaz falan ne baskılara maruz kaldım bi bilsen.. İçim şişti artık neyse son 10 gün artık 40 çıksın da millet de rahatlasın
Benimki de bugün çok ağlak, asla uyumak istemiyor. Ya emiyor ya ağlıyor. Bu gece beni bitirecek sanırım@missyildiz58 biz de 3 te uyandık sabah 9 gibi uyur gibi yaptı ama derin dalamadi hala da uyutmaya çalışıyorum
Benim oglumf çok kaka yapıyor, bazen bez değişiyor hemen arkasına bir daha yapıyorKizlar benim kiz hemen hemen her beslenme sonrasi kaka yapiyor, ilk kizimda cok yapardi ama bu daha cok sankidaha dort gunluk minigim,bir de bugunku kakasi mukusluydu,mukuslu kaka icinde erken degil mi ya,var mi ayni durumu yasayan?
Valla aklımı alacakHepsinde oluyor canım hızlı hızlı çektiklerinde kalıyor boğazlarında korkma gerekeni yap zaten kendilerine geliyorlar
Bunu annem yapıyordu dalga geciyodum bu ne ya diye ama cidden işe yarıyor
Çok emince yapıyor benimki, tam yatar pozisyonda yatırma canım. Hafif başı yüksek olsun bir de başı yanda olsunKızlar selam,
Dün gece kızım uykusundan burnundan ve ağzından süt gelerek uyandı çok korktum baya zor kendine getirdik. Yaşayan oldu mu bunu? Emzirmekten korkar oldum
Canım iki doğumunu da suni ile yapmış biri olarak sana sorayım , ilk doğumda hiç sancısız gittim direkt suni ile sancı başlatıldı ve 7 saat sonra doğumum oldu. İkinci doğumlar hep daha hızlı oluyor diyorlar ya yine suni sancı ile olduğunda süre kısalır mı acaba senin sürende değişim olmuş muydu ?Mustela canım
Valla ben Prima goon ve sleepy aldım en incesi goon ve en büyüğü sızdırma şimdilik hiç birinde yaşamadım çünkü pişik olmasın diye sık sık değiştiriyorum ileriki aylqrda ne olur bilemiyorum canım ama yumuşak güzel
Mustela kullanıyorum canım
Kalıbı geniş canım
Hıçkırık bizde de sürekli oluyor canım mide genişlemesi sebebiyle oluyor ilk 2 ay günde 5 6 kez olabilir bir sefer 7 8 dk sürebilir diye okudum hiç bir zararı yok canım engellemeye çalışma
Valla canım ilk kızımda sancı ile gittim yine suni sancı aldım doğum yaptım 2. De hiç birşeyin yoktu muayeneye gittim doktor doğumu başlatalım bebek büyüdü dedi sezeryana gider gibi eve gidip eşyalarımı aldım 0 avro bence daha güzeldi suni aldım ama 4 saatte bebeğime kavuştum canım size de çok kolay doğumlar diliyorumGonulSenligim B Bdybttr
Canım 20. Gün hergün farklı bir gün yok gibi birgün çok kırmızı kahve kızımda 30 gün sürdü bunda da göreceğiz
Benim oğlumun içinde sarı iltihap gibi bi sey vardı, doktor alkollü kulak pamuğu ile sil gecmezse bakacağız demişti. Her alt açmada yaptım bir şey kalmamışKızlar göbek bağınıız düştükten sonra nasıl bir bakım yaptınız?
Ben buna cvp vermek istiyorum. Benim ilk doğum suni sancı ile 5.5 saatte bitti.Canım iki doğumunu da suni ile yapmış biri olarak sana sorayım , ilk doğumda hiç sancısız gittim direkt suni ile sancı başlatıldı ve 7 saat sonra doğumum oldu. İkinci doğumlar hep daha hızlı oluyor diyorlar ya yine suni sancı ile olduğunda süre kısalır mı acaba senin sürende değişim olmuş muydu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?