- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
Dışarıda yürüyüş biraz zor en azından düzenlisi zor. Her gün bi bahane ile market şu bu diye atıyorum kendimi dışarı da uzun soluklu olmuyor. Ev içi yürüme yapıyorum ne kadar etkilerse artık. Çömelme de 2 gündür başladım bakalım. Çömelince de değişik bir baskı hissediyorum sanki bebek pırtlayacak gibiAcilma varsa yuruyus yapin derim ... Hizlica artiyor. Yurume imkani yoksa comelme hareketi
Valla bende korkuyorum benim de hastaneye gidesim var iri bebek olursa çok zor doğum olur diye kalbim çok çarpıyorAnladım canım illa kolay ilerleyecek diye bir şey yok yani. İlk kızım 2800 e yakın doğmuştu. Şimdi bu bebiş 3670 gram şuan. Kilo olarak daha iri. Valla bi an içime bi sıkıntı geliyor kendi sancımı beklemeyip gidip pazartesi suni alıp doğuruversem misonra diyorum bekle perşembeye kadar. Bebek daha da kilo alıp beni iyice zorlayacak diye de korkuyorum.
Benim 5 gun önce biçak gibi kesilmişti. Persembe günü doktorumda dikiş kontrolüm vardı. Ultrasonda baktı icerde birikmiş yakında yeniden başlar dedi ki bugün yeniden başladı. Bakalım bu ne kadar sürecek.Kızlar sizin kanamalar ne alemde birkaç gündür azalmıştı şimdi yoğun adet kanaması gibi kıpkırmızı kanamam olmuş normal mi bu
Bende hamileyken de belirli saatlerde hep hıçkırık olurdu oğlusum da doğdu yine aynıMerhaba herkese. Bir haftadır falan bebeğimde bir hıçkırık var günde en az 2 defa hıçkırık tutuyor tam emzirme bitiyor gazi cikariyiruz yatıracağız hıçkırık tutuyor. Biraz bekliyoruz yine dik konuma getirip sırtına vuruyoruz ama geçmiyor hop yine memebu sefer çok emmiş oluyor yine gaz çıkarmaya çalışıyorum hıçkırık durumu sizde nasıl? Geçirmek için kullandığınız emzirme dışında bir yöntem var mi?
Ben sprey kullanıyorum sterimar memnunum açıkçası serum hiç kullanmadım ama sprey kullanmak oldukça kolayKızlar bizde chicconun tüp şeklindeki serum fizyolojiği vardı bitmek üzere. Ama çok ağlıyor yaparken zorlanıyoruz baya. Bu şekilde sprey kullanan var mı aranızda nasıl acaba daha mı kolay olur? Tekrar ondan almak yerine bunu mu alsam :/
Benim bebisim öyle uyuyor burnu açık ama ben de genelde ağzı açık uyurum bana çekmiş diye yordum ben bu durumuKızlar bebisleriniz ağzı açık mı uyuyor burnu açık olsa da ağzı açık uyuyor çoğu zaman
Canım sapma payı aşağı yönlü de olabilir pazartesi ultrasonda 2850 ölçüldü salı doğum yaptım 2500 doğduSapma payından da bir tırsıyorum zatenhaklısın. Dilimle aksilik çıkmazsa normal doğum nasip diyorum ama zihnim tamamen normal doğum odaklı. Sezeryan olur mu diye hiç düşünmedim bile. Öyle bir durum gelişse baya şok olurum sanırım. Yapım gereği zaten ani gelişen olaylara hemen adapte olma sıkıntısı yaşıyorum. Bu ihtimalin olabileceğini de idrak etmem lazım.
Bu adam harika yaa ben de izliyorum videolarınıKızlar bu doktoru keşfettim az önce youtubeda. Verdiği bilgiler, anlatımı vs çok hoşuma gitti. Bazı sorularıma net cevaplar bulabildim. Sizinle de paylaşayım dedim özellikle hafta hafta gelişim videolarını çok sevdim :)
Evet ya ben de çok sevdim iyiki anasayfama düşmüş. Bir de o hafta birebir yaşadığın şeyleri doktorun ağzından duymak çok rahatlatıyormuş insanıBu adam harika yaa ben de izliyorum videolarını
Nasıl sıkıyorsun sterimar bende de var bi kere sıkmayı denedim ama boğuluyor gibi oldu ortalığı yıktıBen sprey kullanıyorum sterimar memnunum açıkçası serum hiç kullanmadım ama sprey kullanmak oldukça kolay
İlk zamanlar oluyor canım, zamanla düzelecek. O"da yeni yeni ogreniyor beslenmeyi yutkunurken nefes alıyorlar şuan o yüzden. Zamanla düzelecekKızlar benim bebeğim emerken arada tıkanıyor, sanki nefesi kaçıyor gibi. Ters çevirip pat pat vuruyorum sırtına ki rahat nefes alabilsin. Aklımı kaçıracağım o öyle tıkandıkça, ne yapmam lazım. Bana bir yol gösterin
Hava güzel olsa çıkacağım da hem soğuk, ya yağmurlu yada rüzgarlı oldu hepKim çıkarmıyo aileler miBenim de başımı ağrıtmasın kimse diye söylemiyorum çıkıyoruz falan diye kimsenin haddine değil karışmak ama hiç laf anlatmakla uğraşmak istemiyorum kimseye bilmesinler daha iyi Yani bu saçma sapan adetleri de kim çıkardıysa..
Anne sütünün tamamına yakinini sindirebildigi için kaka yapmaması normal. Tek anne sütü içen bebekler 15 güne kadar kaka yapmayabiliyor ve normal karşılıyorlar. Mama ları anne sütü gibi sindiremedikleri için daha sık kaka yapıyorlar. Doymasini kakadan ziyade cis sıklığı ve bezdeki ağırlığından takip edebilirsin..Kızlar benim bebiş mama alırken daha çok kaka yapıyordu anne sütü aldı bugün sadece iki kez falan kaka yaptı normal mi ki? Doymuyor desem doymasa ağlardı herhalde
Benim en sinir olduğum cümle lahusa kadının 40 gün mezarı açık kalırmış demeleri. Ay nasıl sinir oluyorum anlatamamSorma ya yok bebek 40ı çıkmadan dışarı çıkarsa hasta olurmuş, yok lohusayı al basarmış.. Asıl insanı eve giren çıkan basıyor vallaBir de ben 10.günde tek kaldım ya gelen geçen ay seni nasıl yalnız bıraktılar olmaz lohusa 40 gün tek kalmaz falan ne baskılara maruz kaldım bi bilsen.. İçim şişti artık neyse son 10 gün artık 40 çıksın da millet de rahatlasın
Bizim düştükten sonra kanaması oldu. Çocuk doktorumuz düştükten sonra kantaron yağı dokmemi istedi. Bende kantaron yağı damlatip küçük parmağımla masaj yapar gibi içine dairesel hareket yapıyorum. Doktorumun dediği şekilde yapıyorum. Kan sızıntısı da geçti.Kızlar göbek bağınıız düştükten sonra nasıl bir bakım yaptınız?
Ahh trakya soğuğunu bilirim çoook fenaHava güzel olsa çıkacağım da hem soğuk, ya yağmurlu yada rüzgarlı oldu hephavalar ısınsın bir an önce
Evet bi de o vardı dimiBenim en sinir olduğum cümle lahusa kadının 40 gün mezarı açık kalırmış demeleri. Ay nasıl sinir oluyorum anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?