2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ben gecen hafta konustum da 40a kadar hakki, beklicegiz dedi ama acilma ya da kanalda olma gibi bir durum olmali sanki. Benim ilkinde 4cm acilma vardi, nisanda gelmisti sabahinda ...
Benim de 39+1 de kontrol edecek cuma günü bakalım.koşullar uygun olursa 40ı doldurmadan suni sancı normal doğum işe almak istiyor;gününü doldurup beklemeyi ben de istemiyorum
Ben de boyle dusunuyorum. Sariligimiz kritik seviyede bir de. Onemli olan beslenmesi ne sekilde oldugu degil. Ama gel gor ki emzirmek istemeyen anne oldum kvdenin gozunde. Anneme ayri esime ayri sikayet ediyor.
Kv den uzak durma ihtimali yok mu,ben açıkçası doğum sonrası annemi bile sayılı gün istiyorum yanımda..zaten bir eşim olacak yanımda ikimiz bir şekilde hallederiz 2. Olunca bizim tabi daha deneyimliyiz,
İşte bu gibi laf sokma durumları varsa bence çok durmadan dönmesi sağlayacağı faydadan daha iyidir.tabi durumlar müsaitse, ben daha çok yorulurum gerekirse ama her kafadan bir ses çıkmasın modunda böyle tercih ediyorum

Canım Allah kolaylıklar versin,silikon meme ucu ile de ememiyorsa çok üzüldüm,ama zamanla gelişecek kasları emecek,bence sen sağmaya devam et ,ha sağdığın sütü almış ya seni emmiş sonuçta anne sütü ikisi de..üzülüp kafana takma sütün iyice azalır lütfen yapma..bir de yine söylüyorum bira uyumaya çalış canım,uyku çok güzel süt yapıyor
Eşin kv ile kalması nedir ya,ne içip yiyor sizin kv? Bence güzel bir üslupla söyleyin 3 çocuğu var öyle şey mi olur,babanın yeri çocuklarının ailesinin yanıdır annesinin yanı değil….
Canım inşallah sağ Salim doğsun,ben zaten burda tatilde gibiyim hergün çıkarız yine dışarı…haziran ortası 3-4 gün otele gideceğiz,temmuzda ben işe başlayacağım..ben baya rahatım bu konularda ilkinde de böyle idim sağlık olsun da inşallah bunda da böyle olalım..bana evde bakmaktansa gezerken çocuk bakmak daha kolay geliyor,güzel uyuyorlar çocuk nefes aldıkça hem acıkıyor hem çabuk büyüyor…
Benim de öyle olacak gibi bakalım cuma ne diyecek doktor,en son 1 cm açıklık var dedi,oda yok gibi birşey herhalde değil mi
Ben gecen hafta konustum da 40a kadar hakki, beklicegiz dedi ama acilma ya da kanalda olma gibi bir durum olmali sanki. Benim ilkinde 4cm acilma vardi, nisanda gelmisti sabahinda ...

Canım ilk oğlumda ben 40+1 de suni sancı ile normal doğumla doğurmuştum,sancım falan hiç yoktu tüm süreci suni sancı ile yönettiler.40ı geçirmeden bir iki gün kala şimdi de koşullar uygun olursa öyle olacak gibi kendi gelmezse

40 ı geçti benim :/ açılma yoksa suni sancı işe yarıyor mu? Bebek strese girer dedi sağlıkla gelsin de sezeryan da olur dedim :/

Çok güzel motive olduk valla canım teşekkür ederiz tam da atak haftasında
canım her dönemin zorluğuda var güzelliğide var mesela emeklerken bi oyun alanı oluşturursun işlerini yapar geri sende ona katılırsın yürümeye başlar o zamanda uykusu daha düzene girmiş olur uyutup işlerini yaparsın uyanıkken bebişle uğraşırsın her döneminde farklı bi tatlı oluyolar benim oğlan 3 yaşadı bazen işi gücü unutup onu sevip geri işime devam ediyorum çok tatlı konuşmaları var hiç korkma herşey bi şekilde halloluyo

Bende bu ayın başında spinal anesteziyle sezaryen oldum. Öncesinde özellikle akşamı çok korkup stres yapmıştım, sürekli ağladım falan çünkü iğneden bile korkan biri olarak ilk defa ameliyata girecektim üstelik uyanık :) Son dkya kadar genel anestezi mi olsam diye düşündüm ama hiç öyle korktuğum gibi değilmiş. Spinal anesteziyle uyanık girmek değişik bir deneyimmiş iyiki öyle yapmışım. Ameliyata başladıktan 5 dk sonra bebeğimin ağlama sesimi duydum doktorum baya hızlıydı. Ameliyat sonrası uyuşukluktu, ağrı kesicilerdi derken çok fazla dikiş ağrısı da hissetmedim. Tabi illa hissediliyor ama beklediğim gibi olmadı. İkinci gün kendim lavoboya gidecek kadar iyiydim.
Sana da hayırlı doğumlar diliyorum inşallah bebeğini ssğlıkla kucağına alırsın

Canim insallah acilma vardir da gunler ilerlemeden dogurursunuz 1 cm acilma 34'te vardi bende. Doktorum o ilk dogumdan kalmadir dedi. 35.hafta bakti tekrar o zaman 3 cm olmus hatta fazla bile olabilir biraz demisti. Benim suan acikcasi eminim 4-5 cm vardir. Sali 39+0 olacagim. Alttan bakmiyor iki haftadir.

Squat yapin derim cidden cok ise yariyor. Yuruyus de oyle... Benim doktor hurma ye bol bol demisti... Bakalim bu hafta nasil gececek bizler icin baharla cicekler gibi acarak mis kokulari ile gelsin miniklerimiz

Son düzenleme:
40 ı geçti benim :/ açılma yoksa suni sancı işe yarıyor mu? Bebek strese girer dedi sağlıkla gelsin de sezeryan da olur dedim :/
Benim ilk dogumumda suniyi ilk taktiklarinda bebegimin kalp atislari azaldi. Cihaza bagli oluyor ve hemen alarm verdi. Doktor kostu geldi, sanciyi kesti. Bana aciklama yaparak nefes egzersizi yaptirdi. Bebegin atislari duzeldi. Sonra prosedure gore ikinciyi takacagiz gene bebegin kalbi kaldiramazsa sezeryana alacagiz. 3.yu vermemiz yasak ve uygun degil dedi. 2.de kizim kaldirdi sukur ve hizlica dogdu. Orda doktorumuz var, once Allah a sonra ona guvenerek bu karari almak lazim bu bir ihtimal... Ben yasadigim halde denicem insallah saglikla gelir miniklerimiz

Son düzenleme:
canım bebinde oğlumda emzirme eğitmeni okyanus suyu alın burnu için demişti eşim eczaneye gitti sprey böyle küçük yeni doğan için falan uygun değil demiş damla şeklinde vermişti çok rahatlatıyofu oğlumu bu bebişimdede yine öyle alırım kullanmasıda rahat damlanın tavsiye ederim
Valla bende korkuyorum benim de hastaneye gidesim var iri bebek olursa çok zor doğum olur diye kalbim çok çarpıyor
canım oğlum 37 haftalık 3210 gr 50 cm doğmuştu her gelen ne kadar ufak diyodu oğlumla aynı gün doğan bebekler hep 4 kilonun üstündeydi sağlıklı olsunda canım sonradan hatırlamıyosun bile doğum anını

2 ust sokakta oturunca pek uzak kalinmiyor. Her gun ugruyordu bi iki gundur ugramiyor. Ugramazsa telefonla yetisiyor :) ben de kendi annem bile gece kalmasin dedim eve gonderdim karsi binada oturuyo zaten. Ayni aksam 12 ye dogru dayanamayip cagirdik esimle :)

Bizde hep böyleyiz,emdikten sonra böyle yatıyor sonra yatağına koyuyorz ne kadar mucizevi Allahım aklıma mukayyet ol
Kızlar göbek bağınıız düştükten sonra nasıl bir bakım yaptınız?
Düşmeden önce bir set almıştık eczaneden onu sıktık gazlı bezle sildik düşünce de normal banyosunu yaptırdık ekstra bir şey uygulanmadık
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Kızlar arkadaşımız ekşi elma için çok üzüldüm, kalbim sıkıştı resmen. Hiç böyle bir şey beklemiyordum Allah sabır versin gerçekten çok zor
Kahroldum,hiç aklımdan çıkmıyor. Bende çok fazla kaybetme korkusuyla geçirdim hamileliğimi hep bastırdım, dua ettim. Bana burası çok iyi gelmişti şimdi sanki tekrarlıyor gibi bu haberle… Allah herkese kolaylıklar versin

Valla bizimki cok cok emiyor yutkunma sesini de duyuyorum. Emmese kusmaz da zaten. Mama teklif ettim istemedi aç olsa hem ağlamaktan hiç susmaz hem de mamaya saldırırdı diye düşünüyorum. Atak haftasında bence ya bütün belirtiler onu gösteriyor canım

Canım a
canım Amerika’da uygulama öyle,günün dolunca suni sancı ile normal doğum ile alıyorlar,çatı muayenesi vb de önemlidir tabi..hiç açılma yoksa işe yaramayabilir inan net bilmiyorum,benim doktorum suni sancı ile alırız sadece daha uzun sürer doğum dedi, ikincide de şimdiden öyle planlıyoruz gününe kadar gelmezse,şimdi 38+3 üm.

4-5 cm açılma ya,senin süreç gerçekten farklı ilerliyor,benim o kadar açıklık ilk doğumda 5 saat suni sancı sonrası ve suyumu patlattıktan 1 saat sonra olmuştu.sonra da epidural aldım 5 saat sonra da doğmuştu bizimki…sancıların devam ediyor mu peki,o kadar açıklığa sancın da kesin oluyordur…hergün yürüyorum min 5000 adım,burda ev dubleks merdiven inip çıkıyorum,artık haftaya squata da başlayım

Bende yurtdışına cıkacagım için yakın zamanda gittiğim ülkede sleepy olmadıgını öğrendim suan sleepy kullanıyorum ve cok korkuyorum yurtdısında molfıxe geciş yapacağım için pişik olur mu diye düşünüyorum bez değişimi pişiği tetikliyor dıyorlar hep

Evet sanci var acilma var dogum yok doktorum normal dogumu savunan biri. Sureci takip ediyor, 40'a kadar nasil isterse o sekilde dogar. Biz takip edecegiz diyor ve mudahale etmiyor.

Aci esigim yuksek sancilardan az etkileniyorum galiba. Suresi dolunca mudahale edecegiz diyor her gittigimde bebegimin amniyon sivisindan, kalbine, beynine, bobregine ne varsa bakiyor... Oyle olunca ben de rahatim acikcasi.

Bir de spor gecmisim var benim, oldukca esnek biriyim. Muhtemel bebegimi o yuzden rahat tasiyorum. Zaten oglumda buyuk bir bebek degil, daha yeni 3380 olmustu 38+0 da (+-400) yanilma payi yaziyordu ultrasyon kagidinda... Kalsin bebisim hakkidir 40 Ben olsam ben de kalirdim hele Turkiye de isem

Guzel bir dogum olmus. Insallah bunda da boyle gecirirsiniz o kadar adim atiyorsaniz acilmaniz bence artmistir sizin de... Merdiven cok yorucu ama evin icinde imkan varsa ben olsam hic kacirmam bu firsati...
Rahim agzinda aciklik ya da yumusama yoksa burda vermiyorlar suni. Cunku cogunlukla sezeryana donuyormus. Bu sarti sagliyorum en azindan, bu guzel...

Canım detaylıca anlatmışsın teşekkür ederim. Açılmayla suni sancı ya girmek anladığım kadarıyla süreyi de olumlu etkileyebiliyor. Bol bol hareketleri yapayım bu süreçte. Kendiliğinden gelmeyecek belli zaten ondan ümidi kestim. Suniye hazır edeyim kendimi bari

İlk doğumunda suyun mu gelmişti zaman mı dolmuştu:/ birden açılma olur mu ki benim hiç açılmam yok, yumuşama yok:/
Canım benim ilk doğumda 38. haftada bebeğin suyu azaldığı için doktor suni ile doğumu başlatmıştı. Yoksa henüz doğum belirtim falan yoktu. Açıklığın da 1-2 cm arası bir şeydi. Ama yumuşama vs yoktu. Çünkü zaten rahim kısalığım vardı benim erken doğum olmasın diye ilaç vs kullanıyordum yani. Şimdikinde yine 1-2 cm arası açılma var yumuşama var bebek aşağı inmiş ama doğum başlamıyor

Merhaba kızlar

Nadiren yazsamda burayı çok yakından takip ediyor ve hepinizi tanıyorum.
Acemi anneye yardımınız gerekiyor. :)

Perşembe günü sezaryen ile bebeğim dünyaya geldi. Hastanede bir gece kaldık ve 2-3 saatte bir 15-20cc enjektör ile mama verdiler. Sütüm gelmediği için arada da emzirttiler.

Bugün dördüncü gün ve hala sütüm gelmedi. Sıcak duş ve masaj, komposto, vs herşeyi deniyorum olmuyor. Her mama öncesi emzirmeye çalışıyorum hatta uçlarım çok kötü yara oldu. Ağlıyorum verirken…Yine de olmadı. Çok üzülüyorum.Başka ne işe yarar?

Bir kaç soru daha ; 2-3 saatte bir 20cc mama yeterli mi sizce? Enjektör ile boğulur gibi oluyor sanki. Mama hep dışarı akıyor. Artık dün dayanamadım avent in biberonuyla verdim. Güzel yedi ve uyudu. Sonrasında memeyi yine tuttu emdi sorun yaşamadım ama bu ileride sorun yaratır mı?

Her cevaba, yardıma minnettarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…