- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 33
Geçmiş mesajlara bakmaya çalışıyordumBebeğini kaybetmiş canım ben de birkaç gündür girememiştim çok üzüldüm
Benim de 39+1 de kontrol edecek cuma günü bakalım.koşullar uygun olursa 40ı doldurmadan suni sancı normal doğum işe almak istiyor;gününü doldurup beklemeyi ben de istemiyorumBen gecen hafta konustum da 40a kadar hakki, beklicegiz dediama acilma ya da kanalda olma gibi bir durum olmali sanki. Benim ilkinde 4cm acilma vardi, nisanda gelmisti sabahinda ...
Kv den uzak durma ihtimali yok mu,ben açıkçası doğum sonrası annemi bile sayılı gün istiyorum yanımda..zaten bir eşim olacak yanımda ikimiz bir şekilde hallederiz 2. Olunca bizim tabi daha deneyimliyiz,Ben de boyle dusunuyorum. Sariligimiz kritik seviyede bir de. Onemli olan beslenmesi ne sekilde oldugu degil. Ama gel gor ki emzirmek istemeyen anne oldum kvdenin gozunde. Anneme ayri esime ayri sikayet ediyor.
İşte bu gibi laf sokma durumları varsa bence çok durmadan dönmesi sağlayacağı faydadan daha iyidir.tabi durumlar müsaitse, ben daha çok yorulurum gerekirse ama her kafadan bir ses çıkmasın modunda böyle tercih ediyorumBenim annem de dun aksam diyorki,bari gece mama vermeyin.Gece gunduz ne fark eder yani.Bir de esimin ailesiyle bazi olaylar yasamistik yakin zamanda, annem de bildigin esime bilenmis, ne desek bana da ona da laf carpip duruyorİnsanlar yaş alinca laf carpmak,elestirmek bunyelere mi yukleniyor acaba
Canım Allah kolaylıklar versin,silikon meme ucu ile de ememiyorsa çok üzüldüm,ama zamanla gelişecek kasları emecek,bence sen sağmaya devam et ,ha sağdığın sütü almış ya seni emmiş sonuçta anne sütü ikisi de..üzülüp kafana takma sütün iyice azalır lütfen yapma..bir de yine söylüyorum bira uyumaya çalış canım,uyku çok güzel süt yapıyorDün silikon uç da denedim bu arada, yok onla da ememediSüt cok olsa çeker mi acaba Az diye mi uğraşmıyor..? Güya 2. cocugum valla moralim cok bozuk.. Psikolojim çok kötü..
Yara biraz oldu ama sonra ben zeytin yağı, tahin yagi falan sürdüm, simdi öyle kötü değil.. Basta emiyordu az da olsa.. Emse belki yara olacak bilmiyorum, emmiyor şimdiSilikon ucu hani biberona alıştı ya bari ordan çeker diye denedim dün. Yok yine çekemedi. Sütü arttırmaya çalışıyorum. Süt artarsa emer inşallah ya.. Hormonlar mafetti beni. Ağla ağla bir hal oldum. Duramıyorum..
Saol canımSilikon ucla da alamadı Yani biraz tuttu ama çekemedi galiba.. Süt de öyle biberondaki gibi gelmiyor tabi.. Senin sütün var herhalde maşallah benimki az geliyor çocuğa muhtemelen.. Cekmeyince de artmıyor Simdi hosaftir, duttur, incir vs bir şeyler deneyecegim. Artar inşallah.. artarsa da emer inşallah
Saol canımSarilik var biraz bu yuzden biraz halsiz. Uykudayken uyandırıp da emmiyor bir türlü.. Acıkınca yaygarayi basıyor. Bu sefer de gözü bir şey görmüyor. Meme falan hak getire.. Saat başı bile emziremiyorum yani şimdi. Güçsüz biraz galiba Çekmiyor. Deniyorum ama tabi ki.. Asla vazgeçmem.. Çok üzülüyorum. Ağlaya ağlaya bir hal oldum, saolsun hormonlar.. Zaten anezteziyi atamadim hala, basim ağrıyor. Bir de aglamaktan ağrıyor.. 2. çocuk ama psikolojim beter oldu. İlkinde bu kadar değildim sanırım. Surekli kafamda bin tane düşünce..
Çekemedi canım onu daSüt az galiba ondan.. sabredemiyor.. cok gelmeyince deliriyor Çok mutsuzum
İşte benimkinin bana pek ihtiyacı yokMamaya ihtiyacı var Benim bir önemim yok
Süt artsın diye arada sagiyorum mecbur. Bari öyle anne sütü alsın az da olsa diyeEmzirdikce artacak biliyorum ama emmiyor ki işte Benim 2. çocuğum ama tecrübe falan hak getire. Her şeyi biliyorum da güya işte her bebek farklı.. O zaman da çok ağladığım zamanlar olmuştu. Baska başka sorunları vardı onun da.. Başta yine süt azdı tabi.. sonra gazı uykusuzlugu.. Simdi benim düşünmem gereken şeyler de artti. Her ne kadar 7 yasinda olsa da, cok kucuk değil ama, bir yavrum daha var.. Hormonlarim tavan.. Ya bu minnak da beni emmezse diye simdi bile salya sümük ağlaya ağlaya yazıyorum.. Annem babam geldiler şehir dışından. Kalıyorlar benimle ama yanlarında da ağlamıyorum. Caktirmamaya çalışıyorum. Gerci nasıl anlaşılmayacak gözlerim kurbağa oldu.. Onları da evinden ettim diye ona da takılıyorum bazen.. 70-80 yaşında insanlar.. Ay lütfen geçsin bu günler
Ben damlayı suya damlatmiyorum. Direk kaşıkla içiyorum. Fark etmez bence. Tadı güzel hatta.. Zaten suya damlatın yazmıyor ya ben çok baktım ama.. Günlük kullanım 3 kere / 20 damla yazıyor sadece.
Eşin kv ile kalması nedir ya,ne içip yiyor sizin kv? Bence güzel bir üslupla söyleyin 3 çocuğu var öyle şey mi olur,babanın yeri çocuklarının ailesinin yanıdır annesinin yanı değil….Haklısın canım. Eşimi ikna edip ailemin yanına götüreceğim inşallah. Doğumdan ve depremden önce eşim bebek bakımı konusunda destek olacağına söz vermişti ancak deprem, evsiz kalmamız, kayınvalidemin yanına sığınmamız her şeyi değiştirdi. Şu an kayınvalidemin planı beni 3 çocuğumla birlikte ailemin yanına göndermek, eşimi de yanına almak. Elimden geldiğince engel olmaya çalışacağım.
Canım inşallah sağ Salim doğsun,ben zaten burda tatilde gibiyim hergün çıkarız yine dışarı…haziran ortası 3-4 gün otele gideceğiz,temmuzda ben işe başlayacağım..ben baya rahatım bu konularda ilkinde de böyle idim sağlık olsun da inşallah bunda da böyle olalım..bana evde bakmaktansa gezerken çocuk bakmak daha kolay geliyor,güzel uyuyorlar çocuk nefes aldıkça hem acıkıyor hem çabuk büyüyor…Kizlar ben simdiden tatil planlarina basladim2 cocukla nasil olur bilmiyorum ama esim bu sene gitmiyelim diyor. Gozu korkuyor Ben de agustos eylul gibi gidersek buyumus olur, bi sey anlariz diyorum. Bir de daha once gittigimiz bir yere gidelim diyorum. Tanidik yer iyi olur bence...Sizler bu konuda ne yapmayi dusunuyorsunuz?
Benim de öyle olacak gibi bakalım cuma ne diyecek doktor,en son 1 cm açıklık var dedi,oda yok gibi birşey herhalde değil miBen de ilkini suni ile kolayca 3 saat 25 dk da dogurdum. Simdiki nasil olur bilemem. Ama @Aycoregi1 in hikayesinden sonra her seyin olabilecegini gordum... Nasip neyse onu yasayacagiz... 40 tan sonra beklemek bana riskli geliyor, beklemektense gene suni ile denemek istiyorum ben
Ben gecen hafta konustum da 40a kadar hakki, beklicegiz dediama acilma ya da kanalda olma gibi bir durum olmali sanki. Benim ilkinde 4cm acilma vardi, nisanda gelmisti sabahinda ...
Canım ilk oğlumda ben 40+1 de suni sancı ile normal doğumla doğurmuştum,sancım falan hiç yoktu tüm süreci suni sancı ile yönettiler.40ı geçirmeden bir iki gün kala şimdi de koşullar uygun olursa öyle olacak gibi kendi gelmezseKızlar 40 haftayı geçti benim ama hala açılma nişan vs yok :/ artık beklemekten de yoruldum bel ağrısı, uykusuzluk, alerji… açılma ya da olgunlaşma olmazsa suni sancı vermem sezeryan yapacağım dedi.. böyle olup 41. Haftada normal doğum yapan var mı aramızda?
40 ı geçti benim :/ açılma yoksa suni sancı işe yarıyor mu? Bebek strese girer dedi sağlıkla gelsin de sezeryan da olur dedim :/Benim de 39+1 de kontrol edecek cuma günü bakalım.koşullar uygun olursa 40ı doldurmadan suni sancı normal doğum işe almak istiyor;gününü doldurup beklemeyi ben de istemiyorum
Kv den uzak durma ihtimali yok mu,ben açıkçası doğum sonrası annemi bile sayılı gün istiyorum yanımda..zaten bir eşim olacak yanımda ikimiz bir şekilde hallederiz 2. Olunca bizim tabi daha deneyimliyiz,
İşte bu gibi laf sokma durumları varsa bence çok durmadan dönmesi sağlayacağı faydadan daha iyidir.tabi durumlar müsaitse, ben daha çok yorulurum gerekirse ama her kafadan bir ses çıkmasın modunda böyle tercih ediyorum
Canım Allah kolaylıklar versin,silikon meme ucu ile de ememiyorsa çok üzüldüm,ama zamanla gelişecek kasları emecek,bence sen sağmaya devam et ,ha sağdığın sütü almış ya seni emmiş sonuçta anne sütü ikisi de..üzülüp kafana takma sütün iyice azalır lütfen yapma..bir de yine söylüyorum bira uyumaya çalış canım,uyku çok güzel süt yapıyor
Eşin kv ile kalması nedir ya,ne içip yiyor sizin kv? Bence güzel bir üslupla söyleyin 3 çocuğu var öyle şey mi olur,babanın yeri çocuklarının ailesinin yanıdır annesinin yanı değil….
Canım inşallah sağ Salim doğsun,ben zaten burda tatilde gibiyim hergün çıkarız yine dışarı…haziran ortası 3-4 gün otele gideceğiz,temmuzda ben işe başlayacağım..ben baya rahatım bu konularda ilkinde de böyle idim sağlık olsun da inşallah bunda da böyle olalım..bana evde bakmaktansa gezerken çocuk bakmak daha kolay geliyor,güzel uyuyorlar çocuk nefes aldıkça hem acıkıyor hem çabuk büyüyor…
Benim de öyle olacak gibi bakalım cuma ne diyecek doktor,en son 1 cm açıklık var dedi,oda yok gibi birşey herhalde değil mi
Canım ilk oğlumda ben 40+1 de suni sancı ile normal doğumla doğurmuştum,sancım falan hiç yoktu tüm süreci suni sancı ile yönettiler.40ı geçirmeden bir iki gün kala şimdi de koşullar uygun olursa öyle olacak gibi kendi gelmezse
canım her dönemin zorluğuda var güzelliğide var mesela emeklerken bi oyun alanı oluşturursun işlerini yapar geri sende ona katılırsın yürümeye başlar o zamanda uykusu daha düzene girmiş olur uyutup işlerini yaparsın uyanıkken bebişle uğraşırsın her döneminde farklı bi tatlı oluyolar benim oğlan 3 yaşadı bazen işi gücü unutup onu sevip geri işime devam ediyorum çok tatlı konuşmaları var hiç korkma herşey bi şekilde halloluyoÇok güzel motive olduk valla canım teşekkür ederiz tam da atak haftasında
Bende bu ayın başında spinal anesteziyle sezaryen oldum. Öncesinde özellikle akşamı çok korkup stres yapmıştım, sürekli ağladım falan çünkü iğneden bile korkan biri olarak ilk defa ameliyata girecektim üstelik uyanık :) Son dkya kadar genel anestezi mi olsam diye düşündüm ama hiç öyle korktuğum gibi değilmiş. Spinal anesteziyle uyanık girmek değişik bir deneyimmiş iyiki öyle yapmışım. Ameliyata başladıktan 5 dk sonra bebeğimin ağlama sesimi duydum doktorum baya hızlıydı. Ameliyat sonrası uyuşukluktu, ağrı kesicilerdi derken çok fazla dikiş ağrısı da hissetmedim. Tabi illa hissediliyor ama beklediğim gibi olmadı. İkinci gün kendim lavoboya gidecek kadar iyiydim.Kızlar pazartesi sezaryen ameliyatım var, sizin pozitif güzel sezaryen hikayelerinizi okurken bile başım dönüyor sanki midem bulanıyor ben niye böyle stres oldum bilmiyorum. Anestezi uzmanına da söyledim ben kötü olabilirim hatta bayılabilirim belki ameliyatta sorun olur mu diye sorun değil rahat rahat bayıl dedi
Varsa operasyon sırasında kendimi telkin edeceğim bir yönteminiz söyleyebilirsiniz
Canim insallah acilma vardir da gunler ilerlemeden dogurursunuzBenim de 39+1 de kontrol edecek cuma günü bakalım.koşullar uygun olursa 40ı doldurmadan suni sancı normal doğum işe almak istiyor;gününü doldurup beklemeyi ben de istemiyorum
Kv den uzak durma ihtimali yok mu,ben açıkçası doğum sonrası annemi bile sayılı gün istiyorum yanımda..zaten bir eşim olacak yanımda ikimiz bir şekilde hallederiz 2. Olunca bizim tabi daha deneyimliyiz,
İşte bu gibi laf sokma durumları varsa bence çok durmadan dönmesi sağlayacağı faydadan daha iyidir.tabi durumlar müsaitse, ben daha çok yorulurum gerekirse ama her kafadan bir ses çıkmasın modunda böyle tercih ediyorum
Canım Allah kolaylıklar versin,silikon meme ucu ile de ememiyorsa çok üzüldüm,ama zamanla gelişecek kasları emecek,bence sen sağmaya devam et ,ha sağdığın sütü almış ya seni emmiş sonuçta anne sütü ikisi de..üzülüp kafana takma sütün iyice azalır lütfen yapma..bir de yine söylüyorum bira uyumaya çalış canım,uyku çok güzel süt yapıyor
Eşin kv ile kalması nedir ya,ne içip yiyor sizin kv? Bence güzel bir üslupla söyleyin 3 çocuğu var öyle şey mi olur,babanın yeri çocuklarının ailesinin yanıdır annesinin yanı değil….
Canım inşallah sağ Salim doğsun,ben zaten burda tatilde gibiyim hergün çıkarız yine dışarı…haziran ortası 3-4 gün otele gideceğiz,temmuzda ben işe başlayacağım..ben baya rahatım bu konularda ilkinde de böyle idim sağlık olsun da inşallah bunda da böyle olalım..bana evde bakmaktansa gezerken çocuk bakmak daha kolay geliyor,güzel uyuyorlar çocuk nefes aldıkça hem acıkıyor hem çabuk büyüyor…
Benim de öyle olacak gibi bakalım cuma ne diyecek doktor,en son 1 cm açıklık var dedi,oda yok gibi birşey herhalde değil mi
Canım ilk oğlumda ben 40+1 de suni sancı ile normal doğumla doğurmuştum,sancım falan hiç yoktu tüm süreci suni sancı ile yönettiler.40ı geçirmeden bir iki gün kala şimdi de koşullar uygun olursa öyle olacak gibi kendi gelmezse
Benim ilk dogumumda suniyi ilk taktiklarinda bebegimin kalp atislari azaldi. Cihaza bagli oluyor ve hemen alarm verdi. Doktor kostu geldi, sanciyi kesti. Bana aciklama yaparak nefes egzersizi yaptirdi. Bebegin atislari duzeldi. Sonra prosedure gore ikinciyi takacagiz gene bebegin kalbi kaldiramazsa sezeryana alacagiz. 3.yu vermemiz yasak ve uygun degil dedi. 2.de kizim kaldirdi sukur ve hizlica dogdu. Orda doktorumuz var, once Allah a sonra ona guvenerek bu karari almak lazim40 ı geçti benim :/ açılma yoksa suni sancı işe yarıyor mu? Bebek strese girer dedi sağlıkla gelsin de sezeryan da olur dedim :/
canım bebinde oğlumda emzirme eğitmeni okyanus suyu alın burnu için demişti eşim eczaneye gitti sprey böyle küçük yeni doğan için falan uygun değil demiş damla şeklinde vermişti çok rahatlatıyofu oğlumu bu bebişimdede yine öyle alırım kullanmasıda rahat damlanın tavsiye ederimKızlar bizde chicconun tüp şeklindeki serum fizyolojiği vardı bitmek üzere. Ama çok ağlıyor yaparken zorlanıyoruz baya. Bu şekilde sprey kullanan var mı aranızda nasıl acaba daha mı kolay olur? Tekrar ondan almak yerine bunu mu alsam :/
canım oğlum 37 haftalık 3210 gr 50 cm doğmuştu her gelen ne kadar ufak diyodu oğlumla aynı gün doğan bebekler hep 4 kilonun üstündeydi sağlıklı olsunda canım sonradan hatırlamıyosun bile doğum anınıValla bende korkuyorum benim de hastaneye gidesim var iri bebek olursa çok zor doğum olur diye kalbim çok çarpıyor
2 ust sokakta oturunca pek uzak kalinmiyor. Her gun ugruyordu bi iki gundur ugramiyor. Ugramazsa telefonla yetisiyor :) ben de kendi annem bile gece kalmasin dedim eve gonderdim karsi binada oturuyo zaten. Ayni aksam 12 ye dogru dayanamayip cagirdik esimle :)Benim de 39+1 de kontrol edecek cuma günü bakalım.koşullar uygun olursa 40ı doldurmadan suni sancı normal doğum işe almak istiyor;gününü doldurup beklemeyi ben de istemiyorum
Bizde hep böyleyiz,emdikten sonra böyle yatıyor sonra yatağına koyuyorz ne kadar mucizevi
Düşmeden önce bir set almıştık eczaneden onu sıktık gazlı bezle sildik düşünce de normal banyosunu yaptırdık ekstra bir şey uygulanmadıkKızlar göbek bağınıız düştükten sonra nasıl bir bakım yaptınız?
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahMerhabalar herkeseFırsat bulup yazamadım bir türlü. Oğlumuz doğdu elhamdülillah, 10 Mart cuma günü. 37+2 de 2850 gr doğdu. Rheaa
Normal ilerlerken sezaryene karar verildi son dakika. Çok şükür iyiyiz toparlanıyoruz yavaş yavaş.
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsunBekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun
Kahroldum,hiç aklımdan çıkmıyor. Bende çok fazla kaybetme korkusuyla geçirdim hamileliğimi hep bastırdım, dua ettim. Bana burası çok iyi gelmişti şimdi sanki tekrarlıyor gibi bu haberle… Allah herkese kolaylıklar versinKızlar arkadaşımız ekşi elma için çok üzüldüm, kalbim sıkıştı resmen. Hiç böyle bir şey beklemiyordum Allah sabır versin gerçekten çok zor
Valla bizimki cok cok emiyor yutkunma sesini de duyuyorum. Emmese kusmaz da zaten. Mama teklif ettim istemedi aç olsa hem ağlamaktan hiç susmaz hem de mamaya saldırırdı diye düşünüyorum. Atak haftasında bence ya bütün belirtiler onu gösteriyor canımKızlar çok uzun süre Memede duruyorsa ki senin bahsettiğin baya uzun bir süre bırakır bırakmaz kafasını falan atıyorsa ve sürekli Memede kalmak istiyorsa yaememiyor ya da süt az geliyor takviye yapmanız lazım,doymuyordur. Benim de böyle günlerce saatlerce meme deydi sonra doktor ememediğini anladı ben de uzun süre Memede olunca emiyor sanıyorum göğüslerim yara içinde kalmıştı
Hayırlısı olsunn canım. Sağlıkla büyüsün
İlk kızımda bende paniktim aşırı, aklım çıkıyordu tikandiginda . Sonra tek elle hemen çevirip sırtına vuruyordum, iki kaşının arasına bastirip yukarı doğru çekiyordum. Öğrendikçe azalacak canım endişelenmeİnşallah arkadaşım, aklım çıkıyor görsen boğulacak diye
canım Amerika’da uygulama öyle,günün dolunca suni sancı ile normal doğum ile alıyorlar,çatı muayenesi vb de önemlidir tabi..hiç açılma yoksa işe yaramayabilir inan net bilmiyorum,benim doktorum suni sancı ile alırız sadece daha uzun sürer doğum dedi, ikincide de şimdiden öyle planlıyoruz gününe kadar gelmezse,şimdi 38+3 üm.40 ı geçti benim :/ açılma yoksa suni sancı işe yarıyor mu? Bebek strese girer dedi sağlıkla gelsin de sezeryan da olur dedim :/
4-5 cm açılmaCanim insallah acilma vardir da gunler ilerlemeden dogurursunuz1 cm acilma 34'te vardi bende. Doktorum o ilk dogumdan kalmadir dedi. 35.hafta bakti tekrar o zaman 3 cm olmus hatta fazla bile olabilir biraz demisti. Benim suan acikcasi eminim 4-5 cm vardir. Sali 39+0 olacagim. Alttan bakmiyor iki haftadir.
Squat yapin derim cidden cok ise yariyor. Yuruyus de oyle... Benim doktor hurma ye bol bol demisti... Bakalim bu hafta nasil gececek bizler icinbaharla cicekler gibi acarak mis kokulari ile gelsin miniklerimiz
Bende yurtdışına cıkacagım için yakın zamanda gittiğim ülkede sleepy olmadıgını öğrendim suan sleepy kullanıyorum ve cok korkuyorum yurtdısında molfıxe geciş yapacağım için pişik olur mu diye düşünüyorum bez değişimi pişiği tetikliyor dıyorlar hepMerhaba bebek bezi olarak Molfix kullananlar hangisini kullanıyor acaba mavi olan mi diğer rengi mi ? Bir de memnun musunuz? Prima kullandık şimdiye kadar ama maşallah bizimmkiz fazla cisli biraz daha ekonomik bir beze geçmeyi düşünüyoruz
Evet sanci var acilma var dogum yok4-5 cm açılmaya,senin süreç gerçekten farklı ilerliyor,benim o kadar açıklık ilk doğumda 5 saat suni sancı sonrası ve suyumu patlattıktan 1 saat sonra olmuştu.sonra da epidural aldım 5 saat sonra da doğmuştu bizimki…sancıların devam ediyor mu peki,o kadar açıklığa sancın da kesin oluyordur…hergün yürüyorum min 5000 adım,burda ev dubleks merdiven inip çıkıyorum,artık haftaya squata da başlayım
Guzel bir dogum olmus. Insallah bunda da boyle gecirirsiniz4-5 cm açılmaya,senin süreç gerçekten farklı ilerliyor,benim o kadar açıklık ilk doğumda 5 saat suni sancı sonrası ve suyumu patlattıktan 1 saat sonra olmuştu.sonra da epidural aldım 5 saat sonra da doğmuştu bizimki…sancıların devam ediyor mu peki,o kadar açıklığa sancın da kesin oluyordur…hergün yürüyorum min 5000 adım,burda ev dubleks merdiven inip çıkıyorum,artık haftaya squata da başlayım
Canım detaylıca anlatmışsın teşekkür ederim. Açılmayla suni sancı ya girmek anladığım kadarıyla süreyi de olumlu etkileyebiliyor. Bol bol hareketleri yapayım bu süreçte. Kendiliğinden gelmeyecek belli zaten ondan ümidi kestim. Suniye hazır edeyim kendimi bariCanım ilk doğumda sancım akşam başladı sabah gittim sancılar sıklaşınca 8 de suni sancı verdiler 12.30 d doğdu 4 cm açılma ile gitmiştim ama çok fazla muayene ettikleri için çok fazla dikişim ve yırtığım vardı çok zordu kızım 3600 doğdu. 2. Doğumda hiç sancım yoktu hatta doğmayacak bu çocuk herhalde dedim 39 da gittim 3 cm açılma vardı 1 de suni sancı verdi doktor 4 de doğdu 3850 doğdu ve kesi yok dikiş 1 tane çok az bir yırtık var 2. Doğumum çok hızlı ve kolay oldu tabiki doğumun kolayı olmaz ama ilki ile kıyaslayınca çok güzel bir doğumdu doktor 1 kere muayene etti 3.30 da suyumu patlattı açılma 5 cm dedi 4.08 de bebeğim dünyaya geldi size de Rabbim çok kolay doğumlar nasip etsin inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız
Canım 38 de bebek yukarıdaydı ve hiç açılmam yoktu bana doktorum normal WC kullan dedi pilates topunda 3 kere 15 dk zıplama yürüyor gibi hareketler önerdi hurma ve squat önerdi bunları yaptı birde evimiz 5. Kat gergin yürüyüş yapmaya çalıştım ve merdivenle çıktım eve 2 şerli basamak şeklinde 39 da gittiğimde bebek inmişti ve açılma 3cm di inşallah faydasını görürsün @Manoly34
Korkma canım benimki 3850 doğdu inşallah seninki de çok kolay bir şekilde gelir dünyaya iyi haberlerini bekliyoruz
Canım doktor 39 da 3500 falan doğar dedi 3850 doğdu zorda olmadı belki de 2. Olduğu için inşallah sende kolaylıkla kavuşursun yavruna
Canım benim ilk doğumda 38. haftada bebeğin suyu azaldığı için doktor suni ile doğumu başlatmıştı. Yoksa henüz doğum belirtim falan yoktu. Açıklığın da 1-2 cm arası bir şeydi. Ama yumuşama vs yoktu. Çünkü zaten rahim kısalığım vardı benim erken doğum olmasın diye ilaç vs kullanıyordum yani. Şimdikinde yine 1-2 cm arası açılma var yumuşama var bebek aşağı inmiş ama doğum başlamıyorİlk doğumunda suyun mu gelmişti zaman mı dolmuştu:/ birden açılma olur mu ki benim hiç açılmam yok, yumuşama yok:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?