Malesef ya. Gezicez diye çocuk hasta etmek istemiyorum kaldı ki zaten hastalar ikisi de iyileştirmeye çalışıyorum. O yüzden güvenemiyorum şuan dışarı çıkartmaya.Ahh trakya soğuğunu bilirim çoook fena
Bence de çıkarma canım istanbulda geçen hafta çok güzeldi hava tam bahar havasıydı bol bol çıktık biz. Bu hafta pek çıkamadık burası da birden soğudu baya yağmur falan yağdı. Hasta oluruz diye korktum ben de. Mart havaları sıkıntılı.. İnşallah düzelir bir an önce de bi nefes alırızMalesef ya. Gezicez diye çocuk hasta etmek istemiyorum kaldı ki zaten hastalar ikisi de iyileştirmeye çalışıyorum. O yüzden güvenemiyorum şuan dışarı çıkartmaya.
Aydınlandım resmen çok teşekkür ederimAnne sütünün tamamına yakinini sindirebildigi için kaka yapmaması normal. Tek anne sütü içen bebekler 15 güne kadar kaka yapmayabiliyor ve normal karşılıyorlar. Mama ları anne sütü gibi sindiremedikleri için daha sık kaka yapıyorlar. Doymasini kakadan ziyade cis sıklığı ve bezdeki ağırlığından takip edebilirsin..
Canım ilk doğumda sancım akşam başladı sabah gittim sancılar sıklaşınca 8 de suni sancı verdiler 12.30 d doğdu 4 cm açılma ile gitmiştim ama çok fazla muayene ettikleri için çok fazla dikişim ve yırtığım vardı çok zordu kızım 3600 doğdu. 2. Doğumda hiç sancım yoktu hatta doğmayacak bu çocuk herhalde dedim 39 da gittim 3 cm açılma vardı 1 de suni sancı verdi doktor 4 de doğdu 3850 doğdu ve kesi yok dikiş 1 tane çok az bir yırtık var 2. Doğumum çok hızlı ve kolay oldu tabiki doğumun kolayı olmaz ama ilki ile kıyaslayınca çok güzel bir doğumdu doktor 1 kere muayene etti 3.30 da suyumu patlattı açılma 5 cm dedi 4.08 de bebeğim dünyaya geldi size de Rabbim çok kolay doğumlar nasip etsin inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınızCanım iki doğumunu da suni ile yapmış biri olarak sana sorayım , ilk doğumda hiç sancısız gittim direkt suni ile sancı başlatıldı ve 7 saat sonra doğumum oldu. İkinci doğumlar hep daha hızlı oluyor diyorlar ya yine suni sancı ile olduğunda süre kısalır mı acaba senin sürende değişim olmuş muydu ?
Canım 38 de bebek yukarıdaydı ve hiç açılmam yoktu bana doktorum normal WC kullan dedi pilates topunda 3 kere 15 dk zıplama yürüyor gibi hareketler önerdi hurma ve squat önerdi bunları yaptı birde evimiz 5. Kat gergin yürüyüş yapmaya çalıştım ve merdivenle çıktım eve 2 şerli basamak şeklinde 39 da gittiğimde bebek inmişti ve açılma 3cm di inşallah faydasını görürsünDışarıda yürüyüş biraz zor en azından düzenlisi zor. Her gün bi bahane ile market şu bu diye atıyorum kendimi dışarı da uzun soluklu olmuyor. Ev içi yürüme yapıyorum ne kadar etkilerse artık. Çömelme de 2 gündür başladım bakalım. Çömelince de değişik bir baskı hissediyorum sanki bebek pırtlayacak gibi
Korkma canım benimki 3850 doğdu inşallah seninki de çok kolay bir şekilde gelir dünyaya iyi haberlerini bekliyoruzValla bende korkuyorum benim de hastaneye gidesim var iri bebek olursa çok zor doğum olur diye kalbim çok çarpıyor
Ya daha önce doğum yapmış biri olarak sanki bu bebek hiiiiç doğmayacak gibi geliyor doktor yürü diyor ama benim hiç yürüyesim yok evin işleri bittimi kendimi koltuğa zor atıyorum başka tavsiyesi olan varmi ya
Canım doktor 39 da 3500 falan doğar dedi 3850 doğdu zorda olmadı belki de 2. Olduğu için inşallah sende kolaylıkla kavuşursun yavrunaHEYECANLIYIM canm bende öyle olacam galiba 1.5 hafta içinde doğmazsa şuan 3 kilo bebiş doktor fazla büyümesinide istemiyor normale engel olmasın diye kakasını falan yapmasın diye de istemiyor 40ı geçain bakalm ne olacak
Evet tekrarladım negatif çıktı kendi kendimize eziyet çektiriyoruz şu an regl günüme dört gün var kasık ağrısı bacak ağrısı bel ağrısı hepsi var test yapmaktan helak oldum.7 gün sonra yanıltabilir sanırım yatekrarladiniz mı testi?
İlk doğumunda suyun mu gelmişti zaman mı dolmuştu:/ birden açılma olur mu ki benim hiç açılmam yok, yumuşama yok:/Canım iki doğumunu da suni ile yapmış biri olarak sana sorayım , ilk doğumda hiç sancısız gittim direkt suni ile sancı başlatıldı ve 7 saat sonra doğumum oldu. İkinci doğumlar hep daha hızlı oluyor diyorlar ya yine suni sancı ile olduğunda süre kısalır mı acaba senin sürende değişim olmuş muydu ?
Tamamen burnuna yerlestirip 1 fis sıkıyorum sen bende dahabonce var demiştin baby olan mi var doktorum özellikle söyledi bunun yetişkin için olanı var ondan alma üstünde baby yazsın dedi. Bizim yastiklardan birine yatırıyorum bir deliğe sıkıp sonra bebeği onyone doğru yan çeviriyorum evet bizim kızda boğulacak gibi oluyor ama 2 saniye hemen geçiyor şimdiye kadar ağlamadı hicNasıl sıkıyorsun sterimar bende de var bi kere sıkmayı denedim ama boğuluyor gibi oldu ortalığı yıktı
Evet sanırım çok emdiği için oldu memede uyumak istiyor bundan vazgeçirmek lazım o zaman çok süt içiyoÇok emince yapıyor benimki, tam yatar pozisyonda yatırma canım. Hafif başı yüksek olsun bir de başı yanda olsun
İnşallah arkadaşım, aklım çıkıyor görsen boğulacak diyeİlk zamanlar oluyor canım, zamanla düzelecek. O"da yeni yeni ogreniyor beslenmeyi yutkunurken nefes alıyorlar şuan o yüzden. Zamanla düzelecek
Herşeye mucize bu kantaron yağıBizim düştükten sonra kanaması oldu. Çocuk doktorumuz düştükten sonra kantaron yağı dokmemi istedi. Bende kantaron yağı damlatip küçük parmağımla masaj yapar gibi içine dairesel hareket yapıyorum. Doktorumun dediği şekilde yapıyorum. Kan sızıntısı da geçti.
Ayni gun dogum yapmisiz hem de ayni sekilde :) benim de normal beklerken sezeryana döndü son dakika. Hayirli olsun.Merhabalar herkeseFırsat bulup yazamadım bir türlü. Oğlumuz doğdu elhamdülillah, 10 Mart cuma günü. 37+2 de 2850 gr doğdu. Rheaa
Normal ilerlerken sezaryene karar verildi son dakika. Çok şükür iyiyiz toparlanıyoruz yavaş yavaş.
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsunBekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun
2 gündür biz de bu şekildeyiz canım dün gece 3:18de emmeye başladık 5:50de anca durduk tam yatırıyorum hemen aranmaya başlıyo bu şekilde 2,5 saat uğraştık. Sabah 7den sonra tekrar aynı şeyleri yaşadık.
Bu sabah da 6:12 de başladık 8:45 de sonunda tamamen uykuya daldı.
Sürekli memede uyumak istiyo tam aldığımda kıyamet kopuyo ağzı açık aranıyo sinirleniyo. Ben dikişlerden oturamıyorum bi de o yüzden hep uzanıp emziriyorum çok zor oluyo beraber yatmak zorunda kalıyoruz. Ben en son çareyi silikon meme ucunda buldum şuan onu kullanıyorum yoksa benimde meme ucum pert iyileşene kadar silikon uçla idare edicem.
Kızlar çok uzun süre Memede duruyorsa ki senin bahsettiğin baya uzun bir süre bırakır bırakmaz kafasını falan atıyorsa ve sürekli Memede kalmak istiyorsa yaememiyor ya da süt az geliyor takviye yapmanız lazım,doymuyordur. Benim de böyle günlerce saatlerce meme deydi sonra doktor ememediğini anladı ben de uzun süre Memede olunca emiyor sanıyorum göğüslerim yara içinde kalmıştıKızlar dünden beri bizimkinde bi haller var. Atak mıdır acaba bilmiyorum 26.gündeyiz. Bugün tam 1 saat memedeydi uyuyunca bıraktı ben de yatağına koydum 5 dk sonra tekrar uyanıp ağlamaya başladı bi baktım elini falan emiyor kafasını sallayıp duruyor aranıyor. Neyse yine emzirdim sonra yine aynı şey.. Üstten gaz çıkardı alttan da uğraştım ama bişey çıkmadı sabah çıkarmıştı en son. Emzik veriyorum tutmuyor illa meme istiyor. Sütüm mü azaldı doymuyor mu anlamıyorum. Sütümüzün azalıp azalmadığını nasıl anlarız? Göğüs uçlarım sürekli emzirmekten sızım sızım sızlıyor anlatamam çok fenayım. Krem yağ vs sürüyorum ama sürekli emmek isteyince mecbur siliyorum iyileşemiyor bir türlü özellikle sol göğsüm çatlak var ve çok canım yanıyor..
Noldu ekşi elmaya ??????Kızlar arkadaşımız ekşi elma için çok üzüldüm, kalbim sıkıştı resmen. Hiç böyle bir şey beklemiyordum Allah sabır versin gerçekten çok zor
Bebeğini kaybetmiş canım ben de birkaç gündür girememiştim çok üzüldümNoldu ekşi elmaya ??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?