Sleepy de hangisini kullanıyorsun ? Memnun kaldım mıBende yurtdışına cıkacagım için yakın zamanda gittiğim ülkede sleepy olmadıgını öğrendim suan sleepy kullanıyorum ve cok korkuyorum yurtdısında molfıxe geciş yapacağım için pişik olur mu diye düşünüyorum bez değişimi pişiği tetikliyor dıyorlar hep
Ben çok korkmuştum kordon düşünce oraya kantaron surmeye. Sürekli sızıntı şeklinde kanama oluyordu dedim deneyeyim ya denedim sürekli sürüyorum kanama durduHerşeye mucize bu kantaron yağıben de gözlemleyeyim bakalım
Hayırlısı olsun canımMerhabalar herkeseFırsat bulup yazamadım bir türlü. Oğlumuz doğdu elhamdülillah, 10 Mart cuma günü. 37+2 de 2850 gr doğdu. Rheaa
Normal ilerlerken sezaryene karar verildi son dakika. Çok şükür iyiyiz toparlanıyoruz yavaş yavaş.
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsunBekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun
Canım senin doğum oldu mu? Takvimin 0'lanmış ...Noldu ekşi elmaya ??????
Doğum ayın kaçında oldu canım?Bende bu ayın başında spinal anesteziyle sezaryen oldum. Öncesinde özellikle akşamı çok korkup stres yapmıştım, sürekli ağladım falan çünkü iğneden bile korkan biri olarak ilk defa ameliyata girecektim üstelik uyanık :) Son dkya kadar genel anestezi mi olsam diye düşündüm ama hiç öyle korktuğum gibi değilmiş. Spinal anesteziyle uyanık girmek değişik bir deneyimmiş iyiki öyle yapmışım. Ameliyata başladıktan 5 dk sonra bebeğimin ağlama sesimi duydum doktorum baya hızlıydı. Ameliyat sonrası uyuşukluktu, ağrı kesicilerdi derken çok fazla dikiş ağrısı da hissetmedim. Tabi illa hissediliyor ama beklediğim gibi olmadı. İkinci gün kendim lavoboya gidecek kadar iyiydim.
Sana da hayırlı doğumlar diliyorum inşallah bebeğini ssğlıkla kucağına alırsın
Doğum ayın kaçında oldu canım?Bende bu ayın başında spinal anesteziyle sezaryen oldum. Öncesinde özellikle akşamı çok korkup stres yapmıştım, sürekli ağladım falan çünkü iğneden bile korkan biri olarak ilk defa ameliyata girecektim üstelik uyanık :) Son dkya kadar genel anestezi mi olsam diye düşündüm ama hiç öyle korktuğum gibi değilmiş. Spinal anesteziyle uyanık girmek değişik bir deneyimmiş iyiki öyle yapmışım. Ameliyata başladıktan 5 dk sonra bebeğimin ağlama sesimi duydum doktorum baya hızlıydı. Ameliyat sonrası uyuşukluktu, ağrı kesicilerdi derken çok fazla dikiş ağrısı da hissetmedim. Tabi illa hissediliyor ama beklediğim gibi olmadı. İkinci gün kendim lavoboya gidecek kadar iyiydim.
Sana da hayırlı doğumlar diliyorum inşallah bebeğini ssğlıkla kucağına alırsın
Ben avent biberon kullandım yeni doganda , kızımda da kullanmıştım 15-20cc az olabilir. 30 cc hazırlayıp teklif edin bitirebildiği ölçüye göre daha sonra hazırlarsınız. Oğlan 2.gun 30 cc icebiliyordu. 6.-7. günde 40-45 cc bitiriyordu.Merhaba kızlar
Nadiren yazsamda burayı çok yakından takip ediyor ve hepinizi tanıyorum.
Acemi anneye yardımınız gerekiyor. :)
Perşembe günü sezaryen ile bebeğim dünyaya geldi. Hastanede bir gece kaldık ve 2-3 saatte bir 15-20cc enjektör ile mama verdiler. Sütüm gelmediği için arada da emzirttiler.
Bugün dördüncü gün ve hala sütüm gelmedi. Sıcak duş ve masaj, komposto, vs herşeyi deniyorum olmuyor. Her mama öncesi emzirmeye çalışıyorum hatta uçlarım çok kötü yara oldu. Ağlıyorum verirken…Yine de olmadı. Çok üzülüyorum.Başka ne işe yarar?
Bir kaç soru daha ; 2-3 saatte bir 20cc mama yeterli mi sizce? Enjektör ile boğulur gibi oluyor sanki. Mama hep dışarı akıyor. Artık dün dayanamadım avent in biberonuyla verdim. Güzel yedi ve uyudu. Sonrasında memeyi yine tuttu emdi sorun yaşamadım ama bu ileride sorun yaratır mı?
Her cevaba, yardıma minnettarım.
Ben sipraris ettim gelince deneyeceğim yavaş yavaş bilgilendirme yaparim canım sana da ama bizim primada da hafif popoda pişik oldu 2 gün hemen geçti cok sukurBende yurtdışına cıkacagım için yakın zamanda gittiğim ülkede sleepy olmadıgını öğrendim suan sleepy kullanıyorum ve cok korkuyorum yurtdısında molfıxe geciş yapacağım için pişik olur mu diye düşünüyorum bez değişimi pişiği tetikliyor dıyorlar hep
Çok teşekkür ederimBen avent biberon kullandım yeni doganda , kızımda da kullanmıştım 15-20cc az olabilir. 30 cc hazırlayıp teklif edin bitirebildiği ölçüye göre daha sonra hazırlarsınız. Oğlan 2.gun 30 cc icebiliyordu. 6.-7. günde 40-45 cc bitiriyordu.
Süt gelmesi için pekmez+maya deneyebilirsin, tahin helvası, dereotu, e bebekteki promalt, hipp anne çayı, kayısı kompostosu mesela bunlar bende çok süt yapıyor. Boza da sütü arttırır diyenler var ama ben hiç denemedim bilemiyorum.
Göğüs ucu yarası ilk zamanlar çok oluyor. Her şeyi deneyip iyileşmediyse garmasam Pomat deneyebilirsiniz. Oda iyileştirmezse fito krem+ madecassol karıştırıp surebilirdib ama her emzirme öncesi çok iyi temizlemek gerekiyor. Garmasan iyi gelecektir diye tahmin ediyorum ama bir araştır canım. Mama öncesi 15 dk bir mene 15 dak diğer meme mutlaka emzir.
O zaman yarın kontrole gittiğimde aşılma vs yoksa direk ertesi güne sezeryan mı istesem:/ direncim çok düştü nefesim yetmiyor artıkCanım detaylıca anlatmışsın teşekkür ederim. Açılmayla suni sancı ya girmek anladığım kadarıyla süreyi de olumlu etkileyebiliyor. Bol bol hareketleri yapayım bu süreçte. Kendiliğinden gelmeyecek belli zaten ondan ümidi kestim. Suniye hazır edeyim kendimi bari
Canım benim ilk doğumda 38. haftada bebeğin suyu azaldığı için doktor suni ile doğumu başlatmıştı. Yoksa henüz doğum belirtim falan yoktu. Açıklığın da 1-2 cm arası bir şeydi. Ama yumuşama vs yoktu. Çünkü zaten rahim kısalığım vardı benim erken doğum olmasın diye ilaç vs kullanıyordum yani. Şimdikinde yine 1-2 cm arası açılma var yumuşama var bebek aşağı inmiş ama doğum başlamıyor
Evet duydum çok üzüldümCanım senin doğum oldu mu? Takvimin 0'lanmış ...
Ekşi elma doğumdan hemen sonra bebeğini kaybetmiş malesef
Doktorun neden suni denemek istemedi acabaO zaman yarın kontrole gittiğimde aşılma vs yoksa direk ertesi güne sezeryan mı istesem:/ direncim çok düştü nefesim yetmiyor artık
Çok yayılma olmuş belirgin olan çizgide de fazla mı tuttunuz acaba. Çok net göremedim ikinci çizgiyi ben. Ama erken daha bat gününde yaparsanız daha net sonuç çıkarBata 4 gün var sabah ilk idrarla yaptım silik çizgiyi ben görebiliyorum birde batırdığım esnada oluştu
Aynısını bende şimdi yazacaktım. Biraz azaldi mi baş ağrınız?. Yaklaşık 1 haftadır ara ara agriyor. Sağ tarafim özellikle. Doktora soracaktım unuttum bu gittigimde insallah unutmam. Tansiyonum da bi 11 bi 10 çıkıyor.Kizlar dunden beri baş agrim var,tansiyonum normal defalarca olctum bir sorun yok.Doguma yakin baş agrisi yasayan oldu mu?
Benim 37. Haftadan sonra ara ara hep bas agrim oldu,tansiyonum normal oldugu icin doktora hic sormadim.zaten 38+4 de sezeryanla kizimi kucagima aldim,hala ara ara agri oluyor,hatta bu sabah yine tansiyon olcumu yaptim yukseldi mi diye,bas agrim vardi ama nornaldi yine.Aynısını bende şimdi yazacaktım. Biraz azaldi mi baş ağrınız?. Yaklaşık 1 haftadır ara ara agriyor. Sağ tarafim özellikle. Doktora soracaktım unuttum bu gittigimde insallah unutmam. Tansiyonum da bi 11 bi 10 çıkıyor.
2.3.2023Doğum ayın kaçında oldu canım?
Gözünüz aydın Allah'ım analı babalı büyütsünBenim 37. Haftadan sonra ara ara hep bas agrim oldu,tansiyonum normal oldugu icin doktora hic sormadim.zaten 38+4 de sezeryanla kizimi kucagima aldim,hala ara ara agri oluyor,hatta bu sabah yine tansiyon olcumu yaptim yukseldi mi diye,bas agrim vardi ama nornaldi yine.
Normal olup olmadigini bilmiyorum,eger dogum erken olmasaydi mutlaka soracaktim doktoruma.Ama tabi tansiyon olmamasi cok iyi bir sey,tansiyon arti bas agrisi olsaydi cok riskli olabilirdi.Gözünüz aydın Allah'ım analı babalı büyütsünbende sağlıcakla kucağıma alirim inşaallah. Demek ki son haftalarda normal baş ağrısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?