Gorumce= 2×Kv:) gorumce yok iyi ki bende bi de o var. kafayi yersin. Suyum geldi hastaneye gidiyoruz haber vereyim dedim. Bana dogumu anlatiyor hastaneye geldik kapat diyorum daha konusuyor. Talimatiyla arabada doguracaktim neredeyse :)
Ya kesinlikle ya bana daha çok yük oldu suratsızlığıyls. Lohsaya nasıl yardım edilir evin temizersin yemeğini yaparsın annem gelip allah razı olsun hepsini yapıyordu kaynanam gelince bebeği benden alıp oturuyor ay bide gelip yatıyor ahahshhahshwhshwısısısı#kayinvalidelerkapatilsin hdjdjdjd
Ahahaha olmaz mıııı:))) görümcek olayına girsem hiç çıkamam:) gorumce yok iyi ki bende bi de o var. kafayi yersin. Suyum geldi hastaneye gidiyoruz haber vereyim dedim. Bana dogumu anlatiyor hastaneye geldik kapat diyorum daha konusuyor. Talimatiyla arabada doguracaktim neredeyse :)
Benim kayınvalidemde eşim için diyoki yapışırdı mememe bırakmazdı öylr emerdi kiGorumce= 2×Kv
Gelinleri ile asik atiyorlar. Her Kv neden geline surekli dogumunu anlatir acabaBir gun tum Kv'leri toplayip sunu diyecegim: " Eyy kvler! Yuzlesmeniz gereken 2 gercek var: Birincisi ogullarinizla gelinleriniz evli. Ikincisi siz artik dogurgan degilsiniz."
Ben şuan gülüyorum ama bu tarz şeyler basima gelince sinirden agliyorumYaaaa inanılmaz bunlar bak iyice deliriyorum yaaaabenim kayınvalidem 2 gün kaldı sadece bizde annem çok yoruldu sengit dinlen biraz dedim. Kv kaldığı gün sabah bi kalktım mutfak salona taşmış salonda eşyalar halay çekiyor heryeer heryerde hergün süpürge açılsın diyorum hergün süpürge açılırmmı diyo pis
Cok guzel yazmissiniz canim benim durumda benzer. Benim simdi annem geldi mesela, onune suyunu bile ben koyuyorum. Yapmiyor. Yapacak bir sey yok, Kv olsa yapar ama o da dedigimi hic dinlemez. Annemi tercih ettim. Geldiginde de ona Tek beklentimin hastane gunu kizimla evde kalmasi oldugunu soyledim. Ben de suan zor dayaniyorum. Ama sabrediyorum. Yapacak bir sey yok gercekten... Zaten hayatta ne anneme ne Kv ye bebek baktiririm. Kesinlikle benlik degil.Kızlar selam, kv konularında benim yorumum biraz daha farklı olabilir, tamamen farklı bir perspektiften bakacağım lütfen kimse yanlış anlamasın.çoğu kişiden ayrışıyor olabilirim bu konuda.kendiniz yardıma diye çağırdıysanız herkesin düzeni farklı oluyor,benim gördüğüm sizin istekler baya katı,hergün ev süpür hergün banyo temizle,etrafımda bu kategoride bir insan yok kusura bakmayın ama belkide benim etrafımdaki insanlar daha farklıdır bilmiyorum ama hep çalışan kesim zaten istesekte öyle bir vaktimiz olamaz bir de mesaili çalışıyoruz. yani sizin istekler belki onlar için de zor geliyor olabilir..iğneyi başkasına çuvaldızı başkasına batıralım.herkesin düzeni farklı,sizin evdeki düzen çok katı ise zaten ayak uydurmak ekstra zor oluyor olabilir onlar için.siz çağırmadan kendileri geldiyse zaten o tamamen ayrı bir konu,planlı bir şekilde kalma süresini belirleyip sonra annenize ya da gelmesini istediğiniz başkasına göre plan yapmak belki uygun olurdu.bu gibi durumlarda da plan program işini bence eşe konuşturmak gerekir.
bana gelince benim de gözüme annem bile batıyor,bana da çok dağınık vb geliyor 10 gün ancak dayanabiliyorum, ayrıca çok alıngan her şeyi kafasına takıyor beni psikolojik olarak yoruyor, ama bir hafta on gün idare etmek lazım diye düşünüyorum ,on gün içerisinde istesen de dört dörtlük kadının bana adapte olmasını sağlamak çok zor bunlar artık yaşlı insanlar ne kadar da olsa her bir 60 yaşında, kendimiz gibi performans bekleyemeyiz gerçekçi olmak lazım. Ben o yüzden zaten anne babaya çocuk baktırmaya da karşıyım ilk oğluma da anneme neredeyse hiç baktırmadım . Bakıcıyla büyütmeyi tercih ettim. Şimdi de çok şükür idare ediyorum,kimsenin de yardımına ihtiyacım yok diyorum olduğu kadar olsun ama psikolojik olarak rahat olayım benim için daha önemli, evim dağınık olsun ama başka birinin laf sokmasını çekmemek benim için daha önemli. Benim de annem evde olduğunda sürekli eşimle anlaşamıyorlar ben diken üstünde oluyorum, yetişemezsem yetişemem varsın ev süpürülmesin 2-3 gün, ama ben psikolojik olarak iyi olayım ki çocuğum da iyi olsun. Bence bebekler annenin piskolojisinden de çok etkileniyorlar anne rahatsa Bebek’te rahat oluyor. psikolojik olarak beni rahat ettirecek ortam olsun yeter işmiş olmuş buymuş hepsi gelip geçiyor,
Ne güzel doktoruna Güveniyorsan zaten söylediklerini dinlemek en doğrusu, zaten normal doğumcıymış her şeyde sezeryan yapacak bir tip gibi değil. Maşallah diyim benim de hiç bela ağrım falan olmadı ben de hamile kalmadan önce yıllarca hep spor yaptım son yıllarda da fitness yapıyordum bel kaslarım falan baya iyi bence,maşallah hiç bel ağrım falan olmadı tek sıkıntım sporu da bırakınca bir anda çok kilo aldım. Şu an ortalama günde 8000 adım görüyorum ama bana mısın demiyor çok yediğimde söylenemez ama patır patır kilo alıyorum yaEvet sanci var acilma var dogum yokdoktorum normal dogumu savunan biri. Sureci takip ediyor, 40'a kadar nasil isterse o sekilde dogar. Biz takip edecegiz diyor ve mudahale etmiyor.
Aci esigim yuksek sancilardan az etkileniyorum galiba. Suresi dolunca mudahale edecegiz diyorher gittigimde bebegimin amniyon sivisindan, kalbine, beynine, bobregine ne varsa bakiyor... Oyle olunca ben de rahatim acikcasi.
Bir de spor gecmisim var benim, oldukca esnek biriyim. Muhtemel bebegimi o yuzden rahat tasiyorum. Zaten oglumda buyuk bir bebek degil, daha yeni 3380 olmustu 38+0 da (+-400) yanilma payi yaziyordu ultrasyon kagidinda... Kalsin bebisim hakkidir 40Ben olsam ben de kalirdim hele Turkiye de isem
Sanırım benim de biraz açıklık oluyor ondan suni yapıyorlar,hiç açıklık olmasa burada da suni yapmıyor olabilirler benceGuzel bir dogum olmus. Insallah bunda da boyle gecirirsinizo kadar adim atiyorsaniz acilmaniz bence artmistir sizin de... Merdiven cok yorucu ama evin icinde imkan varsa ben olsam hic kacirmam bu firsati...
Rahim agzinda aciklik ya da yumusama yoksa burda vermiyorlar suni. Cunku cogunlukla sezeryana donuyormus. Bu sarti sagliyorum en azindan, bu guzel...
Bence de zaten başka insanların hakkına özgürlüğüne müdahale etmeye başlayınca o işin ucu kaçıyor. O kadar insanı rahatsız ediyorlar, işte orada da ben hep denetime takılıyorum,ceza uyaran olmazsa etmezse böyle herkes kafasına göre takılıyor.Kizlar ayrimciliktan gercekten nefret ediyorum. Ancak her yerde bizi mi bulur anlamiyorum ki! Bugun kizimin bilsem sinavi vardi. Suriyeli bir kadin 3 yaslarindaki kizi ile gelmisler. Abla sinava girdi, kucuk basladi bagirarak aglamaya. Kızıma bi baktim anne ne oldu diye kaygilandi. Annecim ablasi sinava girecek ya kardesi de girmek istiyormus ondan agliyor dedim. Sonra iyiki senin kardesin gobiste dimi dedim, kizim guldu sinavina gitti ama ordaki bircok cocuk zaten 6 yasinda ve sinav stresi yasiyorlar, aglayan cocugu gorunce dusunun hallerini... Neyse cocuklar girdi, kadin cocugu disari cikarmiyor. Oğretmen uyariyor ama nafile! Ustelik mahcup olunacak yerde kadin guluyoren son sert uyardilar cikti arabaya goturdu. Yani topu topu 30dk sinav, alis-veris merkezlerinde goruyoruz surekli cocuklarin elinde telefonu veriyorlar rahat alisveris yapmak icin... Ver sene 30 dk yani sinav bu! Kadin surekli araba ile giris arasinda mekik dokudu, o cocukta bagirdi durdu! Yani bir degil iki degil, kurallara neden bu insanlar hic uyumaz ya!
Ay benim de evde var incir bari hastaneye de götüreyim giderkenSüper canım mutlaka faydası olur ben hiç yememistim keşke yeseydim
Valla ben de aynisini dedim keşke hiç yardim etmeselerdi. Bir de ben peşlerini temizledim yalniz olmak emin ol daha iyiŞükür namazı kilmalisin bencetepende olacağına uzak olsun inan çok daha iyi
Temizlik takıntım olmamasina rağmen evde düzenim bozulunca sinirim tepeme çıkıyor. Mesela özellikle söylememe rağmen kahvaltida günlük takım tabağı yerine misafirlere kullandigim takimin tabağı konulunca, ya da bulaşık işi bittikten sonra tezgah üstünü ıslak görünce bana bi geliyolarGerçekten dışardan gelenler ya doğru düzgün yapsın ya hiç bişey yapmasınlar. Benin evde kırılmayan bişey kalmadı sözde toz alıyorlar bırakın almayın ya
Aynen hamileyken hormonlardan lohusaykrn hormonlardan, yav diyorum bu benim normal halim hormon falan degil anlamiyorlar daAhahaha şey demi onlar normal biz hamilelik-lohusa hormonlardan böyle tepki veriyoruz.. Dağınık biri olsa valla bu kadar tepki vermeyeceğim bi şekilde böyle diyip geçerim. Gıcıklığına böyle davranması beni aşırı sinir ediyor. Kendi evinde her yer pırıl pırıl hergün kadın gelir fl bana da çağırma ben yaparım diyor. Sanki eline bez aldığı var
Ben suan 15 kg aldim. Sonrasinda bir sekilde verilir. Insallah sagliklica su dogum surecini bir atlatalim... Spor yapan biri hemen verir zatenNe güzel doktoruna Güveniyorsan zaten söylediklerini dinlemek en doğrusu, zaten normal doğumcıymış her şeyde sezeryan yapacak bir tip gibi değil. Maşallah diyim benim de hiç bela ağrım falan olmadı ben de hamile kalmadan önce yıllarca hep spor yaptım son yıllarda da fitness yapıyordum bel kaslarım falan baya iyi bence,maşallah hiç bel ağrım falan olmadı tek sıkıntım sporu da bırakınca bir anda çok kilo aldım. Şu an ortalama günde 8000 adım görüyorum ama bana mısın demiyor çok yediğimde söylenemez ama patır patır kilo alıyorum ya
Sanırım benim de biraz açıklık oluyor ondan suni yapıyorlar,hiç açıklık olmasa burada da suni yapmıyor olabilirler bence
Bence de zaten başka insanların hakkına özgürlüğüne müdahale etmeye başlayınca o işin ucu kaçıyor. O kadar insanı rahatsız ediyorlar, işte orada da ben hep denetime takılıyorum,ceza uyaran olmazsa etmezse böyle herkes kafasına göre takılıyor.
Ay benim de evde var incir bari hastaneye de götüreyim giderken
Aslında olay kv nin yardım amaçlı gelip elinden geldiğini yapması ya da yapamaması değil. Maalesef özellikle bizim ülkemizde kv ler seni gelin olarak değil yarıştığı biri olarak görüyor. Bunu evlenmeden önce bana söylediklerinde çok saçma bulmuştum ancak acı da olsa deneyimledim. Benim aile yapıma çok ters. Annemle kıyaslıyorum ister istemez önümdeki tek örnek o. Yoğun çalışmasından kaynaklı da olabilir başka işlere kafa yormuyor etliye sütlüye karışmıyor. Gelinim şunu demiş damadım şunu yapmış. Ama kv dem bu şekilde değil.. Ev hanımı ama ev işlerini bile kendi yapmıyor boşluktan kime sarsam diye bakıyor sürekli. Garip entrikalar garip inançlar kıskançlıklar.. Çağırmadım ki mesela ben onu neden geliyorsun çocuğunu da alıp. Evde yatmak dinlenmek istiyorum belki son zamanlarımı kocamla başbaşa olmak istiyorum. Evin bir düzeni var kendi evinde bu kadar hassasken aynı hassasiyeti bana da göstermelisin. Görümcem hamileyken yaptığı hassasiyetin onda biri yok. Ona laf söyletmediği şeyleri bana söylüyor. İşte sütün gelir inşallah, normal doğum zor olur senin.. abuk sabuk laflar inanışlar.. Benim çocuğum en doğrusunu ben bilirim lafının üzerine hayır o benim torunum diyebiliyor. Ben nasıl bir cehennme düştüm diye sorguluyorum. Bu insanların düşünce yapısı, hurafeleri.. gerçekten böyle insanlar varmış maalesef.Kızlar selam, kv konularında benim yorumum biraz daha farklı olabilir, tamamen farklı bir perspektiften bakacağım lütfen kimse yanlış anlamasın.çoğu kişiden ayrışıyor olabilirim bu konuda.kendiniz yardıma diye çağırdıysanız herkesin düzeni farklı oluyor,benim gördüğüm sizin istekler baya katı,hergün ev süpür hergün banyo temizle,etrafımda bu kategoride bir insan yok kusura bakmayın ama belkide benim etrafımdaki insanlar daha farklıdır bilmiyorum ama hep çalışan kesim zaten istesekte öyle bir vaktimiz olamaz bir de mesaili çalışıyoruz. yani sizin istekler belki onlar için de zor geliyor olabilir..iğneyi başkasına çuvaldızı başkasına batıralım.herkesin düzeni farklı,sizin evdeki düzen çok katı ise zaten ayak uydurmak ekstra zor oluyor olabilir onlar için.siz çağırmadan kendileri geldiyse zaten o tamamen ayrı bir konu,planlı bir şekilde kalma süresini belirleyip sonra annenize ya da gelmesini istediğiniz başkasına göre plan yapmak belki uygun olurdu.bu gibi durumlarda da plan program işini bence eşe konuşturmak gerekir.
bana gelince benim de gözüme annem bile batıyor,bana da çok dağınık vb geliyor 10 gün ancak dayanabiliyorum, ayrıca çok alıngan her şeyi kafasına takıyor beni psikolojik olarak yoruyor, ama bir hafta on gün idare etmek lazım diye düşünüyorum ,on gün içerisinde istesen de dört dörtlük kadının bana adapte olmasını sağlamak çok zor bunlar artık yaşlı insanlar ne kadar da olsa her bir 60 yaşında, kendimiz gibi performans bekleyemeyiz gerçekçi olmak lazım. Ben o yüzden zaten anne babaya çocuk baktırmaya da karşıyım ilk oğluma da anneme neredeyse hiç baktırmadım . Bakıcıyla büyütmeyi tercih ettim. Şimdi de çok şükür idare ediyorum,kimsenin de yardımına ihtiyacım yok diyorum olduğu kadar olsun ama psikolojik olarak rahat olayım benim için daha önemli, evim dağınık olsun ama başka birinin laf sokmasını çekmemek benim için daha önemli. Benim de annem evde olduğunda sürekli eşimle anlaşamıyorlar ben diken üstünde oluyorum, yetişemezsem yetişemem varsın ev süpürülmesin 2-3 gün, ama ben psikolojik olarak iyi olayım ki çocuğum da iyi olsun. Bence bebekler annenin piskolojisinden de çok etkileniyorlar anne rahatsa Bebek’te rahat oluyor. psikolojik olarak beni rahat ettirecek ortam olsun yeter işmiş olmuş buymuş hepsi gelip geçiyor,
Normal olan bizizAynen hamileyken hormonlardan lohusaykrn hormonlardan, yav diyorum bu benim normal halim hormon falan degil anlamiyorlar dabenim kayinvalide kendi evinde de hem pis hem daginik gitmek bile istemiyorum, allahim bir de demezler mi bilmedigin bir sey olursa sor kayinvalidene ögretsin, ya ne ögretecek o bana sorsun asıl ben ögreteyim. Yani eşim üzülmesin diye susuyorum ama bana iskence oluyor resmen. Neyse ki ben yalniz degilmisim yoksa kendimi deli gibi hissetmeye baslayacaktim.
Aynı yaşadıklarımız aynıııııBen şuan gülüyorum ama bu tarz şeyler basima gelince sinirden agliyorumdemek ben yalniz degilmişim, dün bir de esimle annem benimle konusma yapti hastalik bu diye sadece istedigim temiz olmasi şimdi annem konusma yapinca eşim kendisini iyice hakli görmeye başladı eminim annem gidince bana deli muamelesi yapacak
Almadıysa bez sepeti yapabilirsin 1den 5 numaraya kadarKızlar günaydınsize bi sorum olacaktı. Bi akrabam dogumuma e bebekten emzirme ürünleri alıp sepet yapıp getirdi, çaylar smoothieler zuber tarzı Atıştırmalıklar, süt artırıcı galeta simit ayy bi sürü şey almış çok çok beğendim. Kendisi de 35 haftalık hamile ben ona ne yapsam böyle orijinal kullanışlı hediyeler geldi mi size bana fikir verebileceğiniz, önceki doğumuna annem kiyafet sepeti yapmıştı onu tekrar yapmak istemiyorum ne yapsam bi türlü bulamadım acil yardım pliiis
Hepimiz mi başak burcuyuzAhahaha bence bu seviye çok iyi..biz de sıkı fıkı değiliz ama ben ihtiyacım yok dememe rağmen sormadan hoppp geldi sırf Eşime bak ilgiliyim ama o beni istemiyor imajı yaratmak için.. tertip düzen gitti evimde şimdi mutfağa girdim dün aldığımız alışveriş poşetindekiler hala poşette duruyor meyve yapmış meyve kabukları tezgahta. Yarebbim çıldırazammm bilerek yapıyor bilerek.. sen dokunma bir şeye hamilesin diyor bi debir kaç iş yaptım dün ben niye burdayım bana ihtiyacın yoksa gideyim fl diyor Yap o zaman yapmıyorsun çamaşırlar biteli 3 saat oldu ihtiyacım yok bu arada dedim . Strateji geliştirmem lazım..Ben de dağıtırdım eşimin gözüne batana kadar temizliğe kadına gelme diye mesaj atacaktım ama çocuk gelecek bu hafta.
Ünlü düşünür #miniktostosundedesi nin bir laf geldi aklımaAhahaha olmaz mıııı:))) görümcek olayına girsem hiç çıkamam
Yaa herkes öyle söylüyor ne güzel mesafeli kadın diyeŞükür namazı kilmalisin bencetepende olacağına uzak olsun inan çok daha iyi
Temizlik takıntım olmamasina rağmen evde düzenim bozulunca sinirim tepeme çıkıyor. Mesela özellikle söylememe rağmen kahvaltida günlük takım tabağı yerine misafirlere kullandigim takimin tabağı konulunca, ya da bulaşık işi bittikten sonra tezgah üstünü ıslak görünce bana bi geliyolarGerçekten dışardan gelenler ya doğru düzgün yapsın ya hiç bişey yapmasınlar. Benin evde kırılmayan bişey kalmadı sözde toz alıyorlar bırakın almayın ya
Benim de annemden beklentim senle aynı aslında, benim büyük oğlanla ilgilensin yeter. Bebekle falan ben ilgilenirim benim oğlan da çok zor bir çocuk zaten, her şeyini hep biriyle yapmak istiyor sekiz yaşına geldi hala böyle, çok ağır herşeyde 10 kere söylüyoruz beni çok yoruyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum bakalım.Cok guzel yazmissiniz canim benim durumda benzer. Benim simdi annem geldi mesela, onune suyunu bile ben koyuyorum. Yapmiyor. Yapacak bir sey yok, Kv olsa yapar ama o da dedigimi hic dinlemez. Annemi tercih ettim. Geldiginde de ona Tek beklentimin hastane gunu kizimla evde kalmasi oldugunu soyledim. Ben de suan zor dayaniyorum. Ama sabrediyorum. Yapacak bir sey yok gercekten... Zaten hayatta ne anneme ne Kv ye bebek baktiririm. Kesinlikle benlik degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?