2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Gelisim donemlerine uygun oyuncaklar gibi bir sey olabilir bence Anne icinde bir kac parca kucuk hediyeler (koku, sabun, taki, camasir vb) cok hos olurdu...

Çağırmadan nasıl gelebiliyor onu hiç anlamadım, eşinizle konuşup plan yapmıyor musunuz senin annen şu zaman gelsin benim annem zaman gelsin falan yani çok garip gerçekten. Çağırmadan öyle kafasına göre gelebiliyor mu yani

Kızlar ya Aryanın yüzünde cuma akşam isilik oldu. Hala geçmedi kurudu baya ama
Kendi sütünle silmeyi denesene bir biraz kocakarı lafı gibi ama iyi geliyormuş bebeklere
Günaydın Ne güzel düşünceli arkadaş böyle Dağıtmalık hediyelik bir şeyler yaptırabilirsin belki yükünü hafifletmiş olursun hoşuna da gider,magnet çikolata kolonya gibi..

Burçlara inanmazdım eskiden başak olduğumuz çok mu belli yaaa gerçekten herkes başak mı Görümcem ile yakın oturuyoruz İnşaattan eve girmiştik yanyana.. o zamanlar tabi saf ve görümcesini tanımayan biriydim bitti onlar taşındı ben istemiyorum burası daha iyi fl diyorum eşime evle ilgili problemlerimi artık asla dile getirmiyorum fl orayı sattırmaya çalışıyorum olur da yanlışlıkla taşınırız mazallah

Neden perşembeyi beklemek istemiyorsun ki zaten günündolmamış daha, doktorlar suni sancı ile normal doğumu son günü tarihine yakın yapmak istiyorlar genelde. Yoksa süreç çok uzayabiliyormus anladığım

2. Bebeği o yüzden çoğu temel eşyası vardır diye düşünüyorum canim, Bez aklıma geldi ama riskli pişik yapabilir diye vazgeçtim. Bu arada sabada cok güzel hediyeler gelmiş iyi günlerde kullanın ☺

Suni sancidan hic korkmayin derim .. acilma varsa kesinlikle deneyin... Normal dogumun en buyuk avantaji kesi bile olsa dogumdan maksimum 1 saat sonra ayaktasiniz. Bebeginizi istediginiz gibi kaldirabilirsiniz. Sutun inme olasiligi cok yuksek, hemen emzirebilirsiniz. Kilolar hizli gidiyor. Rahim toparlanirken agri olmuyor. Hatta bebek emdikce toparlama hissi masaj gibi oluyor... Suni sanciyi alirken yatarak almayin. Sanci gelince comelme hareketi yapin. Bagirmayin nefes alin verin. Olmazsa zaten sezeryan ile olur. Benim icin de bunlarin hepsi gecerli, birinci ikinci dogum diye bir farki yok

Normalde hiç gelmez dışarda görüşürüz ailecek yemek yer ayrılırız.. torun gelecek diye mi böyle yaptı anlamadım. Biraz önce de hastanede senin yanında ben kalırım dedi annem kalacak dedim. İkimiz kalırız onzaman dedi. İki kişi kalıyorsa ikinciye eşim kalır dedim. Bu arada kardeşim gelecek dedim nerde kalacak annende mi dedi hayır burda kalacak tabiki dedim. Bozuldu geçti içeri. Bu ne yaa

Kesinlikle katiliyorum. Ben de temizlik vs cok severim. Kayinvalidem kayinpederim.olsun beni cok temiz gorurler. Mesela.dogum yaptigimda kayinvalidemden temizlik beklemedim. Bana yemek yapmasi dikislerim iglesene kadar bebegimle ilgilenmesi yett ve artti.Her zaman herkese soylerim bana cok iyi bakti her ne kadar bazi seylere mudahelesi olsa da o bakimi hepsinin önune gecmisti. Esim de evi supurdu. Bir iki defa ablam geldi temizledi evi. Kayinvalide 62.yasinda falandi oglum dogdugunda ablam o da yasli yapamaz koskoca evi deyip temizledi. Yani temizlik o zaman benim icin zaruri degildi.Öncelik bana ve bebegime bakimiydi.Zaten dogum yapan kadin icin en onemlisi o olmali. Kimse mukemmel olmuyor.

Benimki de 7.ayda geldi. Bunaldim ben dedi, cikti geldi. Benim de riskli idi gebelik. Ustelik calisiyorum, 6 yasinda kizim var. Esime su zaman gelse bizim icin daha iyi olur dedim. Annesine soyledi. Pcfl beni istemiyor mu dedi. Anne daha iyi agirlamak iatedigimizden dedi esim ama duygu somurusu yapti. Ay ne zaman istiyor use gelsin tamam dedim esime. Kimi maalesef oyle, orda bile ego savasina giriyorlar. Ve bu tarz Kv ler genelde gobek bagini ogluyla kesememis tipler!

Bana çoğu şey hediye geldi biz doğru düzgün bir şey almadık. Oda takımını biri aldı, bebek arabasını biri.. mesela şu elektrikle sallanan anakıcağı tarzı şeyler var ya belki öyle bir şey alabilirsin

Bence sizi ve bizi bizim gibileri rahatsız eden bir başkasının mutfagimiza duzenimize müdahale etmesi çünkü ben de öyleyim mesela 5 aylik hamileyken taşındık kv yeni evi kendi temizledi inat etti sirf gicikligina yoksa dizi bacagi da tutmaz yani. Ama yani gorseniz gelir bidaha temizlersiniz. O halimle koca evi baştan aşağı tekrar sildim , perdeleri yikadim astım bir de diyordu ki mutfak esyalari icin şimdilik şöyle oraya buraya koyalim da neee dedim bidaha onla mi ugrascam ben hamile halimle ayy kizlar valla daha anlatmayim. Sonuc ben de sokağa çıkıp ağladım eşim geldi idare et ne istiyosan ben sonra yapcam dedi. Allah rizasi icin tukendim ben bu hayata anneni idare etmeye mi geldim dedim daha çok ağladım

Evet aynısı annemde dedi bugün deniyim bi

Ben evlenmeden insanlar anlatırlardı da bu insanlar nerde yaşıyor ya da bu yapıda birinin oğluyla nasıl evleniyor derdim ki başıma geldi. Eşim o ailenin üyesi değil sanki.. Neyse az kaldı seneye ülke değiştireceğiz bir aksilik çıkmazsa.. Arkama bile bakmak istemiyorum.

Bence dediklerinde kismen haklisin kendi çağırana bisey diyemem ama benimki gibi olan kv'ler yardim istemedigin halde dan diye gelip direk mudaheleye kalkıyor sonuc daha yorucu oluyo ben hayir kelimesini kabul etmeyen insanlardan nefret ediyorum. Yardim teklif edersin karsi taraf kabul ederse ne güzel ama sana yok annecim ben hallediyorum ama ihtiyacim olursa biliyorum desteksin teşekkür ederim diyen birine de sen ne anlarsin diyip kafana göre is yapmaya oğlun da olsa onun ortak yaşam alanina müdahale etmeye kalkmazsin.

Neden perşembeyi beklemek istemiyorsun ki zaten günündolmamış daha, doktorlar suni sancı ile normal doğumu son günü tarihine yakın yapmak istiyorlar genelde. Yoksa süreç çok uzayabiliyormus anladığım
Haklısın arada 2 gün var ne farkderki diyeceksin ama inan o kadar bunaldım ki.saatler bile gün gibi geliyor bana. Perşembe Ramazan'ın ilk günü bir de . Yanımda olacak insanlar da oruç olacak onun da stresi geldi bana. Gereksiz her şeyi düşünme gibi saçma bir huyum var bir türlü törpüleyemediğim. Bi de suniye kalacaksa zaten ha salı ha Perşembe ne farkeder olsun bitsin moduna girdim.
İlk doğumumda şu uyarı olarak yazdıklarının tamamının tersini yaptım gerçekten ağrıyı çok hissettim ve yanlış yaptığımı da farkettim . Bu sefer özellikle bunlara dikkat edeceğim zaten. Dediğin gibi sezeryana dönmez suni ya da kendi sancım farketmez normal doğum yaparsam uyarılarının hepsini uygulamaya çalışacağım

Aynıyız gün olarak bende aynı durumdayım 40 haftayı doldurmaya yemin içmişler galiba yarın randevum var inşallah bu gece sağlıklı şekilde gelir

Aynıyız gün olarak bende aynı durumdayım 40 haftayı doldurmaya yemin içmişler galiba yarın randevum var inşallah bu gece sağlıklı şekilde gelir
Canım hiç gelecek gibi de hissediyorum. Ani ne olur ne gelişir bilemem ama sürekli yalancı sancı çekip duruyorum başka da bir şey yok. Zaman geçmiyor bir de üstümde değişik bir sıkıntı var. Bunaltı geliyor. Düşün düşün beynim çatladı .

Ben de başak burcu olarak takıntılı ve gerekli gereksiz her detayı düşünüp planlamaya çalışan insan olarak işte buradayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…