Gelisim donemlerine uygun oyuncaklar gibi bir sey olabilir benceKızlar günaydınsize bi sorum olacaktı. Bi akrabam dogumuma e bebekten emzirme ürünleri alıp sepet yapıp getirdi, çaylar smoothieler zuber tarzı Atıştırmalıklar, süt artırıcı galeta simit ayy bi sürü şey almış çok çok beğendim. Kendisi de 35 haftalık hamile ben ona ne yapsam böyle orijinal kullanışlı hediyeler geldi mi size bana fikir verebileceğiniz, önceki doğumuna annem kiyafet sepeti yapmıştı onu tekrar yapmak istemiyorum ne yapsam bi türlü bulamadım acil yardım pliiis
Çağırmadan nasıl gelebiliyor onu hiç anlamadım, eşinizle konuşup plan yapmıyor musunuz senin annen şu zaman gelsin benim annem zaman gelsin falan yani çok garip gerçekten. Çağırmadan öyle kafasına göre gelebiliyor mu yaniAslında olay kv nin yardım amaçlı gelip elinden geldiğini yapması ya da yapamaması değil. Maalesef özellikle bizim ülkemizde kv ler seni gelin olarak değil yarıştığı biri olarak görüyor. Bunu evlenmeden önce bana söylediklerinde çok saçma bulmuştum ancak acı da olsa deneyimledim. Benim aile yapıma çok ters. Annemle kıyaslıyorum ister istemez önümdeki tek örnek o. Yoğun çalışmasından kaynaklı da olabilir başka işlere kafa yormuyor etliye sütlüye karışmıyor. Gelinim şunu demiş damadım şunu yapmış. Ama kv dem bu şekilde değil.. Ev hanımı ama ev işlerini bile kendi yapmıyor boşluktan kime sarsam diye bakıyor sürekli. Garip entrikalar garip inançlar kıskançlıklar.. Çağırmadım ki mesela ben onu neden geliyorsun çocuğunu da alıp. Evde yatmak dinlenmek istiyorum belki son zamanlarımı kocamla başbaşa olmak istiyorum. Evin bir düzeni var kendi evinde bu kadar hassasken aynı hassasiyeti bana da göstermelisin. Görümcem hamileyken yaptığı hassasiyetin onda biri yok. Ona laf söyletmediği şeyleri bana söylüyor. İşte sütün gelir inşallah, normal doğum zor olur senin.. abuk sabuk laflar inanışlar.. Benim çocuğum en doğrusunu ben bilirim lafının üzerine hayır o benim torunum diyebiliyor. Ben nasıl bir cehennme düştüm diye sorguluyorum. Bu insanların düşünce yapısı, hurafeleri.. gerçekten böyle insanlar varmış maalesef.
Kendi sütünle silmeyi denesene bir biraz kocakarı lafı gibi ama iyi geliyormuş bebeklereKızlar ya Aryanın yüzünde cuma akşam isilik oldu. Hala geçmedi kurudu baya ama
GünaydınKızlar günaydınsize bi sorum olacaktı. Bi akrabam dogumuma e bebekten emzirme ürünleri alıp sepet yapıp getirdi, çaylar smoothieler zuber tarzı Atıştırmalıklar, süt artırıcı galeta simit ayy bi sürü şey almış çok çok beğendim. Kendisi de 35 haftalık hamile ben ona ne yapsam böyle orijinal kullanışlı hediyeler geldi mi size bana fikir verebileceğiniz, önceki doğumuna annem kiyafet sepeti yapmıştı onu tekrar yapmak istemiyorum ne yapsam bi türlü bulamadım acil yardım pliiis
Burçlara inanmazdım eskiden başak olduğumuz çok mu belli yaaa gerçekten herkes başak mıHepimiz mi başak burcuyuz
Bizim kv sağ olsun on günlüğüne gidicek diye valiz hazırlamaktan torununu görmeye bile bir saatliğine geldi ki evlerimiz on dakika mesafede.
Ünlü düşünür miniktostosun dedesinin bir laf geldi aklıma
‘Görümce görümce görmesem de olur ömrümce…’
Neden perşembeyi beklemek istemiyorsun ki zaten günündolmamış daha, doktorlar suni sancı ile normal doğumu son günü tarihine yakın yapmak istiyorlar genelde. Yoksa süreç çok uzayabiliyormus anladığımGünaydın kızlar. Bana bir el atın fikir verin . Ben bugün 39+3 oldum. Bebek kendiliğinden gelmezse Perşembe günü 39+6 da suni vererek doğumumu başlatacak. Perşembeye kadar da hiç kendi gelesi yok bu bebişin. Dün akşam çatı ağrım oldu , sabaha karşı da kısacık süren bel ve kasık ağrım oldu dedim hadi devam et doğum olsun yok. Sürekli ha başladı ha başlayacak diye beklemekten psikolojim bozuldu. Başıma ağrılar giriyor 1 haftadır. Perşembeyi beklemeyip doktordan yarına suni versin diye talepte mi bulunsam. Bunaldım ben biraz. İlki suni olunca bu kendi sancımla olsun istedim ama nasip olmayacak heralde
2. Bebeği o yüzden çoğu temel eşyası vardır diye düşünüyorum canim, Bez aklıma geldi ama riskli pişik yapabilir diye vazgeçtim. Bu arada sabada cok güzel hediyeler gelmiş iyi günlerde kullanın ☺Almadıysa bez sepeti yapabilirsin 1den 5 numaraya kadarçok işine yarar bana gelse mutlu olurdum. Bana Hediye gelip de kullanışlı hediyeler var ama orjinal değil steril makinesi, telsiz, beşik, çöp kovası.. biri de banyo küveti,filesi vs banyo ürünleri almıştı küvetin içine koyup. İşte pişik kremi, tırnak makası, tarak banyo lifi, şampuan, ne ararsan
Suni sancidan hic korkmayin derim .. acilma varsa kesinlikle deneyin... Normal dogumun en buyuk avantaji kesi bile olsa dogumdan maksimum 1 saat sonra ayaktasiniz. Bebeginizi istediginiz gibi kaldirabilirsiniz. Sutun inme olasiligi cok yuksek, hemen emzirebilirsiniz. Kilolar hizli gidiyor. Rahim toparlanirken agri olmuyor. Hatta bebek emdikce toparlama hissi masaj gibi oluyor... Suni sanciyi alirken yatarak almayin. Sanci gelince comelme hareketi yapin. Bagirmayin nefes alin verin. Olmazsa zaten sezeryan ile olur. Benim icin de bunlarin hepsi gecerli, birinci ikinci dogum diye bir farki yokGünaydın kızlar. Bana bir el atın fikir verin . Ben bugün 39+3 oldum. Bebek kendiliğinden gelmezse Perşembe günü 39+6 da suni vererek doğumumu başlatacak. Perşembeye kadar da hiç kendi gelesi yok bu bebişin. Dün akşam çatı ağrım oldu , sabaha karşı da kısacık süren bel ve kasık ağrım oldu dedim hadi devam et doğum olsun yok. Sürekli ha başladı ha başlayacak diye beklemekten psikolojim bozuldu. Başıma ağrılar giriyor 1 haftadır. Perşembeyi beklemeyip doktordan yarına suni versin diye talepte mi bulunsam. Bunaldım ben biraz. İlki suni olunca bu kendi sancımla olsun istedim ama nasip olmayacak heralde
Normalde hiç gelmez dışarda görüşürüz ailecek yemek yer ayrılırız.. torun gelecek diye mi böyle yaptı anlamadım. Biraz önce de hastanede senin yanında ben kalırım dedi annem kalacak dedim. İkimiz kalırız onzaman dedi. İki kişi kalıyorsa ikinciye eşim kalır dedim. Bu arada kardeşim gelecek dedim nerde kalacak annende mi dedi hayır burda kalacak tabiki dedim. Bozuldu geçti içeri. Bu ne yaaÇağırmadan nasıl gelebiliyor onu hiç anlamadım, eşinizle konuşup plan yapmıyor musunuz senin annen şu zaman gelsin benim annem zaman gelsin falan yani çok garip gerçekten. Çağırmadan öyle kafasına göre gelebiliyor mu yani
Kesinlikle katiliyorum. Ben de temizlik vs cok severim. Kayinvalidem kayinpederim.olsun beni cok temiz gorurler. Mesela.dogum yaptigimda kayinvalidemden temizlik beklemedim. Bana yemek yapmasi dikislerim iglesene kadar bebegimle ilgilenmesi yett ve artti.Her zaman herkese soylerim bana cok iyi bakti her ne kadar bazi seylere mudahelesi olsa da o bakimi hepsinin önune gecmisti. Esim de evi supurdu. Bir iki defa ablam geldi temizledi evi. Kayinvalide 62.yasinda falandi oglum dogdugunda ablam o da yasli yapamaz koskoca evi deyip temizledi. Yani temizlik o zaman benim icin zaruri degildi.Öncelik bana ve bebegime bakimiydi.Zaten dogum yapan kadin icin en onemlisi o olmali. Kimse mukemmel olmuyor.Kızlar selam, kv konularında benim yorumum biraz daha farklı olabilir, tamamen farklı bir perspektiften bakacağım lütfen kimse yanlış anlamasın.çoğu kişiden ayrışıyor olabilirim bu konuda.kendiniz yardıma diye çağırdıysanız herkesin düzeni farklı oluyor,benim gördüğüm sizin istekler baya katı,hergün ev süpür hergün banyo temizle,etrafımda bu kategoride bir insan yok kusura bakmayın ama belkide benim etrafımdaki insanlar daha farklıdır bilmiyorum ama hep çalışan kesim zaten istesekte öyle bir vaktimiz olamaz bir de mesaili çalışıyoruz. yani sizin istekler belki onlar için de zor geliyor olabilir..iğneyi başkasına çuvaldızı başkasına batıralım.herkesin düzeni farklı,sizin evdeki düzen çok katı ise zaten ayak uydurmak ekstra zor oluyor olabilir onlar için.siz çağırmadan kendileri geldiyse zaten o tamamen ayrı bir konu,planlı bir şekilde kalma süresini belirleyip sonra annenize ya da gelmesini istediğiniz başkasına göre plan yapmak belki uygun olurdu.bu gibi durumlarda da plan program işini bence eşe konuşturmak gerekir.
bana gelince benim de gözüme annem bile batıyor,bana da çok dağınık vb geliyor 10 gün ancak dayanabiliyorum, ayrıca çok alıngan her şeyi kafasına takıyor beni psikolojik olarak yoruyor, ama bir hafta on gün idare etmek lazım diye düşünüyorum ,on gün içerisinde istesen de dört dörtlük kadının bana adapte olmasını sağlamak çok zor bunlar artık yaşlı insanlar ne kadar da olsa her bir 60 yaşında, kendimiz gibi performans bekleyemeyiz gerçekçi olmak lazım. Ben o yüzden zaten anne babaya çocuk baktırmaya da karşıyım ilk oğluma da anneme neredeyse hiç baktırmadım . Bakıcıyla büyütmeyi tercih ettim. Şimdi de çok şükür idare ediyorum,kimsenin de yardımına ihtiyacım yok diyorum olduğu kadar olsun ama psikolojik olarak rahat olayım benim için daha önemli, evim dağınık olsun ama başka birinin laf sokmasını çekmemek benim için daha önemli. Benim de annem evde olduğunda sürekli eşimle anlaşamıyorlar ben diken üstünde oluyorum, yetişemezsem yetişemem varsın ev süpürülmesin 2-3 gün, ama ben psikolojik olarak iyi olayım ki çocuğum da iyi olsun. Bence bebekler annenin piskolojisinden de çok etkileniyorlar anne rahatsa Bebek’te rahat oluyor. psikolojik olarak beni rahat ettirecek ortam olsun yeter işmiş olmuş buymuş hepsi gelip geçiyor,
Benimki de 7.ayda geldi. Bunaldim ben dedi, cikti geldi. Benim de riskli idi gebelik. Ustelik calisiyorum, 6 yasinda kizim var. Esime su zaman gelse bizim icin daha iyi olur dedim. Annesine soyledi. Pcfl beni istemiyor mu dedi. Anne daha iyi agirlamak iatedigimizden dedi esim ama duygu somurusu yapti. Ay ne zaman istiyor use gelsin tamam dedim esime. Kimi maalesef oyle, orda bile ego savasina giriyorlar. Ve bu tarz Kv ler genelde gobek bagini ogluyla kesememis tipler!Çağırmadan nasıl gelebiliyor onu hiç anlamadım, eşinizle konuşup plan yapmıyor musunuz senin annen şu zaman gelsin benim annem zaman gelsin falan yani çok garip gerçekten. Çağırmadan öyle kafasına göre gelebiliyor mu yani
Bana çoğu şey hediye geldi biz doğru düzgün bir şey almadık. Oda takımını biri aldı, bebek arabasını biri.. mesela şu elektrikle sallanan anakıcağı tarzı şeyler var ya belki öyle bir şey alabilirsin2. Bebeği o yüzden çoğu temel eşyası vardır diye düşünüyorum canim, Bez aklıma geldi ama riskli pişik yapabilir diye vazgeçtim. Bu arada sabada cok güzel hediyeler gelmiş iyi günlerde kullanın ☺
Bence sizi ve bizi bizim gibileri rahatsız eden bir başkasının mutfagimiza duzenimize müdahale etmesi çünkü ben de öyleyim mesela 5 aylik hamileyken taşındık kv yeni evi kendi temizledi inat etti sirf gicikligina yoksa dizi bacagi da tutmaz yani. Ama yani gorseniz gelir bidaha temizlersiniz. O halimle koca evi baştan aşağı tekrar sildim , perdeleri yikadim astım bir de diyordu ki mutfak esyalari icin şimdilik şöyle oraya buraya koyalim da neee dedim bidaha onla mi ugrascam ben hamile halimle ayy kizlar valla daha anlatmayim. Sonuc ben de sokağa çıkıp ağladım eşim geldi idare et ne istiyosan ben sonra yapcam dedi. Allah rizasi icin tukendim ben bu hayata anneni idare etmeye mi geldim dedim daha çok ağladımBen de senin gibiyim temizlik istedigim gibi olmayinca da oturup sinirden agliyorum. Benim kvde de icli kofte yapmis mutfak halisi komple bulgur salça kafayi yedim sezaryenliyim 3.gun gittim haliyi temizledim, bi de bana diyor neden temizliyodun birak, dedim ben temizlemesem kim temizleyecek kafayi yersin. Bir börek acmis elini surdugu heryer un hic temizleme zahmetinde de bulunmuyor. Kör olmak lazim bunun icin. Esime de dedim hic gelmeselerdi daha iyiydi. Kendi annem geldi onun da kalbini kiriyorum artik dün esimle bana sen hastasin dedilerbana göre brn gayet normalim ama disardan bakan herkese göre de hastayim. Pislige tahammulum yok herkesi de kendim gibi yapamam ama ne yapicam bilmiyorum. Benim istedigim absurt seyler degil ama abartiyormuşum işte. Artik takmamaya calisicam ama insanin elinde degil, ilerde cocuk daha da pisleticek eminim oturup aglarim bu kafayla ilerlersem
Evet aynısı annemde dedi bugün deniyim biKendi sütünle silmeyi denesene bir biraz kocakarı lafı gibi ama iyi geliyormuş bebeklere
GünaydınNe güzel düşünceli arkadaş böyle Dağıtmalık hediyelik bir şeyler yaptırabilirsin belki yükünü hafifletmiş olursun hoşuna da gider,magnet çikolata kolonya gibi..
Ben evlenmeden insanlar anlatırlardı da bu insanlar nerde yaşıyor ya da bu yapıda birinin oğluyla nasıl evleniyor derdim ki başıma geldi. Eşim o ailenin üyesi değil sanki.. Neyse az kaldı seneye ülke değiştireceğiz bir aksilik çıkmazsa.. Arkama bile bakmak istemiyorum.Benimki de 7.ayda geldi. Bunaldim ben dedi, cikti geldi. Benim de riskli idi gebelik. Ustelik calisiyorum, 6 yasinda kizim var. Esime su zaman gelse bizim icin daha iyi olur dedim. Annesine soyledi. Pcfl beni istemiyor mu dedi. Anne daha iyi agirlamak iatedigimizden dedi esim ama duygu somurusu yapti. Ay ne zaman istiyor use gelsin tamam dedim esime. Kimi maalesef oyle, orda bile ego savasina giriyorlar. Ve bu tarz Kv ler genelde gobek bagini ogluyla kesememis tipler!
Bence dediklerinde kismen haklisin kendi çağırana bisey diyemem ama benimki gibi olan kv'ler yardim istemedigin halde dan diye gelip direk mudaheleye kalkıyor sonuc daha yorucu oluyo ben hayir kelimesini kabul etmeyen insanlardan nefret ediyorum. Yardim teklif edersin karsi taraf kabul ederse ne güzel ama sana yok annecim ben hallediyorum ama ihtiyacim olursa biliyorum desteksin teşekkür ederim diyen birine de sen ne anlarsin diyip kafana göre is yapmaya oğlun da olsa onun ortak yaşam alanina müdahale etmeye kalkmazsin.Kızlar selam, kv konularında benim yorumum biraz daha farklı olabilir, tamamen farklı bir perspektiften bakacağım lütfen kimse yanlış anlamasın.çoğu kişiden ayrışıyor olabilirim bu konuda.kendiniz yardıma diye çağırdıysanız herkesin düzeni farklı oluyor,benim gördüğüm sizin istekler baya katı,hergün ev süpür hergün banyo temizle,etrafımda bu kategoride bir insan yok kusura bakmayın ama belkide benim etrafımdaki insanlar daha farklıdır bilmiyorum ama hep çalışan kesim zaten istesekte öyle bir vaktimiz olamaz bir de mesaili çalışıyoruz. yani sizin istekler belki onlar için de zor geliyor olabilir..iğneyi başkasına çuvaldızı başkasına batıralım.herkesin düzeni farklı,sizin evdeki düzen çok katı ise zaten ayak uydurmak ekstra zor oluyor olabilir onlar için.siz çağırmadan kendileri geldiyse zaten o tamamen ayrı bir konu,planlı bir şekilde kalma süresini belirleyip sonra annenize ya da gelmesini istediğiniz başkasına göre plan yapmak belki uygun olurdu.bu gibi durumlarda da plan program işini bence eşe konuşturmak gerekir.
bana gelince benim de gözüme annem bile batıyor,bana da çok dağınık vb geliyor 10 gün ancak dayanabiliyorum, ayrıca çok alıngan her şeyi kafasına takıyor beni psikolojik olarak yoruyor, ama bir hafta on gün idare etmek lazım diye düşünüyorum ,on gün içerisinde istesen de dört dörtlük kadının bana adapte olmasını sağlamak çok zor bunlar artık yaşlı insanlar ne kadar da olsa her bir 60 yaşında, kendimiz gibi performans bekleyemeyiz gerçekçi olmak lazım. Ben o yüzden zaten anne babaya çocuk baktırmaya da karşıyım ilk oğluma da anneme neredeyse hiç baktırmadım . Bakıcıyla büyütmeyi tercih ettim. Şimdi de çok şükür idare ediyorum,kimsenin de yardımına ihtiyacım yok diyorum olduğu kadar olsun ama psikolojik olarak rahat olayım benim için daha önemli, evim dağınık olsun ama başka birinin laf sokmasını çekmemek benim için daha önemli. Benim de annem evde olduğunda sürekli eşimle anlaşamıyorlar ben diken üstünde oluyorum, yetişemezsem yetişemem varsın ev süpürülmesin 2-3 gün, ama ben psikolojik olarak iyi olayım ki çocuğum da iyi olsun. Bence bebekler annenin piskolojisinden de çok etkileniyorlar anne rahatsa Bebek’te rahat oluyor. psikolojik olarak beni rahat ettirecek ortam olsun yeter işmiş olmuş buymuş hepsi gelip geçiyor,
Haklısın arada 2 gün var ne farkderki diyeceksin ama inan o kadar bunaldım ki.saatler bile gün gibi geliyor bana. Perşembe Ramazan'ın ilk günü bir de . Yanımda olacak insanlar da oruç olacak onun da stresi geldi bana. Gereksiz her şeyi düşünme gibi saçma bir huyum var bir türlü törpüleyemediğim. Bi de suniye kalacaksa zaten ha salı ha Perşembe ne farkeder olsun bitsin moduna girdim.Neden perşembeyi beklemek istemiyorsun ki zaten günündolmamış daha, doktorlar suni sancı ile normal doğumu son günü tarihine yakın yapmak istiyorlar genelde. Yoksa süreç çok uzayabiliyormus anladığım
İlk doğumumda şu uyarı olarak yazdıklarının tamamının tersini yaptım gerçekten ağrıyı çok hissettim ve yanlış yaptığımı da farkettim . Bu sefer özellikle bunlara dikkat edeceğim zaten. Dediğin gibi sezeryana dönmez suni ya da kendi sancım farketmez normal doğum yaparsam uyarılarının hepsini uygulamaya çalışacağımSuni sancidan hic korkmayin derim .. acilma varsa kesinlikle deneyin... Normal dogumun en buyuk avantaji kesi bile olsa dogumdan maksimum 1 saat sonra ayaktasiniz. Bebeginizi istediginiz gibi kaldirabilirsiniz. Sutun inme olasiligi cok yuksek, hemen emzirebilirsiniz. Kilolar hizli gidiyor. Rahim toparlanirken agri olmuyor. Hatta bebek emdikce toparlama hissi masaj gibi oluyor... Suni sanciyi alirken yatarak almayin. Sanci gelince comelme hareketi yapin. Bagirmayin nefes alin verin. Olmazsa zaten sezeryan ile olur. Benim icin de bunlarin hepsi gecerli, birinci ikinci dogum diye bir farki yok
Aynıyız gün olarak bende aynı durumdayım 40 haftayı doldurmaya yemin içmişler galibaGünaydın kızlar. Bana bir el atın fikir verin . Ben bugün 39+3 oldum. Bebek kendiliğinden gelmezse Perşembe günü 39+6 da suni vererek doğumumu başlatacak. Perşembeye kadar da hiç kendi gelesi yok bu bebişin. Dün akşam çatı ağrım oldu , sabaha karşı da kısacık süren bel ve kasık ağrım oldu dedim hadi devam et doğum olsun yok. Sürekli ha başladı ha başlayacak diye beklemekten psikolojim bozuldu. Başıma ağrılar giriyor 1 haftadır. Perşembeyi beklemeyip doktordan yarına suni versin diye talepte mi bulunsam. Bunaldım ben biraz. İlki suni olunca bu kendi sancımla olsun istedim ama nasip olmayacak heralde
Canım hiç gelecek gibi de hissediyorum. Ani ne olur ne gelişir bilemem ama sürekli yalancı sancı çekip duruyorum başka da bir şey yok. Zaman geçmiyor bir de üstümde değişik bir sıkıntı var. Bunaltı geliyor. Düşün düşün beynim çatladı .Aynıyız gün olarak bende aynı durumdayım 40 haftayı doldurmaya yemin içmişler galibayarın randevum var inşallah bu gece sağlıklı şekilde gelir
Ben de başak burcu olarak takıntılı ve gerekli gereksiz her detayı düşünüp planlamaya çalışan insan olarak işte buradayımKızlar yazdıklarınızı şok içinde okuyorum Allah hepinize sabırlar versin bu nedir yaBenim takıldığım şeyler baya basit kaldı bunların yanında. Kvdenin alnından öpmeye gidiyorum şimdi Bu arada ben de başakım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?