- 24 Kasım 2021
- 5.226
- 6.429
- 148
- 32
Hepimiz aynı durumdayız Kızlar, herkes sadece doğumu soruyor, yalnız değilsiniz, sarılalımEvet doğum tarihi söylemek gerçekten iyi değilmiş onu anladım . İnsanlar iyi niyetle soruyor belki ama inanılmaz bir baskı oluşuyor . Hala doğmadı mı ,daha doğurmadın mı sanki elimdebu da ister istemez insanda bir baskı yapıyor. Zaten hareketlerim kısıtlandı iyice. Hormonlar da bastı iyice. Hiçbir şeye tahammül kalmadı her şey gözüme batıyor. Ya sabır artık
Oda tipi buhar makinasi geçen hafta aldım aktif olarak kullanıyorum.Kızlar buhar makinesi kullanan var mi?
3 günde bir yıkıyoruz şuan canım. Havalar biraz daha ısınınca 2 günde bire yazın da her güne çıkarırız diye düşündükKızlar bebişleri yıkama rutininiz nasıl?
Kilosu iyi bence. 4 gün geride olması da çok önemli değil bence o değişebiliyor. Belki bir sonraki kontrole haftasıyla uyumlu bile çıkabilir kafaya takmaSelamlar
Umarım herkes ve bebişler iyidir
Bugün kontrole gittim bebiş rahat..
nst de sancı yok 37+5 im ama 4 gün kadar geride çıktı. Kilosu ise 3 olmuş deneyimli anneler normal midir bu durum?
Canım benimde rahim mesaneye yapışmış sezeryan surecinde farkedilmisti. O yüzden baya uzun sürmüştu ve zor olmustu benimde ameliyatim. Belki de sansim iyi bir doktorla surece baslamam olmustu. Neyseki hepsi gecti ,sağlıkla aldık kucağımıza yavrularımızı. Çok geçmiş olsun.Teşekkür ederim canım bende de kasintilar inanılmaz hal almaya başladı kızlar salı sabahki testlerim cok yüksek çıktı doktorum acil sezeryana aldı beni tam 37 haftalık 49cm 2930gr olarak kucağıma aldım kizimi çok zor Bi ameliyatti bebeğimin boynuna 2 tur kordon dolanmış içime pislemis bide benim 3.sezeryanim rahmim sezeryan yerime yapışmış ama ikimizde saglikliyiz doktorum çok iyiydi çok ilgilendi bizimle
Yoğun gaz sancısı yaşadığında memeye yapışıyor direk işte i zaman ben kaç dakka emdiginden ziyade kaç dakka emmedi onun hesabını yapıyorumKızlar sizin bebisler bir memeyi kaç dk emiyor benimki max 7-8 dk sonra uyuyakalıyor
Kullanılır neden kullanilmasin ki?Pişik için sarı kantaron yapı kullanabilir miyiz
Bence bilerek yapıyor canım.Hayatım boyunca insanları ikiye ayırırım, iyi niyetli kötü niyetli diye.. derecelendirme yapmışımdır hep. Ama kvdem için ne iyi diyebiliyorum ne kötü… niyetini hiç bir zaman anlayamadım. Kaç defa dedim arkasından bimşeyelri düzeltmekten sıkıldım yaa. Kendi evi de aşırı düzenli bardakları dizmiş rasgele mesela. Alt rafta kupalar büyük su bardağı daha küçüğü hepsinin ayrı bi rafı var görüyorsun…kendi evinde de öyle düzenli.. mesela salonda asla abur cubur yedirmez çocuklara fl mutfakta yiyin der benim evde çocuklara dökülecek şeyler veriyor torunlarına salonda corn flakes vermiş kakaolu sütle fl . Herkes mutfağa burda olmaz dedim nolcak çocuk batırsa diyor. Olmaz her evin kuralı var benimki de böyle dedim. bilerek mi yapıyor anlamıyorum
Anlıyorum seni benim de 40 ı geçti cuma 41 olacağım cumaya kadar bile beklemek istemiyorum yarın olsun bitsin istiyorum artık yoruldum çünküHaklısın arada 2 gün var ne farkderki diyeceksin ama inan o kadar bunaldım ki.saatler bile gün gibi geliyor bana. Perşembe Ramazan'ın ilk günü bir de . Yanımda olacak insanlar da oruç olacak onun da stresi geldi bana. Gereksiz her şeyi düşünme gibi saçma bir huyum var bir türlü törpüleyemediğim. Bi de suniye kalacaksa zaten ha salı ha Perşembe ne farkeder olsun bitsin moduna girdim.
İlk doğumumda şu uyarı olarak yazdıklarının tamamının tersini yaptım gerçekten ağrıyı çok hissettim ve yanlış yaptığımı da farkettim . Bu sefer özellikle bunlara dikkat edeceğim zaten. Dediğin gibi sezeryana dönmez suni ya da kendi sancım farketmez normal doğum yaparsam uyarılarının hepsini uygulamaya çalışacağım
Kızında yaptırmaz onu kendinde de yaptırmaz asla.. ev kokacak diye patates kızartmıyor kendi evinde bugün balık yapacakmış evde oğlu seviyormuş. Kokusuna katlanamam yapma alışsa balıkçı var orda yiyoruz illa yapacaksan evinde yap biz sana gelelim dedim.Bence bilerek yapıyor canım.
Fiziksel sıkıntı + psikolojik sıkıntıAnlıyorum seni benim de 40 ı geçti cuma 41 olacağım cumaya kadar bile beklemek istemiyorum yarın olsun bitsin istiyorum artık yoruldum çünkü
Doğru demişsin canım valla . Bazı konularda taviz vermemek gerekiyor diye düşünüyorum.Kızında yaptırmaz onu kendinde de yaptırmaz asla.. ev kokacak diye patates kızartmıyor kendi evinde bugün balık yapacakmış evde oğlu seviyormuş. Kokusuna katlanamam yapma alışsa balıkçı var orda yiyoruz illa yapacaksan evinde yap biz sana gelelim dedim.
Benim eşimin de on gün babalık izni vardı yatak odası soğuk kuzeye bakıyor diye bebisle ben salonda yatıyoruz annem de bizimle eşim de yatak odasında yatıyor on gün boyunca uyudu uyandı youtubeda takıldı arkadaşlarıyla telefonda görüştü bol bol. Aralarda yemek yemeye tuvalete girmeye cıktı bir de iki üç saatte bir emiyor mu diye sormaya cıktı odadan sağolsunKızlar akşam oglanda feci bir gaz sancısı vardı saatlerce ağladı resmen. Tamda sancı büyük kızım uyutacağım saate denk geldi, oğlan susmuyor Kız uyuyamıyor sesten, uyuyamayinca daha bir aksilesti huysuzlasti. Oğlan susunca bir ara Kız uykuya daldı da diğer odaya geçtik oglanla ağlamaya orda devam etti. Ben kendimdeb gecmis halde oglani susturup gazini cikartmaya calisirken bir baktım benim canım kocacım koltukta mışıl mışıl uyuyor. İşte o zaman anladım ki bebekler gibi uyumak terimi yanlış, doğrusu "babalar gibi uyumak" olmalı... zira bebekle ben sabaha kadar ayakta, can eşim rüya alemindeydi....
Bizde şu anlık öyle yapıyoruz kış şimdi bir de küçükler daha sık olmasına gerek yok bencede3 günde bir yıkıyoruz şuan canım. Havalar biraz daha ısınınca 2 günde bire yazın da her güne çıkarırız diye düşündük
Canim Ekin'in de oldu geçen duştan sonra minik minik sivilce gibi. Ebe bugün alerji olmuş dedi. Sampuanini değiştirip denicem bi. Sen Şampuan ne kullaniyordun ?Kızlar ya Aryanın yüzünde cuma akşam isilik oldu. Hala geçmedi kurudu baya ama
Hangi marka aldın canım farkediyor mu ?Oda tipi buhar makinasi geçen hafta aldım aktif olarak kullanıyorum.
Benim eşim de sabah uyaninca gece çok ağlamadi sanki yaaa diyorKızlar akşam oglanda feci bir gaz sancısı vardı saatlerce ağladı resmen. Tamda sancı büyük kızım uyutacağım saate denk geldi, oğlan susmuyor Kız uyuyamıyor sesten, uyuyamayinca daha bir aksilesti huysuzlasti. Oğlan susunca bir ara Kız uykuya daldı da diğer odaya geçtik oglanla ağlamaya orda devam etti. Ben kendimdeb gecmis halde oglani susturup gazini cikartmaya calisirken bir baktım benim canım kocacım koltukta mışıl mışıl uyuyor. İşte o zaman anladım ki bebekler gibi uyumak terimi yanlış, doğrusu "babalar gibi uyumak" olmalı... zira bebekle ben sabaha kadar ayakta, can eşim rüya alemindeydi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?