Yok canim ya... Ablam benim ölumden dondu. Anlatmistim burda. Oglu 4 kg dogdu. Ablam oyle olduysa ben mumkun degil. Cok guclu kadindir Ablam... Kizimda 3300 diye rahattim. Dogunca 3750 doktor da sok oldu ben de ... Onceden deseydi iri diye emin sezeryan isterdim sanki ...Sen halledersin her turlu sen de var o performans belliNormal.dogum yapanlardan duydugum biraz iri oldullarinda da kolay dogduklari
Biz dogum yapmayanlar icin su topige "Kizlar ben dogum yaptim" yazmak cok utopik geliyoroyle bir an yasacak miyiz ki cok garip geliyor ya ... Boyle yasamaya alistik mi ne ... Ay ben vazgectim dogurmicam
Bunu yeni duydum. Benim kiz terliyordu canim... Hatta basi islaniyordu iyi hatirliyorum... Ablam bu yuzden ince bere taktiriyorduBebeklerde şuan terleme olmaz canım, ter bezleri çalışmıyor çünkü
Hakkinda hayirlisi olsun canim insallah. Cok.iri olursa zaten doktorlar da o riski almazlarYok canim ya... Ablam benim ölumden dondu. Anlatmistim burda. Oglu 4 kg dogdu. Ablam oyle olduysa ben mumkun degil. Cok guclu kadindir Ablam... Kizimda 3300 diye rahattim. Dogunca 3750 doktor da sok oldu ben de ... Onceden deseydi iri diye emin sezeryan isterdim sanki ...
Evet erkek cnmErkek bebek mi canım?
Bizim evde terlenecek bir ortam yok 22 derece aksine bizimkiler ev soğuk çocuk üşütecek diyip duruyorlar. Yaz olsa ben her gün aldırırım ama şuan üşütme olayını çok riske atamıyorum hemen hapsuruyor falan tam hastalık mevsimiBir bebek icin bence 4 gun cok. Acayip terliyorlar canim. Terleri yapiyor isilik. Yani bana kalsa 2 gun de bir yapmak lazim. Yazin Ben gunde 2 defa dus aldirmistim kizimi...
İşte onu da anlamadım çünkü hiç terledigini görmedimBebeklerde şuan terleme olmaz canım, ter bezleri çalışmıyor çünkü
Evet canım kontrole diye gittim tansiyon düşmeyince aldı doktor ve ultrasonda 3200 gram gözüküyordu böyle küçük doğduYaa oyle mi canim Alin de mi oyle dogmustu. Boyle nasil tutmasi falan kolay oluyor mu yoksa cok minik geliyorlar mi insana. Sagliği yerinde olsunlar da kilo tabi ki aliniyor ama insan ister istemez gerilik denilince tedirgin oluyor. Senin de tansiyon kaynakli erken alinmisti degil mi
kp rin yatak odana girmesi miHerkes kv lerden dert yanmış ben kp'denbenim kv esim çok küçükken büyük ameliyatlar geçirmek zorunda kalmış o yüzden şuan kendi halinde diyebileceğimiz türden. Çocuk resmen. Ama kendince doğru bildiği şeyleri söylemekten ve yapmaktan da geri kalmaz. Ciddiye almıyorum kendisini. Süt tozunu suyla karıştırıp cocuga süt diye vermeye kalkar, şekerli su içsin sarılık olmasın der ne bileyim bilmem kaç gün öncesinden kalan yemeği artık bozulmuş yemeği senin için sakladım ayırdım deyip yedirmeye kalkar, ne bileyim ayağında çıkartıp kullandığı çorabı hediye paketi yapar sen giy kızım uşütme der falan..dusunce kapasitesi o kadar işte. O yuzden cocukla 1 saniye yalnız bırakamam onları. Ama kv tüm rollerini kp üzerine almış gibi. Her şeye karışmak ister hep kendi dediği yapılsın ister yapılmadı mı kendi annesine gider anlatir, babaanne de eşimi arar fırça atar baban üzüldü felan diye... kızım doğduğunda ilk torun ya hemen hemen her akşam bize geldiler oturmaya bazen baya gec saatte uyumamıza yakin. Kp durup durup çocuğun birseylerini bahane edip yatak odama girdi bir gece. Ben aşırı sinir oldum. (Çocuğun beşiği yatak odamızda diye) çocuğu uyutup yatırmıştim dakka başı göreyim bahanesini kullandı kaldı ki demiştim çocuğu buraya getirelim diye yok ben giderin deyip odama daldı. Akabinde eşimle büyük bir kavganın fitili oldu bu durum. Kp nim benim yatak odamda ne işi var konulu... sonra eşim babasına uygunca bize gelmeyin, biz size geliriz dedi. Bu doğumumda da oğlunu arayıp eşine sor müsaitse gelelim mi dediler. Geldiler hicbir şeye karışmadan oturdular torunlarıyla oynadılar ve gittiler. Bazen mesafe koymak çok rahatlatıyor....
Valla öyle bir durumda umrumda olmaz eşim benden daha çok dikkat ediyor uyarır.. Doğum yapınca odaya pat diye girenler oldu mu ? Sezeryan olursam 2 gece kalıyorsun :/Hayatta en gıcık olduğum şey odama pat diye girilmesi. Gerçekten nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar ya. O an emziriyor olsan mesela hiç utanmayacak mı. Mahrem diye bir şey var lafa geldi mi mangalda kül bırakmayanlar uygulamaya gelince maşallahlari oluyor.
Doğumdan önce mi çatlağın oldu, yoksa doğumdan sonra mı ?? Bence ikisini de ara ihmal etme.Kızlar hala niye ağrım olduğunu buldum,dikiş yerim değil çatlaklarım ağrıyormuşdokununca çok kötü bir hassasiyet ve ağrı vardı bugün bir baktım çatlaklar mosmor ve içlerii çok acıyooor
Böyle olan var mı daha önce? Şimdi ben kadın doğumcumu mu aramalıyım cildiyeye mi gitmeliyim
Oldu canım. Erkek değil ama kadın olsa da rahatsız edici ben mememi herkese sergilemek zorunda mıyım? Amaç ne emzirdigimi teyit edecekler galibaValla öyle bir durumda umrumda olmaz eşim benden daha çok dikkat ediyor uyarır.. Doğum yapınca odaya pat diye girenler oldu mu ? Sezeryan olursam 2 gece kalıyorsun :/
Eğer çatıda yumuşama yoksa bence bekleyebilirsin, ikinci daha erken gelir derler.. suni sancının da riskleri var demişti doktorumGünaydın kızlar. Bana bir el atın fikir verin . Ben bugün 39+3 oldum. Bebek kendiliğinden gelmezse Perşembe günü 39+6 da suni vererek doğumumu başlatacak. Perşembeye kadar da hiç kendi gelesi yok bu bebişin. Dün akşam çatı ağrım oldu , sabaha karşı da kısacık süren bel ve kasık ağrım oldu dedim hadi devam et doğum olsun yok. Sürekli ha başladı ha başlayacak diye beklemekten psikolojim bozuldu. Başıma ağrılar giriyor 1 haftadır. Perşembeyi beklemeyip doktordan yarına suni versin diye talepte mi bulunsam. Bunaldım ben biraz. İlki suni olunca bu kendi sancımla olsun istedim ama nasip olmayacak heralde
Çok tesekkur ederim canim icim baya rahatladiEvet canım kontrole diye gittim tansiyon düşmeyince aldı doktor ve ultrasonda 3200 gram gözüküyordu böyle küçük doğduhiçbir sıkıntı yaşamadık şükürler olsun sarılık falan da olmadı. 4.gün sütüm geldi ilk bir hafta mama takviyesi yaptık kilo alımı iyi olunca doktor mamayı da kesti şimdi insallah sen de hiçbir problem yasamadan bebeğini kucağına alacaksın
Ay insanlardaki rahatlık yaa. Birini emzirirken görsem ben kendim utanırım şahit oldum diye.Oldu canım. Erkek değil ama kadın olsa da rahatsız edici ben mememi herkese sergilemek zorunda mıyım? Amaç ne emzirdigimi teyit edecekler galiba
Yumuşama var demişti doktorum . Valla anlamadım yeri rahat geldi heraldeEğer çatıda yumuşama yoksa bence bekleyebilirsin, ikinci daha erken gelir derler.. suni sancının da riskleri var demişti doktorum
Eh işte. Dekolte giysen memesi görünüyor diye ayiplayanlar emzirirken karşısına geçip izlemekten bi rahatsizlik duymuyorlarAy insanlardaki rahatlık yaa. Birini emzirirken görsem ben kendim utanırım şahit oldum diye.
Kaç kilo doğmuştu ilkiYumuşama var demişti doktorum . Valla anlamadım yeri rahat geldi heraldesuni de kalp ritmi ile ilgili sıkıntılar yaşanabilir iş onu da takip ediyorlar zaten. Onun dışında yan etki yok ilki suni olduğundan biliyorum .
Aynı senin gibi düşünüyorım yaBizim evde terlenecek bir ortam yok 22 derece aksine bizimkiler ev soğuk çocuk üşütecek diyip duruyorlar. Yaz olsa ben her gün aldırırım ama şuan üşütme olayını çok riske atamıyorum hemen hapsuruyor falan tam hastalık mevsimi
Maşallah çok tatlı olmul yerim onun fotosunu benBiz de bugün birtakım çekimler yaptık teyzeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?