2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet canım böyle şöyle bir sey atti arkadasim bana

Canım bu aşağıdaki gorseller benim kizimda gıda alerjilerinde vücudunda çıkan kabartılar. Ve aşırı kaşıntı oluyordu. Çoğunu silmişim bulabildiklerim bunlar. İsilikten farklı yoğunluğu, konumu en önemlisi çok kaşıntı olması. Kanatana kadar kasiyordu

Eklentiler

• Screenshot_20230321_013356_Gallery.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20230321_013339_Gallery.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20230321_013301_Gallery.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar benim kızla ilk gecemiz hastanede bebek yatağına koyunca ağlıyor ya memefe yada göğsümde sakinleşiyor yanımda yatırsam gece düşürürüm diye korkuyorum çok uykum var ya ne yapmam gerek
Ben ilk gece göğsümde uyutmuştum. Bebeğin bildiği tanıdığı tek koku annesinin, koynunda sakinlesmesi çok normal o yüzden. Üzerime geniş uzeri düğmeli tshirt içine sokmuştum çocuğu kafası kapanmayacak şekilde ayarlanmıştım ön düğmeleri, sırt üstü yattığım için hafif yatağı dik konuma doğru kaldırmıştım ve iki tarafıma da kol altı kısımlarıma yastık/emzirme yastığı felan koyup uyurken bilinçsiz sağa sola donmemi engellemiştim. Zaten bilinç altımda aşırı temkinli yatıyordum en ufak.seste uyanıyordum. Size şöyle yapin demek doğru olmaz ama benim kendime göre yaptığım buydu.

İyi geceler kızlar. Şöylee bi doğum yapanlara baktım da listeden. Çoğunuz 38 i geçmemiş. 39 birkaç kişi var. Benim 40 olmak üzere hepten sabırsızım hala gelmedi minnağım. Dua eder misiniz hayırlısıyla, sağlıklı sıhhatli bende kavuşayım yavruma

Doğumdan sonra ben bnde degilim aslında sakin bir bebeğim var ama kilo alımı için daha önce bilmediğim sağ emzir mama uclusuyle arkadaş oldum bide her çeşit insanın mama verme yada aç kalmasın mama ver ,süt geliyo mu artmış mi biberon verme memeyi tutmaz demeleriyle savastayim. Süt sagarken annem önüme oturdu bni izliyo ve sürekli konusuyo. Bişey diyince de hemen alınır. Daha haftam dolmadan bni yanlız da bıraktı diyor gideyim mi işini yapabilir misin bnde sn bilirsin git bn herşeyi hallederim dedim. Sanki evde emzikli bebesi var hoş sinirlerimi bozuyodu sürekli konuşarak ama en azından annem yanımda rahatligi olurdu eşim de hemen gitmesini doğru bulmadı. Ben yine gelicen dedi de ne gerek var ilk zamanlar yoksan sonra da üstesinden gelirim bn anca çocuğu sevmeye gelmiş olur. Böyle saçma konularla uğraşıyorum.
Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün minikler

Bn 41 de gelmeyince sezeryan oldum canım. Dr kontrolünde sıkıntı yoksa zamanını bekliyordur minik sağlıkla kavuşun inşallah

Kızlar benim kızla ilk gecemiz hastanede bebek yatağına koyunca ağlıyor ya memefe yada göğsümde sakinleşiyor yanımda yatırsam gece düşürürüm diye korkuyorum çok uykum var ya ne yapmam gerek
Bn yatagima almıştım ama 2 gece de hiç uyumadım. Refakatcilerim sabah bana refakat etmek isteyince 1-2 saat uyuyup dinlendim sadece. Uyurken bn çok sersem olabiliyorum hele ki yorgunsam sende öyleyse o yüzden birlikte uyuma derim. Ben dün gece uykulu halde bebeği anne yanindan alırken elimden kaydirdim elim tutmadı uykudan sonra emzirdim mi yoksa sadece kucağımda mi durdu bilmiyorum.

#kayinvalidelerkapatilsin hdjdjdjd
Ben sizlere katılamayacağım
Keşke yakınımda olsaydı diyorum hep, beni çok şımartıyor bebek gibi prenses gibi davranıyor, cidden türünün son örneği sonra annemin yanına gittiğimde kayınvalidem bana şöyle yaptı, böyle davrandı, şunu söyledi, bunu aldı dedikçe e git onun kızı benim gelinim ol ozmn diyor

Oyy bu çok fena resimleri görünce ben bile kasindim
Kayınvaliden Kıbrıs'ta mı, doğumuna gelip kalacak mı

Aycoregi1 Bu arada gaz durumunuz nasıl canım sen mamaya devam ediyor musun ? Ediyorsan hangi mamayi veriyorsun? Ben geceleri veriyorum mecalim kalmadığı anlarda gündüzleri full emiyor
Şu saat oldu hâlâ uyumadı maalesef, sma comfort kullanıyorum şimdilik severek içiyor. Mamayı ben de gece yatmadan veriyorum ama benim oğlana uzun uyuma konusunda hic faydası yok
Ama gaz inanılmaz fazla , ne yapayım ne edeyim inan aklım durdu. Tam dalıyor yatağa bırakıyorum gözler fal taşı gibi açık ve avazı çıktığı kadar bağırıyor, kucağa alınca susuyor. Bu gaz mı oluyor anlamadım. Bir de her beslenme sonrası ağızdan gazını çıkartıyor bu yeterli mi yoksa alttan da gaz çıkmalı mı.

Sadece eşinle mi kaldınız? Ben de eşimi tembihleyeyim.. Öff ya hastaneye eşimin tonlarca akrabası akın edecek uyuz oluyorum
Hayır hastanede refakatçi annem ve kardeşim vardı. Ama gelen giden olunca kv, görümce falan onlar için tembih ettim. Emme zamanı herkesi çıkar diye

Kızlar birçoğunuz ilk sütü göğsünüzü sıkın, sonra süt verin yazmış, bunun bilimsel bir tarafı var mı?
Mantık ve manevi boyutta düşündüğümde bana hiç doğru gelmiyor, yani Allah bu yeni doğan bebeği beslememiz için boşa gidecek bir süt üretim şeklinde yaratmamıştır bizleri, Bence o ilk sulu gelen sütte de özel farklı besinler mevcuttur ve bebeğin ona da ihtiyaçı kesinlikle vardır diye düşünüyorum.
Bu konuda kanıtlanmış bilimsel bir araştırma varsa lütfen beni bilgilendirin.

Canım bende 38+1 de 2530 olarak doğum yaptım 2310 ile hastaneden ciktii önemli olan sağlıklı olması küçük doğan bebek daha hızlı buyur derler inşallah öyle olur endise etme kendine

Veriyordum ama sutum cogalinca kestim,sut var aslinda hatta bugun emzirdikten sonra sagim yaptim tek gogusten 50 cc sut cikti,yani bence sut sıkıntisi yok ama neden kilo almamis onu anlamadim.
Canım bizimde bugün sarılık 15 çıktı cuma günü 11 di doktorumuz takip edelim pik yapar sonra aşağı düşer dedi inşallah piki yapmıştır beslenme konusunda bizde mama her 3 saatte 30 cc ve emzirme olarak gidiyorduk ama yeterli gelmemiş kilo kaybı alımı olmamış bizde de mamayı 60 cc ye çıkarttık ve her emzirmede 2 göğüs olacak şekilde dedi doktorumuz inşallah tez zamanda kilo alırlar endişelenme canım

Ay evet sizinkiler afedersiniz biraz yüzsüzmüş..ay bizim de oğlumuz var aman böyle kv olmayalım ya 2 ay kalmak nedir yuh yani bir de kafasına göre

Canım bebek doğunca da insan çok daha yoğun bir bunaltı ve yorgunluğa giriyor,halinin ne kadar iyi olduğunu o zaman anlıyor..ben şimdilik ne kadar isterse dursun modundayım çok ağırlaştım ama anı yaşıyorum,doğunca da çok farklı zorluklar var

Canım bende 38+1 de 2530 olarak doğum yaptım 2310 ile hastaneden ciktii önemli olan sağlıklı olması küçük doğan bebek daha hızlı buyur derler inşallah öyle olur endise etme kendine
Şuan bebegin nasil canim. Her sey yolunda mi.Evet insallah oncelikle saglikli olsun da en onemlisi o tabi ki

Benim annemde hemen gitti durmadı tek bakıyorum arada ağlama krizlerim oluyor insan birini yanında istiyor

Normalde dikkat ederim ama dediğin gibi şuan sersem gibiyim ( gerçekten zormuş ya bu kadar beklemiyordum

Benim ilk doğumumda annem öyleydi. Fazla meraklı süt sagarken vs yanıma oturur film izler gibi izlemek isterdi. Uyarınca da alınırdı. Haftam olmadan sizdeki gibi gideyim mi ben dedi bende git dedim.ve gitti. Her işimi kendim yapmıştım kafam rahattı en azından.
Şimdiki doğumumda hiç ağzını dahi açmıyor. Sabah geliyor isleri halledip akşam üstü gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…