2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Oyy bu çok fena resimleri görünce ben bile kasindim
Bunlar cok iyi halleri canım. Bilmeyenler için gıda alerjisi vucutta nasıl tepki veriyor fikir sahibi olunsun diye paylaşmak istedim. Sadece tek başına kabartı değil kakada mukus /ileri boyutlarda kan da eşlik ediyor ve dediğim gibi isilikten en büyük farklı şekli ve kaşınmasi.

Beslenme sonrası hemen gaz alttan çıkmiyor canım. Yiyecekler sindirildikten sonra o gaz oluşuyor genelde. Gün içinde ara ara sırt üstü yatırıp karnını oyalayıp sonra yukarıdan aşağı doğru sanki buruşuk kağıt düzeltir gibi karnına hafif bastırarak gaza çıkış yönü verebilirsin. Sonra bisiklet çevirme hareketi yapıp ayaklarını başına degdirecekmis gibi yaptığında pıt pit çıkartıyorlar.

Bebisler balik olmicak bu da guzel tarafi
Buna ben de seviniyorum,bizim evde çocuk beye uğradığını şaşırırdı yüksek mantık düşük eq
Canım yüzü yanakları kırmızı mı,eklem içlerinde kuruluk ve kızarıklık var mı? Bize de hep öyle bebekken atopik dermiştir dediler 1 yaşına kadar anlamadılar süt alerjisi varmış,geç anlaşılınca çok çektik 5 yaşında geçti benim oğlumun alerjisi..kaşınıyor mu gözlemle,eklem içlerinde kuruluk kızarıklık var mı bak.bir de her çocukta kakada mukus vb olmuyor bizde hiç olmadı..bu gözlemlerine göre gıda alerjisinden şüphelenirsen bir iki gün süt yumurta yemeyi kendin kesip bir bebişi gözlemleyebilirsin gazında ve cildinde bir fark oluyor mu.
Canım ilk oğlumda 3 günlükten itibaren dışarda idik,yurt dışında doğum yaptım burada saten öyle yönlendiriyorlar hergün bebek arabası ile gezdiriyorduk.çok daha iyi uyuyorlar bence nefes alınca anne psikolojisi için de iyi oluyor.sıkıca giydirirsin birşeycik olmaz ,hatta daha huzurlu bir bebek olur.
Bir bebek icin bence 4 gun cok. Acayip terliyorlar canim. Terleri yapiyor isilik. Yani bana kalsa 2 gun de bir yapmak lazim. Yazin Ben gunde 2 defa dus aldirmistim kizimi...
Ya ben de burda bebek doğmadan yıkama korkusuna düştüm,tek başımızayız eşimle.nasıl yıkayacağım ,önceden hep unutmuşum gibi geliyor.araç gereçte malum az,küvetin içinde bakalım becerebilecek miyim.
Iyi ki burdasin Ben de yarin gidicem. Gecen hafta 3400 civari idi. Valla 3700 falan derse, suni ile yapalim bu isi bitsin dicem ay ben bir hafta daha bekleyip 4 kg falan doguramam
Bence de 3.7-3.8 oldu mu bekletmem gibi birşey dedi benim doktor da…bir iki gündür benim de sanki anlık yalancı sancılar var,ama bir türlü düzenli sancı yok..bu da ilki gibi herhalde son güne kadar bekleyecek
Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin

Herkeste öyle olmuyor canım,bizde hiçbir zaman kakada mukus olmadı,ama hep kaşıntılı atopik cilt vardı.katı gıdaya geçince şüphelendik o zamana kadar hep sarışın bebek cildi hassas dediler meğer ciddi seviyede süt alerjimiz varmış,sonra maalesef bebeklikte anlaşılmadığı için 5 yaşına kadar çektik sür ürünü tüketemedi çok zor geçti

Ön sağım yapmak sürekli tavsiye edilen birsey değil canım. Ama bazı kişilerin ön sütleri çok fazla olduğu için bebek ön sütü bitiremeden doyuyor. Hal böyle olunca da kilo alımı olmuyor.
Ön süt şeker bakımından zengin iken(son süte göre daha tatlı ) son süt yağ bakımından zengin. Ve kilo alimini sağlayan son süt. Ben mesela kilo aldirmak istedigimde ön sütü sağdim, son süt kısmına geçince emzirdim. Memeleri tam boşaltinca sağdığım ön sütü biberonla verdim.
Bir diğer yöntem de bir memeyi bitirmeden diğer memeye geçmemek. İki yöntemi de denemiş biri olarak sağım yapıp önce son sütü daha sonra ilk sütü verdiğimde daha çabuk kilo alımı olduğunu fark ettim. Anne sutu cook kıymetli damlası ziyan olmamalı düşüncesindeyim.
Bilimsel kısmına gelince,

Eklentiler

• Screenshot_20230321_065455_Chrome.webp
    53,7 KB · Görüntüleme: 35
Normalde dikkat ederim ama dediğin gibi şuan sersem gibiyim ( gerçekten zormuş ya bu kadar beklemiyordum
Uykusuzluğa alışana kadar o sersemlik hiç geçmiyor canım ama ek gida sonrası gece emzirme aralari daha da açılıyor (doktorumuz bizde gece maması yaptırmaya başlamıştı) işte o zaman gece aralıklı 5-6 saat uyuyabiliyordum

Aaa bizde hep mukus oldu hatta dediğiniz gibi ilk başlarda atopik dendi hassas dendi kakadaki mukus için çok tükürdüğunu yutmuş dendi vs. Bizde de ek gıda sonrası daha da arttı. En son 11.ayda kandan molekuler alerji testi yaptırdım da neye alerjisi olduğu belli oldu ona göre diyet yaptık hep.
Aklimda olsun ben hep kabartıya mukus eşlik ediyor diye biliyordum. Demek eşlik etmediği durumlarda oluyormuş.

Bn 41 de gelmeyince sezeryan oldum canım. Dr kontrolünde sıkıntı yoksa zamanını bekliyordur minik sağlıkla kavuşun inşallah
Öyledir dimi. Demek ki henüz vakti saati gelmedi sağolasın canım. Rabbim kolaylık versin hepimize

Benim kizim dogdugundan beri ilk defa bugun asiri uyku hali var,benim sutum yeterli aslinda,sagim yaptigimda az cikmiyor ama sanirim on sutu aldigi icin kilo alimi olmamis,ben yine de mama da vermeye basladim.Doktor deger 18 e cikarsa yatis yapari demisti insallah cikmaz.Sizin kanda mi bakildi? Yoksa olxum cihaziyla mi bakildi,cunku fark oluyor.

Ben de bir cok seyi unuttum gibi hissediyorum ama bence kucagimiza alinca hallederiz insallah saglikla dogum surecini bi atlatalim...

Teşekkür ederim canım.
Burda aslında anlayacağınız konu bebek ilk 10 dk emip bırakan bir bebekse sürekli ilk sütü vermemek ama 20 dk 30 dk emiyorsa ön sütü boşa hiç harcamamak gibi birşey mi?

Teşekkür ederim canım.
Burda aslında anlayacağınız konu bebek ilk 10 dk emip bırakan bir bebekse sürekli ilk sütü vermemek ama 20 dk 30 dk emiyorsa ön sütü boşa hiç harcamamak gibi birşey mi?
Canım 10 dakikada ne kadar süt içtiğini, 20 dakikada ne kadar süt içtiğini anlayabiliyorsaniz sorun yok bence. Kimi bebek yarım saat aheste aheste emiyor kimi 6 dakikada tüm memeyi vakumluyor. Ben kilo alımından takip ediyorum açıkçası. Oglum 3.900 grm doğdu ertesi gün 3.500 lere düştü. Dün tartida 4680 çıktı. Zaten kucağıma aldığımda anlıyorum kilo alıp almadığını vs. Ben ordan takip ediyorum daha çok.

Canım ne yaptınız, doğum oldu mu

Daydream_ nerelerdesin doğumdan sonra kayboldun
Kuzum giremedim pek, koşturmaca uykusuzluk. İlkine göre daha iyiyim lohusa psikolojisi anlamında ama yine de hafif bir depresyon hali var, nasıl geçer bu hal bilmiyorum. Annem de bu cuma gidiyor toparlanmam lazim. Sen nasılsın hersey yolunda mi

Ben de sma comfort kullanıyorum canim, cok arastirdim en az gaz yapan mama buymuş. Bahsettigin durum bizde de var, o gaz değil bebek kucak istiyor, cok normal. Bebekler ilk 3 ay kendini anne ile bir vücut sanarmış hatta oyuzden bu döneme hamileligin 4.ceyregi denirmis. Ben de çoğu zaman kucakta uyutuyorum. Gazı ağızdan çıkarması yeterli, cikaramadigini daha sonra alttan çıkarıyorlar

Canim gözünüz aydın, sağlıkla büyütün inşallah

Hepatit B 2.dozu olduk kızlar az önce çok ağladı ya kıyamam Sizde etkileri oldu mu aşının? Huzursuzluk, ateş vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…