- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
Kontrolden sonra yaz mutlakaManoly34 gunaydin, bugun bizim kontrolumuz var. Sizinki kacta? Insallah guzel haberler aliriz...
İyi geldi fitil çok rahatlattı gece yarısı yine çıkıyordu Calpol verdim düştü şimdş uyuyor sürekli inlemesi de bıçak gibi kesildi yavrumun Allah öyle yaratmıştı konuşamıyor ama derdini anlatabiliyor oysaki bebekler. Ben de geceyi sabah ettim kuzumla. Aldığı ateş ölçerin inan markasına bakmadım hiç eczacı iyi demiş yok telefona uygulaması indiriliyor hatta falan neyseki değiştirdi bu yolladığımızı aldı kontrol ettim güzel ölçüyor. Ama dün resmen kabus gibiydi o ağlıyor ben ağlıyorum. Kan alırken kaç defa aldılar ağlamadı dün çok ağladı yavrum. Rabbim hepsine Sağlık versin. Daha çok küçükler. Dikkat etmesem cihaza güvensem Allah korusun havale geçirirdi çocuk.Oyy çok geçmiş olsun canımAteş ölçerin hangi markaydı ki nasıl bozuk çıkmış öyle yaa çocuk nerdeyse havale geçirecekmis Allah'tan götürmüşsünüz ilaçlar iyi gelir de hemen toparlar inşallah
emiyor reddetmeden hem de hatta memede uyumak istiyor benimle temas ettiği için güvende hissediyor sanırım o yüzden mama da veriyorum emiyorda çok şükürAnne sutu de ama az ama cok aliyorlar ondan cabuk atlatir merak etme. Allah şifa versin sana da kolayliklar versin insan bebek hastayken cok yipraniyor.
markasını bilmiyorum canım ama telefona uygulaması indiriliyormuş. Sözde en iyisi oydu. Eşime sordururum akşam neydi markası diye.Çok geçmiş olsun canım ya demekki ateş ölçerlere de güvenmemek lazım. Ben yedekledim o yüzden 2 tane var. Hangi markaydı sendeki? İnşallah iyileşir bir an önce minnak kıyamam ona
iyi ki güvenmemişim. Amin inşallah canım. Sizinde aklınızda bulunsun bşr de kafaları çok sıcak oluyo. Emzirirken koluma koyduğumda resmen başı ateş gibi oluyor zatwb ondan anladım bende ateş olduğunu cihazın bozuk olduğunu.Çok geçmiş olsun canım. İyi ki güvenmemişsin ateş ölçere. İlaçlarla toparlar inşallah tez vakitte
evet canım dönüşümlü fitili sabah bir de akşam yarım atıyorum o kadar. Calpolu da ateşi gün içinde 38 e geldiğince 1 çay kaşığı ver dedi doktor. Öyle yaşıyorum ben de canım. Bakalım inşallah düzelir ateşi çıkmazda vermem inşallah daha da.Paranoxs fitil mi? Canım paranox ve calpol ikisi de parasetamol, ikisi dönüşüm saatlerine çok dikkat etmek gerekiyor doktrunuz mutlaka uyarmıştır. Yakın zamanda arkadaşımın çocuğu fazla parasetamol içtiği için baya sorunlar yaşadı çünkü.
benim kızında yüzünde çıkıyor doktora sordun bebeklerde döküntülerin çıkması normal yüzünde bütün vücudunda çıkarsa alerjik durum vs olabilir o zaman haber verin dedi.Bizimkinin alnında da böyle bişeyler çıktı ya sizdeki de böyle mi kızlar? Saçlarının içinde de var biraz
Doğumdan önce mi çatlağın oldu, yoksa doğumdan sonra mı ?? Bence ikisini de ara ihmal etme.
Çok geçmiş olsun canım şimdi ateşi nasıl? Ateşten ben de korkarım asla ihmal etmemek lazım iyi ki söylemişsin doktoraKızlar sonunda bebekte hasta oldu. Bugün tam 40ıydı sabaha kadar inledi dün gece koca insan gibi aralıksız. Doktora video çekip attım. Çağırdı gittik ateşi 39,9 du. Bana hep sıcak geldi dün gece vücudu ama altını açınca soğuyordu ben de herhalde bunaldı yattığı yer sıcak geldi diye düşündüm. Çünkü ölçüyorum saat başı hep 36,6/36 7 herhalde ateşi yok ben evham yapmıyorum dedim hatta doktora gitmeden yine sıcak geldi ölçtüm 36,7 meğer aldığım cihaz bozukmuş. Lanet ettim. Ama anladım güvenmedim cihaza çocuk hiç böyle inleyerek uyumazdı dedim. Doktor dediki bebekler böyle sabaha kadar inliyorsa ateşi vardır mutlaka dedi. Çok üzüldüm. İnfluenza vw covit testi yapıldı negatif çıktı. Doktor bu iyi demek ki gribal enfeksiyon kalıcı bişi olmaz merak erme dedi sadece saat başı ateşini kontrol edeceğim bu gece. Calpol paranox ve largooen 125 antibiyotik başlattı. İnşallah atlatır ilerlemez. Ateşten çok korkuyorum çünkü
canım ben de hiç istemiyordum ama o anda ağlayınca ben de emzirince onlarda çıkmadılar her şey çok spontane gelişti keşke eşime söyleyebilseydim aklıma gelseydi emzirme zaman herkesi çıkaracağını. En güzeli eşini veya anneni tembihleOha o ne yaaa ben kayınvalidemin yanında emzirmek istemiyorum. Hastane odasına çat diye girenlere ne dediniz ? Benim muhtemelen perşembe sezeryan olacak sancım gelmezse. Nasıl bir yol izlemeliyim?? Annem harici kimse inin yanında emzirmek istemiyorum. Te Allahım yaa
Ne güzelmiş ben de yabancının yanında her emzirmedim ama kayınvalidem ve görümcem vardı onları da kimse çıkartmadıBen eşime söyledim en başta, emzirme zamanı dediğimde o herkesi çıkarttı odada n
Buradaki yorumlar sütünün yağlı olduğu veya bebişin isilik olduğu yönündeydiBizimkinin alnında da böyle bişeyler çıktı ya sizdeki de böyle mi kızlar? Saçlarının içinde de var biraz
Şimdi geldim doktordan kafası bayağı yukarıda görünüyor dedi doktorum cumartesi gününe randevu verdi o güne kadar dogmazsa pazar günü hastaneye gidip baktiracaksin dedi cuma günü 40 haftaya giriyorum inşallah gelir bu hafta içi bugün bel ağrım var biraz bol bol yürü ve sıcak suya yat dedi
Günaydın yeni geldim kontrol den cumartesi gününe tekrar randevu verdi kafası çok yukarıda dedi eğer doğmaz ise pazar günü hastaneye gidip birde orda kontrole gireceğim senden de haber bekliyorumManoly34 gunaydin, bugun bizim kontrolumuz var. Sizinki kacta? Insallah guzel haberler aliriz...
Asilardan sonra genel huzursuzluk oluyor canım ama hepatit ateş yapmaz. Bu gece sık sık ağlayarak uyanabilir ama geçici bir durumHepatit B 2.dozu olduk kızlar az önce çok ağladı ya kıyamamSizde etkileri oldu mu aşının? Huzursuzluk, ateş vs.
Gıda alerjisini nasıl anladınız bebeklere test nasıl yapılıyor? Çok zor süreçler özellikle süt alerjisi her şeyde süt var hemen hemen çünkü bir arkadaşımda çok uğraşmıştı oradan biliyorum inşallah bizlerde yaşamayızCanım bu aşağıdaki gorseller benim kizimda gıda alerjilerinde vücudunda çıkan kabartılar. Ve aşırı kaşıntı oluyordu. Çoğunu silmişim bulabildiklerim bunlar. İsilikten farklı yoğunluğu, konumu en önemlisi çok kaşıntı olması. Kanatana kadar kasiyordu
bizim deistan gaz çıkartmada biraz yavaşlık var ama emerken bile alttan çok pırtlatıyorBeslenme sonrası hemen gaz alttan çıkmiyor canım. Yiyecekler sindirildikten sonra o gaz oluşuyor genelde. Gün içinde ara ara sırt üstü yatırıp karnını oyalayıp sonra yukarıdan aşağı doğru sanki buruşuk kağıt düzeltir gibi karnına hafif bastırarak gaza çıkış yönü verebilirsin. Sonra bisiklet çevirme hareketi yapıp ayaklarını başına degdirecekmis gibi yaptığında pıt pit çıkartıyorlar.
Ama maşallah hassas terazi ve hassas derece gibisin helal olsunCanım 10 dakikada ne kadar süt içtiğini, 20 dakikada ne kadar süt içtiğini anlayabiliyorsaniz sorun yok bence. Kimi bebek yarım saat aheste aheste emiyor kimi 6 dakikada tüm memeyi vakumluyor. Ben kilo alımından takip ediyorum açıkçası. Oglum 3.900 grm doğdu ertesi gün 3.500 lere düştü. Dün tartida 4680 çıktı. Zaten kucağıma aldığımda anlıyorum kilo alıp almadığını vs. Ben ordan takip ediyorum daha çok.
Aşağı inenmiş mi ah bu bebeler yaaa. Çömelme hareketi falan da yap.Şimdi geldim doktordan kafası bayağı yukarıda görünüyor dedi doktorum cumartesi gününe randevu verdi o güne kadar dogmazsa pazar günü hastaneye gidip baktiracaksin dedi cuma günü 40 haftaya giriyorum inşallah gelir bu hafta içi bugün bel ağrım var biraz bol bol yürü ve sıcak suya yat dedi
Biz yaptırdık 10 gün önce. Aşı yapıldıktan sonra 1 çay kaşığı calpol verin dedi hemşire. Eve gelince calpol verdim ama ateşi hiç çıkmadı canım. Huzursuzluk da yapmadı bizde. Rahat atlattık ama 2. Ay aşısından gözüm korkuyor.Hepatit B 2.dozu olduk kızlar az önce çok ağladı ya kıyamamSizde etkileri oldu mu aşının? Huzursuzluk, ateş vs.
Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce atlatır minik kuzucukİyi geldi fitil çok rahatlattı gece yarısı yine çıkıyordu Calpol verdim düştü şimdş uyuyor sürekli inlemesi de bıçak gibi kesildi yavrumun Allah öyle yaratmıştı konuşamıyor ama derdini anlatabiliyor oysaki bebekler. Ben de geceyi sabah ettim kuzumla. Aldığı ateş ölçerin inan markasına bakmadım hiç eczacı iyi demiş yok telefona uygulaması indiriliyor hatta falan neyseki değiştirdi bu yolladığımızı aldı kontrol ettim güzel ölçüyor. Ama dün resmen kabus gibiydi o ağlıyor ben ağlıyorum. Kan alırken kaç defa aldılar ağlamadı dün çok ağladı yavrum. Rabbim hepsine Sağlık versin. Daha çok küçükler. Dikkat etmesem cihaza güvensem Allah korusun havale geçirirdi çocuk.
emiyor reddetmeden hem de hatta memede uyumak istiyor benimle temas ettiği için güvende hissediyor sanırım o yüzden mama da veriyorum emiyorda çok şükür
markasını bilmiyorum canım ama telefona uygulaması indiriliyormuş. Sözde en iyisi oydu. Eşime sordururum akşam neydi markası diye.
iyi ki güvenmemişim. Amin inşallah canım. Sizinde aklınızda bulunsun bşr de kafaları çok sıcak oluyo. Emzirirken koluma koyduğumda resmen başı ateş gibi oluyor zatwb ondan anladım bende ateş olduğunu cihazın bozuk olduğunu.
evet canım dönüşümlü fitili sabah bir de akşam yarım atıyorum o kadar. Calpolu da ateşi gün içinde 38 e geldiğince 1 çay kaşığı ver dedi doktor. Öyle yaşıyorum ben de canım. Bakalım inşallah düzelir ateşi çıkmazda vermem inşallah daha da.
benim kızında yüzünde çıkıyor doktora sordun bebeklerde döküntülerin çıkması normal yüzünde bütün vücudunda çıkarsa alerjik durum vs olabilir o zaman haber verin dedi.
İyi geldi fitil çok rahatlattı gece yarısı yine çıkıyordu Calpol verdim düştü şimdş uyuyor sürekli inlemesi de bıçak gibi kesildi yavrumun Allah öyle yaratmıştı konuşamıyor ama derdini anlatabiliyor oysaki bebekler. Ben de geceyi sabah ettim kuzumla. Aldığı ateş ölçerin inan markasına bakmadım hiç eczacı iyi demiş yok telefona uygulaması indiriliyor hatta falan neyseki değiştirdi bu yolladığımızı aldı kontrol ettim güzel ölçüyor. Ama dün resmen kabus gibiydi o ağlıyor ben ağlıyorum. Kan alırken kaç defa aldılar ağlamadı dün çok ağladı yavrum. Rabbim hepsine Sağlık versin. Daha çok küçükler. Dikkat etmesem cihaza güvensem Allah korusun havale geçirirdi çocuk.
emiyor reddetmeden hem de hatta memede uyumak istiyor benimle temas ettiği için güvende hissediyor sanırım o yüzden mama da veriyorum emiyorda çok şükür
markasını bilmiyorum canım ama telefona uygulaması indiriliyormuş. Sözde en iyisi oydu. Eşime sordururum akşam neydi markası diye.
iyi ki güvenmemişim. Amin inşallah canım. Sizinde aklınızda bulunsun bşr de kafaları çok sıcak oluyo. Emzirirken koluma koyduğumda resmen başı ateş gibi oluyor zatwb ondan anladım bende ateş olduğunu cihazın bozuk olduğunu.
evet canım dönüşümlü fitili sabah bir de akşam yarım atıyorum o kadar. Calpolu da ateşi gün içinde 38 e geldiğince 1 çay kaşığı ver dedi doktor. Öyle yaşıyorum ben de canım. Bakalım inşallah düzelir ateşi çıkmazda vermem inşallah daha da.
benim kızında yüzünde çıkıyor doktora sordun bebeklerde döküntülerin çıkması normal yüzünde bütün vücudunda çıkarsa alerjik durum vs olabilir o zaman haber verin dedi.
Günaydın yeni geldim kontrol den cumartesi gününe tekrar randevu verdi kafası çok yukarıda dedi eğer doğmaz ise pazar günü hastaneye gidip birde orda kontrole gireceğim senden de haber bekliyorum
Memede 10 dk mı
Kızlar bugün 23 günlük olduk sarılığımız geçmiyor sürekli kan verdik malesef aynı değerlerde geziniyor uzamış sarılık diye geçiyormuş bakalım kontrole götüreceğiz sebebi ne olabilir bakacaklar kilo da alıyor anlayamadık çevresinde yaşayan bilgi sahibi olan var mı bu konuda
Canım, anne sütü içerken de sırtında kabarcıklar vardı doktor cildi hassas dermatit dedi losyon krem vs . Ek gıdaya geçince daha da fazlalasti doktorumuz gıda alerjisi dedi ilk yumurta ve süt alerjisinden suphelendi ve kademeli diyet yaptırdı. Diyet yaptık ama değişen bir şey olmadı en son 11.ayda kan alıp molekuler alerji testi yapıldı. Kandan bakılıyor. Diyetle zaten bulamazmisiz. Tahlil sonuçlarına göre dokunan tüm ürünleri çıkarınca kabartı kaşıntı mukus hepsi geçti. 6 ayda 1 ufak bir miktar alerjik besinlerde deneme yapıyoruz vücut yine tepki verince yine uzun bir süre çıkartıyoruz hayatimızdan.Gıda alerjisini nasıl anladınız bebeklere test nasıl yapılıyor? Çok zor süreçler özellikle süt alerjisi her şeyde süt var hemen hemen çünkü bir arkadaşımda çok uğraşmıştı oradan biliyorum inşallah bizlerde yaşamayız
bizim deistan gaz çıkartmada biraz yavaşlık var ama emerken bile alttan çok pırtlatıyor
Hatta adını pırtlar diyarı prensesi diye değiştirdim
Ama maşallah hassas terazi ve hassas derece gibisin helal olsun
Rota aşısı ağızdan damla şeklinde veriliyor. Ama ben kizimda 3.ayda yaptirmistim. Çünkü rota kusma veya ishal yapabiliyor. 2.ay aşısında verem inatçı yüksek ateş yapabiliyor. Hem ateş hem kusma ishal aynı anda olmasin diye belki 4-5 gün arayla yapılabilinir. Ben oğlumda da 3. Ayda yaptıracağım. Doktorumuz aksi bir şey soylemezse, belkide onun fikrini alıp 2.ay asilarindan 1 hafta sonra yaptırırım .Bu konuyu 1.ay kontrolünde konuşacağız.Kızlar ben rota virüsü aşısı yaptıracağım oğluma. Hemşiresi 2. Ay aşılarıyla beraber ilk dozunu yapalım dedi. Hepsi beraber ağır gelmez mi sizce? Siz ilk çocuklarınıza yaptırdınız mı ya da şuan ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?