2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar kanamanız ne durumda? Benim sarı ve kahve geliyordu, bugün kırmızı gelmeye başladı miktarı az da olsa.

10 günlük muayenede doktor içerde pıhtı var demişti, o mu geliyor acaba?
Bugün durup dururken bir hafta önce bitmiş olan kanamam başladı şok oldum karnım ağrıyor yeni regl olmuş genç kız gibiyim

Bugün durup dururken bir hafta önce bitmiş olan kanamam başladı şok oldum karnım ağrıyor yeni regl olmuş genç kız gibiyim
Benimde oldu. Doktor kontrolde bakarken icerde biriken kan var onlar yakın zamanda dökülecek endişe etme dedi. Sizinde tahminen öyle olabilir

entropii canim, soyle yonettim sureci: Ben anladim ki benim suyum ne zaman gelir o zamanki sancilar canimi yakiyor. Sabah suyum geldi, sonraki sancilar canimi yakiyordu. Sancilar geldiginde diyafram nefesi aldim. Nefesi alip verirken sancilarin sikligini da hep takip ettim. 45- 50 saniye uzunlugu oldugunu biliyorum ve her sancinin sikligini biliyorum. Sanci yokken kendimi dinlendirdim. Esimle sohbet ettim. Sanci geldiginde diyafram nefesi ile gecici oldugunca, bu sancilarla dogumun olacagini kendime soyledim. Olumsuz duygu ve dusunceler geldiginde, hemen dogum surecinin sonuna odaklanip her bir sanci nasil gelip geciyor ise oyle gececek. Iyi yonetmeliyim, olumsuz dusunceler surece zarar verir, Allah im guc ve sabir ver gibi sesli telkinlerde bulundum. Hatta esimin bir ara kendinle disindan konusuyorsun dedigini hatirliyorum o sekilde dogumun 2 saat 37 dk surdu, bu surecte hep diyafram nefesi ve bol dua ettim

Dogum ekibinin isini kolaylastirmaya calistim surekli. Onlar da bunun farkinda olduklarindan mi yoksa oyle olduklari icin mi cok motive ettiler. Dogum ekibi ile ekip olamadikca bu is yurumez bence... Bebek de dahil tam bir ekip isi Onceki dogumunuz nasilsa o sekilde ilerliyor zaten... En azindan benim sanci ve diger seyler benzerdi. Mesela ben sedye, tekerlekli sandalye kabul etmedim. Normal dogum zorda olsa yurusem daha iyi olur dedim. Ekip dogrusu bu ama insanlar istemedigi icin biz artik dogrudan tasiyoruz dediler. Bunun gibi surecteki ezber seyleri yaptirtmadim. Surekli doguma destek olacak sekilde davrandim. Insallah yardimci olmusumdur kolayca olsun insallah sizinki de...

Kizlar Allah a sukur sutum var. Bebegimde hemen kapti mamisini 1 ile 2 saat araliginda degisen surede surekli emdi. Suan goguslerimde hassasiyet olustu. Bu alisma surecinde bir kac gun oluyor idi degil mi? Acik tutmak cok iyi geliyor. Herhangi bir krem surmedim. Yara yok, sadece hassasiyet var, en sonki emzirmede hafif canim yandi.

Bu arada bebek hemsiresi, 24 saat olunca bebegini tekrar tartacagiz. Bir hesap var onu yapacagiz, ona gore yeterince emmis mi karar verecegiz mamaya baslicagiz ya da baslamicagiz dedi. Simdiye kadar masallah 3 defa kaka yapti. Muhtemel doyuyordur dedi. Onu da takip ediyorlar. Yeni dogum yapanlara ve yapacak olanlara yardimci bilgi

Sol kasığımda şiddetli bir ağrı var 5 dk bir giriyor doğum sancısı olabilir mi? Belimde ağrı yok ama.

GonulSenligim canim nasilsiniz bebeginiz ve siz? Memeyi yakaladi mi? Sutunuz geldi mi? Surekli bir sey ye ic lutfen... Emzirme aralarinda gezin ve su ic bol bol ... Sut icin suan bunlar iyi oluyor. Bir ara yemedim hemen sut azaldi. Ve uyku, firsat buldukca uyuyamasam da gozumu kapatiyorum. Bir saat derin uyudum cok iyi geldi.

Benim iceride dikis yok ama disaridan var. O yuzden biraz o zorluyor. Bel agrisi ile rahim kasilmalari da zorluyor. Ilkinde hemen normal yurumustum. Bunda daha yeni kendim yuruyorum ki hala zorlaniyorum

Canım evet ilk günler oluyor malesef. Sana önerim emzirdikten sonra o ıslaklıgı kuruladiktan sonra göğüs ucu kremi ile nemlendirmen imkanin varsa bir süre havalandirdiktan sonra kalkan kapatarak atletini giymen. Çamaşır ile temas ettirme göğüsünü. Bir de elinde varsa kantoron yağını sürmeye başla yara olmasını bekleme kremler tedavi etmiyor malesef nemlendiriyor ama kantoron yağı çok güzel onarıyor ben onun sayesinde emzirmeye devam edebildim yoksa göğüslerim fena catlayacakti

Kilo durumunuz nedir.yada pıhtılaşma hangi genlrde vardı
12 li panel testi yaptım iki üç değer sıkıntılı çıktı ama çok önemli değil dediler. Benim 4.tup bebek o yüzden otomatik başladım iğnelere. Doğuma 90 a girdim, 80 kiloya çıkınca 0.4den 0.6 ya çıktık

Ay kızlar bu ter atma mevzusu ne zaman bitecek normalde hic terlemem kolay kolay ama doğumdan sonra aşırı terlemeye başladım cok sıktı…

Ay kızlar bu ter atma mevzusu ne zaman bitecek normalde hic terlemem kolay kolay ama doğumdan sonra aşırı terlemeye başladım cok sıktı…
Kişiden kişiye değişir ama benim geçmedi malesef emzirme boyunca devam etti zaten emzirmeyi kesmeden hamile kaldım, o zaman hamilelikte de devam etti, şuan halen devam ediyor

Tam tarif bilseydim paylasirdim lohusaliginiz gecmeden yapip yerdinizBizde Eski kadinlar biliyor boyle seyleri
canım sanırım bundan bahsediyosun nerelisin acaba

Eklentiler

• Screenshot_20230323-043130.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20230323-043120.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20230323-043054.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 48
En tmm cnm tesekkur ederim kantoron yagini tum siyah bolgeye, ucu da dahil suruyoruz dimi?

Merhaba hanımlar,

Öncelikle üzüntümü paylaşanlara teşekkür ederim. Bebeğimi kaybedince buraya bakmaya hiç dayanamam artık sandım ama bir şekilde şimdilerde sizin emzirme, aşı, gaz konularınızı okumak, yeni pozitif doğum hikayeleri görmek yüreğime iyi geliyor. Ne güzel bir sürü mutlu aile bebek var diye huzur buluyorum. Hep böyle dileklerim vardı ama şimdi öyle gönlümün dibinden sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum ki bebeklerinize.

Lütfen benim bebeğimin talihsizliği hiçbirinizi strese sokmasına neden olmasın. Çünkü aslında çok pozitif bir doğum hikayem oldu. Ben sabah kızıma Ikea mobilyası yaptım, akşama nişanım geldi, sonra karnım “hafif” ağrımaya başlayınca yalancı sancı sandım hiç sancı çekmediğim için, hastaneyi arayınca onlar da doğurmadığımı düşündü ama bebeğin hareketi azaldığı için kontrole gittik. Meğersem 6 cm açıklığım ve 3 dakikada bir gelen düzenli 1 dakikalık sancım varmış. 1-2 saat içinde kendiliğinden 8 cme açıldı. Yani ilk doğumum olmasına rağmen az daha habersiz evde doğuran efsanelerden olacakmışım. Kısmet değilmiş.

Bebeğimin bütün doğum boyunca hiçbir stres emaresi olmadı, doğumda problem bir yapısal sorunu varmış. Literatürde örneği yok. Kendi ailemde de profesör jinekologlar var. Onların da hiç görmediği, okumadığı bir durum. Sorunu anlayabilmek için detaylı genetik tarama (normalde istemenin mümkün olmadığı detayda) ve otopsi yapılacak. Yüreğimiz yandı otopsiye karar verirken ama belki sorunu anlamak hem bize hem de başka bir bebeğe yardımcı olur diye kabul ettik.

Normal doğum için çok hazırlanmıştım ama benim başından beri net isteğim, bebek için hiç risk alınmaması ve bebek için güvenli doğum şekli seçilmesiydi. Artık biraz fazla mı hazırlandım bilmiyorum, bebeğimi iterken bile kalbi strese girmedi, yoruldum, vs. diyip tek sancı bile atlamadım, bebeğim kanalda gereksiz 1 saniye bile kalmasın diye. Ama olmayınca olmuyor işte.

Kimse bu aşamada bilemiyor ne yazık ki ama sezaryen olsaydım, bebeğin yaşama ihtimali vardı. Doktorlar doğumun, itmen çok iyiydi, hiçbir neden yoktu sezaryen düşünmek için dedi ama bilmiyorum. Belki de fazla iyi çalışmışım ya da biraz daha fazla ağrı çekseydim, belki dönerdik.

Bebeğimin kalça ve bacaklarında bilmedikleri türde bir fiziki engel kesinlikle olacaktı ama tedavisi olur muydu ne olurdu hiç bilmiyoruz. Fiziki engel dışında başka yapısal sorun var mıydı bebeğimde otopsi ile öğreneceğiz. Doktorlar eğer sezaryen olsaydı, bebeğe şans olacak olmasına rağmen, benim rahmimin büyük ihtimalle hasar alacağını ya da en kötü ihtimalle hayati tehlike yaşayacağımı düşünüyorlar.

Dünyanın en düşük bebek ölüm istatistiği olan ülkelerinden birinin en büyük, tam teşekküllü en iyi doğum performansı olan hastanesinde hayatını kaybetti bebeğim. Yaşayacak ömrü olan bebekleri hepimiz ağlayarak enkaz altından sapa sağlam çıkarken gördük. Yani aklımı kaçırmamak için zorlanıyorum, nasıl oldu da oldu.

Bütün problemlerinize öyle özeniyorum ki, kıskançlık yok hiç içimde. Başkası bana söylese inanamazdım ama yaşanabilecek en kötü şeyi yaşasam da bebeğimin olduğuna, bütün hamilelik sürecimden çok memnunum. Güzel bebeğimi ölüyken de olsa öptüm, kokladım. Karnımda aylarca her gün konuştum, hayatıma kısacık ömrüyle çok büyük anlam getirdi. Böyle acıya rağmen 1 dakikasını bile geri vermem.

Eşimle birbirimize sarılıp, destek olup, biraz daha toparlanacağız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…