2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Yere boyuna göre kutladığın havluyu koyup üzerine yatırıpta yikayabilirsin canım. Ben yazlığa gittiğimde fileyi unutmuşum havlu üstüne koyup yikamistim gayet iş gördü.
Küvetin içine o zaman olmazsa havlu yerleştirip yapayım..suyu kovadan maşrapa işe falan mı dökerek yapıyorsun?
Eşi unutmak mümkün değil, çocuktan çocuk oluyorlar resmen ben miyim lohusa eşim mi bazen karıştırıyorum.
Bence de ben de şimdi benim 2. Oğlan olunca 3 oğlum var diyeceğim benim eş hepsinden beter
Maşallah diyorum canım darısı başımıza pozitif doğum hikayeleri duymak iyi geliyor.
Canım öncelikle ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim.benim de ilk doğumda suni sancı sürecim iyi gidiyordu,ne zaman ki suyumu patlattılar 1 saat sonra epidural istedim.suni sancının da en kötü yanı yatarak almak,hareket edemiyorsun öyle olunca da süreci hızlandırmak mümkün olmuyor,demek senin de suyun gelince acı başlamış benim gibi.yine çok iyi yönetmişsin,beni sancı suyum geldikten sonra aşırı yormaya başlamıştı.şimdi de öyle olursa epidural almadan duramam gibime geliyor nedense,aslında acı eşiğim çok yüksek çok dayanıklı biriyimdir hiçbir zaman çıtkırıldım olmadım ama burada zaten sürecin bir parçası gibi olunca epidural hep,epiduralsiz doğumu seçenek olarak bile düşünmemiştim.bunda biraz oluruna bırakacağım bakalım.
İlk 2-3 gün fena oluyordu ya,birşey yapılmazsa da daha da kötüleşiyor.arkadaşlar çok güzel tavsiyeler verdiler,ben ilkinde çok demeyimsizdim şimdi lansinoh krem gümüş kapak götüreceğim.yeme içmeden bahsetmişsin,ara ara ne atıştırdın,bana da fikir olur belki ?
Uyku ve dinlenmek bence de sütü acayip etkiliyor

Canım merhaba,

Ne desek seni avutamayız o kadar farkındayım ki,empati yapmamız da çok zor,sabırlar diliyorum.sana daha önce de dediğim gibi o kadar aklı başında ve güçlü bir kadınsın ki şu yazdığın mesajdan bile anlaşılıyor,atlatacaksın.bu süreçte bizim elimizden acını paylaşmak dışında birşey gelmiyor keşke gelse,hepimizin senin acınla ciğerimiz yandı,acılar paylaştıkça azalır,elimizden ne gelirse sana hep tam destek bizden biliyorsun.

Herkes farklı şeylerle sınanıyor,Bazı şeylerde sebep arasakta bulamıyoruz,senin de sınavın böyle imiş demek arkadaşım,ki bence belki de en zoru evlat ile sınanmak.bizi öldürmeyen şey güçlendiyor,hep bu felsefe ile devam etmeye çalışıyorum, bugünler de geçecek,tekrar hayata bağlanacaksın güzel bir hayatın olacak İnşallah tekrar güzel evlatların olacak tüm güzel dualarım inan duyduğum günden beri seninle…bizim için mesajında dilediğin güzel dileklerin kat ve kat güzellerini yaşa inşallah iyi kalpli arkadaşım

Yasadiklarinizi nasil da derin anlamlandirmissiniz... Cok duygulandim... Tekrar uzuldum... Vardiginiz nokta icin de cok mutlu oldum... Yasadiklarinizi pkuyimca siz sagliklisiniz, bu da onemli hatta cok... Allah'tan cokca sabir ve guc vermesini diliyorum

Kızlar bıngıldak kolay zarar gören bir şey değil mi dün dr reflekslere bakarken çocuğu ellerinden kaldırıp pat diye bıraktı. İçim gitti yaa

Rabbim sabırlar versin.

Eksi_Elma ahh ne zor bir durum arkadaşım bende bir bebeğimi erken doğup kaybetmiştim 10 gün hayata tutanabilmisti bu yüzden seni çok iyi anlıyorum yüreğinin sızısını paylaşıyorum canım, ilerde inşallah çok sağlıklı bebislerin olur Rabbim büyük tahmin edemeyeceğimiz güzellikleri veriyor

Biogia 5 damla tek seferde mi kullaniyorsunuz

Güzel arkadaşım, iyi ki yazdın teşekkür ederiz. Yazdıklarından güçlü biri olduğun anlaşılıyordu fakat yaşadığın şeyden sonra daha da güçlüsün. İnsanoğlu bütün tedbirleri alsa da takdirin önüne geçemiyor.
Bununla beraber, çok farklı güzellikler yaşayacaksın. Allah sana çok farklı ikramlarda bulunacak inşallah. Algın açılacak, hayata bakışın değişecek. O zaten hep seninle olacak, değişen hiç bir şey yok. Yaşayan evlattan bir farkı yok. Hatta dediğin gibi hep bir şükran duygusu; iyiki benimle beraberdi, iyiki vardı..

Biz de seni hep aramızda görmek isteriz, sağlık haberlerini, mutluluklarını bilmek isteriz. Eşinle el ele verdiğinizde daha kolay olacak her şey ve gerektiğinde biz de elimizden geleni yaparız inşallah. Allah’a emanet ol, hep sağlıkla huzurla..

Canim bizim unla yapiliyor. Nisasta yerine ama tam tarifi bilmiyorum
bizim burdada doğum yapana yedirilir oğlumda görümcem yapmıştı bundada ya kaynanam yapar yada yine görümcem yapar kahramanmaraşlıyız biz siz nerelisiniz

Kizlar siz sezeryan dogum sonrasi hastane de neler yediniz. Yani sivi seyler tuketmek lazimve agir beslenmemek lazim da ama sanki ben oglumda hastane de pek iyi beslenemedim bunda daha iyi olsun istiyorum.Evden neler goturdunuz mesela

Rabbim sabırlar versin size, o meleği cennette size şefaatçi eylesin

Canim benim Rabbim sabrini daha da arttirsin. Aklim hep sendeydi. Rabbim sana saglikli sihatli bebek tekrardan nasip edecektir. Şuan senin icin agri bir imtihan oldu fakat sonrasi mukafatin da cok guzel olacak insallah.

Kizlar siz sezeryan dogum sonrasi hastane de neler yediniz. Yani sivi seyler tuketmek lazimve agir beslenmemek lazim da ama sanki ben oglumda hastane de pek iyi beslenemedim bunda daha iyi olsun istiyorum.Evden neler goturdunuz mesela
Bana doktor 2 gün ne su ne yemek yedirmedi cok cok susarsan ılık su iç yarım bardak dedi sırf gaz cıksın diye yaptı bunu

Maşllah çok sevindim
Tebrik ederim darısı başıma inşlllah

Bana doktor 2 gün ne su ne yemek yedirmedi cok cok susarsan ılık su iç yarım bardak dedi sırf gaz cıksın diye yaptı bunu
O nasil anlamadim canim. Ben ilkinde bol bol su ictim corba cesitleri.2 gun ac susuz mu kaldin tam anlayamadin.Gaz ac susuz kalmadan da cikardi ki. Bana kelle paca suyu icirdiler hastanedeyken ilk gun cikardim.

gücüne hayran kaldım maşllah sana

Seneler sonra da olsa kucağında bebeğinle annelik serüvenini konuşacağımıza eminim

Çok güzel bir annesin

Küvetin içine o zaman olmazsa havlu yerleştirip yapayım..suyu kovadan maşrapa işe falan mı dökerek yapıyorsun?

Bence de ben de şimdi benim 2. Oğlan olunca 3 oğlum var diyeceğim benim eş hepsinden beter
Canım kocadan masrapa ile kullaniyorum şuan. Ama yazlikta kovam da yoktu o zaman direk duş başlığıyla yıkamak zorunda kalmıştım. Başını yıkarken elime duş başlığını tuttum elimden yavaş yavaş su başına döküldü o şekilde yikamistim. Vücudunda direk vücuduna tuttum suyu.
Benim 2 oğlum 1 kızım var hatta eşim 2 cocuga bedel bazen nasıl naz niyaz anlatamam.....
Kızlar bıngıldak kolay zarar gören bir şey değil mi dün dr reflekslere bakarken çocuğu ellerinden kaldırıp pat diye bıraktı. İçim gitti yaa
Yok canim direk üzerine sert şekilde bastırılmamasi lazım sadece. Arka taraftaki bingildak doğumdan hemen sonra kapanıyor zaten. Geç kapanan tepedeki bingildak. Bebeklerin el refleksleri şuan çok kuvvetli. Tüm vücudunu taşıyabilecek güçteler. Kas -tutma refleksine bakıyorlar o şekilde. Kızımda her ay kontrolde yapıyordu. Oglanda da geçen 4.gunlukken ilk kontrolde yatırdı, sonra ellerinden tutup tüm vücudu kaldırdı havaya sonra omzuna koydu yeniden yatırdı elleriyle kaldırdı hafif sonra bıraktı. Reflekslerine baktı. Bunlar bingildaga zarar vermez canım. O bölgeye sert bir şekilde bastırmak, sivri cisime çarpması vs zarar verir. Hatta çok yoğun ağlarken bingildak bazen şişiyor o da normal. Ama normalde çok şişkin veya çok çökükse ağlama da aşırı sısiyorsa doktora danışmak gerekiyor.
Biogia 5 damla tek seferde mi kullaniyorsunuz
Tek seferde 5 damla canım
Sezeryandan sonra bir müddet su dahi yasak. Sonda da idrar çıkışı miktarına bakıyorlar bobreklerde sorun var mı diye. Sonda çıktıktan sonra sadece su ve sıvı şeyler. Mesela hoşaf,tavuk suyu corba çay kahve vs tuketebildim ben. Katı gıda için gaz çıkışını bekliyorlar. Tabi hafif şeyler yemek gerekiyor o zamanda. Kabız olmamak için. Ben en çok kayisi hoşaf- tahin helvası -kahve - tavuk suyu corba tükettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…