Kontroller sıkmış yaa. Bu Dr a da bakayım çok sağol canım. Evin nemi iyi mi belki buhar makinesi hava nemlendiricisi iyi gelirBiz MedicalPark Ayşegül Parlak’a gidiyorduk. Kendisi bizi bu hafta çağırmıştı ama izin almış o yüzden Ahmet Sami Yazar’a randevu aldık ilk kez. Çok memnun kaldık hastanedeki tek doçent çocuk doktoru o. En baştan her şeyi detaylıca anlatıyor sonra da sizin sormak istediğiniz şeyleri sorup cevaplıyor. Başından savmıyor. Biz çok sevdik ısındık açıkçası. Bundan sonra ona devam etmeye karar verdik. Ayşegül hanıma da ilk 3.gün gitmiştik sonra 1 hafta arayla çağırdı en son gidişimizde 2 hafta sonra çağırmıştı. Bu arada bizimkinde de çok hırıltı var. Doktor ciğerleri çok iyi ondan kaynaklı bi sorun yok tıkalıdır dedi. Serum fizyolojik aspiratör hiçbiri fayda etmedi hala var özellikle gece oluyor
Ama cidden bı bebek varken 2.si yle ilgilenmeye çalışmak daha zor. Bugün düşündüm de heralde 2.ye cesaret edemem. Allah kolaylık versin. Birini sağına birini soluna Alican ki belki basedersin.Son 2 gecedir fenalardayim. Hem kızdan hem oglandan. Akşam itibariyle kızım bana da meme ver diye tutturmaya başladı. Oğlanı kucağıma alınca onu itip beni al diyor ,çığlık atıyor oğlan kziin çığlığına korkup ağlamaya basliyor, felaket bir kısır döngüye düştüm anlatamam... oğlan da sürekli emiyor anında bez doluyor. Altını alınca da uykusu alıyor huysuzlaniyor. Akşam birde enseden kaka çıktı onla uğraştım bir yandan Kız çığlık çığlığa ağlıyor. Çok fenalardayim
İhtiyaç duymuyorsan kullanmamak tabi en iyisi canım. Benim kız aşırı gazlı olduğu için mememe yapışık yaşıyor ben o yüzden veriyorum hırsını emzikten çıkarıyor rahatlıyor en azındanKızlar siz emzik kullanıyor musunuz? Bana doktor kullan çenesi güçlensin dedi, annem kullanma ne gerek var çocuk ağlamıyor bile dedi. Benim bebegim gerçekten çok nadir ağlıyor gerek var mı emziğe?
Doktor neden ver dedi ki o zaman ilk defa emzik ver diyen doktor gördümİhtiyaç duymuyorsan kullanmamak tabi en iyisi canım. Benim kız aşırı gazlı olduğu için mememe yapışık yaşıyor ben o yüzden veriyorum hırsını emzikten çıkarıyor rahatlıyor en azından
Canım o hırıltı bizde de mevcut. Dün ben de ciğerlerini dinlettirdim hiç bişey yok dedi dr. Bu burun tıkanıklığı için serum sıkıyoruz ya onlar boğazında birikiyor bence. Bizde nebulizator var, bunu uyguladım dün rahatlattı baya aklında olsunBiz MedicalPark Ayşegül Parlak’a gidiyorduk. Kendisi bizi bu hafta çağırmıştı ama izin almış o yüzden Ahmet Sami Yazar’a randevu aldık ilk kez. Çok memnun kaldık hastanedeki tek doçent çocuk doktoru o. En baştan her şeyi detaylıca anlatıyor sonra da sizin sormak istediğiniz şeyleri sorup cevaplıyor. Başından savmıyor. Biz çok sevdik ısındık açıkçası. Bundan sonra ona devam etmeye karar verdik. Ayşegül hanıma da ilk 3.gün gitmiştik sonra 1 hafta arayla çağırdı en son gidişimizde 2 hafta sonra çağırmıştı. Bu arada bizimkinde de çok hırıltı var. Doktor ciğerleri çok iyi ondan kaynaklı bi sorun yok tıkalıdır dedi. Serum fizyolojik aspiratör hiçbiri fayda etmedi hala var özellikle gece oluyor
Yeterli emiyorsa gerek yok bence eme eme gelişir zaten çene kasları canım. Metsil benim kızımı mahvetti allah cezasını versinDoktor neden ver dedi ki o zaman ilk defa emzik ver diyen doktor gördümof gaz bizde de var masaj uzmani olduk evde ben damla da vermiyorum ilaca alışmasın diye bi de metsil damlanin hic faydasini görmedim boşa veriyorum sanki.
Gayet normal 1 ayda 800 gr-1000 gr alması bekleniyor. Ekin 1 ayda 1 kilo aldiKizlar 20 günde benim oğlan 1 kilo almış bu az mı yoksa iyi mi böyle? Sizin bebişler kaç kilo kaç günde aldı?
Iyi ki ben de kullanmaya devam etmemişim, çok geçmiş olsunYeterli emiyorsa gerek yok bence eme eme gelişir zaten çene kasları canım. Metsil benim kızımı mahvetti allah cezasını versinçocuk damlayı aldığı gün hiç gaz cikaramadi sabaha kadar kivrandi acıdan ağladı. Ertesi gün de gaz bombardımanı yaşadı resmen hem alttan hem üstten geğirirken falan kustu sürekli alttan gaz çıkardı kivrandi bize hiç iyi gelmedi
Emziği ağzına koyduğunda emziğe parmağınla küçük küçük pıt pıt diye vur. Hafif uykuluyken sok ağzına sokup bırakma dediğim gibi pıt pıt vur o şekilde zamanla tutar. Dikişinden neden kan geldi acaba artık iyileşmiş olması lazımdı dr un ne dedi ?3 4 tane marka aldım aventi yine şöyle böyle tutuyor emziği emince aç gibi geliyor bana hemen meme veryorum ay ben çözemiyorum hala bazı şeyleri bazen kendimi çok yeteesiz hissediyorum. Şimdi de dikişlermin sol tarafından iç çamaşırıma minik kan gelmiş nokta kadar doktora fotoğradını
Attım. Sola doğru kaykılarak yattım ondan mı oldı acaba gerçekten çok yıprandım ya
Nasıl oldun canım. Bebiş nasıl?Tesekkur ederimcok sagol cnm
Canim bizim cocuk doktorumuz bana demisti eger memeni emzik yapmissa emzik ver. Benim oglum cok seviyordu emzigi cok ekstra bir sey yapmadan hemen alismisti.Ilk zamanlar altini degistirirken agliyordu falan oyle agzina koyuyordum. Ben uyanikken durmuyorsa besiginde iken emzigi veriyordum emip kendi kendine uyuyordu . sen de altini vs degistirirken agzina verebilirsin ama bagimlisi da yapma. Ben alt degistirme bitince aliyordum agzindan. Sonra uyudu mu aliyordum. Durmadan agzinda tutmazdim. Oglum o yuzden 1 yasina girmeden daha aylikti birakti emzigi cok emsin de istemedim. Vere vere alisir ama bazilari hic sevmiyor.
Benim de yine emzik veresim var,bence bebeği rahatlatıyor ama zamanını iyi ayarlamak gerek,ilki çok geç konuştu belki sadece uyurken falan veririm bunda inşallah,abisi gibi geç konuşmasın.Tutmuyor mu canım ben 3. Gün verdim avent ultra air tuttu hemen. Bibs i verdim sonrasan onu sevmedi mesela agzindan atıyor. Aventi bi dene mutlaka en kolay onu tutuyorlar
Gözünüz aydın inşallah rahat bir doğum olmuştur sağlıkla büyüsünKızlar kızım doğdu çok şükür gece 1 de başlayan sancılar sabah 10 58 de son buldu sağ salim kucağıma aldım bebeğimi şuan burnu aşırı tıkalı ve bu onu rahatsız ettiği için çok ağlıyor
İlk etapta böyle çıkan çok oluyor ikincide normale dönüyor canımkızlar ilçe sağlığından aradılar topuk kanı sordular dedim alındı iki defa bir ilk doğduğunda hastanede bir de sağlık ocagında bir daha verin tsh sınırın biraz üstünde çıkmış tekrar bakılsın dedi çok üzüldüm böyle bir şey yaşayan var mı?
Kesinlikle biraz da bebeğe bağlı sanırım. Mesela Ekin keyfi yerindeyse asla almıyor emzik öğürüyor. Gaz sancısı olduğunda kabul ediyor bir de karnı aciktiysa aliyor biraz emip ağzından fırlatıp ağlıyor süt gelmiyor diyeBenim de yine emzik veresim var,bence bebeği rahatlatıyor ama zamanını iyi ayarlamak gerek,ilki çok geç konuştu belki sadece uyurken falan veririm bunda inşallah,abisi gibi geç konuşmasın.
Aynısını yaşıyoruz tek farkla ben de ilk zamanlar doymadığını sanıp mama veriyordum mamayı bir hirsla içip bütün içtiğini kusuyordu. Aslında karınları tok tamamen gazdan ne yapacaklarini bilmedikleri için saldiriyorlar her şeye. Artık mama vermiyorum çünkü daha çok rahatsız edip daha fazla gaz döngüsüne sokuyorAynen sabır hepimize lazım bu gece ve dün gece sinandim heralde. Kısır donguyle emiyo gazını çıkarıyorum kaka yapiyo temizliyorum uyumayip emmek istiyo sar başa aynı devam ta ki MamA verene kadar. Çocuk doymuyo mu emdigini çıkardigi için hemen acikiyo mu anlamadım. Mama yiyince hemen cikarmiyo. Hoşafı fazla kaçırdım heralde. AA bı de hıçkırık var döngüde
Canim uzulme hic daha.once de yazmitim yeni dogan bebeklerin degerleri ilk tam oturmamis oluyor doktorumuz da boyle soylemisti. Yigenim 2020 dogumlu onun da tsh degeri biraz yuksek cikmisti 2. de tam normal cikti. Senin de oyle olur az bir yukseklikse egerkızlar ilçe sağlığından aradılar topuk kanı sordular dedim alındı iki defa bir ilk doğduğunda hastanede bir de sağlık ocagında bir daha verin tsh sınırın biraz üstünde çıkmış tekrar bakılsın dedi çok üzüldüm böyle bir şey yaşayan var mı?
Hayırlı olsun canim. Burnunu mutlaka açın çok önemli, ağızdan nefes alamıyorlar çünkü...Kızlar kızım doğdu çok şükür gece 1 de başlayan sancılar sabah 10 58 de son buldu sağ salim kucağıma aldım bebeğimi şuan burnu aşırı tıkalı ve bu onu rahatsız ettiği için çok ağlıyor
Çok geçmiş olsun canım aynı zamanda gözün aydın sağlıkla büyüsün İnşallahCanim cok sukur 14 Mart’ta dogum oldubizim kiz biraz minik dogdu haftasindan, ilk aksam kuveze girdi bir 5 gece yogun bakimda kaldik… o yogun bakimdan cikti ben atesli influenzaya yakalandim derken ancak gozumuzu acip buralara bakabiliyorum
Dogum yapmis tum arkadaslarimin gozu aydin, Allah bebislerimize huzurlu saglikli mutlu omurler nasip etsinHenuz dogum yapmamis arkadaslarima da saglikli, kolay dogumlar diliyorum
Canım stres yapma benim de ilk günler gelmedi bol bol su iç uyumaya çalış sık sık sıcak su ile duş aldım komposto tahin kuru incir ceviz bol su birde bestlak kullandım 10. Günden sonra mama takviyesini de kestim inşallah seninde gelecek stres yapma benim 2. Olduğu halde sütün gelmesi zaman aldı kendini yıpratmanherşey düzene girecekAğlaya ağlaya emziriyordum damla Şam’la geliyordu en son bıraktım dinlensin diye şimdi de hiç gelmiyor kafayı yemek üzereyim
Canım ben emzirdikten sonra hala aranıyorsa yada ağlıyorsa gaz sancısı varsa hep emzik teklif ediyorum bazen alıyor bazen atıyor ama hırsını vs ondan çıkarıyor çok iş görüyor özellikle de uykuluyken Philips avent ultra air genelde bebeklerim en kolay kabul ettiği emzik zor durumda kaldığında emzik teklif et zamanla alışıyor zaten istemezlerse diliyle itiyorlarEmziğe alıştırmaya çalışıyorum bunun için var mı önerin kuzum ya
Allah yardımcın olsun canım benim işin zor bol bol sabır diliyorum zamanla düzene girecek ama zamana ihtiyaç varSon 2 gecedir fenalardayim. Hem kızdan hem oglandan. Akşam itibariyle kızım bana da meme ver diye tutturmaya başladı. Oğlanı kucağıma alınca onu itip beni al diyor ,çığlık atıyor oğlan kziin çığlığına korkup ağlamaya basliyor, felaket bir kısır döngüye düştüm anlatamam... oğlan da sürekli emiyor anında bez doluyor. Altını alınca da uykusu alıyor huysuzlaniyor. Akşam birde enseden kaka çıktı onla uğraştım bir yandan Kız çığlık çığlığa ağlıyor. Çok fenalardayim
Canım hemeroid için doktorum daflon verdi birde kabız olmamak için magnesia calcine bende bayagı iş gördü arada yine ağrı oluyor ama sıcak su ile duş fayda ediyor birde lavabodan sonra pamuk ile kantaron yağı sürüyordum nemli tutuyor ve iyileştirmeyi hızlandırıyor aklında olsunEvet bende oluyor, günde en az 1 kere ağlarımbende de sezaryen dikişlerine ek hemoroid başladı oturamıyorum da dogru düzgün. Kabizlik da var, uykusuzluk, yorgunluk tabi ki ağlama krizlerine girerim
Canım bence kullan çünkü ilerde ihtiyacın olursa alıştırmak daha zor olur ama sürekli verme ağladığında tokken arandığında yada uykuya geçmekte zorlandığı da falan zaten istemezse atıyorKızlar siz emzik kullanıyor musunuz? Bana doktor kullan çenesi güçlensin dedi, annem kullanma ne gerek var çocuk ağlamıyor bile dedi. Benim bebegim gerçekten çok nadir ağlıyor gerek var mı emziğe?
Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallahKızlar kızım doğdu çok şükür gece 1 de başlayan sancılar sabah 10 58 de son buldu sağ salim kucağıma aldım bebeğimi şuan burnu aşırı tıkalı ve bu onu rahatsız ettiği için çok ağlıyor
Canım 22. Günde götürdüğümde benimkide 1 kilo almıştı bence normal önemli olan kilo alıyor olması zatenKizlar 20 günde benim oğlan 1 kilo almış bu az mı yoksa iyi mi böyle? Sizin bebişler kaç kilo kaç günde aldı?
İnşallah dediğin gibi olur minseocum,çok teşekkür ederimİlk etapta böyle çıkan çok oluyor ikincide normale dönüyor canım
İnşallah canım korkma öyledirİnşallah dediğin gibi olur minseocum,çok teşekkür ederim
ne güzel canım sevindim inşallah bizimkide düşer çok teşekkür ederimCanim uzulme hic daha.once de yazmitim yeni dogan bebeklerin degerleri ilk tam oturmamis oluyor doktorumuz da boyle soylemisti. Yigenim 2020 dogumlu onun da tsh degeri biraz yuksek cikmisti 2. de tam normal cikti. Senin de oyle olur az bir yukseklikse eger
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?