Herkes her konuda karışmaya bayılıyor zaten. Sen kendi bildiğini yap neden dinliyorsun ki annesi olan sensin senden çok hiç kimse düşünmez çocuğunu ya da ihtiyacı ne anlamazlar. İnşallah karışmazlar bi daha.Kızlar canım çok sıkkın geçen hafta doktor kontrolünde 4 günde 150 gram almıştı doktor çok iyi mamayı sadece doymadıgını hissettiğinde ver dedi bir haftadır akşamları verelim mama diyorum kaynanam bi tarafta eşim bi tarafta yok verme yok emzir diye diye verdirtmediler bugün bir gittik bir haftada 170 gram almış sadece. Doktor geri mamaya başladı. Çok canım sıkıldı. Çıkışta da rica ediyorum benim fikirlerime karışmayın artık dedim. Haftaya tekrar kontrol olacak. Umarım düzene girmiş olur.
Ya maşallah ne güzel:) muhtemelen erken konuşacaktır. Gaz için üzüldüm inşallah zamanla geçer canim. Anneyi kokusundan tanıyor bebek ya benim de hoşuma gidiyor. Hem büyüsün istiyorum hem de bu halleri çok tatlı, özleyeceğiz bu günleri:)Ayy harika gazı yoksa totonu kaşıbiz gazdan sabahlıyoruz valla çocuk ıkına ıkına bi hal oldu Daha çok minik memede uyumasi normal ya kokunu istiyor Ekin de büyüyor işte artık daha dikkatli bilinçli bakmalar başladı koca gözlerini açıp bakınıyor beni tanıyor kucağıma gelince susuyor o da benim çok hoşuma gidiyor kendi kendine sesler çıkarıyor zaten uykusunda bile konuşan bi bebekti hala da öyle masallah heralde hiç susmayacak
Canım bebekler aglar, hiçbir şey yokken bile ağlayabilir. Streslerini ,korku ve endiselerini ağlayarak atıyorlar. Kızım ağlıyor neden ağlıyorsun diyorum canım istiyor diyor mesela. O yüzden aglamasinda kendini suçlama sakin canım. Susmamasi seni asla kötü bir anne yapmaz. Ağlamak iyi geliyorsa ağla ama kendini suçlama canım. Altı temiz, karnı tok gazi vs yokken ağlıyorsa ten tene temas yap bol bol. Soyup Kafasını göğsüne yasla gerekiyorsa göğsünde uyusun o şekilde. Yada omzuna yatırıp birlikte duşa girin duş başlığı yukarıdan aksın sırtına vursun bebeğin inan her bebeğin sakinlesecegi bir yöntem var ama daha birbirimizi tam tanimadigimizdan anlayamıyoruz. Hepsini tek tek sakince denemek gerekiyor. Kızım duşta sakinlesirdi , suyu açıp banyoda önce soyunup göğsüme yatirirdim , ağlaması bitince sakinleşince suyun altına birlikte girerdik. Kızım birde kurutma makinesi sesinde sakinlesirdi. Gece yarısı kurutma makinesi çalıştırdığımi bilirim, önüne yastık koyup orda sakinleşinceye kadar otururdum...O bende de oldu ilk 3 gün sabaha kadar ağlayınca tuvalette sinir patlaması yaşadım en son nasıl olacak, hep böyle mi olacak, yapabilecek miyim diyeşimdi de aynaya bakmamaya çalışıyorum kendimle göz göze gelince kendimi taniyamiyorum gözlerimin altı mosmor
İnşallah kendi sancinla gelir canim. Squat, bagdas kurma ve alaturka tuvalete oturur gibi çömelme hareketleri yapıyor musunKızlar selam,bugün 39+1im kontrol etti doktor açıklık hala 1 cmo kadar günde 8-10.000 adım atıyorum ,merdiven çıkıyorum dün sıcak suya yattım falan hiçbir işe yaramamış.Pazartesi doktor suni sancı ile alacak kilosu da 3.5u geçmiş gün geçtikçe büyüyor son günü de beklemek istemiyoruz.
Pamukcuk agizin ic kenar yanak iclerinde beyaz beyaz oluyor. Görünce mutlaka farkedersin canım. Dilin üstündeki beyazlık süt içtikleri için olabilir. Ama seni çok rahatsız ediyorsa temiz bir bezi ( ben beyaz tülbent kullaniyorum) ıslatıp parmağına dolayıp hemen silebilirsinn. Pamukcik olduğunda karbonatlı su ile silmek çok çabuk toparlamasıni sağlıyor. Ek gıda zamanında olduğunda da karadut özü içermek çabuk geçiriyor.Kızlar pamukcugu nasıl anlicam dilinin üstünde beyazlık var bu pamukçuk demek mi
Doğum kilosunun üzerine çıktı mı canım?Kızlar canım çok sıkkın geçen hafta doktor kontrolünde 4 günde 150 gram almıştı doktor çok iyi mamayı sadece doymadıgını hissettiğinde ver dedi bir haftadır akşamları verelim mama diyorum kaynanam bi tarafta eşim bi tarafta yok verme yok emzir diye diye verdirtmediler bugün bir gittik bir haftada 170 gram almış sadece. Doktor geri mamaya başladı. Çok canım sıkıldı. Çıkışta da rica ediyorum benim fikirlerime karışmayın artık dedim. Haftaya tekrar kontrol olacak. Umarım düzene girmiş olur.
İnsallah. Sinirden ağladım çıkıştaHerkes her konuda karışmaya bayılıyor zaten. Sen kendi bildiğini yap neden dinliyorsun ki annesi olan sensin senden çok hiç kimse düşünmez çocuğunu ya da ihtiyacı ne anlamazlar. İnşallah karışmazlar bi daha.
Çıktı canım 2760 doğmuştu 3000 şu an. Bugün 17.günDoğum kilosunun üzerine çıktı mı canım?
Anladım çok teşekkür ederim bilgim yoktu cnm dilininde arka tarafa doğru korkuyorum da silmeye hiç silmedim daha önce de KV geldi bugün hastaneye gelmişti en son bugünde eve geldi eviniz çok sıcak deyip şapkasini çıkardı bebeklerin kafasını serin tutacaksiniz dedi bende dedim tam tersini söyledin kafası sicak olmalı vücudu açabilirsin dedim eşimde evet hastanede de söylediler dedi ha öylemi dedi sustu bebeği sevdi sonra dedi pamukçuk olmuş bol emzir dedi biraz oturdular gitti giderken de benim büyük onlarla gitmek istedi bayılıyor onlaraPamukcuk agizin ic kenar yanak iclerinde beyaz beyaz oluyor. Görünce mutlaka farkedersin canım. Dilin üstündeki beyazlık süt içtikleri için olabilir. Ama seni çok rahatsız ediyorsa temiz bir bezi ( ben beyaz tülbent kullaniyorum) ıslatıp parmağına dolayıp hemen silebilirsinn. Pamukcik olduğunda karbonatlı su ile silmek çok çabuk toparlamasıni sağlıyor. Ek gıda zamanında olduğunda da karadut özü içermek çabuk geçiriyor.
Evet. Cok şükür. 14 unde oldu. Sezaryen doğum@skt587 @Konepone @sss35 @olmadibe @Bulut5870 @ZzHHrR @sagittarius55 @Minnakmucizem @Dark Morningstar @ikizlerkadini96 @melo29 @Azelya21 @tsgmze @mavi-hayal @Gizemliturk46 @burcubur @fatmameltem @beyazkelebeksiyahlale N Nason @Oznur caglar @bulraz @maviespumante @gogog @alptkn1 @Mavi Mandalina @CRASRP @Wesre @Manoly34 @Nrglhsyn @Sitaremay @Cerkezpsase @xpamukprensesx @Aysemnisa @Gizemavsar @birbaharaksami @luckynine @gebelikyolunda @Deryass @Canimmmmm
Kızlar doğum oldu mu ?
doktor en net boyundan sonuç verir dedi temassısz ateş ölçerlerde. Bende artık ordan bakıyorum. Çok şükür iyi bebiş uykusuz ama :)Çok geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl. Ben vücudunu sıcak hissedince dudagimla alnına bakıyorum ateş sicakligi varsa bariz belli oluyo. Derecenin bozuk olması ayrı sinir bozucu. Yedek te bulunması gerek. Bı ebe herseyden önce dereceyi alırken en iyisini alın diyodu . Araştırıp almak lazım.
sürekli bir öğütme refleksi be fışkırır tarzda kusma oluyor cnm. Komşunun kızında vardi ordan gördüğüm o şekildeydi. Ilac kullanıyorlardı yoksa ne yerse cikartiyordu.Kızlar daha önce bebeğinde reflü sorunu yaşayan oldu mu nasıl anladınız?
Hiç stres yapma canım benim bebeğim 22 günlük olduğunda sadece 30 gr almıştı doktor mama ökçeğini ve ara düzenini arttırdı 3 saate bir ver dedi çocuk sarılık oldu. Çok şükür geçti mamayı arttırınca. Bana da herkes sütüm az çocuk kilo almıyor dedikçe. Emzirde emzir emzirde emzir emince çok gelir emince sütün artar yemin ediyorum her kafadan bir ses. Yok benim sütün böyleydi yok ben sadece 6 ay emdirdim ek gıda vermedim yok mama kullanmadım. Vallahi deidm benim sütüm yok kimse de umurumda değil. Emenler ileri zekalı olmuyor emmeyenkerde geri zekalı olmuyor. Yettiği kadar dedim sen de ve canım mama kimseyi dinlemeKızlar canım çok sıkkın geçen hafta doktor kontrolünde 4 günde 150 gram almıştı doktor çok iyi mamayı sadece doymadıgını hissettiğinde ver dedi bir haftadır akşamları verelim mama diyorum kaynanam bi tarafta eşim bi tarafta yok verme yok emzir diye diye verdirtmediler bugün bir gittik bir haftada 170 gram almış sadece. Doktor geri mamaya başladı. Çok canım sıkıldı. Çıkışta da rica ediyorum benim fikirlerime karışmayın artık dedim. Haftaya tekrar kontrol olacak. Umarım düzene girmiş olur.
Benim arkadaşımın oğlu öyleydi doğduğundan berş sürekli kusuyordu çocuk 5/6 yaşlarında geldi hala püre şeklinde diyordu ağzına Katı bişey gelsin anında kusuyordu tuhaf bir hastalık bende anlamadım.sürekli bir öğütme refleksi be fışkırır tarzda kusma oluyor cnm. Komşunun kızında vardi ordan gördüğüm o şekildeydi. Ilac kullanıyorlardı yoksa ne yerse cikartiyordu.
Benim fikrimce kilosu iyi canım 2760 doğdu, odemler cikinca 2.500 kusura düşse yine 17 günde 500 grm almış sayılır.İnsallah. Sinirden ağladım çıkışta
Çıktı canım 2760 doğmuştu 3000 şu an. Bugün 17.gün
Yok canım artık aglamiyorum ben de 1 kere ağladım o da sinirdenCanım bebekler aglar, hiçbir şey yokken bile ağlayabilir. Streslerini ,korku ve endiselerini ağlayarak atıyorlar. Kızım ağlıyor neden ağlıyorsun diyorum canım istiyor diyor mesela. O yüzden aglamasinda kendini suçlama sakin canım. Susmamasi seni asla kötü bir anne yapmaz. Ağlamak iyi geliyorsa ağla ama kendini suçlama canım. Altı temiz, karnı tok gazi vs yokken ağlıyorsa ten tene temas yap bol bol. Soyup Kafasını göğsüne yasla gerekiyorsa göğsünde uyusun o şekilde. Yada omzuna yatırıp birlikte duşa girin duş başlığı yukarıdan aksın sırtına vursun bebeğin inan her bebeğin sakinlesecegi bir yöntem var ama daha birbirimizi tam tanimadigimizdan anlayamıyoruz. Hepsini tek tek sakince denemek gerekiyor. Kızım duşta sakinlesirdi , suyu açıp banyoda önce soyunup göğsüme yatirirdim , ağlaması bitince sakinleşince suyun altına birlikte girerdik. Kızım birde kurutma makinesi sesinde sakinlesirdi. Gece yarısı kurutma makinesi çalıştırdığımi bilirim, önüne yastık koyup orda sakinleşinceye kadar otururdum...
Hiç bu günler geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor ama inan ki bitiyor... hatta ileride bu günlere ait resimlere bakınca duygusallasiyorsun ve aferim kendime ya ne güzel büyüttüm diyorsun
Ekin 2 gündür kusuyor söylemiştim. Ama fışkırarak değil... Bu sabahta beslenme sonrası devam etti endiselendim baya. 2 emzirmedir daha dik pozisyonda emzirdim kusmadi. Umarim öyle bi şey değildir yarin bi doktoru arayacağımsürekli bir öğütme refleksi be fışkırır tarzda kusma oluyor cnm. Komşunun kızında vardi ordan gördüğüm o şekildeydi. Ilac kullanıyorlardı yoksa ne yerse cikartiyordu.
Şimdi iyi mi canım bebiş kilo alımı düzelmiştir herhalde. Ya bunaldım zaten tamam destek çok önemli falan filan ama sürekli yanımda birilerinin olması yalnız kalamamak iyice sıkıldım bu durumlardan. Bir de dediğin gibi herkes her şeyi çok biliyor. Umarım artık susarlar ben de doktordan geldim emzirdim 30 cc mama verdim böyle de devam edicem kim ne derse desin.Hiç stres yapma canım benim bebeğim 22 günlük olduğunda sadece 30 gr almıştı doktor mama ökçeğini ve ara düzenini arttırdı 3 saate bir ver dedi çocuk sarılık oldu. Çok şükür geçti mamayı arttırınca. Bana da herkes sütüm az çocuk kilo almıyor dedikçe. Emzirde emzir emzirde emzir emince çok gelir emince sütün artar yemin ediyorum her kafadan bir ses. Yok benim sütün böyleydi yok ben sadece 6 ay emdirdim ek gıda vermedim yok mama kullanmadım. Vallahi deidm benim sütüm yok kimse de umurumda değil. Emenler ileri zekalı olmuyor emmeyenkerde geri zekalı olmuyor. Yettiği kadar dedim sen de ve canım mama kimseyi dinleme
Hastanede 130 gram kaybetmişti şu an toplamda 370 gram almış oluyor sanirim canim bilmiyorum ki her doktorun fikri de farklı demek ki bu konuda. Belki de bu doktorla devam etmem çünkü bebeği tartıya koydu bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar falan dedi aşırı etkilendim şimdi bile yazarken gözlerim doluyor.Kullanılan kelimeler ne kadar etkili demek ki.Benim fikrimce kilosu iyi canım 2760 doğdu, odemler cikinca 2.500 kusura düşse yine 17 günde 500 grm almış sayılır.
Bizim çocuk doktorumuz her ay en az 600 grm almasını bekleriz demisti doğumdan sonra. Sadece anne sütü alıyorsa ek mama takviyesi yapmayı öneriyoruz demisti.
6. Ay kilosu doğum kilosunun 2 katı olmasını bekliyoruz demisti.
Dilin cok arka tarafiysa hiç müdahale etme bence çünkü silmeye kalkarsan öğürüp kusabilir canım. Ama içini rahat ettirmek istersen silebilirsin yine de. Ben evde şapka takmıyorum doğrusu bir tek duştan sonra birkaç saat takıyorum sonra çıkartıyorum açıkçası. Evin derecesi 24. Bebeğin burnu, eli, ayaklari soğuk olabilir ama bu üşüdüğü anlamına gelmiyor. Oralarda dolaşım yavaş olduğu için soğuk oluyor. Üşüyüp üşümediğini göğsü ve sırtına bakarak anlayabilirsin. Eğer soğuksa üşümüştür. Ben her halükarda ayağına çorap giydiriyorum üşüdüğünde değil ama gaz olmasın diye. Bebekler en çok ısı kaybını baştan veriyorlar o yüzden yıkarken de en son başını yıkayıp çıkmak gerekiyor mesela. Pamukcuk keşke emzirmeyle geçen bir şey olsaydı yaAnladım çok teşekkür ederim bilgim yoktu cnm dilininde arka tarafa doğru korkuyorum da silmeye hiç silmedim daha önce de KV geldi bugün hastaneye gelmişti en son bugünde eve geldi eviniz çok sıcak deyip şapkasini çıkardı bebeklerin kafasını serin tutacaksiniz dedi bende dedim tam tersini söyledin kafası sicak olmalı vücudu açabilirsin dedim eşimde evet hastanede de söylediler dedi ha öylemi dedi sustu bebeği sevdi sonra dedi pamukçuk olmuş bol emzir dedi biraz oturdular gitti giderken de benim büyük onlarla gitmek istedi bayılıyor onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?