Yuhhh! Ay ben bile sinir oldum bunu bi çocuk doktoru da yapıyorsa. Resmen sağdan soldan doktoru dahil anneye yapılan şu psikolojik şiddetin haddi hesabi yok ya.bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar falan dedi
Canım bence 5/6 yaşındaki çocuk hala kuruyorsa o refluden kaynaklı değil yaBenim arkadaşımın oğlu öyleydi doğduğundan berş sürekli kusuyordu çocuk 5/6 yaşlarında geldi hala püre şeklinde diyordu ağzına Katı bişey gelsin anında kusuyordu tuhaf bir hastalık bende anlamadım.
Belki gazı vardır canım, kızımdan tecrübe ettiğim şey antibiyotik bağırsakları maf ediyor malesef. Bagirsaklardaki tum faydalı bakterilere antibiyotik sayesinde yok oluyor bu da çocuğu zora sokuyor. Bu süreçte bebeğe probiyotik verebilirsin imkanın varsa sende kullan canım sütten de geçer en azından çabuk toparlar.Kızlar benim kozda bugün sabah 7 de uyandı o saatten beri topladan yarım saat uyudu. Bir türlü uyumuyor ıkın ıkın sanki sancısı var gibi. Sizin de böyle mi geçiyor gününüz ne yapıyorsunuz ben hasta olduğundan beri 5 gündür Nurse harves gaz giderici damlasını kullanmadım o yüzden mi sıkıntı oldu. Antibiyotik başlattı doktor onu kullanırken gaz damlasını kullanmak istemedim şimdi verdim valla sancısı varsa kesilsin diye. Beşikte salladım, ayağımda salladım, kucağımda salladım inan durduğumda başlıyor kıpraşmaya sonrasında ağlamaya. O kadar yordu ki beni. Eşimde oruçlu iftar hazırlamam lazım kızıma verdim biraz sen salla diye o sırada yemek hazırladım. Kızımda daha çocuk o bile anne ne zaman alacaksın kardeşimi diyor.
Gözlerimden uyku akıyor resmen ben uyuyacağım o hala ayakta
Ben kziimda ilk gaz sancisinda ağladığında elim ayağıma dolanmış cocuk ağlıyor ben çocuktan fazla ağlıyordumYok canım artık aglamiyorum ben de 1 kere ağladım o da sinirdenağlaması değil de acı çekmesi ve çare bulamamak canımı sıkıyor inşallah geçse şu dönemler gerçekte dillerinden anlamak çok zor
Ekin 2 gündür kusuyor söylemiştim. Ama fışkırarak değil... Bu sabahta beslenme sonrası devam etti endiselendim baya. 2 emzirmedir daha dik pozisyonda emzirdim kusmadi. Umarim öyle bi şey değildir yarin bi doktoru arayacağım
İnanamıyorum güya eğitimli okumuş doktor olmuş insanın laflarına bak! Okumuş cahil böyle oluyor demekki. Bence de değiştir canım doktorunu.. Allah hepimizi her alanda iyilerle karşılaştırsın.Şimdi iyi mi canım bebiş kilo alımı düzelmiştir herhalde. Ya bunaldım zaten tamam destek çok önemli falan filan ama sürekli yanımda birilerinin olması yalnız kalamamak iyice sıkıldım bu durumlardan. Bir de dediğin gibi herkes her şeyi çok biliyor. Umarım artık susarlar ben de doktordan geldim emzirdim 30 cc mama verdim böyle de devam edicem kim ne derse desin.
Hastanede 130 gram kaybetmişti şu an toplamda 370 gram almış oluyor sanirim canim bilmiyorum ki her doktorun fikri de farklı demek ki bu konuda. Belki de bu doktorla devam etmem çünkü bebeği tartıya koydu bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar falan dedi aşırı etkilendim şimdi bile yazarken gözlerim doluyor.Kullanılan kelimeler ne kadar etkili demek ki.
Benimki bana anne hastaneden niye geldin ben babanede kalıyordum dedi özlemedim seni sevmiyorum dedi bide hergun ben babanede kalcam diye agliyo çok üzülüyorum haline inşallah geçer bı an onceDilin cok arka tarafiysa hiç müdahale etme bence çünkü silmeye kalkarsan öğürüp kusabilir canım. Ama içini rahat ettirmek istersen silebilirsin yine de. Ben evde şapka takmıyorum doğrusu bir tek duştan sonra birkaç saat takıyorum sonra çıkartıyorum açıkçası. Evin derecesi 24. Bebeğin burnu, eli, ayaklari soğuk olabilir ama bu üşüdüğü anlamına gelmiyor. Oralarda dolaşım yavaş olduğu için soğuk oluyor. Üşüyüp üşümediğini göğsü ve sırtına bakarak anlayabilirsin. Eğer soğuksa üşümüştür. Ben her halükarda ayağına çorap giydiriyorum üşüdüğünde değil ama gaz olmasın diye. Bebekler en çok ısı kaybını baştan veriyorlar o yüzden yıkarken de en son başını yıkayıp çıkmak gerekiyor mesela. Pamukcuk keşke emzirmeyle geçen bir şey olsaydı yakızımda hep emzirdim ama çok fazla pamukcuk olurdu sebebi de elleri hep ağzında mutlaka bir yerden mikrop vs kapiyordu yada gogusten geçiyordu mikrop. Pamukcuk olduğunda ağzını sildiğin suyla mutlaka gögusunu de silmen gerekiyor aklında olsun çabuk geçmesi için.
Hastane sürecinde ve devamında annem ilgilendi kızımla şuan anneanne ben senin kızınim diyor. Hayır sen benim kızımsin diyor hayirrrrr ananenin kızıyım diyorgeçici bir durum üzerine pek vermiyorum. Sürekli kucağıma alıp sen benim biricik kizimsin ben seni çok seviyorum vs diye anlatıyorum sadece.
bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar bunu diyen doktorla devam etmemen bence baya dogru bir karar olur canim. Hiçbir anne bebeği aç kalsın istemez, böyle bir cümle nasıl kurabilir ya bak şimdi nasıl sinir oldumHastanede 130 gram kaybetmişti şu an toplamda 370 gram almış oluyor sanirim canim bilmiyorum ki her doktorun fikri de farklı demek ki bu konuda. Belki de bu doktorla devam etmem çünkü bebeği tartıya koydu bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar falan dedi aşırı etkilendim şimdi bile yazarken gözlerim doluyor.Kullanılan kelimeler ne kadar etkili demek ki.
Gerçekten öyle bugün kendimi aşırı kötü hissediyorum ağlamaklıyım insallah bir hafta mama artı meme güzelce besleyip ilerlemeyi görürsem düzelicem.Yuhhh! Ay ben bile sinir oldum bunu bi çocuk doktoru da yapıyorsa. Resmen sağdan soldan doktoru dahil anneye yapılan şu psikolojik şiddetin haddi hesabi yok ya.
Değiştiricem canım yüksek ihtimal. Amin insallah.İnanamıyorum güya eğitimli okumuş doktor olmuş insanın laflarına bak! Okumuş cahil böyle oluyor demekki. Bence de değiştir canım doktorunu.. Allah hepimizi her alanda iyilerle karşılaştırsın.
Kesinlikle öyle canım ki bebek doğduğundan beri iki üç saatte bir alarm kurup hep kalkıyorum o kadar dikkat ettim ki . Söylediği söz kendimi çok yetersiz hissettirdi bugün duygusal açıdan iyi hissetmiyorum bu yüzden. Umarım haftaya daha iyi şeyler duyabilirim bu süreçte de doktor arayışına giricem.bakmamış mi annenler sana aç mi bırakmışlar bunu diyen doktorla devam etmemen bence baya dogru bir karar olur canim. Hiçbir anne bebeği aç kalsın istemez, böyle bir cümle nasıl kurabilir ya bak şimdi nasıl sinir oldumzaten bu süreçte oldukça hassas duygularımız söylenen cümleler çok etkili gerçekten.
Her doktorun kilo takip sistemi farklı olabilir canim bilemiyorum ama ben doktorumdan çok memnun olduğum için onun söylediğini doğru kabul ediyorum çünkü yönlendirmeleri alakası felan fazla ilgili biri.
Birakildigini düşündüğü için bence öyle yapiyor canim. Benzer süreçleri yaşıyoruz. Bana da kziim ben ananemle gitcem sen evde kal diyor. Sakince anlatıyorum surekli sabırla elbet geçecek canim..Benimki bana anne hastaneden niye geldin ben babanede kalıyordum dedi özlemedim seni sevmiyorum dedi bide hergun ben babanede kalcam diye agliyo çok üzülüyorum haline inşallah geçer bı an once
Ayy aynen geçen bnde farkettim gozaltim fenalardaO bende de oldu ilk 3 gün sabaha kadar ağlayınca tuvalette sinir patlaması yaşadım en son nasıl olacak, hep böyle mi olacak, yapabilecek miyim diyeşimdi de aynaya bakmamaya çalışıyorum kendimle göz göze gelince kendimi taniyamiyorum gözlerimin altı mosmor
Kendini hiç yetersiz hissetme canım, çocuğuna senden daha iyi hickimse bakamaz , onu senden daha fazla hiç kimse düşünemez. Moralini hiç bozma ve anneligini asla sorgulama canım. Bebeğin için doğru düşündüğün ne yapıyorsan bence aynı şekilde devam etKesinlikle öyle canım ki bebek doğduğundan beri iki üç saatte bir alarm kurup hep kalkıyorum o kadar dikkat ettim ki . Söylediği söz kendimi çok yetersiz hissettirdi bugün duygusal açıdan iyi hissetmiyorum bu yüzden. Umarım haftaya daha iyi şeyler duyabilirim bu süreçte de doktor arayışına giricem.
Uykusuz kala kala 2.5 yılda gözaltlarim alıştı herhalde artık morarmiyorAyy aynen geçen bnde farkettim gozaltim fenalardaiyilesicez inşallah bee
Çok teşekkür ederim canım benim iyi ki varsınızKendini hiç yetersiz hissetme canım, çocuğuna senden daha iyi hickimse bakamaz , onu senden daha fazla hiç kimse düşünemez. Moralini hiç bozma ve anneligini asla sorgulama canım. Bebeğin için doğru düşündüğün ne yapıyorsan bence aynı şekilde devam et
Valla su yazdiginda bile ne kadar güçlü olduğun belli ben yapamazdim heralde o kadar sakin kalamam. Her dönemin bir zorluğu var işte herşey geçici ama yaşamakta zorundayız o anları. Herşey güllük gülistanlık olamaz o yüzden dediğin gibi Allah sana bol bol sabır versin küçük kızın inşallah daha sakinlerBenim planlı gebelikti. Arasi az olsun ilerde birbirine arkadas olsunlar dedim hep öyle karar verdik eşimle. Verdiğim karardan hiç pişman olmadım, ilginçtir ki ne kadar zorluk yaşasam da hiç ağlamadım daha. Tek sabır istedim, çünkü uykusuzluktan gerçekten sabrım tükeniyor. Kızıma sesimi yükseltmemeye hep sakın kalmaya çalışıyorum. İnan ki çok yoruluyorum.... Kız uyurken oğlan ayakta, oğlan uyurken Kız ayakta oluyor. Oğlan da bir tek benim omzumda sakinlesiyor. Eşimde bile basıyor çığlığı. Onu kucağıma alınca bu kez Kız kıskanıyor feci halde. Ikiside bebek farkındayım. Oğlanı emzirirken Kız da ben de meme istiyorum diyor sen büyüdüm bardaktan içebilirsin deyip kahve bardağına süt sağıyorum hemen elle, yarım bardak veriyorum içiyor. Sakinliyor. En zor kısım kızı uyuturken oluyor hep. Kızım eskisi gibi sarılıp uyumak ona kitap okumamı istiyor o sırada oğlan basıyor çığlığı susturamiyorlar o da kucağımda memede Kız dizime yatıp kitap okumaya çalışıyorum.. elbet bu günler geçecek biliyorum ama güç kuvvet ve bolca sabır istiyorum kendim için...
Anladım canım kilo boy beslenme kontrolleri sanırım. Ben kilo için sağlık ocağına gidip ölçüm yapicam haftalık ne kadar almış bakalım. Geçen gittigimde ebe istediğin zaman gel kontrol et dedi.İlk kontrolde topuk kano vs alındı onun dışında rutin kontroller yapılıyor hep.
İyi şükürdoktor en net boyundan sonuç verir dedi temassısz ateş ölçerlerde. Bende artık ordan bakıyorum. Çok şükür iyi bebiş uykusuz ama :)
Vücut ona göre ayarlamış kendini deseneUykusuz kala kala 2.5 yılda gözaltlarim alıştı herhalde artık morarmiyor
Ben de öyleyim şimdi işte kusuyor diye moralim bozuluyor endişeleniyorum kusmadi diye seviniyorum falanBen kziimda ilk gaz sancisinda ağladığında elim ayağıma dolanmış cocuk ağlıyor ben çocuktan fazla ağlıyordumeşim çocuğu mu sustursun beni mi sustursun bilememişti ilk çocukta ilk yaşanılan şeylerde oluyor bu durum. İlk hastalığı, ilk atesi vs elin ayağına dolanıyor sonra tecrübe kazanınca üstesinden geliyorsun
Sütünün tazyikli olma ihtimali var mı canım? Belki ondan çıkartıyor da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?