- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 33
Evet oluyor mesela benim bebeğim öyle.. Sürekli emmek istiyor memede uyuyor uyanıyor yine meme ama memeyi aktif emmiyor sanki.. kaç cc mama versem vereyim hep yalanma ellerini emme refleksi var. 40 la doyar dediklerinde 60 verdiğim oluyordu içiyordu kusmuyordu da.. Ben de sütüm az mı çok mu bilemediğimden biraz emzirip panik yapıp mamayı veriyorum kan şekeri düşmesin diye. Mama da kolayına geliyor artık saatlerce mememde duruyor ama emzik gibi oynuyor, süt emmek zor geliyorYa kızlar Allah aşkına bı memeden süt sagildigi da ne kadar çıkmalı ki süt var diyelim. Her sağımda aynı mi çıkar. Benim bebeğim hiç doymuyor resmen saat 10 dan gece 2 ye kadar emzirdim sağ sol karışık. o kadar emzirdim aç olamazdı kesin kakasını yapamadi dedik. O da olmayınca aç heralde dedik sabah sagdigim süt vardı onu verdik 80 ml di 30 ml içti uyudu.
Bu çocuk nasıl aç oluyor şimdi anlamıyorum yutkunuyor da meme yanından süt de akiyo. Süt yok diye stres yapmak istemiyorum ama bu şekilde doymayan bebek oluyor mu ya
Ne işlemi yaptırıyorduk ki ben hiç bir şey yapmadımArkadaşlar aranızda memur olan var mı? Yapılması gereken işlemler nelerdir? Doğum parası için nereye başvurmalı, bebeği üstümüze almak için ne yapmalı?
Ben iki gün full nerdeyse krem ve kantaron sürüp açık bıraktım sonra hızla kabuk tutup iyileşti,umarım seninde hemencecik iyileşirBen de emzirme atletinin önlerini açıp öyle geziyorum evde. Tshirt işi de mantıklıymış onu da yapayım. Ne kadar sürede iyileşti senin ?
Evet bizimki de baya bakıyor konuşurken çok dikkatli dinliyor bizi inceliyor falan ama gülümseme bir kaç kez oldu sadece eridim bittim o gülüşeBir kaç kere oldu ama ben acaba tesadüf mü diye düşünmüştüm, hoşuma da gitti yanibeni görünce mutlu oluyor diye. Ama kafasını kaldırıp bakıyor beşikte falan olduğu zaman yerim ya
Cok gecmis olsun canim. Bu tarz durumlarda malesef sogukkanli olamiyoruz. Sizin endisenizden panik halinizden korkmuş olabilir. Bebekler duyguları hissediyorlar canım önce bizim sakin kalmamız gerekiyor.İnanılmaz moralim bozuk şu an.Ali babasının kucağındaydı omuzda gaz çıkarma pozisyonunda,eşim dikkatsiz davrandı bir anda göğsüne kadar kaydı oğlum.Yani düşmedi ama omuzla göğüs arasında bir kayma oldu ve inanılmaz korktuk.Çok ağladı yavrum ben de babası da ağladık onunla. Sürekli kucağımda o andan beri,parmaklarımla yüzüne dokunuyorum,konuşuyorum öyle sakinleşiyor.Diğer türlü hep bir ağlama hali,bir yeri acımadı eminim ama çok korktu sanırım
Ben cildiyeye gitmedim canim, k.dogum doktorum alerji deyip alerji için ilaç verdi. Her gece yatmadan önce 1 tane içiyorum güzel tarafı bebisi güzel uyutuyorCanım senin kaşıntılar ne durumda? Kabarıklıklar var mı? Benim bacaklardakiler hafifledi bu sefer ayaklarıma ve kollarıma sıçradı. Cildiyeye gittim 2 tane krem verdi doğru düzgün bi açıklama da yapamadıRheaa
Canım bende de philips avent var onun dışında birde chicco aldim ondan da memnun kaldım daha rahat geldi bana kullanımı bak istersen ona daKizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
Keşke bana da direk hap verseydi ya ama alerji değil bu dedi. Biraz araştırdım bildiğin gebelik ürtikeri bendeki sanırım fotoğraflara baktım aynısı. Halk dilinde kurdeşenmiş. Daha fazla yayılmaz umarımBen cildiyeye gitmedim canim, k.dogum doktorum alerji deyip alerji için ilaç verdi. Her gece yatmadan önce 1 tane içiyorum güzel tarafı bebisi güzel uyutuyor
Ya benim tavsiyem pach olcak hani böyle yaki gibi şeyler var eczanelerde steril bal var bide o da yikamasanda sorun olmuyor medalanin kreminide her emzirme sonrası surKortizonlu kremde her emzirme öncesi iyice yıkamak gerekiyor değil mi ?Şuanda ben de öyle emziriyorum bağırmamak için ağzıma mendili dayayıp ağlaya ağlaya emziriyorum bazen dayansmıyorum can havliyle sesim çıkıyor ağlarken kızım da içleniyor ben ağladıkça :/ 2 saatte bir böyleyiz sürekli de memede kalmak istiyor uykuya dalamıyor
Sen kortizonlu krem kullan canım. Başka türlü eziyet resmen. Her emzirme öncesi iyice sabunla temizle, ben bebeği yıkadğim şampuanla temizliyordum .Kortizonlu kremde her emzirme öncesi iyice yıkamak gerekiyor değil mi ?Şuanda ben de öyle emziriyorum bağırmamak için ağzıma mendili dayayıp ağlaya ağlaya emziriyorum bazen dayansmıyorum can havliyle sesim çıkıyor ağlarken kızım da içleniyor ben ağladıkça :/ 2 saatte bir böyleyiz sürekli de memede kalmak istiyor uykuya dalamıyor
Madelanın kremi yoğun çatlaklar ise yaramıyor canım malesef. Yani bende yaramamisti...Ya benim tavsiyem pach olcak hani böyle yaki gibi şeyler var eczanelerde steril bal var bide o da yikamasanda sorun olmuyor medalanin kreminide her emzirme sonrası sur
Benim araştırdığım kadarıyla comfort daha az gaz yapıyor, optiproya göre. Bir kaç gün ilaclar ile dene istersen sonra comfort alıp ilaçlar ile denersin inşallah fayda ederSma optipro kullanıyorum ben de. Doktoruna söyledim şimdilik değiştirme bu damlalar da etki etmezse comfort ya da aptamilin kolik bebekler için olan mamasına geçeriz dedi. Acaba optipro çok gaz yapan bir mama mı?
Benimki de öyle şuan, sürekli memede kalsa hiç keyfi bozulmazEvet oluyor mesela benim bebeğim öyle.. Sürekli emmek istiyor memede uyuyor uyanıyor yine meme ama memeyi aktif emmiyor sanki.. kaç cc mama versem vereyim hep yalanma ellerini emme refleksi var. 40 la doyar dediklerinde 60 verdiğim oluyordu içiyordu kusmuyordu da.. Ben de sütüm az mı çok mu bilemediğimden biraz emzirip panik yapıp mamayı veriyorum kan şekeri düşmesin diye. Mama da kolayına geliyor artık saatlerce mememde duruyor ama emzik gibi oynuyor, süt emmek zor geliyor
Ben tommee tippee anti kolik almıştım mama vereceğim zaman onunla veriyorum. Ayrıca lansinoh süt pompası içindeki lansinoh biberonu da sağım yaptığımda kullanıyorum kızım onunla da rahat emiyor. İki markadan da memnun kaldım.Kizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
Teşekkürler bilgi içinTedavinin uzunluğu sarıldığın yüksekliğine göre değişir sanırım. Bizim tam sınırdaydı 12 saatlik mavi ışığı yeterli gördü. Bebeğin gözleri kapalı bir şekilde tamamen çıplak altı bezli ışığın altında bekletiliyor. İstediğin zaman emziriyorsun doyuruyorsun gözlerini kapatıp tekrar cihaza koyuyorsun. Çok korkulacak bir şey değil ama gözlerini açmaması gerekiyor ve biraz uzun sürüyor. 12 saat için biz dün 5ten beri hastanedeyiz. 10 dakikamız kaldı.
Valla benimde hiç bı krem cozum olmayıp o patch sayesinde geçti çok zor bişey bu yaranın acısıMadelanın kremi yoğun çatlaklar ise yaramıyor canım malesef. Yani bende yaramamisti...
Peki ne zman geçer bu durum,aklına birden gelip ağlıyor gibi bir hali var.Kahroldum yaCok gecmis olsun canim. Bu tarz durumlarda malesef sogukkanli olamiyoruz. Sizin endisenizden panik halinizden korkmuş olabilir. Bebekler duyguları hissediyorlar canım önce bizim sakin kalmamız gerekiyor.
Evet canımAventte evet kendi çekince geliyor ama yarisini kenardan akitiyor yarisini iciyor gibi. Benim oğlan 24 gunluk oldu bende olan avent 1 ayliktan sonra olan denemek için açtım daha tam 1 aylik olmadi ondan mi acaba. Sözde nuk 0 ayliktan itibaren ama hortumla süt fiskirtiyor sanki. Söylediklerine bakicam. Sende olan avent 0 ayliktan itibaren olan mi?
Ahaha bendeeee bendeeeeDün gece ben
Aynen öyle uçları çok acıyor artıkEvet oluyor mesela benim bebeğim öyle.. Sürekli emmek istiyor memede uyuyor uyanıyor yine meme ama memeyi aktif emmiyor sanki.. kaç cc mama versem vereyim hep yalanma ellerini emme refleksi var. 40 la doyar dediklerinde 60 verdiğim oluyordu içiyordu kusmuyordu da.. Ben de sütüm az mı çok mu bilemediğimden biraz emzirip panik yapıp mamayı veriyorum kan şekeri düşmesin diye. Mama da kolayına geliyor artık saatlerce mememde duruyor ama emzik gibi oynuyor, süt emmek zor geliyor
E devletten aile bildirimini doldurmak gerekiyormuşNe işlemi yaptırıyorduk ki ben hiç bir şey yapmadım
Aynen bizimkide öyle,emzik asla almıyor öğürüyor ya çok komik yapıyor kendiniBenimki de öyle şuan, sürekli memede kalsa hiç keyfi bozulmaz
Emzik vermeyi düşündün mü ya da kullanıyor mu acaba, belki ağız alışkanlığı ise fayda eder
Canım EDS deneyebilirsin o da olmuyorsa bi emzirme danışmanından destek alabilirsiniz. Bağ kurma olayı keşke sadece emzirmeye bağlı olsaydı canım sen merak etme onlar bizle her şekilde çok güzel bağ kuruyorlar.Selam güzel mart anneleri ve doğuma bekleyenlerbugün bebegimle 16. Günüm, günler fırtına gibi birbirimize alışmaya çalışarak geçiyor. Sarılık vb derken hastane işleri de araya girince bir türlü foruma giremedim. Geçen gün girdigimdeyse bir arkadaşımızın bebeğini kaybettiğini gördüm, o kadar çok etkilendim ki ertesi sabah rüyamdan ağlayarak uyanıp bebeğimin nefesini kontrol ettim Allah arkadaşımıza sabır versin inşallah
Size birsey danışmak istiyorum, ben bebeğimi emziremiyorum. Doğunca sütüm gelmedi, kaşık biberonla mama verdik, daha sonra sütüm geldi ama kendi çenesi kuvvetsizbdiye sağım yapıp biberonla verdik. Sımdı çenesi kuvvetlendi ama biberon istiyor, bir kaç günde bir max 10_15 dakka emiyor, çığlık kıyamet ağlayınca zaten eşim annem ben dayanamayıp biberonla süt veriyoruz. Var mı bir önerisi olan, ben çok üzülüyorum bu duruma. Eşim bosver önemli olan anne sütü böyle devam et diyor, ama ben sanki aramızda bag kuramıyoruz gibi hissediyorum. Lohusaliktan mi böyle düşünüyorum bilmiyorum
Canım 2 gün kremini kullanıp sütünü elle sağarak versen olmaz mi ? bu şekilde ne sana ne bebeğe bir faydası var acı çekiyorsunKortizonlu kremde her emzirme öncesi iyice yıkamak gerekiyor değil mi ?Şuanda ben de öyle emziriyorum bağırmamak için ağzıma mendili dayayıp ağlaya ağlaya emziriyorum bazen dayansmıyorum can havliyle sesim çıkıyor ağlarken kızım da içleniyor ben ağladıkça :/ 2 saatte bir böyleyiz sürekli de memede kalmak istiyor uykuya dalamıyor
Sağol canım bakalim 40 i çıkınca neler oluyomusHadi hayırlı uğurlu olsun, bir eşiği daha atladınız.Haftaya bizim de inşallah
Canım gazını çıkarmış olabilir. Bazen mide gazını gegirirken kusarak cikariyorlar o yüzden rahatlamıştı bence. Benim kızım da bazen o şekilde çıkarıyor gazınıKızlar az önce eşim damlaları getirdi. Biogaia verdim 5 damla verdikten 2 3 dakika sonra midesindeki her şeyi fışkırarak kustu resmen. Şimdi rahatladı uyuyor. Acaba yan etki mi yaptı? Yoksa midesini mi bulandırdı anlamadım. Siz böyle bir şey yaşadınız mı ilk verdiğinizde? Bir daha vermesem mi acaba.
Icerken agzinin kenarlarindan akitma oluyor mu bu biberondaCanım bende de philips avent var onun dışında birde chicco aldim ondan da memnun kaldım daha rahat geldi bana kullanımı bak istersen ona da Eki Görüntüle 3224910
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?