2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet oluyor mesela benim bebeğim öyle.. Sürekli emmek istiyor memede uyuyor uyanıyor yine meme ama memeyi aktif emmiyor sanki.. kaç cc mama versem vereyim hep yalanma ellerini emme refleksi var. 40 la doyar dediklerinde 60 verdiğim oluyordu içiyordu kusmuyordu da.. Ben de sütüm az mı çok mu bilemediğimden biraz emzirip panik yapıp mamayı veriyorum kan şekeri düşmesin diye. Mama da kolayına geliyor artık saatlerce mememde duruyor ama emzik gibi oynuyor, süt emmek zor geliyor

Bir kaç kere oldu ama ben acaba tesadüf mü diye düşünmüştüm, hoşuma da gitti yani beni görünce mutlu oluyor diye. Ama kafasını kaldırıp bakıyor beşikte falan olduğu zaman yerim ya
Evet bizimki de baya bakıyor konuşurken çok dikkatli dinliyor bizi inceliyor falan ama gülümseme bir kaç kez oldu sadece eridim bittim o gülüşe

Cok gecmis olsun canim. Bu tarz durumlarda malesef sogukkanli olamiyoruz. Sizin endisenizden panik halinizden korkmuş olabilir. Bebekler duyguları hissediyorlar canım önce bizim sakin kalmamız gerekiyor.

Ben cildiyeye gitmedim canim, k.dogum doktorum alerji deyip alerji için ilaç verdi. Her gece yatmadan önce 1 tane içiyorum güzel tarafı bebisi güzel uyutuyor

Kizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
Canım bende de philips avent var onun dışında birde chicco aldim ondan da memnun kaldım daha rahat geldi bana kullanımı bak istersen ona da

Ben cildiyeye gitmedim canim, k.dogum doktorum alerji deyip alerji için ilaç verdi. Her gece yatmadan önce 1 tane içiyorum güzel tarafı bebisi güzel uyutuyor
Keşke bana da direk hap verseydi ya ama alerji değil bu dedi. Biraz araştırdım bildiğin gebelik ürtikeri bendeki sanırım fotoğraflara baktım aynısı. Halk dilinde kurdeşenmiş. Daha fazla yayılmaz umarım

Ya benim tavsiyem pach olcak hani böyle yaki gibi şeyler var eczanelerde steril bal var bide o da yikamasanda sorun olmuyor medalanin kreminide her emzirme sonrası sur

Sen kortizonlu krem kullan canım. Başka türlü eziyet resmen. Her emzirme öncesi iyice sabunla temizle, ben bebeği yıkadğim şampuanla temizliyordum .

Sma optipro kullanıyorum ben de. Doktoruna söyledim şimdilik değiştirme bu damlalar da etki etmezse comfort ya da aptamilin kolik bebekler için olan mamasına geçeriz dedi. Acaba optipro çok gaz yapan bir mama mı?
Benim araştırdığım kadarıyla comfort daha az gaz yapıyor, optiproya göre. Bir kaç gün ilaclar ile dene istersen sonra comfort alıp ilaçlar ile denersin inşallah fayda eder

Benimki de öyle şuan, sürekli memede kalsa hiç keyfi bozulmaz
Emzik vermeyi düşündün mü ya da kullanıyor mu acaba, belki ağız alışkanlığı ise fayda eder

Kizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
Ben tommee tippee anti kolik almıştım mama vereceğim zaman onunla veriyorum. Ayrıca lansinoh süt pompası içindeki lansinoh biberonu da sağım yaptığımda kullanıyorum kızım onunla da rahat emiyor. İki markadan da memnun kaldım.

Teşekkürler bilgi için
Anladığım kadarıyla yatış yaptığınız odada işlem yapılıyor. Bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakımında yapılıyor diye biliyorum. Hatta gittiğim hastanede de öyle sanırım. Yani o şekilde olduğunda beslenme vs biz nasıl yapacağız acaba?

Cok gecmis olsun canim. Bu tarz durumlarda malesef sogukkanli olamiyoruz. Sizin endisenizden panik halinizden korkmuş olabilir. Bebekler duyguları hissediyorlar canım önce bizim sakin kalmamız gerekiyor.
Peki ne zman geçer bu durum,aklına birden gelip ağlıyor gibi bir hali var.Kahroldum ya okşuyprum ,konuşuyorum,dokunuyorum sakinleştirmek için her şeyi yapıyorum ama durduğum an ağlamaya devam

Evet canım
Ahaha bendeeee bendeeee
Aynen öyle uçları çok acıyor artık
Ne işlemi yaptırıyorduk ki ben hiç bir şey yapmadım
E devletten aile bildirimini doldurmak gerekiyormuş
Benimki de öyle şuan, sürekli memede kalsa hiç keyfi bozulmaz
Emzik vermeyi düşündün mü ya da kullanıyor mu acaba, belki ağız alışkanlığı ise fayda eder
Aynen bizimkide öyle,emzik asla almıyor öğürüyor ya çok komik yapıyor kendini

Canım EDS deneyebilirsin o da olmuyorsa bi emzirme danışmanından destek alabilirsiniz. Bağ kurma olayı keşke sadece emzirmeye bağlı olsaydı canım sen merak etme onlar bizle her şekilde çok güzel bağ kuruyorlar.
Canım 2 gün kremini kullanıp sütünü elle sağarak versen olmaz mi ? bu şekilde ne sana ne bebeğe bir faydası var acı çekiyorsun
Hadi hayırlı uğurlu olsun, bir eşiği daha atladınız. Haftaya bizim de inşallah
Sağol canım bakalim 40 i çıkınca neler oluyomus Hangi mucizeler bizi bekliyor
Canım gazını çıkarmış olabilir. Bazen mide gazını gegirirken kusarak cikariyorlar o yüzden rahatlamıştı bence. Benim kızım da bazen o şekilde çıkarıyor gazını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…