2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bir şey olmaz Allahın izniyle, sizin panik yapmanızdan da korkmuş olabilir. Yani fiziki bir ağrısı yoktur muhtemelen
Yok çok şükür bir fiziki ağrısı yok,sadece onu bırakınca yani yanında olmadığımı fark edince ağlıyor hemen kucağıma alınca sakinleşiyor

Kuzey de hep sağa sola yatiyor ama annem yastık almamı söyledi rahat etmiyor diye düsünmeme sebep oldu kadin
Normal yastık için erken canım şuan yastık kullanamazlar ki anca o incecik düz jafa yastıklarından kullanirsan kullanırsın
Çok geçmiş olsun canım Allah'tan korkulan olmamış siz panik olunca o da korkmuştur üzülme olur öyle şeyler böyle böyle büyüyecekler
Canım senin bugün 40 ın çıkmış ya
Eveeet banyomuzu bile yaptık

Atak diye ben de düşündüm bi yerde. 5. Haftada atak başlıyor yazıyordu ama oladabilir çünkü çok kişide olmuş aynı şeyler.

Selam güzel mart anneleri ve doğuma bekleyenler bugün bebegimle 16. Günüm, günler fırtına gibi birbirimize alışmaya çalışarak geçiyor. Sarılık vb derken hastane işleri de araya girince bir türlü foruma giremedim. Geçen gün girdigimdeyse bir arkadaşımızın bebeğini kaybettiğini gördüm, o kadar çok etkilendim ki ertesi sabah rüyamdan ağlayarak uyanıp bebeğimin nefesini kontrol ettim Allah arkadaşımıza sabır versin inşallah

Size birsey danışmak istiyorum, ben bebeğimi emziremiyorum. Doğunca sütüm gelmedi, kaşık biberonla mama verdik, daha sonra sütüm geldi ama kendi çenesi kuvvetsizbdiye sağım yapıp biberonla verdik. Sımdı çenesi kuvvetlendi ama biberon istiyor, bir kaç günde bir max 10_15 dakka emiyor, çığlık kıyamet ağlayınca zaten eşim annem ben dayanamayıp biberonla süt veriyoruz. Var mı bir önerisi olan, ben çok üzülüyorum bu duruma. Eşim bosver önemli olan anne sütü böyle devam et diyor, ama ben sanki aramızda bag kuramıyoruz gibi hissediyorum. Lohusaliktan mi böyle düşünüyorum bilmiyorum

Biogaia ve aguline ise yaradı bizde

Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Bazı mamalar ciddi gaz yapıyor. Ben sık olmamakla beraber sma comfort veriyorum, gaz ve kolik bebekler için uygun diye okumuştum

Leedong canım sen eds deneyecektin emzirme için denedin mi çözüm alabildin mi, ya da memeye tutturabildin mi bebegi? Benim bebek sürekli biberondan süt emmek istiyor, sagip veriyorum ama emin istiyorum. Kafayı yicem

Kucağa alıp bana baktığı zaman eriyorum resmen

Kortizonlu kremde her emzirme öncesi iyice yıkamak gerekiyor değil mi ?Şuanda ben de öyle emziriyorum bağırmamak için ağzıma mendili dayayıp ağlaya ağlaya emziriyorum bazen dayansmıyorum can havliyle sesim çıkıyor ağlarken kızım da içleniyor ben ağladıkça :/ 2 saatte bir böyleyiz sürekli de memede kalmak istiyor uykuya dalamıyor

Bir kaç kere oldu ama ben acaba tesadüf mü diye düşünmüştüm, hoşuma da gitti yani beni görünce mutlu oluyor diye. Ama kafasını kaldırıp bakıyor beşikte falan olduğu zaman yerim ya

Ben de emzirme atletinin önlerini açıp öyle geziyorum evde. Tshirt işi de mantıklıymış onu da yapayım. Ne kadar sürede iyileşti senin ?

Kusmasi yoksa reflu yatağına koymayabilirsin canım. Ben kusma olduğu dönem kullandım şuan kullanmıyorum mesela.

Kizlar siz bebeğe yastik kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz nasil yastik kullaniyorsunuz? Baktim bogulma onleyici yastiklar kafa sekillendirici falan bir suru var
Yastık kullanmıyorum. Kziimda da 2 yaşından sonra zorunlu durumlarda kullandım.

Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Bazı mamalar ciddi gaz yapıyor. Ben sık olmamakla beraber sma comfort veriyorum, gaz ve kolik bebekler için uygun diye okumuştum
Sma optipro kullanıyorum ben de. Doktoruna söyledim şimdilik değiştirme bu damlalar da etki etmezse comfort ya da aptamilin kolik bebekler için olan mamasına geçeriz dedi. Acaba optipro çok gaz yapan bir mama mı?

Kızlar az önce eşim damlaları getirdi. Biogaia verdim 5 damla verdikten 2 3 dakika sonra midesindeki her şeyi fışkırarak kustu resmen. Şimdi rahatladı uyuyor. Acaba yan etki mi yaptı? Yoksa midesini mi bulandırdı anlamadım. Siz böyle bir şey yaşadınız mı ilk verdiğinizde? Bir daha vermesem mi acaba.

Arkadaşlar aranızda memur olan var mı? Yapılması gereken işlemler nelerdir? Doğum parası için nereye başvurmalı, bebeği üstümüze almak için ne yapmalı?
Üstüne alma işlemini e devletten yapıp personele onay vermesi için mail attım canım. E devletten nasıl yapacağının videosunun linkini paylaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…