Ama o bizde de varBenim biberon akitmiyor zaten oglum icince agzinin kenarlarindan akiyor
Çok teşekkür ederim canımHayırlısı olsun , sağlıkla büyüsün minik
İnşallah canım Allah razı olsunGözünüz aydın, Allah analı babali büyütsün canımm
Biz özel odadaydık canım. Yoğun bakımda biraz zor olur sanırım.Teşekkürler bilgi için
Anladığım kadarıyla yatış yaptığınız odada işlem yapılıyor. Bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakımında yapılıyor diye biliyorum. Hatta gittiğim hastanede de öyle sanırım. Yani o şekilde olduğunda beslenme vs biz nasıl yapacağız acaba?
İnşallah canım merak ettim ben deBen de bakıyorum arada ses yok doğurmuştur muhtemelen artık, güzel haberlerini bekliyoruzentropii
Oh işe yaramış canım demek ki rahatlamıştır kuzucuk bu gazlarla başımız dertteCanım kullandım kullanır kullanmaz gazı çıkardı ve kaka yaptı sabahtan beri biraz sıkıntılıydık bugün
Bugünler bizim için hayaldi gerçek olduSanki hep anneymişim gibi çok tuhaf bocalamadım (bez değiştirmek çok çok zor ), ruh halim tüm evrene bir minnettarlık duygusu taşıyorum, her olup bitene şükürler ediyorum, çok mutlu ve huzurluyum ama çok mutlu olmaktan da korkuyorum.
Bebeğimin sağlığı yerinde çok şükür sarılık durumu yok sanırım. Sütüm var yavrumu doyurabiliyorummama takviyesi çok çok az veriyorum.
Ekin hanım nasıllar
Aynen hiç birşey için kalkmasalr da bu sefer sen kalkıyorsun üstünü açtı mı diyeEmzirmeyi kestikten sonra ble pek mümkün değil bu canım. O sefer de cis için kalkıyorlar yok susadım yok cisim geldiöyle saatlerce uyumak artık bir hayal
Verip almıştır canım önce şişliği gidiyor sonra almaya başlıyorÇok güzelbizim bugünkü kilo doğum kilosuyla aynı çıktı. Verip geri mi aldı yoksa kaybetmeden sabit mi kaldı bilemedim. Bundan sonra artış başlar herhalde umarım
Maşallah canım umarım yeni hayatınız size bol mutluluk getirir herşey gönlünce olsun minik kuzunuzla beraberMerhaba canım yarın yurtdısına cıkıyoruz o nedenle pek giremedim uzak kaldım biraz hazırlık bavul toplama eksik esya toplama vb, artık bir düzenim olacagı için mutluyum bebegim var ve belimde bavullarla dolasıyorum düzen yok ev yok cok zor rabbim kimseyi sınamasın dualarınızı beklıyorum . Varıncada bir sürü iş var tekim bebegim henuz cok küçük temızlık düzen kurmak cok zor olacak rabbim kolaylastırsın inşallah . Bebeğim uslu ilerliyordu bugun trene bindim istanbula geldim yarın ucagımız var yurtdısına bebegim huzursuz oldu ilk defa bu kadar sanırım yediklerimde etkiledi kimyon cayı içiyorum iyi gelir diye . Biogaitada almıstım yanıma ihtiyatı henuz hiç kullanmadım doktor huzursuz olursa kullan demişti ama kararsızım yarın yola cıkacagım olumsuz etkiler diye ne önerirsin kullansam mı canım 5 damlayfi günde değil mi ,Sizler nasılsınız sen nasılsın
İyi olmuş canım hemen toparlar inşallah şifa olsunBenimkinin bugün 15 çıktı bu gece hastanedeyiz. Fototerapi alıyor kızım. Kan gruplarımız farklı çıktı kızımla zor düşer atsanız iyi olur dedi doktor. Biz de riske atmadık.
Süpersin canım Google gibisin ne sorsak cevap varCanım büyüme atağı dediğimiz şey, bebeğin fiziksel olarak ilerlemesinin hızlı olduğu zamanlar. Yani boyu artıyor, daha çok kilo alıyor, kafa-kol-govde si büyüyor vs diyebiliriz. Fiziksel özelliklerinde büyüme yani.
Sıçrama dediğimiz durum da beyinsel gelişimi diyebiliriz. Etrafı görmeye başlaması, renkleri görmesi, kendinin farkına varması, elini ayağının kontrol etmeyi farketmesi, kontrast renkleri görmeleri mesela tukuruguyle baloncuk yapması, ellerine bakarak ellerini açıp kapatma vs. En basit aklıma gelenler. .sıçrama gerçekleştikten sonra hep ileri bir süreç yaşanıyor. Genelde davranışla da pekisiyor. Tukuruguyle baloncuk yaptıktan sonra kendi kendine konuşma sesleri çıkartıyorlar. Konuşurken cevap veriyor kendince sanki agulama gibi. Yada sicramadan sonra ilk gözyaşı geliyor gözünden. Yada olayların akiciligini ogreniyor. Mesela harika haftalar kitabında ilginç gelen bir şey paylaşayım top örneği 4. Sıçrama daki gelisimle ilgili. Akıcı ve devamlılığı ogreniyorlarmis. "Meselanbir topun sekmesi olayini ele alalım . Top yukarı doğru çıkar(akıcı gecis) havada bir anlik durur(desen) ve sonrasında aşağıya doğru geri düşer (akıcı gecis) ve böyle devam eder. Bu bir olayın harika örneğidir. Bebeğinizin için gozlemlemesi etkileyici birsl şeydir. Çünkü bebeğiniz bu bağlantıları ilk defa anlar ve bunun ilk defa olay olduğunu kavrar." Mesela bazı sicramadan sonra devamlılığı ogreniyor. İlk zamanlar bebegijn yanından ayrıldığında seni görmeyince yoksun sanıp ortalığı kaldırıyor ama o gelişim dönemine ulaşınca anne mutfağa gittiğinde aslında orda bir yerdesin ama ben göremiyorum algısı oluşuyor. Mesela benim kizimda hep yürümesi, zıplaması, konusmasi, emeklemesi, dönmesi vs sicramalardan sonra oldu. Atak haftası ve sicramalar zaten bur bütün. İç içe geçmiş gibi düşünüyorum ben. Ama her öğrenme sancılı bir süreç olduhu için işte bu süreçte bir beceri bir gelişim göstermeden önce aşırı huysuz aksi vs oluyorlar . Tek sıkıntısı o gerçekten. Umarim anlatmaya dilim dönmüştür. Zira uykusuzluktan birazdan yıkılacak gibiyim ...
Hayır canım her emzirme sonrası üstten gaz çıkartmak için uğraş yoksa sonrasında bağırsaklarda sıkıntı olarak geri dönüyor sanaKızlar bebişler beslendikten sonra alttan gaz çıkarırsa yeterli mi yoksa illa üsttende çıkarmalı mı gegirik
Valla canım bende 76.5 ile gittim hala 68 im kızımda çok hızlı vermiştim bunda durdu gitmiyor ama bunda daha çok yiyorum yalan yokCanım sizin meslekî olarak yine zayıflamak için sebebiniz var, ortamınız var. Biz napalım evdeben hamilelikte çok fit ama emzirme dönemi şişenlerdenim maalesef. 75 ile doğuma gittim şuan 68 im
Canım bizde kist vardı kalpte parlaklık da görünce nifty veya amniyosentez önerildi biz daha kesin sonuç diye amniyosentez yaptırdık kolay bir operasyon tabiki riskleri var ben yaptır yada yaptırma diyemem bu sizin vereceğiniz bir karar ama ben sürekli acaba mı dememek için yaptırdım inşallah sağlıcakla kucağına alırsınİyi günler, benim ikili testte biyokimya sonucu yüksek risk çıkınca nifty istemişlerdi. Nifty sonucu temiz geldi. üçlü test yaptılar orada yine yüksek geldi ama nöral tüp defekti normal gelmişti. Bu hafta doktora gittiğimde hem beyinde kist hemde kalpte parlaklık var fetal eko çekelim dedi. Takipte kalıcaz dedi. Yorumlara bakınca içlerinden bir tane yorum tedirgin etti beni. Sizce amniyosentez sıvısı yaptırmalı mıyım yoksa nifty testi ile devam etmeli miyim? Ayrıntılı ultrason randevusuna daha 14 gün var.
Canım doktorumuz sürekli değilse problem değil dediKıxlar kakanın renginin yeşil olması normal mi?
Canım uzamış sarılık bizde de var değerlerimiz 13 ik 15 arsında geldi hep 20 günü geçince uzamış sarılık dedi doktor ve zmanla geçecek dedi beslenmesine dikkat et geçmesi 2 3 ayı bulabilirmiş inşallah bit an önce hepimiz de atlatırızBende kızım da A+ ama uzamış sarılık varmış. Hatta sanki bana eskisinden daha sarı gelmeye başladı yavrum
Bu arada çok geçmiş olsun. Fototerapi ne kadar sürüyor nasıl bir süreç anlatabilir misiniz? Bizim için de isterler diye korkuyorum açıkçası :/
Offf bizde aynı dertten muzdaribiz bugün,ben korkuyor diye ağlıyor sanıyordum meğerse gazı varmış.Biogaia verdim ama hala bir sakinleşme yok,ağlayınca mosmor oluyor bi de içim gidiyor.Keşke biz çeksek o sancıları yaaaKızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Hastanede hiç bir şey yapmazlar canım. Doktor bile normal ağlayacak sen süt içince gazın olmuyor mu bağırsakları yeni bir besinle tanışıyor alışana kadar ağlayacak diyor.Offf bizde aynı dertten muzdaribiz bugün,ben korkuyor diye ağlıyor sanıyordum meğerse gazı varmış.Biogaia verdim ama hala bir sakinleşme yok,ağlayınca mosmor oluyor bi de içim gidiyor.Keşke biz çeksek o sancıları yaaa
Valla bekliyorum yorumlarını o zman bu relactaz için inşallah yarar kuzuyaHastanede hiç bir şey yapmazlar canım. Doktor bile normal ağlayacak sen süt içince gazın olmuyor mu bağırsakları yeni bir besinle tanışıyor alışana kadar ağlayacak diyor.Laktoz sindirilmesi zor bir enzim ve bebisleri mahvediyor malesef Bugün eşim relactaz almış bu laktoz enziminin parçalanmasını sağlıyormuş. 2 defa 8 er damla verdim alttan üstten patır kütür çıkardı gazları bakalım gece nasıl geçecek şimdi uyuyor iyi gelirse tekrar yazarim size. Bu arada kimyon ve biogaia ya devam ediyorum ben. biogaia düzenli verin faydasını göreceksiniz büyük oranda sancılarını azaltıyor. İnşallah bi an önce adapte olur vücutları da sancilardan kurtulurlar
Evet canım kesinlikle en büyük hayaldi gerçek olduİnşallah canım merak ettim ben de
Oh işe yaramış canım demek ki rahatlamıştır kuzucuk bu gazlarla başımız dertte
Bugünler bizim için hayaldi gerçek olduÇok şükür sorun yasamamaniza sevindim canım şifa olsun sütün kuzucuga Ekin de iyi teyzesi her gün yeni bir güncelleme ile büyümeye devam ediyor Bez değiştirme olayi cidden zor çünkü Ekin hiç durmuyor ayaklari kıpır kıpır sağa sola sönüyor sürekli temizleyene kadar belim kopuyor valla
Canım senin bebe 15 günlük mü şu an?Canım ben de mama ile destekliyorum doğduğundan beri çok şükür memeyi bırakmadı. Canını sıkma sende. Ben 3 saatte bir 60 cc mama veriyorum memeyi de ne zaman isterse veriyorum yada mamadan 1.5 Saat sonra felan mutlaka veriyorum
Ay evet dayanamadım onunla ağladım ben de elimden bşr sey de gelmiyorOfff bizde aynı dertten muzdaribiz bugün,ben korkuyor diye ağlıyor sanıyordum meğerse gazı varmış.Biogaia verdim ama hala bir sakinleşme yok,ağlayınca mosmor oluyor bi de içim gidiyor.Keşke biz çeksek o sancıları yaaa
Ay amin insallah ya cok yıpratıcı bir süreçHastanede hiç bir şey yapmazlar canım. Doktor bile normal ağlayacak sen süt içince gazın olmuyor mu bağırsakları yeni bir besinle tanışıyor alışana kadar ağlayacak diyor.Laktoz sindirilmesi zor bir enzim ve bebisleri mahvediyor malesef Bugün eşim relactaz almış bu laktoz enziminin parçalanmasını sağlıyormuş. 2 defa 8 er damla verdim alttan üstten patır kütür çıkardı gazları bakalım gece nasıl geçecek şimdi uyuyor iyi gelirse tekrar yazarim size. Bu arada kimyon ve biogaia ya devam ediyorum ben. biogaia düzenli verin faydasını göreceksiniz büyük oranda sancılarını azaltıyor. İnşallah bi an önce adapte olur vücutları da sancilardan kurtulurlar
Kızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Bizde fototerapi aldık canım sarılık 18 çıkmıştı. Kuveze koyup üstten mavi ışık veriyorlar bebeğe. 24 saat tutuyorlar genelde daha fazlası zararlı olabiliyormuş. Bizimki aniden yükselişe geçince ilk önce tünel adlı bir alete koydular daha sonra küveze koyup mavi ışık verdiler. Işık gözlere zararlı olduğu için bebeğe göz bandajı takılıyor o beni çok üzmüştüBende kızım da A+ ama uzamış sarılık varmış. Hatta sanki bana eskisinden daha sarı gelmeye başladı yavrum
Bu arada çok geçmiş olsun. Fototerapi ne kadar sürüyor nasıl bir süreç anlatabilir misiniz? Bizim için de isterler diye korkuyorum açıkçası :/
Bizde fototerapi aldık canım sarılık 18 çıkmıştı. Kuveze koyup üstten mavi ışık veriyorlar bebeğe. 24 saat tutuyorlar genelde daha fazlası zararlı olabiliyormuş. Bizimki aniden yükselişe geçince ilk önce tünel adlı bir alete koydular daha sonra küveze koyup mavi ışık verdiler. Işık gözlere zararlı olduğu için bebeğe göz bandajı takılıyor o beni çok üzmüştüBende kızım da A+ ama uzamış sarılık varmış. Hatta sanki bana eskisinden daha sarı gelmeye başladı yavrum
Gözün aydın canımKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Emekleme/yurume zamanı birde gor senBez değiştirme olayi cidden zor çünkü Ekin hiç durmuyor ayaklari kıpır kıpır sağa sola sönüyor sürekli temizleyene kadar belim kopuyor valla
Çok çok geçmiş olsun, hayırlı olsunKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?