2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Hayırlısı olsun , sağlıkla büyüsün minik
Çok teşekkür ederim canım
Gözünüz aydın, Allah analı babali büyütsün canımm
İnşallah canım Allah razı olsun
Sanki hep anneymişim gibi çok tuhaf bocalamadım (bez değiştirmek çok çok zor), ruh halim tüm evrene bir minnettarlık duygusu taşıyorum, her olup bitene şükürler ediyorum, çok mutlu ve huzurluyum ama çok mutlu olmaktan da korkuyorum.
Bebeğimin sağlığı yerinde çok şükür sarılık durumu yok sanırım. Sütüm var yavrumu doyurabiliyorum mama takviyesi çok çok az veriyorum.
Ekin hanım nasıllar

Biz özel odadaydık canım. Yoğun bakımda biraz zor olur sanırım.

Ben de bakıyorum arada ses yok doğurmuştur muhtemelen artık, güzel haberlerini bekliyoruz entropii
İnşallah canım merak ettim ben de
Canım kullandım kullanır kullanmaz gazı çıkardı ve kaka yaptı sabahtan beri biraz sıkıntılıydık bugün
Oh işe yaramış canım demek ki rahatlamıştır kuzucuk bu gazlarla başımız dertte
Bugünler bizim için hayaldi gerçek oldu Çok şükür sorun yasamamaniza sevindim canım şifa olsun sütün kuzucuga Ekin de iyi teyzesi her gün yeni bir güncelleme ile büyümeye devam ediyor Bez değiştirme olayi cidden zor çünkü Ekin hiç durmuyor ayaklari kıpır kıpır sağa sola sönüyor sürekli temizleyene kadar belim kopuyor valla

Emzirmeyi kestikten sonra ble pek mümkün değil bu canım. O sefer de cis için kalkıyorlar yok susadım yok cisim geldi öyle saatlerce uyumak artık bir hayal
Aynen hiç birşey için kalkmasalr da bu sefer sen kalkıyorsun üstünü açtı mı diye

Çok güzel bizim bugünkü kilo doğum kilosuyla aynı çıktı. Verip geri mi aldı yoksa kaybetmeden sabit mi kaldı bilemedim. Bundan sonra artış başlar herhalde umarım
Verip almıştır canım önce şişliği gidiyor sonra almaya başlıyor
Maşallah canım umarım yeni hayatınız size bol mutluluk getirir herşey gönlünce olsun minik kuzunuzla beraber
Benimkinin bugün 15 çıktı bu gece hastanedeyiz. Fototerapi alıyor kızım. Kan gruplarımız farklı çıktı kızımla zor düşer atsanız iyi olur dedi doktor. Biz de riske atmadık.
İyi olmuş canım hemen toparlar inşallah şifa olsun
Süpersin canım Google gibisin ne sorsak cevap var çok şey öğreniyoruz buradan hepinize teşekkürler
Kızlar bebişler beslendikten sonra alttan gaz çıkarırsa yeterli mi yoksa illa üsttende çıkarmalı mı gegirik
Hayır canım her emzirme sonrası üstten gaz çıkartmak için uğraş yoksa sonrasında bağırsaklarda sıkıntı olarak geri dönüyor sana
Canım sizin meslekî olarak yine zayıflamak için sebebiniz var, ortamınız var. Biz napalım evde ben hamilelikte çok fit ama emzirme dönemi şişenlerdenim maalesef. 75 ile doğuma gittim şuan 68 im
Valla canım bende 76.5 ile gittim hala 68 im kızımda çok hızlı vermiştim bunda durdu gitmiyor ama bunda daha çok yiyorum yalan yok
Canım bizde kist vardı kalpte parlaklık da görünce nifty veya amniyosentez önerildi biz daha kesin sonuç diye amniyosentez yaptırdık kolay bir operasyon tabiki riskleri var ben yaptır yada yaptırma diyemem bu sizin vereceğiniz bir karar ama ben sürekli acaba mı dememek için yaptırdım inşallah sağlıcakla kucağına alırsın
Kıxlar kakanın renginin yeşil olması normal mi?
Canım doktorumuz sürekli değilse problem değil dedi
Canım uzamış sarılık bizde de var değerlerimiz 13 ik 15 arsında geldi hep 20 günü geçince uzamış sarılık dedi doktor ve zmanla geçecek dedi beslenmesine dikkat et geçmesi 2 3 ayı bulabilirmiş inşallah bit an önce hepimiz de atlatırız

Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Offf bizde aynı dertten muzdaribiz bugün,ben korkuyor diye ağlıyor sanıyordum meğerse gazı varmış.Biogaia verdim ama hala bir sakinleşme yok,ağlayınca mosmor oluyor bi de içim gidiyor.Keşke biz çeksek o sancıları yaaa

Kızlar bu Biogaia yı verdikten ne kadar sonra rahatlıyor bebeler Saat 10 gibiydi verdim oğluma beş damla olarak doğru mu yapıyorum??Başka ne yapabilirim masaj yapayım diyorum çığlık çığlığa asla izin vermiyor dokunmama

Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Hastanede hiç bir şey yapmazlar canım. Doktor bile normal ağlayacak sen süt içince gazın olmuyor mu bağırsakları yeni bir besinle tanışıyor alışana kadar ağlayacak diyor. Laktoz sindirilmesi zor bir enzim ve bebisleri mahvediyor malesef Bugün eşim relactaz almış bu laktoz enziminin parçalanmasını sağlıyormuş. 2 defa 8 er damla verdim alttan üstten patır kütür çıkardı gazları bakalım gece nasıl geçecek şimdi uyuyor iyi gelirse tekrar yazarim size. Bu arada kimyon ve biogaia ya devam ediyorum ben. biogaia düzenli verin faydasını göreceksiniz büyük oranda sancılarını azaltıyor. İnşallah bi an önce adapte olur vücutları da sancilardan kurtulurlar

Valla bekliyorum yorumlarını o zman bu relactaz için inşallah yarar kuzuya

Evet canım kesinlikle en büyük hayaldi gerçek oldu
Maşallah Ekinimize, hareketli bebek iyidir
Bez değiştirirken bugün akşam emzik verdim aldı hemen, ağlmadı-ayaklarını vurmadı rahatça değiştirdim emzik işe yaradı sadece alt açarken bile olsa kullanabilirim.

Canım senin bebe 15 günlük mü şu an?
Ben de tam senin gibiyim.

Kızım 12 günlük ve 3 saatte bir 50-60cc kadar mama veriyorum. İlk 5 gün sütüm gelmedi. Sonra çok az geldi. Şimdi sütümü arttırmaya ve mamayı kesmeye çalışıyorum.

Bugün mesela 15 er dk her bir memeyi verdikten sonra 60 yerine 20-25 cc kadar mama verdim. Sağlık ocağındaki ebe mamayı günde iki kez 30cc olarak direk kes dedi. Fakat bebeğim açlıktan öyle bi ağladı ki… Bende kendimce her öğündeki mamayı böyle azaltıp, bir kaç gün sonrada bazı öğünlerden tamamen kaldırmak şeklinde bir yol izlemek istedim. Bebeğim aç kalacak ve bu yüzden hasta olacak diye ödüm kopuyor.

Ay evet dayanamadım onunla ağladım ben de elimden bşr sey de gelmiyor
Ay amin insallah ya cok yıpratıcı bir süreç

Kızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum

Hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz ve geçmiş olsun. İnşallah çabucak toparlayınca bunlar geride kalacak. Sağlıklı bir ömür dilerim bebişle size

Bizde fototerapi aldık canım sarılık 18 çıkmıştı. Kuveze koyup üstten mavi ışık veriyorlar bebeğe. 24 saat tutuyorlar genelde daha fazlası zararlı olabiliyormuş. Bizimki aniden yükselişe geçince ilk önce tünel adlı bir alete koydular daha sonra küveze koyup mavi ışık verdiler. Işık gözlere zararlı olduğu için bebeğe göz bandajı takılıyor o beni çok üzmüştü Tabi doğum sonrası lohusalık falan da olduğu için yavrumu orda tek görmeye dayanamadım o çırpındıkça bende ağladım gözümü dahi kırpmadım çok ağladı çünkü bana en ihtiyacı olduğu zamanda tekti yavrum ama herşey onlar için iyileşmesi için sabırla beklemek lazım. Fototerapi hızlı sonuç aldırıyor o yüzden doktorlar riske atmak istemiyor. Zaten topuktan kan alıp bakıyorlar sürekli düşüşü takip etmek için canım.

Bizde fototerapi aldık canım sarılık 18 çıkmıştı. Kuveze koyup üstten mavi ışık veriyorlar bebeğe. 24 saat tutuyorlar genelde daha fazlası zararlı olabiliyormuş. Bizimki aniden yükselişe geçince ilk önce tünel adlı bir alete koydular daha sonra küveze koyup mavi ışık verdiler. Işık gözlere zararlı olduğu için bebeğe göz bandajı takılıyor o beni çok üzmüştü Tabi doğum sonrası lohusalık falan da olduğu için yavrumu orda tek görmeye dayanamadım o çırpındıkça bende ağladım gözümü dahi kırpmadım çok ağladı çünkü bana en ihtiyacı olduğu zamanda tekti yavrum ama herşey onlar için iyileşmesi için sabırla beklemek lazım. Fototerapi hızlı sonuç aldırıyor o yüzden doktorlar riske atmak istemiyor. Zaten topuktan kan alıp bakıyorlar sürekli düşüşü takip etmek için canım
Gözün aydın canım Canım çok geçmiş olsun inşallah hemen düzelirsin.

Kızlar 3 gündür bizim oğlana bişey oldu ne gündüz uyuyor ne gece Mahvolduk annemle birlikte Bi kaç tane mesaj okudum bu ara çoğumuzun böyle geçiyor sanırsam. Artık o kadar yorgunum ki anlatamam uykusuzluktan beynimin içi zonkluyor el kadar bebeye bağırasım geliyor zor tutuyorum kendimi. Gazını alıyorum karnı tok altıda temiz. Kucağımızda pişpişliyoruz dalıyor uykuya yada memedeyken dalıyor yerine koyuyoruz sanki yattığı yerde diken var Bi anda hop çığlık çığlığa ağlıyor. 5 yada 10 dkka anca uyuyor gözleri şişiyor ama uyuyamıyor yavrum Elimden birşey gelmeyince kendimi çok kötü hissediyorum. Ne kadar daha böyle olucak çok bitkin düşüyorum Gündüzleri bari uyuyup dinleniyordum artık oda yalan oldu. Annem olmasa napardım diyorum kendime Evime gitmek istiyorum ama böyle olursa naparım ben kafayı yerim heralde tek başıma

Çok çok geçmiş olsun, hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…