Bebeginiz kac gunluk? Kac kilo dogdu ve suan kac kilo? Benim doktorum 15.gun en az dogum kilosunda olmali dedi...Kızlar günaydındün sütümü bir sağıyım ne kadar çıkacak acaba dedim bir iki dk içinde 20 cc süt sağdım sonra çok acıdıgı için bırakmak zorunda kaldım ama alin mesela bir memeyi max 10 dk emip uyuyakalıyor hep. Acaba yetiyor mudur ki basit bir hesaplamayla en az 100 cc emiyordur üç saatte bir.
Memede uyumaya bayılıyor on dk olunca çekiyor ağzını memeden ve uyandırmak imkansız ama o an ağzına biberonla mama versem onu emiyor mesela ben de şüpheye düşüyorum doymuyor mu diyeBana ebeler bebekler sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor demisti. Bi de emerek uykuya daldiysa doyuyor demekmiş, ben oglum uyumayonca mama da veriyorum
Bugün 21 günlük. 2760 gr dogdu 17.günde 3000 gram olmuştuBebeginiz kac gunluk? Kac kilo dogdu ve suan kac kilo? Benim doktorum 15.gun en az dogum kilosunda olmali dedi...
MasallahMemede uyumaya bayılıyor on dk olunca çekiyor ağzını memeden ve uyandırmak imkansız ama o an ağzına biberonla mama versem onu emiyor mesela ben de şüpheye düşüyorum doymuyor mu diye
Bugün 21 günlük. 2760 gr dogdu 17.günde 3000 gram olmuştu
Erkek bebiş anneleri ben alt temizlerken bezi açınca çiş şov başlıyor, geçen duvarları batırdık ondan önce yerleri, bazen üst baş batıyorBir tane pamuk koyuyorum hemen pipinin üstüne ama pamuk hafif ya oynuyor yerinden ya da kenarından yine fışkırtarak yapıveriyor bazen, bir bez koysam ıslanacak onu yıkaması dert kirliye atılmaz o kadar çişli hemen yıkasam ekstra bir iş, pratik bir çözümü olan var mı? Islak pamuk kıymak belki olabilir şimdi aklıma geldi
Yok canım uyanmıyor ayağını sıkıyorum çenesine dokunuyorum yok uyanmıyorMasallahhic suphe bile etmeyin... Emdikten sonra uyuyormus ya gazini cikarirken uyanmiyor mu?
Masallah nazar olmasin. Gazi yok demekki. ..Yok canım uyanmıyor ayağını sıkıyorum çenesine dokunuyorum yok uyanmıyorsadece altını açınca uyanıyor o yüzden gece üç saatte bir altını açıyorum her açtığımda da kaka veya çiş yapmış oluyor zaten
Ahahah bu bizErkek bebiş anneleri ben alt temizlerken bezi açınca çiş şov başlıyor, geçen duvarları batırdık ondan önce yerleri, bazen üst baş batıyorBir tane pamuk koyuyorum hemen pipinin üstüne ama pamuk hafif ya oynuyor yerinden ya da kenarından yine fışkırtarak yapıveriyor bazen, bir bez koysam ıslanacak onu yıkaması dert kirliye atılmaz o kadar çişli hemen yıkasam ekstra bir iş, pratik bir çözümü olan var mı? Islak pamuk kıymak belki olabilir şimdi aklıma geldi
Ne guzel... Canim esim bana dedi ki, pipisi dik ise yukariya dogru getir, dik degilsr asagiya, sonra bezle. O sekilde rahat olur dedi... Topikte asagi mi yukarimi diye konusmustuk ...Ahahah bu bizsagolsun oğlum tazyikli duş başlığı gibi cis yaparken bir sağa bir sola gidiyor cis canım ben pamukla temizliyorum aaltini. İslattigim pamugun bir yüzeyiyle poposunu silip bezin içinne koyuyorum temiz kısmı tenine gelecek şekilde. Yine pipi üstüne temiz pamuk koyup kirli olan bezi pipinin üstüne doğru koyup diğer temiz bezi ayarlıyorum. O sırada yaparsa zaten pamuk ve bez engelliyor sıçramasını. Hemen pratik şekilde yeni bezi yerleştiriyorum kantaron sürerken 1 parmağımla pipiyi aşağıya doğru bastiriyorum hafif ve kapatıyorum altını. . Çişlene çişlene pratik sağladım
Arada bir geliyor doktor bir probiyotik damla verdi akşamları ağzına damlatıyorum bol bol kimyon yiyorum ise yarıyor sanırım canım. Sen nasilsin bebiş nasil?Masallah nazar olmasin. Gazi yok demekki. ..
Canım sen pişik kremi yerine kantaron mu sürüyorsun?Ahahah bu bizsagolsun oğlum tazyikli duş başlığı gibi cis yaparken bir sağa bir sola gidiyor cis canım ben pamukla temizliyorum aaltini. İslattigim pamugun bir yüzeyiyle poposunu silip bezin içinne koyuyorum temiz kısmı tenine gelecek şekilde. Yine pipi üstüne temiz pamuk koyup kirli olan bezi pipinin üstüne doğru koyup diğer temiz bezi ayarlıyorum. O sırada yaparsa zaten pamuk ve bez engelliyor sıçramasını. Hemen pratik şekilde yeni bezi yerleştiriyorum kantaron sürerken 1 parmağımla pipiyi aşağıya doğru bastiriyorum hafif ve kapatıyorum altını. . Çişlene çişlene pratik sağladım
Canım sanırım bizim bebeler son sütü icmiyo. Son süt tok tutuyomuş. Ben saginca onu doyuruyo ama emince doymuyo bnde emzirirken destek oluyorum sıkıyorum ki süt gelsin ağzı doluyo. En son uyuyo ağzını acmiyo o yüzden de son sütü içmeden memeden ayriliyo. Şuan ki tahminim bu. En çok sağma işlemi yapicam son sütü anca öyle yakalarım. 20 dk sır sagiyorum hala geliyo. Son süt nerde o da muammaEvet oluyor mesela benim bebeğim öyle.. Sürekli emmek istiyor memede uyuyor uyanıyor yine meme ama memeyi aktif emmiyor sanki.. kaç cc mama versem vereyim hep yalanma ellerini emme refleksi var. 40 la doyar dediklerinde 60 verdiğim oluyordu içiyordu kusmuyordu da.. Ben de sütüm az mı çok mu bilemediğimden biraz emzirip panik yapıp mamayı veriyorum kan şekeri düşmesin diye. Mama da kolayına geliyor artık saatlerce mememde duruyor ama emzik gibi oynuyor, süt emmek zor geliyor
Canım ben önce bezin tek bandını açıp kenardan kaldırıyorum. Zaten yapacaksa anlıyorum artık pipinin duruşundan. Baktım yapacak gibi öyle bekliyorum bezi tamamen açmadan, yapmayacaksa açıyorum değiştiriyorumErkek bebiş anneleri ben alt temizlerken bezi açınca çiş şov başlıyor, geçen duvarları batırdık ondan önce yerleri, bazen üst baş batıyorBir tane pamuk koyuyorum hemen pipinin üstüne ama pamuk hafif ya oynuyor yerinden ya da kenarından yine fışkırtarak yapıveriyor bazen, bir bez koysam ıslanacak onu yıkaması dert kirliye atılmaz o kadar çişli hemen yıkasam ekstra bir iş, pratik bir çözümü olan var mı? Islak pamuk koymak belki olabilir şimdi aklıma geldi
Biz 1 haftalıkken yaptırdık. O kadar çabuk iyileşti ki iyiki de yaptırmışız. Yenidoğanken sinirleri tam gelişmediği için acı hissi de minimum oluyor. Bizimki hiç ağlamadı mesela 5-6 gün sonra da iyileşti tamamenBu arada sunnet icin esim ikna olmadi kizlar. Sunnet yaptiran var mi? Bi ozel hastanede sunnetten dolayi aci seyler olmus. Esim o haberi gorunce kendini ifade ettiginde olsun dedi istemiyor...
İnanır mısın bunyda yaptım sadece banyo filesi takılıydıGaz kemeri, banyo yaptırmak( ben banyo filesinin tamamını takmıyorum, ayak kismi takılı olmuyor kuvetin içini su dolduruyorum bebegin kafası yukarsa göğüs hizasına gelecek şekilde dolduruyorum. Ayaklarını su altında hareket ettirip hafif hafif su altında karın masajı yapıyorum.) Sıcak su etkisiyle rahatlıyorlar. Çıktığı anda da hemen karnına gaz kemerini takıyorum çok rahatlatıyor.
Canım sanırım bizim bebeler son sütü icmiyo. Son süt tok tutuyomuş. Ben saginca onu doyuruyo ama emince doymuyo bnde emzirirken destek oluyorum sıkıyorum ki süt gelsin ağzı doluyo. En son uyuyo ağzını acmiyo o yüzden de son sütü içmeden memeden ayriliyo. Şuan ki tahminim bu. En çok sağma işlemi yapicam son sütü anca öyle yakalarım. 20 dk sır sagiyorum hala geliyo. Son süt nerde o da muamma
Annelerin dikkat etmesi gereken, bebeklerinin doyması için sütlerinin son, yani yağlı bölümünü içmiş olmaları gerektiğidir. Yağ açısından zengin olan ve bebeğe doyma hissi sağlayan bu bölüm, meme boşalmazdan hemen önce, emzirmenin sonuna doğru gelen kısımdır ki bu kısma ulaşmak için bebeğin 20-30 dk emmesi gereki
Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Kızlar bir ebe anlatmıştı bu gaz olayını, sicak su dolu kovaya oturtabilirsiniz bebekleri . Oturtma değil de belden aşağı sıcak su da olacak şekilde tutun cok iyi geliyorOfff bizde aynı dertten muzdaribiz bugün,ben korkuyor diye ağlıyor sanıyordum meğerse gazı varmış.Biogaia verdim ama hala bir sakinleşme yok,ağlayınca mosmor oluyor bi de içim gidiyor.Keşke biz çeksek o sancıları yaaa
Geçmiş olsun canım, benim de son dakika sezeryana dönmüştü kakasını yapınca oğlum. Önemli olan şuan bebek ve senin sağlığın. 1 haftaya dikis yerin daha rahat olur inşallah çok geçmiş olsunKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Aşağı canım. Doktorumuz öyle yap dedi ve öyle yaptı. Çişi geldiğinde yukarı doğru oluyor pipisi o an hemen önlem alıyorum çünkü hemen ardından çişini yapıyorNe guzel... Canim esim bana dedi ki, pipisi dik ise yukariya dogru getir, dik degilsr asagiya, sonra bezle. O sekilde rahat olur dedi... Topikte asagi mi yukarimi diye konusmustuk ...
Ben kziimda dogmadan önce mustela pişik kremi almıştım. 5.gun ilk doktor kontrolünde doktorumuz kesinlikle kullanmıyoruz krem dedi. Sadece kantaron yağı sürüyoruz dedi. Bende o günden sonra hiç kullanmadım pişik kremi. Her bez değişiminde kantaron yağı kullandım kziimda. Şimdide oğlumda kantaron yağı kullanıyorum her bez değişiminde.Canım sen pişik kremi yerine kantaron mu sürüyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?