2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bebeginiz kac gunluk? Kac kilo dogdu ve suan kac kilo? Benim doktorum 15.gun en az dogum kilosunda olmali dedi...

Bana ebeler bebekler sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor demisti. Bi de emerek uykuya daldiysa doyuyor demekmiş, ben oglum uyumayonca mama da veriyorum
Memede uyumaya bayılıyor on dk olunca çekiyor ağzını memeden ve uyandırmak imkansız ama o an ağzına biberonla mama versem onu emiyor mesela ben de şüpheye düşüyorum doymuyor mu diye
Bebeginiz kac gunluk? Kac kilo dogdu ve suan kac kilo? Benim doktorum 15.gun en az dogum kilosunda olmali dedi...
Bugün 21 günlük. 2760 gr dogdu 17.günde 3000 gram olmuştu

Erkek bebiş anneleri ben alt temizlerken bezi açınca çiş şov başlıyor, geçen duvarları batırdık ondan önce yerleri, bazen üst baş batıyor Bir tane pamuk koyuyorum hemen pipinin üstüne ama pamuk hafif ya oynuyor yerinden ya da kenarından yine fışkırtarak yapıveriyor bazen, bir bez koysam ıslanacak onu yıkaması dert kirliye atılmaz o kadar çişli hemen yıkasam ekstra bir iş, pratik bir çözümü olan var mı? Islak pamuk koymak belki olabilir şimdi aklıma geldi

Masallah hic suphe bile etmeyin... Emdikten sonra uyuyormus ya gazini cikarirken uyanmiyor mu?

bizimki once doktoruna, sonra benim burnuma, sonra da kendi yuzune yapti

Bunun tek cozumu hizli olmak bence

Masallah hic suphe bile etmeyin... Emdikten sonra uyuyormus ya gazini cikarirken uyanmiyor mu?
Yok canım uyanmıyor ayağını sıkıyorum çenesine dokunuyorum yok uyanmıyor sadece altını açınca uyanıyor o yüzden gece üç saatte bir altını açıyorum her açtığımda da kaka veya çiş yapmış oluyor zaten

Bu arada sunnet icin esim ikna olmadi kizlar. Sunnet yaptiran var mi? Bi ozel hastanede sunnetten dolayi aci seyler olmus. Esim o haberi gorunce kendini ifade ettiginde olsun dedi istemiyor...

Masallah nazar olmasin. Gazi yok demekki. ..

Ahahah bu biz sagolsun oğlum tazyikli duş başlığı gibi cis yaparken bir sağa bir sola gidiyor cis canım ben pamukla temizliyorum aaltini. İslattigim pamugun bir yüzeyiyle poposunu silip bezin içinne koyuyorum temiz kısmı tenine gelecek şekilde. Yine pipi üstüne temiz pamuk koyup kirli olan bezi pipinin üstüne doğru koyup diğer temiz bezi ayarlıyorum. O sırada yaparsa zaten pamuk ve bez engelliyor sıçramasını. Hemen pratik şekilde yeni bezi yerleştiriyorum kantaron sürerken 1 parmağımla pipiyi aşağıya doğru bastiriyorum hafif ve kapatıyorum altını. . Çişlene çişlene pratik sağladım

Ne guzel... Canim esim bana dedi ki, pipisi dik ise yukariya dogru getir, dik degilsr asagiya, sonra bezle. O sekilde rahat olur dedi... Topikte asagi mi yukarimi diye konusmustuk ...

Canım sen pişik kremi yerine kantaron mu sürüyorsun?

Canım sanırım bizim bebeler son sütü icmiyo. Son süt tok tutuyomuş. Ben saginca onu doyuruyo ama emince doymuyo bnde emzirirken destek oluyorum sıkıyorum ki süt gelsin ağzı doluyo. En son uyuyo ağzını acmiyo o yüzden de son sütü içmeden memeden ayriliyo. Şuan ki tahminim bu. En çok sağma işlemi yapicam son sütü anca öyle yakalarım. 20 dk sır sagiyorum hala geliyo. Son süt nerde o da muamma
Annelerin dikkat etmesi gereken, bebeklerinin doyması için sütlerinin son, yani yağlı bölümünü içmiş olmaları gerektiğidir. Yağ açısından zengin olan ve bebeğe doyma hissi sağlayan bu bölüm, meme boşalmazdan hemen önce, emzirmenin sonuna doğru gelen kısımdır ki bu kısma ulaşmak için bebeğin 20-30 dk emmesi gereki

Canım ben önce bezin tek bandını açıp kenardan kaldırıyorum. Zaten yapacaksa anlıyorum artık pipinin duruşundan. Baktım yapacak gibi öyle bekliyorum bezi tamamen açmadan, yapmayacaksa açıyorum değiştiriyorum

Bu arada sunnet icin esim ikna olmadi kizlar. Sunnet yaptiran var mi? Bi ozel hastanede sunnetten dolayi aci seyler olmus. Esim o haberi gorunce kendini ifade ettiginde olsun dedi istemiyor...
Biz 1 haftalıkken yaptırdık. O kadar çabuk iyileşti ki iyiki de yaptırmışız. Yenidoğanken sinirleri tam gelişmediği için acı hissi de minimum oluyor. Bizimki hiç ağlamadı mesela 5-6 gün sonra da iyileşti tamamen

İnanır mısın bunyda yaptım sadece banyo filesi takılıydı

Canım son sütü aldırmak için, bir sonraki emzirmeyi son emzirdiğin memeden başlatabilirsin.

Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya

Kızlar bir ebe anlatmıştı bu gaz olayını, sicak su dolu kovaya oturtabilirsiniz bebekleri . Oturtma değil de belden aşağı sıcak su da olacak şekilde tutun cok iyi geliyor
Geçmiş olsun canım, benim de son dakika sezeryana dönmüştü kakasını yapınca oğlum. Önemli olan şuan bebek ve senin sağlığın. 1 haftaya dikis yerin daha rahat olur inşallah çok geçmiş olsun

Ne guzel... Canim esim bana dedi ki, pipisi dik ise yukariya dogru getir, dik degilsr asagiya, sonra bezle. O sekilde rahat olur dedi... Topikte asagi mi yukarimi diye konusmustuk ...
Aşağı canım. Doktorumuz öyle yap dedi ve öyle yaptı. Çişi geldiğinde yukarı doğru oluyor pipisi o an hemen önlem alıyorum çünkü hemen ardından çişini yapıyor

Canım sen pişik kremi yerine kantaron mu sürüyorsun?
Ben kziimda dogmadan önce mustela pişik kremi almıştım. 5.gun ilk doktor kontrolünde doktorumuz kesinlikle kullanmıyoruz krem dedi. Sadece kantaron yağı sürüyoruz dedi. Bende o günden sonra hiç kullanmadım pişik kremi. Her bez değişiminde kantaron yağı kullandım kziimda. Şimdide oğlumda kantaron yağı kullanıyorum her bez değişiminde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…