Ben üstü açıldı mı diye kalkmıyorum uyku tulumuyla yatırdığım için ama neden uyanmadı bir şey mi oldu korkusuyla kalkıyorum gece uyanmadiysa.Aynen hiç birşey için kalkmasalr da bu sefer sen kalkıyorsun üstünü açtı mı diye
Sende sağol canımSüpersin canım Google gibisin ne sorsak cevap varçok şey öğreniyoruz buradan hepinize teşekkürler
Koluma yatırıp karın mesajıyla sırt masagini aynı anda denedin mi canım.?Kızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
İyi olmanıza çok sevindim canımKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Normal o zaman ben de biberondan kaynakli saniyorumAma o bizde de var
Canım bizimde aynı dün kontrolü vardı doktor normal dedi gazdan dedi. Çıldıracak gibi oluyorum bendeKızlar benim kızın ağlaması durmuyor ya bu nasıl sancıdır gecmiyor sinirlerim yıprandı hastaneye götürsem bir sey yaparlar mı? Uyuyamıyor yavrum ya
Evet canım doktor normal diyor. Bende kimyon rezeneye başlıcam bugün inşallah. Biogaia da kullanıyoruz inşallah düzelir de yavrum da rahat eder birazHastanede hiç bir şey yapmazlar canım. Doktor bile normal ağlayacak sen süt içince gazın olmuyor mu bağırsakları yeni bir besinle tanışıyor alışana kadar ağlayacak diyor.Laktoz sindirilmesi zor bir enzim ve bebisleri mahvediyor malesef Bugün eşim relactaz almış bu laktoz enziminin parçalanmasını sağlıyormuş. 2 defa 8 er damla verdim alttan üstten patır kütür çıkardı gazları bakalım gece nasıl geçecek şimdi uyuyor iyi gelirse tekrar yazarim size. Bu arada kimyon ve biogaia ya devam ediyorum ben. biogaia düzenli verin faydasını göreceksiniz büyük oranda sancılarını azaltıyor. İnşallah bi an önce adapte olur vücutları da sancilardan kurtulurlar
Evet hiçbir şey fayda etmiyorKoluma yatırıp karın mesajıyla sırt masagini aynı anda denedin mi canım.?
Gaz kemeri, banyo yaptırmak( ben banyo filesinin tamamını takmıyorum, ayak kismi takılı olmuyor kuvetin içini su dolduruyorum bebegin kafası yukarsa göğüs hizasına gelecek şekilde dolduruyorum. Ayaklarını su altında hareket ettirip hafif hafif su altında karın masajı yapıyorum.) Sıcak su etkisiyle rahatlıyorlar. Çıktığı anda da hemen karnına gaz kemerini takıyorum çok rahatlatıyor.Evet hiçbir şey fayda etmiyor
Canım ikinizde sağlıksınız ne güzel kavuştunuz, ağrıların da geçecek elbet, acılı ama inanılmaz hızlı toparlıyor vücutlarımız unutmaKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Of okurken bile hemen gözlerim doluyor geçmiş olsun cnm şimdi iyi bebişin ne güzel. Bizimkinin de artıyor sarılığı Perşembe kontrolümüz var umarım hastane sürecine girmeyiz, hasta olmasın diye mama vermekten çocuğun tüm dengesini de bozdum şimdi hızlı vermezsem kıyamet kopuyor alıştı çünküBizde fototerapi aldık canım sarılık 18 çıkmıştı. Kuveze koyup üstten mavi ışık veriyorlar bebeğe. 24 saat tutuyorlar genelde daha fazlası zararlı olabiliyormuş. Bizimki aniden yükselişe geçince ilk önce tünel adlı bir alete koydular daha sonra küveze koyup mavi ışık verdiler. Işık gözlere zararlı olduğu için bebeğe göz bandajı takılıyor o beni çok üzmüştüTabi doğum sonrası lohusalık falan da olduğu için yavrumu orda tek görmeye dayanamadım o çırpındıkça bende ağladım gözümü dahi kırpmadım çok ağladı çünkü bana en ihtiyacı olduğu zamanda tekti yavrum ama herşey onlar için iyileşmesi için sabırla beklemek lazım. Fototerapi hızlı sonuç aldırıyor o yüzden doktorlar riske atmak istemiyor. Zaten topuktan kan alıp bakıyorlar sürekli düşüşü takip etmek için canım.
Bende o süreçte çok ağladım tutamadım kendimiCanım ikinizde sağlıksınız ne güzel kavuştunuz, ağrıların da geçecek elbet, acılı ama inanılmaz hızlı toparlıyor vücutlarımız unutma
Of okurken bile hemen gözlerim doluyor geçmiş olsun cnm şimdi iyi bebişin ne güzel. Bizimkinin de artıyor sarılığı Perşembe kontrolümüz var umarım hastane sürecine girmeyiz, hasta olmasın diye mama vermekten çocuğun tüm dengesini de bozdum şimdi hızlı vermezsem kıyamet kopuyor alıştı çünküHastalığı atlatırsak bi şekilde tekrar emme düzenine sokarım umarım. Fototerapi aldıktan sonra sarılık riski tamamen bitiyor mu cnm?
Canım aynen 15 gunluguz bizde şöyle benimde sütüm 3. Gün geldi ama çok ememedi silikon göğüs ucuyla emzirmeye başladım ama o süreçte zaten kilo kaybı olduğu için doktoruCanım senin bebe 15 günlük mü şu an?
Ben de tam senin gibiyim.
Kızım 12 günlük ve 3 saatte bir 50-60cc kadar mama veriyorum. İlk 5 gün sütüm gelmedi. Sonra çok az geldi. Şimdi sütümü arttırmaya ve mamayı kesmeye çalışıyorum.
Bugün mesela 15 er dk her bir memeyi verdikten sonra 60 yerine 20-25 cc kadar mama verdim. Sağlık ocağındaki ebe mamayı günde iki kez 30cc olarak direk kes dedi. Fakat bebeğim açlıktan öyle bi ağladı ki… Bende kendimce her öğündeki mamayı böyle azaltıp, bir kaç gün sonrada bazı öğünlerden tamamen kaldırmak şeklinde bir yol izlemek istedim. Bebeğim aç kalacak ve bu yüzden hasta olacak diye ödüm kopuyor.
Evet canım 15 günlük benim de sütüm ilk 3 gün çok gelmedi mamaya 30 cc ile başlamastik ama 5. Gün kontrolünde kilo kaybı oldu memeyi de çok verimli ememediği için doktorumuz da mamayı 60 cc ye cikartalim her 3 saatte bir kalan zamanlar meme dedi. Zaten sütün emdikçe artacaktır dedi. Ona gore de mamayı 4 saatte bire çıkart dedi baktın yetiyor 5 saatte bir yap dedi ama kes demedi. Bence mamayı bir anda kesme azaltarak da olsa ver sonuçta her bebek farklı ebe kes demiş ama demek ki doymuyor bebiş.mama desteğiyle devam etCanım senin bebe 15 günlük mü şu an?
Ben de tam senin gibiyim.
Kızım 12 günlük ve 3 saatte bir 50-60cc kadar mama veriyorum. İlk 5 gün sütüm gelmedi. Sonra çok az geldi. Şimdi sütümü arttırmaya ve mamayı kesmeye çalışıyorum.
Bugün mesela 15 er dk her bir memeyi verdikten sonra 60 yerine 20-25 cc kadar mama verdim. Sağlık ocağındaki ebe mamayı günde iki kez 30cc olarak direk kes dedi. Fakat bebeğim açlıktan öyle bi ağladı ki… Bende kendimce her öğündeki mamayı böyle azaltıp, bir kaç gün sonrada bazı öğünlerden tamamen kaldırmak şeklinde bir yol izlemek istedim. Bebeğim aç kalacak ve bu yüzden hasta olacak diye ödüm kopuyor.
Sağol cnm alırsak fototerapi kendimi hazırlamış olayım, kesin çözüm en azından, Geçmiş gitmiş ne güzel darısı başımıza kurtulalım biz deBende o süreçte çok ağladım tutamadım kendimisadece iki gün mama verildi hastanede o süreçte dahada mama falan vermedim canım bol bol emzirdim kilo kaybı oluyor o süreçte ama emzirerek o açığı kapatmıştım 3 günde tekrar kilo almıştı çok şükür Hiç canını sıkma hemen alıştırırsın bol bol emmeye. Fototerapi alınca hemen düşüşe geçti zaten canım 18 di ilk sonra 12 oldu 9 oldu geçen hafta kontrolde 2 olmuştu geçti gitti çok şükür. Zaten bakınca anlıyordum gözlerinde bile kalmadı bembeyaz oldu çok şükür insallah sende hayırlı haberler alırsın canım üzülme sütün etkilenmesin hemen atlatsın inşallah yavrun
Tabikide canım zor ve kötü bir şey değil ben o ara hastanede ilk defa kalmanın ve lohusalık yüzünden çok duygusaldım o yüzden ağlamaklı geçti benim. İnşallah sizinde hemencecik geçer canımSağol cnm alırsak fototerapi kendimi hazırlamış olayım, kesin çözüm en azından, Geçmiş gitmiş ne güzel darısı başımıza kurtulalım biz de
Soguk uygulama yayilmasini ve kasintisini alir ... Gecmis olsunKeşke bana da direk hap verseydi ya ama alerji değil bu dedi. Biraz araştırdım bildiğin gebelik ürtikeri bendeki sanırım fotoğraflara baktım aynısı. Halk dilinde kurdeşenmiş. Daha fazla yayılmaz umarım
Ay ben Allah im buyuk konusmayayim ama artik 3.istemiyorum. Allah a sukur bir kizim bir oglum var, saglikla buyutmek nasip olsunKardeşler anlamında çok kardeş olması çok istediğim bir şey. Ben tek kardeşim ve çocuklarım benimle aynı olmasın istediğim için 2.yi hemen istedim. Nasip ama 3. Şuan ıı ıh. İlerde ne düşünürüm bilmem
Cok gecmis olsun canimKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Canım bebisinle sağlıkla kavuşmana sevindim ameliyattan sonraki süreç biraz zor ama geçiyor gittikçe daha keyifli oluyor her şeyKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
Bana ebeler bebekler sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor demisti. Bi de emerek uykuya daldiysa doyuyor demekmiş, ben oglum uyumayonca mama da veriyorumKızlar günaydındün sütümü bir sağıyım ne kadar çıkacak acaba dedim bir iki dk içinde 20 cc süt sağdım sonra çok acıdıgı için bırakmak zorunda kaldım ama alin mesela bir memeyi max 10 dk emip uyuyakalıyor hep. Acaba yetiyor mudur ki basit bir hesaplamayla en az 100 cc emiyordur üç saatte bir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?