Bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim illa bir 40 günü geçsin diye söylüyor. Bana kalsa şimdiye çoktan olmustu bile...Biz 1 haftalıkken yaptırdık. O kadar çabuk iyileşti ki iyiki de yaptırmışız. Yenidoğanken sinirleri tam gelişmediği için acı hissi de minimum oluyor. Bizimki hiç ağlamadı mesela 5-6 gün sonra da iyileşti tamamen
Yüz üstü yatırıp ayakları M olacak şekilde bir bacağından tutup popoya pat pat yapmayı denedin mi?İnanır mısın bunyda yaptım sadece banyo filesi takılıydı
3.ye gücüm yetmez herhalde yaAy ben Allah im buyuk konusmayayim ama artik 3.istemiyorum. Allah a sukur bir kizim bir oglum var, saglikla buyutmek nasip olsunYas 36 artik yolun yarisi, yasam aksin gitsin...
Aynen benim de yaş 36. Bundan sonrası zorlar beniAy ben Allah im buyuk konusmayayim ama artik 3.istemiyorum. Allah a sukur bir kizim bir oglum var, saglikla buyutmek nasip olsunYas 36 artik yolun yarisi, yasam aksin gitsin...
2,5 yaş bebesi ile nasıl gidiyor canım. Bizimki biraz canımıza okuyor ya. Sabır zorlanması yaşıyoruz. Bir de yaşı gereği beklentim olmamalı biliyorum ama bekleme davranışını öğretebilir miyim telaşındayım. Sizin durum ne ? Bir şey istediği anda olsun istiyor. Annecim birazdan yapacağım şuan işim var bekle diyorum ağlama krizi hayır şimdi istiyorum diye. O anda bebek emziriyor oluyorum ya da başka bir şey. Bana biraz vakit tanısa işimi çok kolaylaştıracak. Çok şey bekliyorum değil mi3.ye gücüm yetmez herhalde ya
Silikon meme ucu denedin mi arkadaşım? Ucu plastik olduğu için biraz daha biberon vari ama memede emiyor. Benim göğüs uçlarım felaket durumda olduğu için kullanıyorumSelam güzel mart anneleri ve doğuma bekleyenlerbugün bebegimle 16. Günüm, günler fırtına gibi birbirimize alışmaya çalışarak geçiyor. Sarılık vb derken hastane işleri de araya girince bir türlü foruma giremedim. Geçen gün girdigimdeyse bir arkadaşımızın bebeğini kaybettiğini gördüm, o kadar çok etkilendim ki ertesi sabah rüyamdan ağlayarak uyanıp bebeğimin nefesini kontrol ettim Allah arkadaşımıza sabır versin inşallah
Size birsey danışmak istiyorum, ben bebeğimi emziremiyorum. Doğunca sütüm gelmedi, kaşık biberonla mama verdik, daha sonra sütüm geldi ama kendi çenesi kuvvetsizbdiye sağım yapıp biberonla verdik. Sımdı çenesi kuvvetlendi ama biberon istiyor, bir kaç günde bir max 10_15 dakka emiyor, çığlık kıyamet ağlayınca zaten eşim annem ben dayanamayıp biberonla süt veriyoruz. Var mı bir önerisi olan, ben çok üzülüyorum bu duruma. Eşim bosver önemli olan anne sütü böyle devam et diyor, ama ben sanki aramızda bag kuramıyoruz gibi hissediyorum. Lohusaliktan mi böyle düşünüyorum bilmiyorum
Ben tommy tippie antikolik almıştım canım sadece bir kere denedim ama oğlum zorlanmadımsevdi baya. Sevince de korktum vermedimKizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
MasallahArada bir geliyor doktor bir probiyotik damla verdi akşamları ağzına damlatıyorum bol bol kimyon yiyorum ise yarıyor sanırım canım. Sen nasilsin bebiş nasil?
Ben de istiyorum ama esim nuh dio peygambwr demiyorBiz 1 haftalıkken yaptırdık. O kadar çabuk iyileşti ki iyiki de yaptırmışız. Yenidoğanken sinirleri tam gelişmediği için acı hissi de minimum oluyor. Bizimki hiç ağlamadı mesela 5-6 gün sonra da iyileşti tamamen
Bizimki biraz fazla hareketli yaEvet canım kesinlikle en büyük hayaldi gerçek oldu
Maşallah Ekinimize, hareketli bebek iyidir
Bez değiştirirken bugün akşam emzik verdim aldı hemen, ağlmadı-ayaklarını vurmadı rahatça değiştirdim emzik işe yaradısadece alt açarken bile olsa kullanabilirim.
Gelmiş geçmiş olsun canım çok uzun sürdü süreç ama sonunda sağlıkla doğum yapmışsın şükürKızlar selam,ben de bebekte iyi,oğlumuz dün 4 gibi doğdu yaklaşık 32 saatlik süreç sonrası, çok iyi bir hikayemiz yok son saat sezeryana döndü çünkü boynuna çift kordon dolanmış kakasını yapmış kalp atışları bir anda düşmeye başladı,neye uğradığımızı şaşırdık,ani sezeryanda herşey çok hızlı gelişti zaten yorgunluk uykusuzluk 1 günden uzun sancı çok kötüydüm, şu an kesik yerim çok uzun ve aşırı acıyor…şu an oğlum ve ben iyiyiz ama çok korktuk tabi.merak etmeyin tekrar yazacağım sadece şu an çok yorgunum
DüşünemiyorumEmekleme/yurume zamanı birde gor senbez çıktığı anda fırsatını bulunca pıtır pıtır kaçıyorlar
Havlu peçete ya da pamuğu külah gibi çevirip pipisine gecirebilirsin canım en azından sağa sola sıçramazErkek bebiş anneleri ben alt temizlerken bezi açınca çiş şov başlıyor, geçen duvarları batırdık ondan önce yerleri, bazen üst baş batıyorBir tane pamuk koyuyorum hemen pipinin üstüne ama pamuk hafif ya oynuyor yerinden ya da kenarından yine fışkırtarak yapıveriyor bazen, bir bez koysam ıslanacak onu yıkaması dert kirliye atılmaz o kadar çişli hemen yıkasam ekstra bir iş, pratik bir çözümü olan var mı? Islak pamuk koymak belki olabilir şimdi aklıma geldi
Sırtı göğsüme getirip diğer eliyle karnına madaj yapınca sakinleşiyor bir nebze olsa bu diğerlerini de deneyeceğimYüz üstü yatırıp ayakları M olacak şekilde bir bacağından tutup popoya pat pat yapmayı denedin mi?
Sonra aklıma gelen başka rahatlatıcı hareket. Sırtı göğsüne gelecek şekilde dik tutup, bir elin bebegin karninda , diger elinle de ayaklarını tuvalete tutar gibi pozisyona getirip hafif hoplayarak arada bir de elinle karnına masaj yapabilirsin.
Koltukta oturup , bebeğin karnı senin bacak üstüne gelecek şekilde koyup sırtına pat pat yapabilirsin.
Sırt üstü yatırıp bacak hareketi uzat topla bisiklet başa degdirme yapabilirsin.
Çok ağladığında, iki kolunu birleştir bebeğin ust göğüs kisminda bir elinle ordan tut, diger elinle de popodan destekle, hafif dik konumda yukarı aşağı yukarı aşağı yaparken birde şşşşş veya huuuuuu sesi cikartdaha kolay sakinlesiyorlar.
Ay bunu da deneyeyim insallah fayda ederKızlar bir ebe anlatmıştı bu gaz olayını, sicak su dolu kovaya oturtabilirsiniz bebekleri . Oturtma değil de belden aşağı sıcak su da olacak şekilde tutun cok iyi geliyor
Geçmiş olsun canım, benim de son dakika sezeryana dönmüştü kakasını yapınca oğlum. Önemli olan şuan bebek ve senin sağlığın. 1 haftaya dikis yerin daha rahat olur inşallah çok geçmiş olsun
Ya ben 25 yasındayım ben simdiden unumu eledim eleğimi astım modundayımAynen benim de yaş 36. Bundan sonrası zorlar benibüyük konuşmuyorum tabi rabbim isteyene versin. Olan evlatlarımıza sağlıklı ömürler versin .
Dimi? Kimi bebek lokal de olsa anesteziyi kaldiramiyormus... Bu yuzden esim istemiyor...Bende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim illa bir 40 günü geçsin diye söylüyor. Bana kalsa şimdiye çoktan olmustu bile...
Bizimki emziği hala kabul etmedi. Emziği mi beğenmedi genel olarak mı kabullenmiyor acaba. Hangi emziği kullanıyorsun ?Bizimki biraz fazla hareketli yaAyaklaninca güzel kilo verdirecekler bize bizimki 3. Gününden beri emzik alıyor ben de gazı olduğunda, altını alırken, uykuya geçişlerde veriyorum sakinliyor baya uyuyunca ağzından atiyor zaten kendisi
Erken yaptırmak en iyisi valla 40 gün de iyi yine bence canımBende yaptırmayı düşünüyorum ama eşim illa bir 40 günü geçsin diye söylüyor. Bana kalsa şimdiye çoktan olmustu bile...
Zaman geçtikçe her şey daha da rayına oturuyor tek kalınca da ilk günler biraz zorlar ama sonra yavaş yavaş düzene girer canımMasallahbiz alisma asamasindayiz sanirim dun ilk banyosunu yaptik ... Zamanla ins. Suan esim babalik izninde ve cok rahatim. Tek kalinca bakalim nasil olacak
Ohoo gençsin canım sen daha vaktin var. Araya zaman koyarsın bak o zaman nasıl tekrar sıcak gelecek bebek fikriAy bunu da deneyeyim insallah fayda eder
Ya ben 25 yasındayım ben simdiden unumu eledim eleğimi astım modundayım
Avent ultra air canım. Ekin de bi tek onu aldi bibsi falan almıyor mesela. Sen hangisini vermiştin?Bizimki emziği hala kabul etmedi. Emziği mi beğenmedi genel olarak mı kabullenmiyor acaba. Hangi emziği kullanıyorsun ?
İlk kızımda bunu kullanmıştım. Keşke bunda da baştan aynı devam etseydim. Bu sefer emzik önemsemedim pek nuk aldım. Ama yok almıyor ağzına meme kısmını beğenmedi sanırım. Avent alayım tekrardan çünkü gerçekten bazen çok ihtiyaç hissediyor insan. Uykuya geçerken bile alsa yeter.Avent ultra air canım. Ekin de bi tek onu aldi bibsi falan almıyor mesela. Sen hangisini vermiştin?
Bazen bunu yapıyorum ama bilinçli değil. Buna dikkat ederek emzireyim sağol canımCanım son sütü aldırmak için, bir sonraki emzirmeyi son emzirdiğin memeden başlatabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?