2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kizlar umarim herkes iyidir okuyamadim. Pazar dogum yaptim Pazartesi gecesinden beri yogun bas agrisi var ara ara gecip sonra tekrar basliyor. Bugun acilde serum taktirdim. Aslinda bol lahve bol su her sey yaptim en.bastan beri. Pek dinlenemedim ondan mi ameliyatin etkisi mi anlamadim zaten bas agrisindan korkuyordum spinal.sonrasi ama ilk gun cok iyidim. Boyle basi agriyip sonradan kac gunde siz de gecmsiti. Bir de oglum asiri aglamiyor ama.huzursuzluk.oluyor bugun.doktorumuz Biogayiyi 2 hafta sonra baslamami onerdi sizinkiler nasil.onermisti

Canım biraz yoruluyorum haliyle ama gidiyor bolca sabır göstererek. Doğa bana çok naz yapıyor tüm hircinligi bende. Efeyi değil de beni efeden kıskanıyor gibi davranıyor. Efe kucağımda hemen gelip dizime yatıyor mesela. Uyurken sarılmak istiyor. Allahtan kardeşine herhangi bir zarar verecek hareketi yok. Hatta çok ılımlı ona karşı. Ağlayınca sallıyor gidip kafasini felan öpüyor ağlama efem diye elini felan tutuyor. Ama bana kök söktürüyor. Efe ye süt verdin bende istiyorum dedi. Ne zaman emzirsem hemen kahve fincanı getirip diğer memeden bana süt ver diyor. Sagip veriyorum bende hemen. Birde bir süredir altına yapmaya başladı. Sorunca Efe yapıyor diyor. Yemeğini kendi yemiyor anne sen vereceksin diyor
Cocuklar beklemeyi ogrenebiliyor canım. Tabi çocuğun haziroluşuyla ilgili. Mesela Doğa da var bu durum. İşim varken bir şey istiyor güzelce anlatıyorum şu anda ..... yapıyorum. Senin istediğini yapmam için önce.... işimi bitirmem gerekiyor . İstersen yanında bekleyebilirsin veya .... oyuncaklarınla oyna, .... işimi bitirince sana haber vereyim birlikte istediğini yapalım diyorum. Genelde kabul ediyor. Kabul etmediğinde sıranı beklemelisin diyorum tekrar tekrar anlatıyorum.
Ama bu bizde çok önceden oluşan bir durum. Parkta salıncak sırası beklemek gibi sürekli benzer durumlarla sıramizi beklemeliyiz diye anlatmıştım. O yüzden bu konuda pek karşı koyması olmadı. Sizin için söyleyecek olursam şuan yeni bir alışkanlık/davranış kazandırmak için pek doğru bir zaman değil bence. Çünkü evdeki tüm dengeler / düzen değişti. Daha buna uyum sağlayamadan yeni bir düzene geçmesi zor olur bence. Biraz zamana ihtiyacınız var bence cnm.

Sırtı göğsüme getirip diğer eliyle karnına madaj yapınca sakinleşiyor bir nebze olsa bu diğerlerini de deneyeceğim ay ne hale sokuyor bizi bu veletler
Öyle valla canım. Karnına masaj la birlikte diğer elinle ayaklarını karnına doğru çektir tuvalet pozisyonu alsın hatta zibinin çıtçıtini açabilirsin , daha rahat oluyorlar birde bir diğer yöntemi de anlatayım o da bizde çok işe yarıyor. Sırt üstü yatırıp bisiklet hareketi yapıyoruz ya hani, nasıl anlatayım baş parmakların bebeğin diz altına, işaret parmağını bebegin alt karın kısmına, serce parmağın da bebegin beline arka kısma gelecek şekilde O geniş bir yuvarlak çizmeyi dene, birkaç dakika yaptıktan sonra , bisiklet hareketi ama bebegin ayak altı tavana bakacak şekilde yapıp sonra ayakları kafaya doğru getirince çok güzel gaz çıkartıyor benimki

Sling kullanmaya başlayan var mı kızlar? Ben 10 dk mutfağı toplayana kadar kullandım, hemen de uyudu. Acaba sıkıyor mudur, erken mi bilemiyorum
Sling hiç kullanmadım ama kanguruyu şuan çok aktif kullanıyorum. Kızımda da çok aktif kullanmıştım yeni doğduğunda. Evde bile takip yemek bulaşık islerini çok yaptım
Ne güzel anlatıyorsun ya Valla biri demişti ya Google gibisin diye haklı arkadaş
Bizim çocuk doktorumuz çok anlatıyor canım, her muayenede geçen ayın kritigini yapıyoruz ne yaşadık ne yapmak gerekiyor diye sonra da gelecek ayda karşılaşabileceğimiz durumları anlatıp nasıl önüne gececegimi anlatıyor. Gaz masajı vs hepsini kendi gösterdi mesela. Nasıl sakinlestirecegmi. En ufak aklıma takılan durumda hemen mesaj atıyorum anında dönüş yapıyor bazen o kadar saçma sorular soruyorum ki ( geçen hafta şey sordum mesela, benim kızım şuan tam 31 aylık, her hafta Ata binmeye götürüyorum, bir arkadaşım 4 yaşından önce Ata binince parantez bacak olur sakin götürme dedi. Onu sormuştum)
Kızım çok hassas olunca bir çok şey yaşadık ve doktorumuz da ilgili olmasına borçluyum bende bu kadar şeyi

Ağzı köpük köpük derken tükürük olmasın canım? Süt kesiği gibi kusmasi fazla içtiğinden de olabilir, anne sutundeki laktoz u sindiremedigi içinde olabilir.

Erken yaptırmak en iyisi valla 40 gün de iyi yine bence canım
Ben ne kadar erken o kadar iyi bence de eşim işte illa tanıdığı tüm doktorlara sorup ona göre karar vermek gerekiyormuş. Aceleye gelmezmiş bu durum. Bakalım araştırması bitsin diye bekliyorum bende
Cocuklar bu kadar kolay varliklar olsa eminim herkes en az 10 çocuk yapardi 40 li bebeği uyutmak için bile kırk takla atiyoruz
Canım önceden çok çocuk yapıyorlardı her çocuk birbirini bakıyordu
Bir tek uyutmak için mi altını değiştirirken, yıkarken ilerde beslerken ne taklalar atacağız kim bilir
Canım anlayabiliyorsan ne güzel ben hayatta anlamıyorum beklemediğim an geliyor hep

Evet ya çim sulaması gibi odayı suladı bizim de Pamuk üstüne kirli bezi hmm bunu deneyeceğim saol cnm
Bu cis konusunda söyle bir video buldum doğru mu yoksa yalan mı bilemiyorum tabi...

Canım bırak kv yi ben eşime verdiğimde kıskanıyorum o yüzden kızımla birlikte duşa giriyordum düşün artık neyse ki zamanla eşimle paylaşmaya alıştım
Kesinlikle ben de öyleyim. Kv hatta kendi annem falan bebeğim oğlum vs diyince aşırı sinir oluyorum benim bebeğim o ben doğurdum diye bağırasım geliyor
Annem yapıyordu benzerini annem diye seviyordu onun annesi benim diye karşı çıkıyordum sonra kziim demeye başladı o benim kızım senin torunun diyorum.

Kızlar size alakasız bı soru sorcam sevdiğiniz bı arkadaşınız eşinizin eski sozlenecegi ama ayrıldığı kişiylede yakıin arkadaşsa ve yeni ogrendiyseniz mesafe koyarmiydiniz
Bence önemli olan arkadaşınızın tutumu tavrı. Yani sizin anlattıklarınızı başka yerde anlatır mı mesela. Yada siz yeni öğrendiniz o arkadaşınız da yeni mi öğrendin. Bir sürü değişken var diye düşünüyorum. Sonuçta siz bilmeden bir samimiyet gelistirmissiniz. İlişkinizin dinamiğine göre karar verilmeli diye düşünüyorum. Bir art niyet, laf taşıma vs olayı yoksa ben şahsım adına mesafe koymazdım.

Bisikleti her seferinde yapıyorum ama bizde ise yaramıyor sanırsam

Bence ilk bebekte oyle hemen yuklenmiyor.Ben de ayni senin anlattigin gibiydim.Biri sevince cokta kiskaniyordum. Bu 2. Bebegimde direk annelik duygusu yuklendi cok farkli ya. Ve biri sevince kiskanmiyorum olgunlastiysam demek 2.yleEsim diyor iki cocuk annesi olunca simdi tam kadin oldun

Sling deli işi gibi geliyor bana nasıl bağlaması falan kolay geldi mi sana? Aynen canim kanguruyu 3-4 aylikken kullanirim yazın şuan erken daha

Kolay kolay, kumaşı kaliteli baya. Yapışıyor insanın üzerine ve uzun epeyde. Kitapçık yollamışlardı farklı bağlama şekilleri ile ilgili ama onu bulamadım. YouTube’dan izleyip bağladım bende

Ya sanki beni anlatmışsın birtek ben böyleyim sanıyordum kutsal bir analık yüklenecek sandım doğumdan sonra, hamileliğimde de gelmemişti o his bana. Ama şuan yavaş yavaş geliyor, kimse dokunmasın istiyorum bebeğime

Var sen 3. deki duyguyu hesap et ilk bebekte kalp atışını dinlerken gülmüştüm ne alakaysa. 2.’de ağlamıştım. 3.’de vahiy almış gibi ruhani bir hal.. annelik kadınlara bir ağırlık veriyor, inşallah bütün isteyenlere nasip olsun

Bisikleti her seferinde yapıyorum ama bizde ise yaramıyor sanırsam
Bende bugün yüzüstü yatırdım sırtını belini ovdum baya pırt yaptı sonra sırtüstü yatırıp karnına masaj yaptım bide orda pirtlatti. Yüzüstü karnına basınç olunca daha kolay yapiyolar pirtlarini sanırım

Benim ki genelde emzirme pozisyonunda cıkarırsa cıkartıyor iki gündür altını açıyorum o sekilde yaptırıyorum sanki öyle daha rahat oluyor gibi

Ya ben de kalp atisinda nasil o kadar.duygulaniyorlar demistim hic duygulanmamistim benDemek 3. daha fena

Kızlar size alakasız bı soru sorcam sevdiğiniz bı arkadaşınız eşinizin eski sozlenecegi ama ayrıldığı kişiylede yakıin arkadaşsa ve yeni ogrendiyseniz mesafe koyarmiydiniz

Ben olsam mesafe koyardım, açık ve net.

Benim de aynı şey belimin solunda ve bacağıma doğru vardı. Fizyoterapiste gittim kas sıkışması dedi. Osteacare içtim bi de karnıma bant yapıştırdı filan şimdi iyiyim hamdolsun. Eğer rahimle ilgili değilse benim gibi kas sıkışması olmuş olabilir

Canım silikon meme ucu ile emzirmeyi dene ben çözümü onda buldum sağ tarafı onsuz hiç alamdı hep sağarak vermiştim şimdi sağmiyorum. Bir de süt arttırıcı arifoglunun anne çayını içiyorum ben ona bak istersen ve ayva hosafini pekmezli yapıyorum onları dene istersen

Benim ki genelde emzirme pozisyonunda cıkarırsa cıkartıyor iki gündür altını açıyorum o sekilde yaptırıyorum sanki öyle daha rahat oluyor gibi
Aynen alt açmada çok işe yariyo silerken biraz uyarıyorum yapiyo hatta bı kara baya sıvı kakasının üstüne yine sıvı kaka yapiyo

Kızlar doktorunuza ne hediye aldınız? Hediye bakıyorum da çiçek dışında farklı bir fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…