Hiç kasma valla canım içinden geldiği gibi davranBende çok kararsız kaldım arkadaşımda değer verdiğim birisi ama ister istemez bı soğukluk oldu bende bebeği görmeye cagirmadim msj atıyor falan ama içimden gelmedi yani
Canım biraz yoruluyorum haliyle ama gidiyor bolca sabır göstererek. Doğa bana çok naz yapıyor tüm hircinligi bende. Efeyi değil de beni efeden kıskanıyor gibi davranıyor. Efe kucağımda hemen gelip dizime yatıyor mesela. Uyurken sarılmak istiyor. Allahtan kardeşine herhangi bir zarar verecek hareketi yok. Hatta çok ılımlı ona karşı. Ağlayınca sallıyor gidip kafasini felan öpüyor ağlama efem diye elini felan tutuyor. Ama bana kök söktürüyor. Efe ye süt verdin bende istiyorum dedi. Ne zaman emzirsem hemen kahve fincanı getirip diğer memeden bana süt ver diyor. Sagip veriyorum bende hemen. Birde bir süredir altına yapmaya başladı. Sorunca Efe yapıyor diyor. Yemeğini kendi yemiyor anne sen vereceksin diyor2,5 yaş bebesi ile nasıl gidiyor canım. Bizimki biraz canımıza okuyor ya. Sabır zorlanması yaşıyoruz. Bir de yaşı gereği beklentim olmamalı biliyorum ama bekleme davranışını öğretebilir miyim telaşındayım. Sizin durum ne ? Bir şey istediği anda olsun istiyor. Annecim birazdan yapacağım şuan işim var bekle diyorum ağlama krizi hayır şimdi istiyorum diye. O anda bebek emziriyor oluyorum ya da başka bir şey. Bana biraz vakit tanısa işimi çok kolaylaştıracak. Çok şey bekliyorum değil mi
Öyle valla canım. Karnına masaj la birlikte diğer elinle ayaklarını karnına doğru çektir tuvalet pozisyonu alsın hatta zibinin çıtçıtini açabilirsin , daha rahat oluyorlarSırtı göğsüme getirip diğer eliyle karnına madaj yapınca sakinleşiyor bir nebze olsa bu diğerlerini de deneyeceğimay ne hale sokuyor bizi bu veletler
Sling hiç kullanmadım ama kanguruyu şuan çok aktif kullanıyorum. Kızımda da çok aktif kullanmıştım yeni doğduğunda. Evde bile takip yemek bulaşık islerini çok yaptımSling kullanmaya başlayan var mı kızlar? Ben 10 dk mutfağı toplayana kadar kullandım, hemen de uyudu. Acaba sıkıyor mudur, erken mi bilemiyorum
Bizim çocuk doktorumuz çok anlatıyor canım, her muayenede geçen ayın kritigini yapıyoruz ne yaşadık ne yapmak gerekiyor diye sonra da gelecek ayda karşılaşabileceğimiz durumları anlatıp nasıl önüne gececegimi anlatıyor. Gaz masajı vs hepsini kendi gösterdi mesela. Nasıl sakinlestirecegmi. En ufak aklıma takılan durumda hemen mesaj atıyorum anında dönüş yapıyor bazen o kadar saçma sorular soruyorum kiNe güzel anlatıyorsun yaValla biri demişti ya Google gibisin diye haklı arkadaş
Ağzı köpük köpük derken tükürük olmasın canım? Süt kesiği gibi kusmasi fazla içtiğinden de olabilir, anne sutundeki laktoz u sindiremedigi içinde olabilir.Valla hiç belli olmuyor ki arkadaşım, emziriyorum gazını çıkarıyorum bazen o arada az kusuyor sonra altını alıyorum altını alırken kusuyor. Süt kesiği gibi kusuyor. Değişik çözemedim de.üşüttüm diye korktum ama üşümüyor sanırım. Anlamadım valla bir de ağzımız çok köpük köpük oluyor doktora gittiğimizde soracağım ayrıntılı
Ben ne kadar erken o kadar iyi bence de eşim işte illa tanıdığı tüm doktorlara sorup ona göre karar vermek gerekiyormuş. Aceleye gelmezmiş bu durum. Bakalım araştırması bitsin diye bekliyorum bendeErken yaptırmak en iyisi valla 40 gün de iyi yine bence canım
Canım önceden çok çocuk yapıyorlardı her çocuk birbirini bakıyorduCocuklar bu kadar kolay varliklar olsa eminim herkes en az 10 çocuk yapardi40 li bebeği uyutmak için bile kırk takla atiyoruz
Bu cis konusunda söyle bir video buldum doğru mu yoksa yalan mı bilemiyorum tabi...Canım anlayabiliyorsan ne güzel ben hayatta anlamıyorum beklemediğim an geliyor hep
Evet ya çim sulaması gibi odayı suladı bizim dePamuk üstüne kirli bezi hmm bunu deneyeceğim saol cnm
Canım bırak kv yi ben eşime verdiğimde kıskanıyorumBen de böyleyim kimseye vermek istemiyorum duşa bile beş dkda kvye verip çıkıyorum ama kulağım içerdedünyada ondan daha önemli bir şey yok bütün gece sadece ben ilgileniyorum ama gocunmuyorum hiç vs vs çok çok değişik bir duyguymuş bu
Annem yapıyordu benzerini annem diye seviyordu onun annesi benim diye karşı çıkıyordum sonra kziim demeye başladı o benim kızım senin torunun diyorum.Kesinlikle ben de öyleyim. Kv hatta kendi annem falan bebeğim oğlum vs diyince aşırı sinir oluyorum benim bebeğim o ben doğurdum diye bağırasım geliyor
Bence önemli olan arkadaşınızın tutumu tavrı. Yani sizin anlattıklarınızı başka yerde anlatır mı mesela. Yada siz yeni öğrendiniz o arkadaşınız da yeni mi öğrendin. Bir sürü değişken var diye düşünüyorum. Sonuçta siz bilmeden bir samimiyet gelistirmissiniz. İlişkinizin dinamiğine göre karar verilmeli diye düşünüyorum. Bir art niyet, laf taşıma vs olayı yoksa ben şahsım adına mesafe koymazdım.Kızlar size alakasız bı soru sorcam sevdiğiniz bı arkadaşınız eşinizin eski sozlenecegi ama ayrıldığı kişiylede yakıin arkadaşsa ve yeni ogrendiyseniz mesafe koyarmiydiniz
Bisikleti her seferinde yapıyorum ama bizde ise yaramıyor sanırsamvalla canım. Karnına masaj la birlikte diğer elinle ayaklarını karnına doğru çektir tuvalet pozisyonu alsın hatta zibinin çıtçıtini açabilirsin , daha rahat oluyorlarbirde bir diğer yöntemi de anlatayım o da bizde çok işe yarıyor. Sırt üstü yatırıp bisiklet hareketi yapıyoruz ya hani, nasıl anlatayım baş parmakların bebeğin diz altına, işaret parmağını bebegin alt karın kısmına, serce parmağın da bebegin beline arka kısma gelecek şekilde O geniş bir yuvarlak çizmeyi dene, birkaç dakika yaptıktan sonra , bisiklet hareketi ama bebegin ayak altı tavana bakacak şekilde yapıp sonra ayakları kafaya doğru
Zaten en hamile en çok aseren en lohusa en anne onlar hatta doğumu bile onlar yapmış olabilirBenim eşim de öyle kızımı herkesten kıskanıyor diyor onlar bizden daha fena
Bence ilk bebekte oyle hemen yuklenmiyor.Ben de ayni senin anlattigin gibiydim.Biri sevince cokta kiskaniyordum. Bu 2. Bebegimde direk annelik duygusu yuklendi cok farkli ya. Ve biri sevince kiskanmiyorum olgunlastiysam demek 2.yleAnnelik duygusu kesinlikle zamanla gelişen bir duyguymus. Doğurur doğurmaz kutsal bir duygu yüklenecek sanıyordum senelerdir. Doğumda öyle bi yükleme olmayınca bi afallamistim hatta eve geldik sanki oyuncak bebeğimdi besle uyut temizle oyun gibi geliyordu hiç öyle anayım ben falan olmadım. Ama şuan içime sokasım geliyorBazen başkası severken falan sinir oluyorum sizde de oluyor mu bu yoksa ben mi anormalim
Sling deli işi gibi geliyor bananasıl bağlaması falan kolay geldi mi sana? Aynen canim kanguruyu 3-4 aylikken kullanirim yazın şuan erken daha
Ya sanki beni anlatmışsınAnnelik duygusu kesinlikle zamanla gelişen bir duyguymus. Doğurur doğurmaz kutsal bir duygu yüklenecek sanıyordum senelerdir. Doğumda öyle bi yükleme olmayınca bi afallamistim hatta eve geldik sanki oyuncak bebeğimdi besle uyut temizle oyun gibi geliyordu hiç öyle anayım ben falan olmadım. Ama şuan içime sokasım geliyorBazen başkası severken falan sinir oluyorum sizde de oluyor mu bu yoksa ben mi anormalim
Bence ilk bebekte oyle hemen yuklenmiyor.Ben de ayni senin anlattigin gibiydim.Biri sevince cokta kiskaniyordum. Bu 2. Bebegimde direk annelik duygusu yuklendi cok farkli ya. Ve biri sevince kiskanmiyorum olgunlastiysam demek 2.yleEsim diyor iki cocuk annesi olunca simdi tam kadin oldun
Bende bugün yüzüstü yatırdım sırtını belini ovdum baya pırt yaptı sonra sırtüstü yatırıp karnına masaj yaptım bide orda pirtlatti. Yüzüstü karnına basınç olunca daha kolay yapiyolar pirtlarini sanırımBisikleti her seferinde yapıyorum ama bizde ise yaramıyor sanırsam
Benim ki genelde emzirme pozisyonunda cıkarırsa cıkartıyor iki gündür altını açıyorum o sekilde yaptırıyorum sanki öyle daha rahat oluyor gibiBende bugün yüzüstü yatırdım sırtını belini ovdum baya pırt yaptı sonra sırtüstü yatırıp karnına masaj yaptım bide orda pirtlatti. Yüzüstü karnına basınç olunca daha kolay yapiyolar pirtlarini sanırım
Ya ben de kalp atisinda nasil o kadar.duygulaniyorlar demistim hic duygulanmamistim benVar sen 3. deki duyguyu hesap etilk bebekte kalp atışını dinlerken gülmüştüm ne alakaysa. 2.’de ağlamıştım. 3.’de vahiy almış gibi ruhani bir hal.. annelik kadınlara bir ağırlık veriyor, inşallah bütün isteyenlere nasip olsun
Kızlar size alakasız bı soru sorcam sevdiğiniz bı arkadaşınız eşinizin eski sozlenecegi ama ayrıldığı kişiylede yakıin arkadaşsa ve yeni ogrendiyseniz mesafe koyarmiydiniz
Kızlar bugün doğum yapalı 5. Gün ama felaket sag kasık ağrım var yarın doktora gideceğim yürüyemiyorum o derece ve aşırı belim ağrıyor daha önce böyle bisey yaşamadım felç olmuş gibiyim
Canım silikon meme ucu ile emzirmeyi dene ben çözümü onda buldum sağ tarafı onsuz hiç alamdı hep sağarak vermiştim şimdi sağmiyorum. Bir de süt arttırıcı arifoglunun anne çayını içiyorum ben ona bak istersen ve ayva hosafini pekmezli yapıyorum onları dene istersenBugün emzirdikten sonra kanaya kanaya 10 dk sağım yaptım 10 cc anca çıktı. Benim sütüm çok az sanırım doymuyorTelef oldum herşeyi deniyorum ama emmiyor uyuyakalıyor sürekli uyandır emzirmeye çalış.. bunseferde uykusuz kalıyor :/ Bir haftalık olduk neredeyse bunsasttrn sonra artar mı sütüm
Aynen alt açmada çok işe yariyo silerken biraz uyarıyorum yapiyo hatta bı kara baya sıvı kakasının üstüne yine sıvı kaka yapiyoBenim ki genelde emzirme pozisyonunda cıkarırsa cıkartıyor iki gündür altını açıyorum o sekilde yaptırıyorum sanki öyle daha rahat oluyor gibi
Şık bir gömlek aldım ben, bir de kestane şekeri yaptırdıkKızlar doktorunuza ne hediye aldınız? Hediye bakıyorum da çiçek dışında farklı bir fikri olan var mı?
Dört yapraklı yoncaKızlar doktorunuza ne hediye aldınız? Hediye bakıyorum da çiçek dışında farklı bir fikri olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?