2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Makine baby mom markasının tekli elektrikli makinesi canım ama o kadar acıtıyor ki yani normal mi bu kadarı bilmiyorum. Acıdan belki cok verimli sağamıyorum
Ahh acı olmamasi gerekir yanlış sağım yapiyosun o yüzden sütun az gelir doğru ucu bulman lazım göğüs ucuna tam

Canım çok geçmiş olsun benimde doğum zor olduğu için birde bebek kanalda çok durduğu için sol klavikula yani köprücük kemiği kırık malesef normal doğumlar da olan bir durummuş sık sık kontrole gidiyoruz ortopedi ye pazartesi günü tekrar film çekilecek inşallah düzelmiştir diye dua ediyorum Doktor 2 haftaya kaynar demişti bebeklerin kemik şeyi daha elastik olduğu için yetişkinlere göre kırığı daha çabuk kaynarmış. Dünde fizik tedavi ye gittik doktor kol hareketi gayet iyi dedi hatta kaynamıştır bile dedi. Sinirlere zarar gelmediği için çok şanslıyız rabbim miniklerimizi korusun ya kıyamıyorum bile dokunmaya kolu acır diye

Elle sağım denediniz mi ? Benim de göğüslerim çok şişti açtığım an musluk gibi akıyordu ağzına alamiyordu memeyi, önden pompa ile sagayim dedim ama elle sağım yaptiktan sonra daha rahat ettim hem masaj gibi olduğu için göğüsler de daha iyi yumusuyor gibi geldi. Şimdi emzirmeden önce 5er dakika elimle sagiyorum

Herkese merhaba 30 Mart acil sezeryana alındım bebeğim şuan küvozde onu hiç görmedim
3 defa süt gönderdim meme basım baya kırmızı oldu kanı çekilmiş.
Kaç saate bı pompa yapmam gerekiyor?
Sütüm az önerileriniz neler acaba neye dikkat edecem bebek 15 gün fln kalabilirmis

Canım maşallah anlattığına göre sütün gayet iyi Bazen sağarsın gelir bazen gelmez; ama bebek ağzını tükürüğünü dilini değdirdiği anda ne kadar sütün oluyor bunu bilemeyiz. Sağdığında çıkana takma kafanı, üzme kendini

Merhaba, Bizim göbek düştükten sonra 5 gun kadar zibinda kan gordum hatta ilk banyosunda kurularken havlusuna da degmisti doktor kontrolünde söyledim doktora k vitamini yapalım kanamayı durdursun diye dedi o an sorgulamadim cok, yaptırdık hastanede hemen. şimdi icerde hala ara ara kan görüyorum ama hemen kuruyor sanırım zibina geçmiyor artık çünkü

Ahh acı olmamasi gerekir yanlış sağım yapiyosun o yüzden sütun az gelir doğru ucu bulman lazım göğüs ucuna tam
Deneye deneye mi bulcam peki benim için baya sancılı oluyor
Aa elle sağım denemedim youtubedan video izleyip deneyebilirim aslında. Çok teşekkür ederim
Canım teşekkür ederim bence de öyle dün boşa kendimi yıprattım sanırım

Kızlar nebülizatör önerdi doktor burnu tıkandığı için bebeğin, hemen medikalciden aldık, içine ilaç koymaktan falan bahsediyor kitapçık ne ilacı koyuyorsunuz buna ? Ben sadece buhar veriyor zannettim anlamadım ya?

Canım ben şuan sağım yapmıyorum ama ilk sütüm indiğinde mastit olacak gibiydim çok dolmuştu göğüslerim o yüzden birini emzirirken diğerine mochi takıyordum güzel doluyordu. Şuan mochi takmıyorum uzun zamandır ve elimle sıktığımda bazen damla damla geliyor bazen hiç süt gelmiyor. Sol göğsümde süt kanalı tıkandı bugün mochiyi bi takayım oraya dedim 10 damla süt anca geldi. Ama kilo alımı gayet iyi çişli kakalı bez sayısı gayet iyi. Doktor kontrolümüzde de çok iyi her şeyi dedi. Sadece süt ile besleniyor bu arada. O yüzden sağdığına bakma bence bu konuda en belirgin unsur kilo alımı ve çişli bez sayısı. Belki dediğin gibi canın acıdığı için sağımı verimli yapamamışsındır belki makine iyi değildir vs bir sürü sebebi olabilir. Ben de mochiyi boş görünce bi gerildim niye süt yok diye sonra durdum düşündüm her şey yolunda sakin ol dedim kendime. Lohusalığın ilk zamanları olsa hüngür hüngür ağlıyodum şuan

Makine baby mom markasının tekli elektrikli makinesi canım ama o kadar acıtıyor ki yani normal mi bu kadarı bilmiyorum. Acıdan belki cok verimli sağamıyorum
Benimde baby mom canım arada masaj kısmına getiriyorum ben sagim yaparken oyle denesen.

Ben yaklaşık 15. Günden sonra uyandırmayı bıraktım zaten kendisi uyaniyordu ve sarılık riski kalmamıştı. Zaten bi süre sonra ne zaman emzirdin ne zaman uyandi takip edemiyorsun kendi istedikçe memede duruyor

Bizimki de hep sola dönüyor doktor hamilelikte hep aynı yöne yatmanızdandır dedi kafası da hafif eğimli o yöne ama ben de sorayım tekrar doktora

Evet k vitanini duymustum bakalim takipteyim duruma gore hafta ici gosterecegim. Tesekkur ederim

Ben de banyo yaptirdiktan sonra o sekilde yaparim diye.dusunmustum de sabah kan gorunce tedirgin oldum
Hafif ıslatılmıs pamukla kanları temizleyip güzelce kuruladim sonra her bez değişiminde göbek deliğine de kantaron damlatip serce parmagimla içine doğdu hafif hafif masaj yaptım.(doktorum soyledi) bu şekilde kanama durdu tamamen .,

Ya ben de sanki senden kantron gibi bir sey duymustum mesajini bekliyordum Mesaj gelmeden altini degisitirken kantron surdum. Bir sure sureyem o halde ama benim şuan ustundeki kan kurumus ona dokunmayip sadece kantron sureyim. Cok cok tesekkur ederim senin doktor bizim de cok işimize yariyor

Nebulizator sıvı formu gaz formuna geçirmeye yarıyor canım. Evet bazı ilaçlar bar mesela cortair/ ventolin vs üst solunum yolu rahatsızlıklarına vs kullanılıyor ama hiçbir ilaç yenidogan zamanı kullanılmıyor. Eczaneden serum alın paket halinde bu hastanede takılanlardan. Birde enjektör.
Enjektörle 5 cc çekip nebulizatore koy canım o burun tikanikligina çok iyi geliyor. Mesela burun tikanikligiyla birlikte hafif hirilti öksürük batsa o zaman hipertonik serum iyi geliyor. Hipertonik te tuz oranı bir tık daha yüksek çünkü. Ama yenidoganda serum yeterli iş görüyor. Uyurken yapabilirsin. Birde gözleri açık olmasın buhar verirken ona dikkat etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…