- 26 Şubat 2021
- 1.246
- 1.222
- 83
- 35
Ahh acı olmamasi gerekir yanlış sağım yapiyosun o yüzden sütun az gelir doğru ucu bulman lazım göğüs ucuna tamMakine baby mom markasının tekli elektrikli makinesi canım ama o kadar acıtıyor ki yani normal mi bu kadarı bilmiyorum. Acıdan belki cok verimli sağamıyorum
Canım çok geçmiş olsun benimde doğum zor olduğu için birde bebek kanalda çok durduğu için sol klavikula yani köprücük kemiği kırık malesef normal doğumlar da olan bir durummuş sık sık kontrole gidiyoruz ortopedi ye pazartesi günü tekrar film çekilecek inşallah düzelmiştir diye dua ediyorumÇok şükür tiroid olayını şimdilik izlemeye aldık 2 hafta sonra testi tekrarlıcaz o zamana inşaAllah daha da düşmüş olur da ilaç tedavisine gerek kalmadan bu durumu atlatırızDün ki sonucumuz 13 çıkmıştı.
Bu arada her şer de bi hayır varmış. Bebeğim normal doğumla dünyaya geldiği için doğum esnasında sol boyun kasında bi yırtılma oluşmuş ve kanama alanı olmuşve ben bunu dün ultrasona girdiğimizde öğrendim eğer tiroid problemimiz çıkmasaydı biz bunu hiç bilmicektik o kadar kızgınım kiii. Yenidoğan kontrollerinde bunlar hiç kontrol edilmiyo mu çok şaşkınım. Endokrin doktorumuzla az önce görüştük hemen çok acil beklemeden bugun ya da yarın fizik tedaviye gidip egzersizlere başlayın eğer geç kalınırsa boyun kaslarında ilerde ciddi hasarlar oluşur, hareket kısıtlaması olur dedi. Zaten kızım da hep kafasını sağ tarafa çevirip yatıyodu, ben de öyle rahat ettiğini düşünmüştüm, hiç kafası düz şekilde yatmıyodu, meğersem sebebi buymuş ben nasıl anlayamadım bu durumu diye kendimede kızıyorum.
İnşaAllah bu durumuda hayırlısıyla atlatırız da kızım sağlığına kavuşur
Elle sağım denediniz mi ? Benim de göğüslerim çok şişti açtığım an musluk gibi akıyordu ağzına alamiyordu memeyi, önden pompa ile sagayim dedim ama elle sağım yaptiktan sonra daha rahat ettim hem masaj gibi olduğu için göğüsler de daha iyi yumusuyor gibi geldi. Şimdi emzirmeden önce 5er dakika elimle sagiyorumMerhaba benim bebeğim 24 günlük doktor üç saati geçirme dedi ki benim kızımı bıraksak sabaha kadar uyur uykucu
Canım ben anlamıyorum ki gece uyandırdım memem taş gibiydi bebek emerken ağzı süt doluyor resmen yanlardan akıyor sağarken neden az çıktı hiç anlamadım ben de her mıkırdandıgında ağzına veriyorum memeyi ne kadar emerse kardır diyerek her emmeden sonra da 60-90 cc mama veriyorum doktor böyle devam gayet iyi gidiyorsun dedi. Umarım zamanla sadece memeye geçebiliriz
Merhaba benim bebeğim 24 günlük doktor üç saati geçirme dedi ki benim kızımı bıraksak sabaha kadar uyur uykucu
Canım ben anlamıyorum ki gece uyandırdım memem taş gibiydi bebek emerken ağzı süt doluyor resmen yanlardan akıyor sağarken neden az çıktı hiç anlamadım ben de her mıkırdandıgında ağzına veriyorum memeyi ne kadar emerse kardır diyerek her emmeden sonra da 60-90 cc mama veriyorum doktor böyle devam gayet iyi gidiyorsun dedi. Umarım zamanla sadece memeye geçebiliriz
Merhaba, Bizim göbek düştükten sonra 5 gun kadar zibinda kan gordum hatta ilk banyosunda kurularken havlusuna da degmisti doktor kontrolünde söyledim doktora k vitamini yapalım kanamayı durdursun diye dedi o an sorgulamadim cok, yaptırdık hastanede hemen. şimdi icerde hala ara ara kan görüyorum ama hemen kuruyor sanırım zibina geçmiyor artık çünküKizlar gunaydin. Aranizda bebeginin gobegi kanayan olmustu sanki. Dun sabah oglumun gobegi dustu 5. Gunde yani. Icinde biraz kalinti kalmis gibiydi dokunmadim hic banyo yaparsam yumusar diye. Simdi uzerini degistirirken baktim zibini kan olmus. Henuz bir doktoru da yok ne yapsam bilemedim.
Deneye deneye mi bulcam peki benim için baya sancılı oluyorAhh acı olmamasi gerekir yanlış sağım yapiyosun o yüzden sütun az gelir doğru ucu bulman lazım göğüs ucuna tam
Aa elle sağım denemedim youtubedan video izleyip deneyebilirim aslında. Çok teşekkür ederimElle sağım denediniz mi ? Benim de göğüslerim çok şişti açtığım an musluk gibi akıyordu ağzına alamiyordu memeyi, önden pompa ile sagayim dedim ama elle sağım yaptiktan sonra daha rahat ettim hem masaj gibi olduğu için göğüsler de daha iyi yumusuyor gibi geldi. Şimdi emzirmeden önce 5er dakika elimle sagiyorum
Canım teşekkür ederim bence de öyle dün boşa kendimi yıprattım sanırımCanım maşallah anlattığına göre sütün gayet iyiBazen sağarsın gelir bazen gelmez; ama bebek ağzını tükürüğünü dilini değdirdiği anda ne kadar sütün oluyor bunu bilemeyiz. Sağdığında çıkana takma kafanı, üzme kendini
Canım ben şuan sağım yapmıyorum ama ilk sütüm indiğinde mastit olacak gibiydim çok dolmuştu göğüslerim o yüzden birini emzirirken diğerine mochi takıyordum güzel doluyordu. Şuan mochi takmıyorum uzun zamandır ve elimle sıktığımda bazen damla damla geliyor bazen hiç süt gelmiyor. Sol göğsümde süt kanalı tıkandı bugün mochiyi bi takayım oraya dedim 10 damla süt anca geldi. Ama kilo alımı gayet iyi çişli kakalı bez sayısı gayet iyi. Doktor kontrolümüzde de çok iyi her şeyi dedi. Sadece süt ile besleniyor bu arada. O yüzden sağdığına bakma bence bu konuda en belirgin unsur kilo alımı ve çişli bez sayısı. Belki dediğin gibi canın acıdığı için sağımı verimli yapamamışsındır belki makine iyi değildir vs bir sürü sebebi olabilir. Ben de mochiyi boş görünce bi gerildim niye süt yok diye sonra durdum düşündüm her şey yolunda sakin ol dedim kendime. Lohusalığın ilk zamanları olsa hüngür hüngür ağlıyodum şuanMerhaba benim bebeğim 24 günlük doktor üç saati geçirme dedi ki benim kızımı bıraksak sabaha kadar uyur uykucu
Benimde baby mom canım arada masaj kısmına getiriyorum ben sagim yaparken oyle denesen.Makine baby mom markasının tekli elektrikli makinesi canım ama o kadar acıtıyor ki yani normal mi bu kadarı bilmiyorum. Acıdan belki cok verimli sağamıyorum
Ben yaklaşık 15. Günden sonra uyandırmayı bıraktım zaten kendisi uyaniyordu ve sarılık riski kalmamıştı. Zaten bi süre sonra ne zaman emzirdin ne zaman uyandi takip edemiyorsun kendi istedikçe memede duruyorMerhaba, bir şey sormak istiyorum. Bebeğim 16 günlük bugün. Hala max 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Çevremde çoğu kişi uyandırma kendisi uyanır aciktiginda diyor ama ben kan şekeri düşer diye korkuyorum. 3 saatte bir uyandırıp emzirmeyi ne zaman bırakmak gerekiyor ? Sizlerden bırakan var mı siz nasıl ilerliyorsunuz bu konuda ? Kilo alımına göre mi karar vermek gerekiyor bu duruma ? Şimdiden teşekkürler
Bizimki de hep sola dönüyor doktor hamilelikte hep aynı yöne yatmanızdandır dedi kafası da hafif eğimli o yöne ama ben de sorayım tekrar doktoraValla anlattığının aynısı canım bizimkide kaslarda bı problem olduğunu düşündüm bende doktora sordum çocuk tortikolis olmuş dedim baktı falan ama yoktur biseyi dedi geçiştirdi beni içime sinmedi herkesede soruyodum senin msji görünce esimede sesli okudum direk o da şimdi bı şüpheye düştü
Ben de sırf şu yüzden sağımdan soğudum. Bi şans daha vericem başka uçla ama yine göğüs uçlarım acıyacak diye korkuyorumAhh acı olmamasi gerekir yanlış sağım yapiyosun o yüzden sütun az gelir doğru ucu bulman lazım göğüs ucuna tam
Evet k vitanini duymustum bakalim takipteyim duruma gore hafta ici gosterecegim. Tesekkur ederimMerhaba, Bizim göbek düştükten sonra 5 gun kadar zibinda kan gordum hatta ilk banyosunda kurularken havlusuna da degmisti doktor kontrolünde söyledim doktora k vitamini yapalım kanamayı durdursun diye dedi o an sorgulamadim cok, yaptırdık hastanede hemen. şimdi icerde hala ara ara kan görüyorum ama hemen kuruyor sanırım zibina geçmiyor artık çünkü
Eşim de kolay bu hale gelmedi tabi hala yontulması gereken yerleri var tabiEşine alkış benim eşim bana onlar misafir değil istedikleri zaman gelicekler demişti bırak laf söylemeyi bana neler söyledi:) aramak en doğrusu gelmede' once bizimkiler Cat kapı
Hafif ıslatılmıs pamukla kanları temizleyip güzelce kuruladim sonra her bez değişiminde göbek deliğine de kantaron damlatip serce parmagimla içine doğdu hafif hafif masaj yaptım.(doktorum soyledi) bu şekilde kanama durdu tamamen .,Ben de banyo yaptirdiktan sonra o sekilde yaparim diye.dusunmustum de sabah kan gorunce tedirgin oldum
Sağlıkla büyüsün canım28 martta geldi miniğimbizde geldik dünyaya
Ya ben de sanki senden kantron gibi bir sey duymustum mesajini bekliyordumHafif ıslatılmıs pamukla kanları temizleyip güzelce kuruladim sonra her bez değişiminde göbek deliğine de kantaron damlatip serce parmagimla içine doğdu hafif hafif masaj yaptım.(doktorum soyledi) bu şekilde kanama durdu tamamen .,
Nebulizator sıvı formu gaz formuna geçirmeye yarıyor canım. Evet bazı ilaçlar bar mesela cortair/ ventolin vs üst solunum yolu rahatsızlıklarına vs kullanılıyor ama hiçbir ilaç yenidogan zamanı kullanılmıyor. Eczaneden serum alın paket halinde bu hastanede takılanlardan. Birde enjektör.Kızlar nebülizatör önerdi doktor burnu tıkandığı için bebeğin, hemen medikalciden aldık, içine ilaç koymaktan falan bahsediyor kitapçık ne ilacı koyuyorsunuz buna ? Ben sadece buhar veriyor zannettim anlamadım ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?