2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ben yarım saat birini emzirip sonra onu sağıyorum ama benim sütüm çok az artmıyor bir cc bir cc dir diyorum, sonra diğer memeye geçiyorum
Ben de sağdım birkaç kez ama daha çok süt üretimi olursa şişlik ve ağrı artar diye cesaret edemiyorum
Benim kızım da öyle sarılığı vardı ama öyle sürekli uyutmuyordu. İki üç gündür özellikle baygın gibi uyuyor beslemek için bile zor uyandırıyorum

Evet bende toplumsal baskıya boyun eğme diyorum sonra lohusaliktan bir duygu durumu değişimi geliyor, benim cocugum neden emmiyor diyorum böyle duygu değişimi hat safhada senden bunları duymak iyi geldi

Bende bugün karar verdim, inatla her seferinde teklif edicem ama almazsa da kendimi kötü hissetmemeye calısıcam. Cok sag ol canım, inşallah hersey güzel olur

Canım benim ki günde iki kere 3 saat uyanık kalıyor yok öyle hemen emzir uyusun kafası

Benim kanama hala devam ediyor acaba regl mi oldum diyorum az az ama hala var
Çene kasları tam kuvvetli değil ve kontrol tam edemiyor ondan canım. Üşüdüğünü göğüs ve sırtını kontrol ederek anlayabilirsin sadece.
Tamam kuzum sağol bitanesin

Ailecek grip olduk, minik kızım da hasta. Deli olacağım sütüm hala çok az. Ne zaman düzene giriyor bu süt olayı Allah aşkına. Ya da artmıyor mu hiç
Canım benim doktorum imom latte verdi takviye olarak, ise yaradı. Bir de bana dinlenmek ve uyumak çok iyi geldi. Ayrıca boş da olsa memeleri uzun uzun (her memeyi 20-25 dk arası) sagiyorum, uyarmak ise yaradı bende

pişik olmadan kullanmayın diyenlerde bi alem kapalı havasız ve işiyor çocuklar nasıl pişik olmasın o yüzden olmuçtır çocuk. Bari sabah akşam sür deseymiş sadece. Bizim üst komşumuzün kızı pişik olmuştı resmen kanıyordu çyle kötüydü ne kullandıysa olmadı ama tüp Arko sürmüştü yeşil kutuda olanında bir günde iyileşti. Ben de aldım günde 1 kez kullanacağım. Annem de bize hep tüp Arko sürmüş hemde muşamba bağlıyordum size zart zurt değiştirmiyordum da ama bir kere bile pişik olmadınız dedi. Komşuya da şahit oldum canım.

Kızlar bebeğinize seslenince ya da sesinizi duyunca dönüp bakıyor mu ? Görünce takip ediyor ama seslenince bakmıyor.
Benimkisi dönüp bakmıyor takip ediyor ama arada öyle sürekli de değil çok erken değil mi bunlsr için daha. Grupta en erken doğuranlardan biris de benim

Uzun süre oldu emmediği zaman dolup sertleşiyor olabilir canım. Normalde çok sık emince yumak oluyor. Benim büyük kızım mesela tek memeyme doyuyordu zorluyordun diğerinden içmiyordu taş gibi oluyordu ağrıyordu. Bende azar azar her ikisinden emzirmeye başlamıştım öyle rahatlamıştım canım

Kızlar selam

Hepinize cevap yazacağım ama hem ağrılar hem bebek hiç vakit bulamıyorum,buna rağmem resmen zorluyorum kendimi iyileşmek için,dün 5 günlük olduğumuz halde bebek arabasına koydul gezmeye götürdük bebeği,öyle bir uyudu ki inanamadım bana zor geldi tabi minik minik yürüdüm ama bebek çok güzel uyudu.

Canım senin nerede olmuştu doğum? Yurt dışındamıydın? resmen aynı süreci yaşamışız,kakasını yapınca o da mı doğum kanalında ilerlemesini engelliyormuş ? bana hemen doğum sonrası korse taktılar neden bilmiyorum,ölüyordum ağrıdan özellikle ilk 2 gün ağrı kesici ile ok ama serumu kesip eve çıkınca çok kötüydüm.aynen dediğin gibi yattığım zaman acıdan kalkamıyorum kalktımmı yatamıyorum bildiğin kesi yerime bıçak saplanıyor,ki acı eşiğim yüksek bir insanımdır.ben bir de tuvalete bile yetişemiyordum ağrıdan ,bildiğiniz hasta bezi takmaya başladım eve çıkınca çok sinir bozucu oluyor, hem kanama hem tuvaletini tutamama baya zorladı beni dün ve bugün daha iyi ama hissediyorum yavaş yavaş daha iyi olacak inşallah.

Ben tabi burda olayın psikolojik kısımlarını anlatmıyordum,şimdi biraz anlatayım.çok şükür bebeğimiz sağlıklı geldi geçti ama doğru zamanda müdahale çok önemliymiş doğum işi o kadar da kolay birşey değilmiş onu anladım bir kere daha.bir de bana herkes ooo sen ilki 10 saatte normal doğurmuşsun bu hemen doğar diye yönlendirdi beni doktor dahil,böyle bir süreç beklemiyor insan ister istemez.ama ani sezeryan olunca gerçekten ortam çok stresli oluyormuş,ben titriyorum içeriye bir anda bir sürü kişi doluştu bebeğin kalp atışlarına bakıyorlar falan,biz anlamıyoruz ne olduğunu bilmediğmiz bir ülkede eşim ve ben tekiz sonuçta.eşim anne babasını küçük yaşta kaybetmiş biri, travmalı bir kişilik yani,bir anda ağlamaya başladı,sevdiğim herkesi kaybediyorum gibi sinir krizi geçirdi bildiğiniz kendimi unuttum zaten,doktor bir taraftan onu sakinleştirmeye çalışoyor bir taraftan ben bebeği itmeye çalışıyorum,eşim dışarı çıktı sonra,bir süre sonra o da yokken beni sezeryana alma kararı verdiler hemşire eşiniz sezeryana girecek mi diye bana soruyor,bilmiyorum ne gerekiyorsa yapın dedim,sonra geldi işte,ağlıyor sürekli çok sinir bozucu oldu.ben dedim artık o kadar da yorulmuşum ki 30 saat sancı sonrası ben öleceksem öleyim artık dedim tamamen teslim oldum bildiğiniz bebeği alsınlar modundayım 0 tepkisizlik geldi bana sadece titriyordum.sonuç olarak tabiki de bebeği sağlıklı görünce insan hepsini unutuyor çok şükür

Korseyi dün falan çıkardım ben, bugün bir iki saat taktim,sürekli takınca daha çok canım yanıyor ama.bir de internetten araştırdığım kimseye hemen taktırmamışlar bana neden böyle yaptılar anlamadım

Doktorun dediği spreyi aldı eşim. Şuan uyuyor ve burnu acik daha denemedim canım. Tahminen bizim doktorda benzer bir sprey vermiştir.

Kızın bebeğin emziğini görünce istemiyor mu yine memeni :))))
İstememesini düşünmeniz beni üzer ilk önce anne bana da süt dedi, sen artık büyüdün bardaktan içebilirsin dedim gidip fincan getirdi hep fincana sağım yapıp verdim. Son 3 gündür bende memeden icicem diye tutturup emzirirken diğer memeyi açıp ağzını dayiyor , ama emme refleksi yok. Sonra çekiyor bende memeden süt içtim diyor sonra

Çok ağrılıysa ve ateş ve kızarıklık ta varsa antibiyotik veriliyor diye biliyorum canım bi arkadaşımda öyle olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…