- 11 Temmuz 2017
- 330
- 481
- 103
Ben de sağdım birkaç kez ama daha çok süt üretimi olursa şişlik ve ağrı artar diye cesaret edemiyorumBen yarım saat birini emzirip sonra onu sağıyorum ama benim sütüm çok az artmıyor bir cc bir cc dir diyorum, sonra diğer memeye geçiyorum
Benim kızım da öyle sarılığı vardı ama öyle sürekli uyutmuyordu. İki üç gündür özellikle baygın gibi uyuyor beslemek için bile zor uyandırıyorumKizlar bebegi sarilik olmasa da hep uyuyan var mi.Carsamba gunu.doktora goturdugumde yuzunde sut sariligi vardi. Goguste yoktu. Ama oglum.cok uyuyor hele banyo yapmissa baygin. Ama emiyor.besleniyor tedirgin oldum yarin goturecegim ama yarina.kadar icim icimi yiyor
Evet bende toplumsal baskıya boyun eğme diyorum sonra lohusaliktan bir duygu durumu değişimi geliyor, benim cocugum neden emmiyor diyorumSen toplumada baskıya da bakma içinden geleni yap tabi imkan ölçüsunde herkes evladı için en iyisi ister ama en iyisi demek mecbur emzirme demek değil olduğu kadarı onun rizkinida Allah veriyor ben ilk cocugumda eşimin baskisi çoktu bide bebegnhep annesine vermek istiyordu ben emzirmek için resmen enfeksiyondan mahvoldum göğüs ucu koptu yaralar enfeksiyon çok çektim sırf KV almasın diye şimdi bakıyorum bı ise yaramamış çocuk yine onlara koşuyor:) bazen diyorum demek benim niyette pek halis değilmiş doğum yapan kadına eskiden al basması olurmus şimdi etraftan allarda basmalarda gelmiyor milletin çenesinden onlar bile kaçıyor:)))
Bende bugün karar verdim, inatla her seferinde teklif edicem ama almazsa da kendimi kötü hissetmemeye calısıcam. Cok sag ol canım, inşallah hersey güzel olurYaaaneyse dinlenmen iyi oluyor süte en iyi gelen şey bol bol dinlenmek ve sıvı almak, su içmek. Şuan birbirinize alışma aşamasındasınız ama vazgeçme arkadaşım alacaktır memeyi. Olumlu düşün herşeyin başı olumlu düşünmek almazsa da kötü düşünme her bebek birbirinin aynı değil, kilo alıyorsa beslenmesi ile hiç sorun yapma kendine
Canım benim ki günde iki kere 3 saat uyanık kalıyorKızlar bebeleriniz kaç saat uyanık kalıyor ya benimki şu an 3.5saat oldu yeni uyudu mahvoldum. Emzir mama ver burnunu aç alt temizle yine emzir yine mama derken pertim şu an. Yenidoğan uyanıklık süresi 1saat diye kandırılmışım o okuduğum kitaplarda
Benim kanama hala devam ediyor acaba regl mi oldum diyorum az az ama hala varOf bu sıcak basmaları yanma terleme hali ne zaman bitecek kızlar? Sabah duş alıyorum akşama doğru terlemiş hatta kokmuş hissediyorum hiç hoş değil bu durumBir de sezaryen sonrası kanamanız ne kdr sürdü? Kanama bitse bu halim de bitecek gibi geliyor ilişkili mi bilmiyorum.
Tamam kuzum sağol bitanesinÇene kasları tam kuvvetli değil ve kontrol tam edemiyor ondan canım. Üşüdüğünü göğüs ve sırtını kontrol ederek anlayabilirsin sadece.
Canım benim doktorum imom latte verdi takviye olarak, ise yaradı. Bir de bana dinlenmek ve uyumak çok iyi geldi. Ayrıca boş da olsa memeleri uzun uzun (her memeyi 20-25 dk arası) sagiyorum, uyarmak ise yaradı bendeAilecek grip olduk, minik kızım da hasta. Deli olacağım sütüm hala çok az. Ne zaman düzene giriyor bu süt olayı Allah aşkına. Ya da artmıyor mu hiç
Benim kızda yok titreme ama genel olarak sık rastlanan biley olsa gerek burada yazılanlardan okuyorum çok yazan var titremeyi canımCanım üşürken ağlarken esnerken vs titriyor. Hani öyle zırıl zırıl bir titreme değil ama insan ister istemez korkuyor.
pişik olmadan kullanmayın diyenlerde bi alem kapalı havasız ve işiyor çocuklar nasıl pişik olmasın o yüzden olmuçtır çocuk. Bari sabah akşam sür deseymiş sadece. Bizim üst komşumuzün kızı pişik olmuştı resmen kanıyordu çyle kötüydü ne kullandıysa olmadı ama tüp Arko sürmüştü yeşil kutuda olanında bir günde iyileşti. Ben de aldım günde 1 kez kullanacağım. Annem de bize hep tüp Arko sürmüş hemde muşamba bağlıyordum size zart zurt değiştirmiyordum da ama bir kere bile pişik olmadınız dedi. Komşuya da şahit oldum canım.Yok cnm ıslak mendil daha hiç kullanmadım hep pamuk su yaptım, pişik olmadan kreme başlamayın demişti hemşireler bende hiç krem sürmedim başlarda ya ondan oldu ya bez markasından. Neyse ki Hamazinc hemen hafifletti kızarıklığı
Aynen arkadaşım, üzme kendini ama vazgeçme alırsa alır almazsa denedim dersinBende bugün karar verdim, inatla her seferinde teklif edicem ama almazsa da kendimi kötü hissetmemeye calısıcam. Cok sag ol canım, inşallah hersey güzel olur
Benimkisi dönüp bakmıyor takip ediyor ama arada öyle sürekli de değil çok erken değil mi bunlsr için daha. Grupta en erken doğuranlardan biris de benimKızlar bebeğinize seslenince ya da sesinizi duyunca dönüp bakıyor mu ? Görünce takip ediyor ama seslenince bakmıyor.
Uzun süre oldu emmediği zaman dolup sertleşiyor olabilir canım. Normalde çok sık emince yumak oluyor. Benim büyük kızım mesela tek memeyme doyuyordu zorluyordun diğerinden içmiyordu taş gibi oluyordu ağrıyordu. Bende azar azar her ikisinden emzirmeye başlamıştım öyle rahatlamıştım canımCanım ama günü gününü tutmuyor sütün bazen böyle memem kaskatı süt dolu bazen de yumuşak ve süt çok az var nerden anlıyorum az olduğunu alin emerken sinirleniyor ve sonrasında mamayı çok iştahlı içiyor
Kızın bebeğin emziğini görünce istemiyor mu yine memeni :))))Emzirme süresince benim devam etmiştigerçi emzirmeyi kesmeden 2.ye hamile kaldım o yüzden benim halen devam ediyor
Günde 1 kere 5 damla canımBu biogaia kaç damla veriyorsun bana eczaxi sabah aksam 4 damla dedi
Kızlar selamCanım çok çok geçmiş olsun, seninle bir nevi aynı süreci yaşamışız. Ben de normalden sezeryana döndüm bebe doğum kanalında olduğu için kesi daha büyük, kakasını falan da yapmış kanalda ilerleyemedi. Benim de tansiyonum düşmeye başladı titremelerle beraber hemen genel anestezi yapıldı. İlk 3 gün ağrı doruk noktasında oluyor, hastanede güçlü ağrı kesici verdikleri için pek hissedilmiyor aslında ama eve çıkınca işin gerçek yüzünü görüyorsun. Ben yattım mı kalkamiyordum, ya da oturduğum zaman kalkarken cok zorlaniyordum, wc zaten işkence gibiydi.
Korse 2. Haftada takabilirsin dedi doktor hemen o acı yara ile nasıl taktın sen .
Bebeğin gazı yoksa gaz ilacı başlama bence, ben de nurse harveys aldım ama henüz gelmedi ilk oğlum da o çok işe yaramıştı
Dediğin gibi ilk 3 gün gerçekten ciddi bir ağrı var sonuçta kesi, elimiz bile kesilse 1 hafta acısını çekiyoruz
Of ofkızın da daha küçük, senin ağrıların var nasıl dayaniyorsun yavrum . Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce tum ağrıların kesilir
Evet ya pahalı çok saçma minicik bideBana fazla söylemiş, o degil kücücük damla 240 tl şaka gibi
Doktorun dediği spreyi aldı eşim. Şuan uyuyor ve burnu acik daha denemedim canım. Tahminen bizim doktorda benzer bir sprey vermiştir.Şu burun tıkanıklığı en üzüldüğüm şey bebeklerde.@annewith nazal nem diye bir sprey önermişti ben de aldım onu açtıktan sonra sıkıyorum burnun içini nemli tutuyor kremli gibi böyle, diğer spreyler gibi insanın beynine de gitmiyor Ekin hiç aglamiyor yaparken. kendime de denedim çok güzel bişey burun asla kurumuyor istersen onu bi dene canım
Bende de var ya sinirlerimi bozuyor aynaya bakasım gelmiyorAy o yumuşaklık bende de var sinir oluyorumSporsuz gecmeyecek gibi duruyor
İstememesini düşünmeniz beni üzerKızın bebeğin emziğini görünce istemiyor mu yine memeni :))))
Yok canım 2 çıkmış 5 sınır diye biliyorumBir de bu tsh değerini anlayamadım kızlar. Yüksek mi çıkmış normal mi anlayan var mı? Doktora pzt göstereceğim ama aklıma takıldı
Çok ağrılıysa ve ateş ve kızarıklık ta varsa antibiyotik veriliyor diye biliyorum canım bi arkadaşımda öyle olmuştuKızlar tıkalı süt kanalına antibiyotik dışında ne yapılabilir? Duşta masaj yaptım sağım da yaptım. Başka bi öneriniz var mı? Ceviz gibi bir kitle ve kızarık. Dokununca acıyor. Bu sebepten ameliyat olanlar bile varmış Allah korusun :/ Bir an önce açılsın diye uğraşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?