Benim kafa gitti, yazmışsın zaten bu damla değil şurup diye.@minseo bu şurubu alıp deneyim olmazsa, harvry nurst gaz giderici damla işe yaramadı biz deVallahi canım içeriye falan bakacak zaman olmamıştı çok sağ ol söylediğin için, ben de Harvey nursun gaz giderici damlası var senin soyledigin bu mu acaba?
Canım tamam şu Gripe water bir deneyim bakalım, iyi gelirse söyleyecem size. Benim anladığım senin işte tam yara olduğu zaman dayım ben şimdi göğüslerinin,teramisin sonrası 1-2 gün kullanıp hemen kantaron yağına geçmişsin doğru mu anladım?Gripe water i çok gördüm ben de hatta Türkiye'de de satan bazi sayfalar var ama bayaaa pahalıydı. Bence ordayken bi dene fayda ederse stoklarsin hatta iyi gelirse bize de söyle mutlaka
Canım göğüs olayını ben şöyle hallettim. Lansinoh ilk günden itibaren her emzirmeden sonra göğüslerimi mendille kuruladiktan sürüp silikon göğüs kalkanını kapadım. Bebeğin emme refleksi gelişip daha kuvvetli emmeye başlayınca baktım gidişat iyi değil yara oldu olacak eşime hemen eczaneden teramisin krem aldirdim. Gündüz uzun uyuyordu Ekin sürüyordum emzirmeden sonra, uyanana kadar kalıyordu sonra güzelce sabunla yıkayıp silikon uç ile emzirdim 2 güne o yara olacak kısımlar toparladı ve hemen kantoron yağına başladım. Emzirdikten sonra makyaj pamuğuna kantoron damlattim göğüs ucumu yağlayıp pamuğu kapadim kalkanı üstüne taktım Ekin emeceginde de temiz sulu pamukla silip yine silikon uçla emzirdim hemen ve acayip hızlı toparladı zaten kantaronu böyle bi 7-8 gün yaptım tamamen toparladiktan sonra da şükür bi daha yara vs. olmadı sonra silikon ucu da bıraktım çıplak emzirmeye başladım canım.
He bir de e bebekten memelyn diye doğal balmumu almıştım göğüs kalkanı seklinde o da harika bi icat onu da çok kullandim ben bazi zamanlar göğsüme sadece onu kapatiyordum aşırı güzel nemlendiriyordu.
Buna da bakayım canımBenimde eşim abd den little remedies adlı gaz damlası getirdi etkili olduğunu söyledi alanlar memnunmus dr danısıp vericem
Cnm bnmkinin yanında senin yaşadıkların çok daha zor önce sana büyük bir alkış tek başına bu stresi göğüslemişsin, eşinin o sırada yanında sakinliğini koruyamaması da (onun da haklı sebepleri var tabi) senin o an bisürü duyguyla yalnız başetmene sebep olmuş ve sistem kendini kapatmış anladığım ama en iyisi sonuca odaklanmak tabii ki bebek sağlıklı ve sen iyi olacaksınCanım dün de yazmışsın inan yeni gördüm,böyle sizin mesajlarınızı okudukça bana nasıl destek oluyor bilemezsin.senin sürecin için de çok üzüldüm,ikimizinki de geldi geçti, benim şu kalkıp yatmadaki ağrı bir geçse rahat edeceğim.işimi de kimseye yaptırmayı sevmiyorum çok garip hissediyorum kendimi biri beni doğrultmadan kalkamıyorum yerimden,hele o hastanenin son günü Ve çıktığım ilk günler sürekli altıma kaçırıyordum iğrenç bir his,bir de pedle idare edeceğiz diye uğraşıyorum,eşime hasta bezi aldırdım dünya varmış dedim ya,onu bile tek giyemiyordum bugün falan artık kaçırmamaya başladım ya
Bebeğin hastalığı nasıl oldu canım? Göğüsündeki son sütü mutlaka içiriyorsun değil mi canım? asıl kilo aldıran o oluyor bence emzirme bittikten sonra mutlaka emzirdiğin göğsünü pompa ile boşalt o sütü içir.
Cnm gümüş kapaktan çok göğüs kalkanını tavsiye ederim ben, benim hiç yara olmadı ama ilk günden beri lansinoh krem sürüp göğüs kalkanı koyuyorum, gümüş kapağı da bazen gece kullandım, kalkanla uyumak zor geldiğinde. Gümüşü takarken bişey sürmedim ama hemşire öyle önermişti.Canım şimdi ben hergün göğüslere lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapatıyordum, ama ilk defa dünden beri bayağı bir hassasiyet arttı resmen damağıyla zaten göğsümü tutuyor gibi yapıyor çok canım yanıyor şimdi Kantorana mı başlayayım ben?
Bende öyle düşünüyorum Dr biraz aceleci galibaBenimkisi dönüp bakmıyor takip ediyor ama arada öyle sürekli de değil çok erken değil mi bunlsr için daha. Grupta en erken doğuranlardan biris de benim
Vallahi bişi diyim mi bebekle beraber küçük çocukları olanları tebrik ediyorum ikisine birden bakmak zordur. Valla ben tekine zor bakıyorum allahtan kızımmbüyük o bile bakıyor kardeşineİstememesini düşünmeniz beni üzerilk önce anne bana da süt dedi, sen artık büyüdün bardaktan içebilirsin dedim gidip fincan getirdi hep fincana sağım yapıp verdim. Son 3 gündür bende memeden icicem diye tutturup emzirirken diğer memeyi açıp ağzını dayiyor , ama emme refleksi yok. Sonra çekiyor bende memeden süt içtim diyor sonra
Tamam canım bundan sonra zaten pişik olmazlar allahın izniyle önlemlerimizi alıyoruz böyle böyle :)Bence de önden önlem almak gerekiyordu dinlemeseydim keşke. Ben bu arko kremi önceden de duymuştum pişik için birisi daha işe yaradığını söylemiş not almışım, işe yaramazsa bendeki aklımda olsun cnm sağol.
3.ayda hepsini yapmaya başlıyorlar refleksleri güçleniyor kasları güçleniyor beyin komut vermeye başlıyor. Baş göz el ayak kaşlarını yönlendirebiliyorkae biraz daha zamanımız var yanı :)))Bende öyle düşünüyorum Dr biraz aceleci galiba
işe yararsa devamli almak zorundayim ama yapacak bir sey yokEvet ya pahalı çok saçma minicik bidebazen boşa damlayınca tüh diyorum
Aynen öyle alınacak mecburişe yararsa devamli almak zorundayim ama yapacak bir sey yok
Ben de öyle yapiyorum dünden beri, eczaci 4 demisGünde 1 kere 5 damla canım
Hayır elinizle sağıyorsunuz direkt, Youtubeda nasıl yapıldığını gösteren videolar var ben de onlara bakarak yapmaya başladımElle sağım nasıl oluyor el pompasıyla mı ?
Ben şimdiden 9 buçuk kilo vermişim kendim bile inanamadım, bunlar ayaklanana kadar tüm kiloları veririz umarım, gerçi sen çok az kilo almıştınBizimki biraz fazla hareketli yaAyaklaninca güzel kilo verdirecekler bize bizimki 3. Gününden beri emzik alıyor ben de gazı olduğunda, altını alırken, uykuya geçişlerde veriyorum sakinliyor baya uyuyunca ağzından atiyor zaten kendisi
Gelmiş geçmiş olsun canım çok uzun sürdü süreç ama sonunda sağlıkla doğum yapmışsın şükür
Düşünemiyorum
Havlu peçete ya da pamuğu külah gibi çevirip pipisine gecirebilirsin canım en azından sağa sola sıçramaz
Oglum da.ilk gun bana memenin tadina bakabilir miyim dediİstememesini düşünmeniz beni üzerilk önce anne bana da süt dedi, sen artık büyüdün bardaktan içebilirsin dedim gidip fincan getirdi hep fincana sağım yapıp verdim. Son 3 gündür bende memeden icicem diye tutturup emzirirken diğer memeyi açıp ağzını dayiyor , ama emme refleksi yok. Sonra çekiyor bende memeden süt içtim diyor sonra
Benim oğlum da emerken yapıyor onu. Emerken arada alt çenesi titriyor sonra normal emmeye devam ediyor. Benim sorduğum insanlar normal bebeklerde olur dediler o yüzden üzerinde durmuyorum şimdilikCanım üşürken ağlarken esnerken vs titriyor. Hani öyle zırıl zırıl bir titreme değil ama insan ister istemez korkuyor.
Çok geçmiş olsun. Hepsi geçer acıların çabucak senin için de umarım.Canım benim,güzel dileklerin için çok teşekkür ederimaklım hep sende bu sürecimde de kaç defa aklıma geldin inan,sancı çekerken bişe inan dua ettim senin için çabucak atlat mutlu ol tekrar güzel günlerine bir an önce dön diye seni çok iyi anlıyorum, inan şükrediyorum zaten insan hepsini unutuyor,burada paylaşıyorum işte öyle hem birbirimize destek olalım hem bilgi aktarımı yapalım diye.
Senin de dediğin gibi kanala giren bebeğe müdahale daha zormuş,ondan hemen sezeryana döndürmüyorlardır,farklı riskler oluyormuş.
Canım senin test ve genetik sonucu ne zaman çıkacak?ben de merak ediyorum bizimle paylaşır mısın?
İyileşmeye çalışıyorum. Ne yazık ki benim iç dikişlerim çok fazla ve bir tanesi tam kapanmıyor. Çok ağrı yaptığı için kalkıp yürüyemiyorum. Yattım kaldım. Yani bir şeyler yapayım, yürüyüşe gideyim desem, canım çok canıyor. Artık canımın acımasına da hiç sabrım yok. Ek bir ilaç verdiler yıkamak için, onu kullanıyorum şimdi. Çarşamba kontrol var, umarım iyiye doğru gider. Hala enfeksiyon riskim de devam ediyor.Canım bu tuvaletini tutamama doğum sonrası bak sende de olmuş,demek ki bir tek bende değilmiş. Çok kötü bir his gerçekten,insan kendini hiç rahat hissetmiyor.canım yaşadığın süreç çok zor, bence bu hiçbirşey yapmama isteği kesinlikle psikolojik.acaba psikoterapi falan mı alsan?ben olsam kesin öyle birşey tercih ederdim,çünkü bu depresyon girdap gibi birşey insanı içini çekti mi çıkması gitgide zorlaşıyor ve hayatını resmen ele geçiriyor.kendini en iyi sen bilirsin,sana iyi gelecek iyileşmeni sağlayacak ne varsa yap bence canım..o moddan çıkman lazım ama zor olsa bile.
Diş çıkartma zamanı olabiliyor canımTamam canım bundan sonra zaten pişik olmazlar allahın izniyle önlemlerimizi alıyoruz böyle böyle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?