Biz onu damlatirken evde seferberlik ilan ediliyor damlayı kızın ağzına denk getirmek içinEvet ya pahalı çok saçma minicik bidebazen boşa damlayınca tüh diyorum
Ahahahah inanır mısın bizde öyleyiz annem bi yandan eşim Bi yandan bende üstten damlayı denk getirmeye çalışıyorum bizi bir gülme alıyorBiz onu damlatirken evde seferberlik ilan ediliyor damlayı kızın ağzına denk getirmek için
Canım acele etme artacak daha ilk haftadasın,göğüslerin de hassas arada 1 ml bile çıksa kalanı sağım yap çok işe yarıyor artırmada,ben hergün rezene kimyon içiyorum hem gaza hem süt yapmaya bence işe yarıyor. O sırada da mutlaka mamayla destek ol, hepimiz ilk başta mama kullanıyoruz sonra gerek kalmıyor.bana bira mayası tableti ve malt içecekte çok ise yaramıştı,bu sefer sütüm var gibi ama ilkinde çok kullandım,bol su iç,bol bol emzir,göğüslerinde hassasiyet var mı?Bugün emzirdikten sonra kanaya kanaya 10 dk sağım yaptım 10 cc anca çıktı. Benim sütüm çok az sanırım doymuyorTelef oldum herşeyi deniyorum ama emmiyor uyuyakalıyor sürekli uyandır emzirmeye çalış.. bunseferde uykusuz kalıyor :/ Bir haftalık olduk neredeyse bunsasttrn sonra artar mı sütüm
Canım çok teşekkür ederim Allah razı olsunÇok geçmiş olsun. Hem doğum sancısı çekmişsin o kadar saat hem de sezeryan ağrısı çekiyorsun. Senin için sıkıntılı bir süreç olmuş inşllah en kısa sürede toparlanırsın. Dediğin gibi rabbim sağlık versin bebiş iyi buna şükür ,
Rezene kimyon içiyorum canım, dün çocuk doktoruna gittik damlaları sordum hiçbirini önermiyorum dedi adam ya bu Amerikalılar da bir GaripÇok gecmis olsun tekrardan bebisi sağlıkl kucağına aldığına cok sevindim
Ben de sezaryen oldum o ağrı 1 hafta sürdü bu süreçte yatmak istemedim dediğin gibi ağrılarım oluyordu o yüzden hep koltuğa uzandım yatağıma gidemedim böyle böyle geçti şükür
Korseyi bana dr önermedi dikiş icin öneren arkadaslar konu hakında yazar
Ben bebisin gaz muhabbetini biogaia ile ve rezene+kimyon ile çözdüm şimdilik tekrardan gecmiş olsun
Rezene kimyon sürekli içiyorum canım, biogia ile şu gripe waterı deneyim diyorum burada çok kullanan var.Canım çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Onca stresli süreç güzel sonuçlanmış çok şükürYaran için üzgünüm umarım hızlıca toparlarsın. Kesik acısı bende yanma hissi gibi olmuştu ve 3 gün civarı sürmüştü ama 1-2 hafta çok ayakta kalınca eğilip bi yere uzaninca vs. Rahatsızlık hissediyordum ama çekilmeyecek bir durum değildi. Senin biraz daha büyük olduğu için belki bi tık daha uzun sürer ama dinlen yani çok zorlamamaya çalış kendini bebeği bile eşin alip versin sana eğilip kalkma çok. İmkanın varsa kemik suyu, et suyu çorba iç.
Sütünde sorun yasamamana çok sevindim. Göğüs hassasiyetin de olmaz inşallahOlursa da aklında olsun kantaron yağı çok iyi geliyor kremlerden daha etkili.
Korseyi doktorum taburcu olduğun gün giyebilirsin demişti fakat ben rahat hissetmek istediğim için giymedim. Korsenin amacı aslinda rahimin daha hızlı toparlanması için. Eğer seni rahatsız etmiyorsa en azından günde 2-3 saat giymeye çalışabilirsin.
Bizim gaz olayi ilk günler çok çok fenaydi. Sancidan eti kesilmiş gibi ağlıyordu kızım. Biogaia probiyotik damla veriyorum sancılarını büyük oranda azaltıyor. Onun harici gaz damlaları denedim fakat bence daha fazla gaz hareketi yarattığı için bebeği çok daha fazla rahatsiz etti gibi geldi bana. Damlalari kesince çok daha rahatladı. Ben kendim rezene+kimyon demleyip içiyorum günde 2 fincan. Şimdi bir de anason ekledim üçünü demliyorum nazar değmesin büyük oranda değişim varSen de istersen damlayı dene fayda ederse devam edersin ama ben probiyotik kullanmanı siddetle tavsiye ediyorum.
Canım dün de yazmışsın inan yeni gördüm,böyle sizin mesajlarınızı okudukça bana nasıl destek oluyor bilemezsin.senin sürecin için de çok üzüldüm,ikimizinki de geldi geçti, benim şu kalkıp yatmadaki ağrı bir geçse rahat edeceğim.işimi de kimseye yaptırmayı sevmiyorum çok garip hissediyorum kendimi biri beni doğrultmadan kalkamıyorum yerimden,hele o hastanenin son günü Ve çıktığım ilk günler sürekli altıma kaçırıyordum iğrenç bir his,bir de pedle idare edeceğiz diye uğraşıyorum,eşime hasta bezi aldırdım dünya varmış dedim ya,onu bile tek giyemiyordum bugün falan artık kaçırmamaya başladım yaCnm çok geçmiş olsun ben buraya yazmamıştım sezaryen olacaklar korkmasın diye ama artık grupta herkes doğurdu yazabilirim. Benim de çok çok acılı geçti sezaryen sürecim yalnız değilsin, spinal anestezi yapılamadı bir türlü 7-8 deneme sonrası adamlar üstümde beni evirip çevirip anca yapabildiler ve sinirlerim elektrik çarpmış gibi acıdı her seferinde beni genel anesteziye alın diye yalvarıyordum en son ameliyat öyle başladı sonra da dediğin gibi kesik acısı 5 gün beni mahvetti ilk 3 gün ölüm gibiydi, kadınlar bu acıyı nasıl normalleştirir aklım almadı ya da bana çok acı geldi bilmiyorum senin de 3 gün sonra hafifleyecek, ben de tuvalete ağlayarak gidip geldim ama bir hafta sonunda sihirli değnek değmiş gibi hızlandı iyileşmem az sabır canımkesinin büyük olmasına da üzülme çok bakma şimdiki haline ben bakmıyorum hiç o da toparlanır elbet, çok çok geçmiş olsun miniğin sağlıklı sütün bol ağrılarıı da geride bırakacaksın hızla iyileşerek
Hepimizin hem birlikte canımmmmmÇok geçmiş olsun canım kıyamam çok zor bir süreç geçirmişsin ama şükürler olsun ki ikinizde iyisiniz bu günler geçecek sonra hiç birşey hatırlamayacaksın Rabbim şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanırsın
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğini canım
Sanırım bebek kanala girince sezeryanda farklı riskleri oluyormuş canım ondan zorluyorlarmış.Canim ne kadar uzun ve zor bir surec gecirmissininiz! Bu kadar zorlamalarinin ne anlami var normal dogum diye! Gercekten yurt disinda bunu takinti yapmislar!!! Cok gecmis olsun
Sukur ki bebeginiz iyi, siz de kisa zamanda iyi olacaksiniz insallahBen kolay denilebilecek bir dogum yasadim ve bugun 9.gun hala acilar, kasilmalar, dikisler vs var. Sizinki zor gecmis, korkmayin yavas yavas iyilesecek. Yani dogumda yapilabilecek tum teknikleri uygulamislar, bedeniniz gene iyi dayanmis. Yorgunlugu Ben daha yeni attim, biraz dinkenmeniz lazim
Diger tarftan boyle bir surecten sonra bile sut icin verdiginiz caba, ciddenne kadar gucluymussunuz
Yenidoganda gaz olmaz diyenler vardi ama hepimizin bebeginde gordugumuz uzere var. Cidden geceleri zor oluyor. Bir ay falan gecsin bagirsaklari duzene girince gecer bir kismimizinki. Gercekten gazli olanlar maalesef 6 ay cekecekBen suan hic bir sey kullanmiyorum. 2 gundur rezene icmeye basladim ama ise yariyor mu bilmiyorum
Canım benim,güzel dileklerin için çok teşekkür ederimBaşlığa ne zamandır bakmıyordum, senin doğumun da oldu mu diye bakmaya geldim. Bebeğine mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim.Çok tebrikler.
Doğum sürecin zor olmuş, geçmiş olsun. Bebek doğum kanalına girdikten sonra sezeryan hem doktorları zorluyor hem de riskleri biraz artıyor çünkü bebeğin kafasını doğum kanalından çıkarmaya çalışıyorlar. Seni sezeryane döndürmekte o yüzden mi tereddüt ettiler acaba? Yine de çok şükür sağlıklı doğmuş bebek.
İyileşme sürecin de zorlu olur herhalde büyük kesiyle, bir de benim anladığım sezeryan iyileşmesi bazı kadınlar için çok ama çok zor oluyor. O yüzden riski artırmasına rağmen sezeryan sonrası normal doğuma uğraşan insan çok oluyor.
Benim kucağımda bebeğim olmadığı için, bana bebeğini kucağına almış her annenin doğum hikayesi rüya gibi geliyor. Bunu da acılarını küçümsemek ya da anlamsız bir “boşver şükret” demek için söylemiyorum. Benim de dikiş ağrılarım var ve bunca acımın içinde bile bana dert oldular, kolay değil. Sadece dayanamayacak gibi gelince ya da çok zorlanıp bunalırsan, bebeğini öpüp koklayıp bir nebze de olsa acını dindirebilirsin. Ne kadar sıkıntı da olsa birkaç haftaya aşırı ağrılar biter, birkaç aya da “ilki normal, ikincisi sezeryan oldu” gibi bir detay olarak kalır bu doğum konusu hayatında.
Çok sevindim iyi haberlerine.
Öksürükte ve hapşırıkta iğrenç oluyor o his ya,korkuyorum resmen öksürmeye canım.Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede acıların geçer bebişinle daha keyifli vakit gecirirsinben de başta normal dogum icin hastaneye gittim max 5 saat dayanabildim sancıya, sonra sezaryen olmayi kendim istedim. Benim de başta çok acım oluyordu, oturma, kalkma, tuvalete gitme, yürüyüş yapma, gülme, öksürme vs hepsi eziyet. Bir de benim öksürük krizim vardi öksürdükce kesilen yerim aciyordu ben 3.gun disari cikmaya basladim hiç yerimde durmuyordum, aciyordu ama ne kadar çok hareket edersem o kadar çabuk iyileşecegimi söylemisti doktor. Korse falan hic kullanmadim. Hepsi iyileşiyor sadece biraz sabır ve zaman lazım hiç kötü düsünme bu günler de geçecek
Canım rezene kimyonu verdim, diğerini de gaz damlasını bir kere verdim ama çok işe yaramadı gibi oldu.Çok çok geçmiş olsun canım benim 1 aylık tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki annelik çok değişik bir güç inan en güzel şekilde üstesinden geliceksin. Rezene ve kimyon gaza en iyi gelen şey eğer hala çok gazı varsa bence damlayıda kullananibilisin. Ne kadar doğru bilmiyorım ama ben gaz damlasıı çoo sıkıntı yaşadığımız günler veriyorum sadece ve günde 3 kere kimyon. Hayırlı olsun evladınla musmutlu ömrünüz olsun
Ben de ilki normal ikincisi sezeryan olan biri olarak kıyaslayamıyorum bile. İlkinde normal doğumdan sonra 2 saat sonra bebeği yıkamaya götürdüler ben de kalktım aya birlikte gittik hemşire bebeği yıkadı, hareket edebilyordum,bunda kıyaslayamıyorum bile.Canım geçmiş olsun tekrardanben de uzun sayılabilecek bir doğum süreci yaşadım senin gibi. 14 saat sürdü benim. Ssvd olmasaydı bu kadar erken hastaneye gitmezdim ve saat başı nst ve açıklık muayenesine maruz kalmazdım. Ssvd olunca da evde beklemek riskli, ayrıca 3. normal doğum hızlı olur dendi ama tıpkı senin gibi servisk kalınlığı bir türlü incelmedi. İna May kitabında diyorki; “büzüşük kaslar dediğimiz rahim ağzı kası ya da Makattaki kaslar stres anında açılmazlar. İnsanların başka yerde tuvaletlerini yapamamalarının sebebi budur. Doğumda da serviskin açılmaması annenin rahat olup olmaması ile alakalıdır.” O kadar haklı ki, çünkü ben hep çocukları kaygı ettim, onlara bir an önce kardeşlerinin doğduğunu söylemek istedim. Bu da bedenimizin açılmasına manî olmuş oluyor.
Artık çoğu arkadaşımız doğurduğu için, pek tabi bir çok arkadaşımızda hem sezaryeni hem normal doğumu tecrübe ettiği için yazabilirim diye düşünüyorum; sezaryen doğum beni çok etkilemişti. O kalkamamak, baş ağrıları, haftalar alan iyileşme süreci.. benim yanımda bebek yoktu belki olsaydı öyle böyle kalkardım ama yarım insan gibi olmuştum ve bir daha gebe kalırsam normal olmalı diye karar vermiştim. Gene söylüyorum normal de çok kolay değil ama en azından iyileşme süreci daha hızlı. Onun için pek çok riski hem benim hem bebeğim için olsa da sezaryen sonrası normal doğum yapmaya niyet ettim. Gittiğim doktorumu değiştirdim, normal gebelere göre daha çok bazı şeylere dikkat ettim, hem muayenelere hem doğuma nispeten yüksek ücretler ödedim. Bunu bebeğimin ve kendimin sağlığı için yaptığımdan içim çok rahat. Allah’a sonsuz şükürler ediyorum.
Maşallah sen de çok bilinçlisin, hem iyileşmeye çalışıp hem bebeğin sütü ve bakımı konularında gayretlisin. İnşallah çok çok hızlı iyileşir ve bebeğinle sağlık mutlulukla yaşarsın
Canım bu tuvaletini tutamama doğum sonrası bak sende de olmuş,demek ki bir tek bende değilmiş. Çok kötü bir his gerçekten,insan kendini hiç rahat hissetmiyor.canım yaşadığın süreç çok zor, bence bu hiçbirşey yapmama isteği kesinlikle psikolojik.acaba psikoterapi falan mı alsan?ben olsam kesin öyle birşey tercih ederdim,çünkü bu depresyon girdap gibi birşey insanı içini çekti mi çıkması gitgide zorlaşıyor ve hayatını resmen ele geçiriyor.kendini en iyi sen bilirsin,sana iyi gelecek iyileşmeni sağlayacak ne varsa yap bence canım..o moddan çıkman lazım ama zor olsa bile.Ben ilk günden beri kendi kendime yürüyebiliyordum. O hiç sıkıntı olmadı ama özellikle ilk hafta inanılmaz bir çöküntü yaşadığım için kolumu kaldırsam yorgun hissediyordum.
En başta bir de çişim geldiğinde yatarken tutabiliyordum ama ayağa kalkınca kaçmaya başlıyordu, büyük bezlerle yaşadım o yüzden. Şimdi çok şükür çişimi tutabiliyorum, öksürürken gülerken bile kaçmıyor. Doktorların söylediğine göre benim gibi travmatik olmayan doğumlarda bile ilk birkaç ay çiş kaçırma normal karşılanıyormuş aslında. Bende çok şükür yok, ondan çok korkuyordum. Çok fazla kegel egzersizi yapmıştım ben hamilelik öncesinde de hamilelik sırasında da. Doktor çok belli kaslarını çalıştırdığın, bu aşamada bu kadar kontrol şaşırtıcı demişti ilk kontrollerde. O yüzden hanımlar egzersizinizi ihmal etmeyin.
Dış dikişlerim büyüktü ama onlar şimdilik gayet iyi iyileşti gibi. İç kısım beni biraz zorluyor. Ayakta durduğum zaman yanma hissi oluyor çok. İdrar enfeksiyonuna baktılar, temiz çıktı. Ama bu acı yüzünden yürümek hiç istemiyorum. Evin içinde attığım birkaç adım dışında hep yatıyorum. Sağolsun annemle eşim de bebek gibi bakıyorlar bana.
Bugün kontrolüm var, inşallah iç dikişler iyi iyileşiyordur. Ama ne yazık ki hiçbir şeye güvenim kalmadı. Kontrol edip, “her şey iyi” diyorlar ama benim hamileliğim de hep öyle geçtiğinden, sonra bir anda “aa dikişler aslında tutmamış, seni tekrar ameliyat etmemiz lazım” diyecekler diye korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışsam da bu korkuyu ve güvensizliği hiç atamıyorum içimden.
O yerinde duramayan, karnı burnunda her işi yapan ben gitti, “yürümek iyi gelir” denmesine rağmen, acıdan endişelenip yataktan kalkmayan ben geldim. Gerçi benim bu yerimden kalkmak, yürümek istememe durumunun ne kadarı fiziki ne kadarı ruhumun çöküntüsü bilmiyorum. Eşim çok aktiftir, tatilde bile sporsuz duramaz, o bile evin ıvır zıvırını almak dışında bir şey yapmıyor. Uyuyor bol bol.
Sağol sorduğun için, böyleyim bu aralar. Bakalım bugünkü kontrolde inanmakta zorlansam da iyi gelişmeler duyarım umarım.
Sağol canım teşekkürlerÇok geçmiş olsun bir an evvel toparlanırsınız inşaallahben ilk doğumumdan sonra korse takıp 40 gün neredeyse çıkarmamıştım. Biraz zor oluyor ama alışılıyor.
inşallah canım çok teşekkürlerSezeryan yeri ilk etapta büyük görünüyor dikişler falan baya geniş gibi gelmişti bana da ama karın toparlandıkça dikiş yeri de küçülüyor. Şimdi gördüğüne göre baya küçülmüş olur iyileştiğin de merak etme. Bana 10. Günden sonra kullanmaya başlamam için krem yazdı Dr. En azından görüntüyü en aza indirebiliriz.
Benim kızım da doğduğunda baya sıvı vardı ağzı sürekli tükürüklü gibiydi ağlasın diye uyardı doktor. Ağladıkça atar dedi. İlk bir saat odada oksijen desteği verdiler. Zaten ilk gece o kadar çok ağladı ki ertesi güne bişey kalmamıştı.
Mideden gelen sesler İlk iki gün baya çoktu sütüm pek yoktu, takviye yapınca sesler de kesildi.
Hayırlı olsun canım sağlıkla Güzel günler de büyüsün
Bebeğin hastalığı nasıl oldu canım? Göğüsündeki son sütü mutlaka içiriyorsun değil mi canım? asıl kilo aldıran o oluyor bence emzirme bittikten sonra mutlaka emzirdiğin göğsünü pompa ile boşalt o sütü içir.Kızlar bebeğimle kontrole gittik, kilo almamış hatta vermiş biraz, bir de nezle yapmışız çocuğu babasının burnu akıyordu maske taktı uzak durdu ama yine de bulaştimış muhtemelen, ilaçlı buhar verdiler hastanede burnu açılsın diye, enfeksiyon var mı diye bakıldı varsa yatırırız tehlikeli dedi çok korkuttu doktor gereksiz yere, test sonucu çıkana kadar ağladım orada neyse ki crp düşük çıktı enfeksiyon yokmuş, eve döndük burnunu açıcağız sadece serum fizyolojikle. Hastalığa ayrı üzüldüm kilosuna ayrı üzüldüm kendimi çok yetersiz hissettim onu nasıl koruyacağımı bilemedim bir an hastaneye yatıracaklarını düşününce mahvoldum daha güçlü durmam gerek ama çöktüm resmen. Sizce ben bu çocuğa nasıl kilo aldırayım nerede yanlış yapıyorum, emziriyorum 40 dk bazen tek meme bazen 20+20 iki meme, üstüne kaşık biberonla önceden sağdığım sütü veriyorum 30ml, üstüne mama veriyorum 60lık, bebeğim zorla alıyor artık son damlaları, zorla uyandırıp duruyorum uyuyunca, gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıyorum. Mamadan çok doyduğu için uyandırmak da zor oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor 90a çıkar mamayı dedi çıkardım ama alamıyor ki çocuk o kadarını
Benimde eşim abd den little remedies adlı gaz damlası getirdi etkili olduğunu söyledi alanlar memnunmus dr danısıp vericemRezene kimyon içiyorum canım, dün çocuk doktoruna gittik damlaları sordum hiçbirini önermiyorum dedi adam ya bu Amerikalılar da bir Garipburada gripe water diye birşey var,gaza çok iyi geliyormuş önermişler.onu da bir deneyim diyorum, harvry nurst işe yaramadı gibi oldu bilemedim
Ben çay kasigina damlatip üzerine azcık süt sıkıyorum o şekilde veriyorum.Biz onu damlatirken evde seferberlik ilan ediliyor damlayı kızın ağzına denk getirmek için
Onu da denedim ama kaşıkta kalıyor gibi geldiBen çay kasigina damlatip üzerine azcık süt sıkıyorum o şekilde veriyorum.direk ağzına damlatmak zor olmuyor mu?
Sonra 2 defa daha kaşığa süt sagip verdim ben hep. Sonuçta damla pahalı ziyan olmasınOnu da denedim ama kaşıkta kalıyor gibi geldikafasini elimle sabitleyip ağzını ördek gibi elimle açıyorum eşim damlatiyor
Gripe water i çok gördüm ben de hatta Türkiye'de de satan bazi sayfalar var ama bayaaa pahalıydı. Bence ordayken bi dene fayda ederse stoklarsin hatta iyi gelirse bize de söyle mutlakaRezene kimyon sürekli içiyorum canım, biogia ile şu gripe waterı deneyim diyorum burada çok kullanan var.
Canım şimdi ben hergün göğüslere lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapatıyordum, ama ilk defa dünden beri bayağı bir hassasiyet arttı resmen damağıyla zaten göğsümü tutuyor gibi yapıyor çok canım yanıyor şimdi Kantorana mı başlayayım ben?
O da mantikliymis relactazi öyle vereyim yarın ben deSonra 2 defa daha kaşığa süt sagip verdim ben hep. Sonuçta damla pahalı ziyan olmasın
Bence de önden önlem almak gerekiyordu dinlemeseydim keşke. Ben bu arko kremi önceden de duymuştum pişik için birisi daha işe yaradığını söylemiş not almışım, işe yaramazsa bendeki aklımda olsun cnm sağol.pişik olmadan kullanmayın diyenlerde bi alem kapalı havasız ve işiyor çocuklar nasıl pişik olmasın o yüzden olmuçtır çocuk. Bari sabah akşam sür deseymiş sadece. Bizim üst komşumuzün kızı pişik olmuştı resmen kanıyordu çyle kötüydü ne kullandıysa olmadı ama tüp Arko sürmüştü yeşil kutuda olanında bir günde iyileşti. Ben de aldım günde 1 kez kullanacağım. Annem de bize hep tüp Arko sürmüş hemde muşamba bağlıyordum size zart zurt değiştirmiyordum da ama bir kere bile pişik olmadınız dedi. Komşuya da şahit oldum canım.
Sadece benim bebeye özel değilmiş yani, inşallah değişirler, anaların yüzü gülmüyor bir türlüCanım benim ki günde iki kere 3 saat uyanık kalıyoryok öyle hemen emzir uyusun kafası
Ben çaresizlikten sayı sekansi deniyorum bu gece yaptim uyuyor bakalim nolacakSadece benim bebeye özel değilmiş yani, inşallah değişirler, anaların yüzü gülmüyor bir türlü
Türkiye'de oldum canım benim doğumum, kafası büyük olduğu için de olabilir dedi doktor ilerlememe sebebi, kordon kısadır ondan da ilerlemez dedi ya da kordon dolanır ondan ilerlemez gibi bir sürü sebebi var.Kızlar selam
Hepinize cevap yazacağım ama hem ağrılar hem bebek hiç vakit bulamıyorum,buna rağmem resmen zorluyorum kendimi iyileşmek için,dün 5 günlük olduğumuz halde bebek arabasına koydul gezmeye götürdük bebeği,öyle bir uyudu ki inanamadım bana zor geldi tabi minik minik yürüdüm ama bebek çok güzel uyudu.
Canım senin nerede olmuştu doğum? Yurt dışındamıydın? resmen aynı süreci yaşamışız,kakasını yapınca o da mı doğum kanalında ilerlemesini engelliyormuş ? bana hemen doğum sonrası korse taktılar neden bilmiyorum,ölüyordum ağrıdan özellikle ilk 2 gün ağrı kesici ile ok ama serumu kesip eve çıkınca çok kötüydüm.aynen dediğin gibi yattığım zaman acıdan kalkamıyorum kalktımmı yatamıyorum bildiğin kesi yerime bıçak saplanıyor,ki acı eşiğim yüksek bir insanımdır.ben bir de tuvalete bile yetişemiyordum ağrıdan ,bildiğiniz hasta bezi takmaya başladım eve çıkınca çok sinir bozucu oluyor, hem kanama hem tuvaletini tutamama baya zorladı beni dün ve bugün daha iyi ama hissediyorum yavaş yavaş daha iyi olacak inşallah.
Ben tabi burda olayın psikolojik kısımlarını anlatmıyordum,şimdi biraz anlatayım.çok şükür bebeğimiz sağlıklı geldi geçti ama doğru zamanda müdahale çok önemliymiş doğum işi o kadar da kolay birşey değilmiş onu anladım bir kere daha.bir de bana herkes ooo sen ilki 10 saatte normal doğurmuşsun bu hemen doğar diye yönlendirdi beni doktor dahil,böyle bir süreç beklemiyor insan ister istemez.ama ani sezeryan olunca gerçekten ortam çok stresli oluyormuş,ben titriyorum içeriye bir anda bir sürü kişi doluştu bebeğin kalp atışlarına bakıyorlar falan,biz anlamıyoruz ne olduğunu bilmediğmiz bir ülkede eşim ve ben tekiz sonuçta.eşim anne babasını küçük yaşta kaybetmiş biri, travmalı bir kişilik yani,bir anda ağlamaya başladı,sevdiğim herkesi kaybediyorum gibi sinir krizi geçirdi bildiğiniz kendimi unuttum zaten,doktor bir taraftan onu sakinleştirmeye çalışoyor bir taraftan ben bebeği itmeye çalışıyorum,eşim dışarı çıktı sonra,bir süre sonra o da yokken beni sezeryana alma kararı verdiler hemşire eşiniz sezeryana girecek mi diye bana soruyor,bilmiyorum ne gerekiyorsa yapın dedim,sonra geldi işte,ağlıyor sürekli çok sinir bozucu oldu.ben dedim artık o kadar da yorulmuşum ki 30 saat sancı sonrası ben öleceksem öleyim artık dedim tamamen teslim oldum bildiğiniz bebeği alsınlar modundayım 0 tepkisizlik geldi bana sadece titriyordum.sonuç olarak tabiki de bebeği sağlıklı görünce insan hepsini unutuyor çok şükür
Korseyi dün falan çıkardım ben, bugün bir iki saat taktim,sürekli takınca daha çok canım yanıyor ama.bir de internetten araştırdığım kimseye hemen taktırmamışlar bana neden böyle yaptılar anlamadım
Artar canım tabii.Bugün emzirdikten sonra kanaya kanaya 10 dk sağım yaptım 10 cc anca çıktı. Benim sütüm çok az sanırım doymuyorTelef oldum herşeyi deniyorum ama emmiyor uyuyakalıyor sürekli uyandır emzirmeye çalış.. bunseferde uykusuz kalıyor :/ Bir haftalık olduk neredeyse bunsasttrn sonra artar mı sütüm
Talibim o sayı SekansınaBen çaresizlikten sayı sekansi deniyorum bu gece yaptim uyuyor bakalim nolacak
Bizim de aynıKızlar çok yoruldum yaaa gerçekten. Gaz çıkardık yemek yedik altımız temiz uyksuuzluktan bayılıcsz ama asla uyumuyoruz
514248538Talibim o sayı Sekansına
Sonuçta doktor sezeryanı yapınca görmemiş mi acaba neden olduğunu?bizimki mesela ameliyat sonrası kordon 2 kere dolanmış, hem de kakasını yapmış diye söyledi.Türkiye'de oldum canım benim doğumum, kafası büyük olduğu için de olabilir dedi doktor ilerlememe sebebi, kordon kısadır ondan da ilerlemez dedi ya da kordon dolanır ondan ilerlemez gibi bir sürü sebebi var.
Yaşananlar travma olarak kalıyor maalesef, ilk doğumum çok kolaydı benim suni sancı ile olduğu halde.
Dedigin gibi o ağrıdan sonra insan artık ne olacaksa olsun bitsin diyor. Korse bence sem 2 hafta gecsin bi dikislerin iyileşsin öyle tak, ben neredeyse 1 aylık olacak dün kot pantolon giydim dikişin üstüne gelmis beli hâlâ ağrım var, senin nasıldır Allah bilir ağrın
Canım geçen yazmıştım auto koltuğuna oturttuk çamaşır makinesinin üstüne koymayı denesene 5 dakka, bizimki de böyle ağlama krizine girdi mi Çat diye uyuyor bu yöntemdeBizim de aynıuyuyan cocuklara cok imreniyorum gerçekten. O kadar yorgunum ki, altın temiz, gazın çıktı yat uyu işte daha ne istiyorsun ki demi
Vallahi canım içeriye falan bakacak zaman olmamıştı çok sağ ol söylediğin için, ben de Harvey nursun gaz giderici damlası var senin soyledigin bu mu acaba?entropii bu gripe water in icerigine baktım şimdi rezene ve zencefil ekstresi varmış. Ben de nurse harveys colex veriyorum Ekin e. O da ayni bunun gibi içinden şırınga çıkıyor onunla veriyorsun şurup yani damla değil. Gaz damlalarından çok daha fayda sağladı bize onun da içeriğinde kimyon ve dereotu ekstresi var aklında olsun denemek istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?