2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canim senin hemanjiom degil o boyle kirmizi et parcasi gibi senin kirmizi damar damar degil mi ben o sekilde gordum seninkini
Bugün deneyimli üniversitede senelerce çalışmış başka bir doktora götürdüm. Hemanjiom dedi. Damarda oluşan iyi huylu kan yumaklarıymış. Şuan için herhangi bir ilaç, müdahale vermedi. 2 yaşına kadar kendiliğinden geçiyormuş. Her ay resmini çekip boyutunu takip edeceğiz. Eğer büyüme olursa bi damla varmış onu verecek. İç batin ultrasonu da zaten temizdi iç organlarda bir problem görülmedi.

Çok detaylı muayne yaptı çok memnun kaldım. Hem fiziksel hem de reflekslerine falan baktı. Gelişimini çok beğendi. 4 kilo olmuş. D vitaminini günde 2 fıs ver dedi. Düşük ağırlıkta doğduğu için bu şekilde öneriyorum ben dedi. Demir ilacını da normal ayından daha erken başlatacak. Reflekslerimiz de güzel.

Gaz için çok ilginç bir öneride bulundu. Gaz damlalarinin işe yaramadığını söyledim. %70 oranında bebekte işe yaramaz dedi. Ama gece uykusunun çok önemli olduğunu büyüme hormonunun gece salgıladığını bu yüzden çok huzursuz olup uyumadiginda 2,5 ml calpol verebilecegimi söyledi. Parasetamol içerdiği için hem ağrısını keser hem rahat uyur dedi. Hiç bir zararı olmadığını söyledi. Gaz sorunu yaşayan arkadaşlar doktorunuza danışabilirsiniz siz de ben deneyeceğim bakalim. Arkadaşımla konuştum onun doktoru da bunu önermiş ve bebeğin çok rahat ettiğini gece çok rahat uyuduğunu söyledi.

Bende yıkamıyorum zaten lavobo yüksek ve çok geniş zaten hava da soğuk bir de daha küçük yaa Islak pamukla yapıyoruz biz teşkilatı kurduk şöyle yapıyoruz kaynatılıp sogutulmuş su koyduk termosa bir de küçğk bir kap ordan aktarıp pamugu ıslatıp kuruluyoruz
Evet canım çünkü sağlık Ocağı kıyafetleri ölçüyor doktor tamamen soyuyor hatta bezini bile temiz istiyor çişli ve kakalı olması da fark ettiriyor.

Kızlr bebeim susmuyor sürekli memede olmak istiyor, emzik verdim şimdi sonunda sustu ama çok mu erken emzik için hata mı yaptım, siz ne zaman verdiniz?
Bnde ilk hafta verdim. Seni bu durum zorluyorsa erken veya geç diye bişey yok bnce. Sn ve bebek rahatladiysa no problem

Kızlar bizimki 10 günde 550 gram almış doktorumuz biraz fazla almış dedi. Çoğunlukla 2 3 saatte bir 120 gram içiyor bazen dalıyor 90la uyuyor ama açken çok ağlıyoruz. Ne yapayım yani aç mı bırakayım çocuğu. Obez olma ihtimali olur mu sizce? Korktum biraz fazla diyince.

Mama mi iciyor canim. Anne sutu ise anne sutu obez yapmaz.

zeynep hatice canim nasilsin bayadir yazmamissin.
Slm cnm çok şükür iyiyiz 12 gün önce çıktık hastaneden elhamdulillah. Kilo aldırmaya, emme ve yutma refleksini geliştirmeye çalışıyoruz. Şimdi daha iyi gibi. Oğlum ve ben hastalandık. Oğlum sürekli nezle buaralarda göz enfeksiyonu var. Benimde bademcikler kötü. 1-2 güne Adıyaman’a döneceğiz. 10 saat 2 çocukla yolculuk yapıcaz. Onun stresi var biraz. Buaralarda oğlum yaramazlıkta nirvanaya ulaştı. Sabrım taşıyor bağırıyorum sonra üzülüyorum öyle gel gitli bi dönemdeyiz. Rabbim inş yardım eder. Sen nasılsın cnm ???

Paylaşırsan çok sevinirim neden tutmuyor acaba çok ilginç? Ben şimdi birinci ayda doktor kontrolüne götürücem ama sağlık ocağına da mi götürmem lazım canim?

Sanmıyorum canım uyku düzeni 7-8 aydan sonra olusuyormus
Böyle akşam yatıp sabah kalktigi zamanlar belki 3-4yasindan sonra olur. Kziim 2.5 yaşında gece yok cis yok bilmem ne diye bir çok kez kaldırıyor beni. Kızımdan hatırladığım 9 aylık gibiydi gece 2 kere kalkıp emziriyordum. Gündüz 3 uyku yapıyordu en azından uyku saatleri belli o saatlerde bende uyuyordum

Anne sütüyse obez olmaz canım. Ne kadar kilolu olursa olsun boyla birlikte atıyor kiloyu.ama mama ise bilemiyorum.

Paylaşırsan çok sevinirim neden tutmuyor acaba çok ilginç? Ben şimdi birinci ayda doktor kontrolüne götürücem ama sağlık ocağına da mi götürmem lazım canim?
Evet cnm sağlık ocağı 1 ay aşısı var çünkü. Aşı kartına yazılıyor ve bunu sağlık ocağı yapıyor. Ve olcumleri gebliz e işliyorlar.Özel aşıları doktor yapıyor. Yarın paylaşırım konuştuklarımızı
Bence kilo normal farklı çıkması bez durumuna göre değişiyor. Sağlık ocağı da özel doktorumuzda soyup sadece bezle tarıyor ama bezdeki doluluk değişiyor. Boyda farklı çıkması ölçen kişiden kaynaklı bence. İki yerde bizde ahşap metreyle ölçüyor bacağı tutuş şekli bebeğim duruşu etkiliyor çünkü hep farklı çıktı. Mesela hastanede doğumda oğlanı 55 cm olctuler, sağlık ocağı da 55 cm olctu, kendi doktorum 52 cm olctu. Cuma doğum yaptım salı günü hem sağlık ocagi hem doktorumuza görürdüm mesela. O yüzden ikisini farklı değerlendiriyorum ben.

Çok sukur suanlik iyi gidiyor canim. Uykudan uyandirip besleme kismi zor geliyor yenidogan donemin zorlugu da o.Size de cok gecmis olsun canim. Kizini almana sevindim nasil biraz kilo aldi mi?Oglun kac yasindaydi?Sabrinin tasmasi da normal zaten baya yogunuz cocuklarda zorlayinca insan.dayanamiyor

Bebekler uyanıkken örnek olarak 1 saat arayla emenler için emzirme süreleriniz ne oluyor acaba ? 20-30 dakikaları buluyor mu yine de yoksa daha kısa mı sürüyor sık sık emdiginde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…