- 26 Şubat 2021
- 1.246
- 1.222
- 83
- 35
Sancısı vardır muhtemelen ama geçici bı süreç acıkınca mecbur emer dert etme biberon olayına başlarsan onu tercih eder akışı hızlı gün içinde biberon hiç verme bende aynı şeyi yasadim biberonu iki gün verdim memeye gelince ağlıyoduKızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Nasıl memeye tekrar döndürdünüz. Gece emiyor şu an ağlamıyor ama gündüz uyanıkken ortalığı yıkıyor kıpkırmızı oluyor ağlamaktan.Sancısı vardır muhtemelen ama geçici bı süreç acıkınca mecbur emer dert etme biberon olayına başlarsan onu tercih eder akışı hızlı gün içinde biberon hiç verme bende aynı şeyi yasadim biberonu iki gün verdim memeye gelince ağlıyodu
Biz meme reddini daha 20 günlükken yaşadık zaten 14 gün küvezde kalmıştı 6 gün anca emdi beni. Şimdi mecbur mamayla devam ediyoruz. Kendini yetersiz ve kötü hissetme canım. Ilk zamanlar ben çok ağlamıştım ama kendime ve çocuğuma yapmışım sadece. İlk zamanların tadını hiç çıkaramadım. Şimdi çok da sağlıklıyız emmemesi seni üzmesin. Destek almayı deneyebilirsin uzmanlardan canım. Seni en iyi onlar yönlendirir. Biberon yerine suanlik kaşık biberon da kullanabilirsin alışmaması için. Sen kendini üzersen sütun de azalır. Umarım en kısa zamanda yeniden emmeye baslar güzelce. Çok ağlarken meme teklif etme biraz sakinleşmesini bekle önce.Kızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Çok teşekkür ederim canım. Gerçekten çok zor bir durum. inşallah tekrar memeye dönerBiz meme reddini daha 20 günlükken yaşadık zaten 14 gün küvezde kalmıştı 6 gün anca emdi beni. Şimdi mecbur mamayla devam ediyoruz. Kendini yetersiz ve kötü hissetme canım. Ilk zamanlar ben çok ağlamıştım ama kendime ve çocuğuma yapmışım sadece. İlk zamanların tadını hiç çıkaramadım. Şimdi çok da sağlıklıyız emmemesi seni üzmesin. Destek almayı deneyebilirsin uzmanlardan canım. Seni en iyi onlar yönlendirir. Biberon yerine suanlik kaşık biberon da kullanabilirsin alışmaması için. Sen kendini üzersen sütun de azalır. Umarım en kısa zamanda yeniden emmeye baslar güzelce. Çok ağlarken meme teklif etme biraz sakinleşmesini bekle önce.
Cnm geçmiş olsun, bebeğin doğru emiyor mu yani memenin kahverengi bölgesi tamamen ağzında, dudaklar dışa dönük, yanaklar değil de alt çene oynuyor çekerken değil mi? Acaba aktif ememiyor ya da meme ucunu mu alıyor sadece diye düşündüm. Mamadan korkma birçoğumuz mama desteği ile birlikte emziriyoruz şu an kilo alımı önemli, emzirmeyi sakın bırakma, önce emzir sonra mama, ben de kilo aldırırsam hedefe ulaşınca yavaş yavaş bıraktıracağım mamayı inş.Kızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
Kendimi o kdr caresz hissediyorum ki... Bebeğime yetemiyormusum gibi.. çevremde herkes ztn sütun suludur tutmuyordur çocuğu fln diyor. Kayınvalide başımda ye ye diye tutturuyor . Kızımın emmesi doğru diye düşünüyorum çünkü yutma sesini duyuyorum bazen öyle geliyor ki hatta çocuk yutarken zor nefes alıyor. Ama işte kilo alamamış. Sürekli de büyük tuvaletini ve çişini yapıyor doymasa yapamaz diyorm ama tartı öyle demiyor moralm bozuluyor artık gercekten. Bı yandan mams verme diyen gorumceler.. offCnm geçmiş olsun, bebeğin doğru emiyor mu yani memenin kahverengi bölgesi tamamen ağzında, dudaklar dışa dönük, yanaklar değil de alt çene oynuyor çekerken değil mi? Acaba aktif ememiyor ya da meme ucunu mu alıyor sadece diye düşündüm. Mamadan korkma birçoğumuz mama desteği ile birlikte emziriyoruz şu an kilo alımı önemli, emzirmeyi sakın bırakma, önce emzir sonra mama, ben de kilo aldırırsam hedefe ulaşınca yavaş yavaş bıraktıracağım mamayı inş.
Canım poposunu aç sırtını kendine daya tuvalete tutar gibi tut kakasını yaparsa rahatlar ben yapıyorum iyi geliyor. Prema sundari var YouTube de onu izlersen gösteriyor o.Kizlar sizin de bebeğiniz uyurken ıkınır gibi sesler çıkarıyor mu
Dil altı bağı varmı diye bir baktirdinizmi, süt fişkiriyorsa kilo alması lazımKızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
Hızlı süt gelince de yapıyorlar onu tıkanıyor bizimki sinirleniyor yada uyumak istiyor süt geliyor diye kızıyor. Gazı olunca kaka yapamayınca da yapıyor.Kızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Her ağladıkça meme emdikçe gazı daha çok birikir canım iki saate bir vermeyi dene her emdikçe gazını da çıkar sırtını sivazla ilk oğlum kolik bir bebekti oda her saat başı emerdi gece uyumazdiKızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Gerçekten çok zorlanıyorum. Bebeğim geceleri 1,5 saatte bir uyanıyor aşağı yukarı. Çığlık kıyamet gaz sancısı ve acıktığı için emmek istiyor, gündüz uyuyordu önceden şimdi hiç uyumuyor. 10 dk uyursa uyuyor sonra çığlık kıyamet gaz sancısı çekiyor, ne yapsak rahatlayamıyor. Anca memede rahatlıyor. Ama ben hiç uyuyamıyorum ve pert durumdayım artık. Bu süreç beni agresifleştiriyor. Bebeğim hissediyor bence. Beni sevmez mi diyorum artık. Saçma sapan bir psikoloji ve kafadayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Gaz damlası istedim eczaneden getirecekler, belki çözüm olur. İçimi döktüm hakkınızı helal edin sürekli ağlayasım geliyor.
Ikinci de insan daha tecrubeli oluyor. Ne guzel belli bir sey kurmussunuz.Ablamin kayinvalidesi.hep soyler emzik bebegin 2. AnnesidirBende öyle ve ben mama da veriyorum tok olduğumdan eminim bebekler meme de uyumak istiyor ama annesinde uyuyo dinlenmesi lazım kızımda emzik almıyordu o perişanlığı çok iyi bilirim üstüne resmen bayıldığım olmuştı ilk ayında memeden çekince vik vik bağırıyordu çatlayacak gibi hemde. Ama şimdi bu kızım emzik alıyor altını temizliyorum mamasını veriyorum gazını çıkarıyorum yaptırıyorum meme verip uyuyor çocuk eme eme sonea kendisi atıyor dediğin gibi. Hatta çok uykusu varken emzik bile almıyor. Acıktığında emzik almıyor. Artık kendisini ifade edebiliyor canım.
Canım kaç dk emziriyorsun bir göğsünü son süt kilo yaparmış çünkü eğer bir göğsü emip doyuyorsa 2. Emzirme de emzirdiğin göğsü ver önce birde ceviz vs yersen süt kalitesini çok artırıyormuş canım stres yapma emzirmeyi kesinlikle bırakma takviye verebilirsin hepimiz verdik mama önemli olan bebeklerimiz kilo alıp sağlığının yerinde olması kimseyi de takma sen bebeğin için en iyisini düşünürsün herkesten çokKızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
Sormuştum doktora bı sorun görmedim demiştiDil altı bağı varmı diye bir baktirdinizmi, süt fişkiriyorsa kilo alması lazım
Canim baya emiyor dk tutmadım kendi derin uykuya geçene kdr emiyor bnde biraktirmiyorum derin uyudumu kendi atıyor ztn ağzındanCanım kaç dk emziriyorsun bir göğsünü son süt kilo yaparmış çünkü eğer bir göğsü emip doyuyorsa 2. Emzirme de emzirdiğin göğsü ver önce birde ceviz vs yersen süt kalitesini çok artırıyormuş canım stres yapma emzirmeyi kesinlikle bırakma takviye verebilirsin hepimiz verdik mama önemli olan bebeklerimiz kilo alıp sağlığının yerinde olması kimseyi de takma sen bebeğin için en iyisini düşünürsün herkesten çok
Yatirirken daha sorusu ben yatacağım zaman bakıyorum bezine doluysa değiştiriyorum ve bol kantaron sürüyorum.gece emzirmeye kalkınca eğer kaka yoksa ve emzirme esnasında kendini uyandirdiysa değiştiriyorum yoksa hiç ellemiyorum. Oglanda daha pişik olmadı. Kızım çok çabuk oluyordu onda mecbur alıyordum surekli.Gece altını açınca uykuları iyice açılıyor 2 3 saat uyutmaya çalışıyoruz çok zor oluyor, açmasak pişik olur mu diye içim rahat etmiyor.
Valla 3 haftalık değil 1 haftalık bebekte de gaz olabiliyor kızımda gaz 5.gun başlamıştı. Doktorumuz hatta çok erken başlamış demişti. Gaz damlaları işe yaramiyordu gaz masajı kiraz çekirdeği kemeri vs sürekli yapıyorduk rahatlayana kadar tabi peşinden de uykusuzluk geliyor. Kızım memeye yapışık büyüdü gaz sancisindan hep emmek istedi. Ben emzik kullanmadım ama beni çok yıprattı yordu. Ben uyurken memeyi takıyorum ağzına öyle uyuyordum. Tabi bu herkesin tercih edebileceği bir yöntem değil. Kızımdan çok tecrübe ettiğim için ve uykusuzluğa alışık hep tetikte olduğum için oğlan da da gece yatarken memeyi ağzına veriyorum ben uyumaya devam ediyorum doğrusu. Uykusuzluğa bu şekilde care buldum yoksa 2 cocukla başa çıkacak enerjim yok malesef...Kızlar bugun 3 haftalık olduk doktor ilk zamanlarda gaz olmaz dedi ama bizimki resmen gazdan uyuyamıyor gibi ayaklarını kasıyor zorla uyuyor resmen, forbiome minies diye bir probiyotik verdi ama kullandığımda 6damla sanki çok geliyor gibi karnı gurul gurul hep, siz gaz için ne yapıyorsunuz birde hep emmek istiyor ayıramıyorum emzikte kullanmıyor 3 haftadır uyuyamadım
Evt hızlı süt gelincede ağlıyor hiç memeyi ağzına almak istemiyor, çok zorluyor beni Allah yardımcımız olsunHızlı süt gelince de yapıyorlar onu tıkanıyor bizimki sinirleniyor yada uyumak istiyor süt geliyor diye kızıyor. Gazı olunca kaka yapamayınca da yapıyor.
Denicem bunu bir daha yapamazsa, şimdi ıkınıyor ama kendisi yapabiliyor. 2 gün önce sancisi vardi yapamiyordu.Canım poposunu aç sırtını kendine daya tuvalete tutar gibi tut kakasını yaparsa rahatlar ben yapıyorum iyi geliyor. Prema sundari var YouTube de onu izlersen gösteriyor o.
Keşke cocuklari kitabı bilgilere göre buyutebilseydik canım, robot değil ki bunlar. Hiçbir emzirme danışmanı emzik verin demiyor zatenSaolun kızlar emzikle ilgili yorumlarınız için, çoğunluk vermiş erken dönemde içim rahatladı, ben sanırım kendimi çok zorluyorum okuduğum veya doğrusu bu diye söylenenleri yapıcam diye yapamayınca da hemen kendimi suçluyorum, doğrusu bu denilen şey herkes ve her bebek için doğru olmayabiliyor anladığım, emzirme danışmanı 2.aydan önce emzik verme demişti diye onun söylediğini kanun gibi uygulamaya çalışıyordum ama o sırada çok yıpranıp zorlandım, geceleri zorda kaldıkça vereceğim emzik artık.
Burnu tikanmayana kadar canım. Her hiriltida zor nefes almadan mutlaka aç. Çünkü bebekler ağızdan nefes almayi bilmiyorlar. Burunlar da tıkanırsa Allah muhafaza...Kızlar burun açma olayına ne zamana kadar devam edeceğiz ? Yavrum hırlıyor gibi zorlanıyor nefes alırken. Bazen düdük gibi ses çıkarıyor.
Dimi ama yaaa... işte hep bahsettiğim durum bu birde bu konuyla ölümüne yarışan bir kısır döngü daha var oda uyanıkken bebeği uyutmaya çalışan anne, bebek uyuyunca bir an önce uyansın da seveyim moduna gelmesiAy ben de hamileliğin son günlerini ve doğumu özlüyorum iyi misonra yenidoğanı özleyeceğiz ve 4. Çocuk loading…
Benim ne kızım ne de oğlan avent tutmadı hatta hiçbir emzik tutmuyorlar. Emzik verince öğürüyor.. Üstelik aventin emziği gayet güzel, her bebek tarafından kolay tutulan bir emzik. .
Ara Ara uykuKızlar bebişlerin uyku düzeni nasıl? 09.30 da kalktık. Ara ara 20 dakika uyuyup uyanıyoruz bu normal mi ya
Düzenli mi o da ne?Ahahhaahah kesinlikle dzensizvar mı düxenli uykuları olan bebişler napıyosunuz kızlar. Bunun için
Uyanıkken 1 saat benim için lüks, 20 dakka 30 dakka arayla emiyor çoğu kez ve gerçekten de emiyor lokur lokur ses geliyor bezden de belli oluyor zaten. O zamanda emme süresi beyefendinin tercihine göre değişiyor bazen 40 dakika bazen 5 dakika. Nasıl arzu ederse.Bebekler uyanıkken örnek olarak 1 saat arayla emenler için emzirme süreleriniz ne oluyor acaba ? 20-30 dakikaları buluyor mu yine de yoksa daha kısa mı sürüyor sık sık emdiginde?
Niye bu kadar milimlik hesaplar yapıyorlar anlamadım. Bana, 4 kilo civarı kilosu dese ben okeyim yani
Günlük kaç bez dolu dolu canım, birde emzirmeden sonra sutumu sagip verebilirsin sonra mama teklif edebilirsin o şekilde doyuyormu doymuyormu anlarsın. Anne sütü ise yaramaz olurmusmu hiç... hiç o şekilde düşünme canım . Bazı bebeklerde anne sütü sariligi oluyor bunun da gecmesi uzun sürüyor malesefKızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?