- 29 Temmuz 2022
- 1.131
- 2.634
- 83
- 34
Canım bizde yeni bez taktırdı doktor o bezle de istemedi yani o yüzden kilosu bayağı nettir benceEvet cnm sağlık ocağı 1 ay aşısı var çünkü. Aşı kartına yazılıyor ve bunu sağlık ocağı yapıyor. Ve olcumleri gebliz e işliyorlar.Özel aşıları doktor yapıyor. Yarın paylaşırım konuştuklarımızı
Bence kilo normal farklı çıkması bez durumuna göre değişiyor. Sağlık ocağı da özel doktorumuzda soyup sadece bezle tarıyor ama bezdeki doluluk değişiyor. Boyda farklı çıkması ölçen kişiden kaynaklı bence. İki yerde bizde ahşap metreyle ölçüyor bacağı tutuş şekli bebeğim duruşu etkiliyor çünkü hep farklı çıktı. Mesela hastanede doğumda oğlanı 55 cm olctuler, sağlık ocağı da 55 cm olctu, kendi doktorum 52 cm olctu. Cuma doğum yaptım salı günü hem sağlık ocagi hem doktorumuza görürdüm mesela. O yüzden ikisini farklı değerlendiriyorum ben.
Slm cnm çok şükür iyiyiz 12 gün önce çıktık hastaneden elhamdulillah. Kilo aldırmaya, emme ve yutma refleksini geliştirmeye çalışıyoruz. Şimdi daha iyi gibi. Oğlum ve ben hastalandık. Oğlum sürekli nezle buaralarda göz enfeksiyonu var. Benimde bademcikler kötü. 1-2 güne Adıyaman’a döneceğiz. 10 saat 2 çocukla yolculuk yapıcaz. Onun stresi var biraz. Buaralarda oğlum yaramazlıkta nirvanaya ulaştı. Sabrım taşıyor bağırıyorum sonra üzülüyorum öyle gel gitli bi dönemdeyiz. Rabbim inş yardım eder. Sen nasılsın cnm ???
Bebekler uyanıkken örnek olarak 1 saat arayla emenler için emzirme süreleriniz ne oluyor acaba ? 20-30 dakikaları buluyor mu yine de yoksa daha kısa mı sürüyor sık sık emdiginde?
Canım bizde yeni bez taktırdı doktor o bezle de istemedi yani o yüzden kilosu bayağı nettir bence
Boyuda duvarda bir cetvel vardı metal öyle ölçtü doktor sağlık Ocağı boyu ölçmedi hiç galiba bizim
Doğduğu gün hastanede 50 dediler dün dr 52 ölçtü. Bence 50 değildir diyor o kilodaki bebekler genelde 48-49 doğar dedi. Bilmiyorum herkes bir değişik
Canım ben dışarı çıkarsam vs diye Tupperware ın ıslak mendil kutusunu aldım ıslatıp çıkıyorum dışarı çıkarken kurumuyor pratik oluyorKızlar temizleme pamuklarını bir kaba koyanlar nasıl bir kaba koyduklarının fotoğrafını atabilirler mi zahmet olmazsa. Bize de fikir olur
Maşallah canım bizde 1 aylık kontrolde 5350 çıktık bakalım yarın kontrol var ne kadar almışız insan strese giriyorKızlar bugün 1 aylık saglik ocagi kontrolü oldu asimizi da oldukminnagim 5.560 grm 58 cm olmuş yarın da doktor 1ay kontrolü var
Kaynayan suya 1 er çay kaşığı kimyon ve rezene koyup içiyorum canım french press de yapıyorumKizlar aranizda kimyon cayi yapan var mi? Tane kimyon almis esim,nasil demleniyor?
Zorda kalırsak deneyelim canım sağolasınBugün deneyimli üniversitede senelerce çalışmış başka bir doktora götürdüm. Hemanjiom dedi. Damarda oluşan iyi huylu kan yumaklarıymış. Şuan için herhangi bir ilaç, müdahale vermedi. 2 yaşına kadar kendiliğinden geçiyormuş. Her ay resmini çekip boyutunu takip edeceğiz. Eğer büyüme olursa bi damla varmış onu verecek. İç batin ultrasonu da zaten temizdi iç organlarda bir problem görülmedi.
Çok detaylı muayne yaptı çok memnun kaldım. Hem fiziksel hem de reflekslerine falan baktı. Gelişimini çok beğendi. 4 kilo olmuş. D vitaminini günde 2 fıs ver dedi. Düşük ağırlıkta doğduğu için bu şekilde öneriyorum ben dedi. Demir ilacını da normal ayından daha erken başlatacak. Reflekslerimiz de güzel.
Gaz için çok ilginç bir öneride bulundu. Gaz damlalarinin işe yaramadığını söyledim. %70 oranında bebekte işe yaramaz dedi. Ama gece uykusunun çok önemli olduğunu büyüme hormonunun gece salgıladığını bu yüzden çok huzursuz olup uyumadiginda 2,5 ml calpol verebilecegimi söyledi. Parasetamol içerdiği için hem ağrısını keser hem rahat uyur dedi. Hiç bir zararı olmadığını söyledi. Gaz sorunu yaşayan arkadaşlar doktorunuza danışabilirsiniz siz de ben deneyeceğim bakalim. Arkadaşımla konuştum onun doktoru da bunu önermiş ve bebeğin çok rahat ettiğini gece çok rahat uyuduğunu söyledi.
Ah tamamdır ben de az emiyor diye dertleniyordum teşekkür ederimmmİlk uyandığı anda mesela bi 10-15 dk emiyor, yarım saat sonra bi daha emmek istiyor 5 dk, sonrakiler hep 5 dk kadar sürüyor. Sonra tekrar uykuya
24 lerde oluyor genelde belki o yüksek geliyor olabilir canım düşürmeye çalışıp deneyim bir deKızlar oda sıcaklığı da etkiliyor burun tıkanıklığını sıcak odada daha çok tıkanıyorlar, doktorumuz 21derecede tutmaya çalışın demişti odayı.
Benim oğlumda genelde memede uyur yatağa koyar koymaz uyanır.Canım weck marka cam kavanozlara koyuyorum ben, toz olmuyor hep hazırda hem de tek elle açması çok kolay oluyor döndürmeli yada geçmeli kavanozlara göre. Ben o sırada batırıp sıkıyorum 3-4tane kenara dizip başlıyorum alt açmaya önceden ıslanmış tutmuyorum.
Yok normal tabi meme istemesi anlatamadım belki, memede uyuyor zaten sorun yok ama yatağa koyarken ağlıyor benimki sorun orada yoksa istediği kadar emsin ama ben de uyumak zorundayım bir noktada yatağa koymalıyım onu sordum nasıl halledıyorsun diye ama seninki koyunca yatağa uyuyor demek ki maşallah, ninni ben de deneyeyim bizimki yetinmez ama belli de olmaz
Ne kadar emmişti canım süre olarak ve ne kadar süt çıktı. Genelde emmek sağmaktan %30 kadar daha çok süt çıkarmış bir videoda izlemistimKızlar iyi akşamlar. Az önce emzirdikten sonra süt sağdım az çıktı tribe girdim ama yeni emzirdim diye düşündüm sonra elimle sıktım baya baya geliyor lansinoh elektrikli kullanıyorum acaba makina da bi sıkıntı var bende mi
Bizim evde bununla birlikte hava temizleyici de sıcaklık ve nem ölçüyor ikisinin değerleri aynı oluyor. O nedenle dogru diye düşünüyorum benKızlar bunu kullanan var mı? Doğru mu ölçüyor memnun musunuz?
Geçer canım hiç merak etme geçmiş olsun tekrarsanSagolsun canimbasi acik degil. Hep beresi var. Bir ay takmayi dusunuyorum. Ama gece bitap dusunce yanima almiyorum. Ve lohusa terlemesi malum ayaklarima kadar, birde birinde sut uzerine akmis gece, baya islakti ustu ama dedigim gibi 1 haftadir var insallah gecer benimki de... Cok tesekkur ederim
Hey maşallah kuzumaKızlar bugün 1 aylık saglik ocagi kontrolü oldu asimizi da oldukminnagim 5.560 grm 58 cm olmuş yarın da doktor 1ay kontrolü var
Bende öyle ve ben mama da veriyorum tok olduğumdan eminim bebekler meme de uyumak istiyor ama annesinde uyuyo dinlenmesi lazım kızımda emzik almıyordu o perişanlığı çok iyi bilirim üstüne resmen bayıldığım olmuştı ilk ayında memeden çekince vik vik bağırıyordu çatlayacak gibi hemde. Ama şimdi bu kızım emzik alıyor altını temizliyorum mamasını veriyorum gazını çıkarıyorum yaptırıyorum meme verip uyuyor çocuk eme eme sonea kendisi atıyor dediğin gibi. Hatta çok uykusu varken emzik bile almıyor. Acıktığında emzik almıyor. Artık kendisini ifade edebiliyor canım.Canim ben gece uyaniksa alti temiz karni da tok ise yataga koyup emzigi veriyorum uykuya dalinca kendi ağzindan atiyor. Devamli verenler var sen en zor anlarinda ver yeter.oglumda da.oyle yaptim etraf bir suru tantana yapti oglum da zaten 8 9 aylikti kendi kendine o uykuya dalma surecinde kullanmayi da birakti. Asiriya kacmadikca hic zarari yok.
Aminn canım sağolasın. Hepimizin inşallahGözün aydın canım sağlıkla büyüsün İnşallah
Obez olmaz hiç korkma hele yürümeye başlayınca ve eke gıda dönemi zaten kilo veriyorlar ama doktor görüşü al yinede o l'nAR nederse oyledirKızlar bizimki 10 günde 550 gram almış doktorumuz biraz fazla almış dedi. Çoğunlukla 2 3 saatte bir 120 gram içiyor bazen dalıyor 90la uyuyor ama açken çok ağlıyoruz. Ne yapayım yani aç mı bırakayım çocuğu. Obez olma ihtimali olur mu sizce? Korktum biraz fazla diyince.
Sağ sol toplam 45 dakika kuzum ama yarım saat göğüs arasında mola verdiNe kadar emmişti canım süre olarak ve ne kadar süt çıktı. Genelde emmek sağmaktan %30 kadar daha çok süt çıkarmış bir videoda izlemistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?