Benim oğlum doymayinca çığlık çığlığa agliyo sizin bebek doymadiginda ağlamadi mi hiç?Kızlar dün doktor kontrolümüz vardı. 20 günde 380 Gr almışız. Toplam kilomuz 3980 Gr oldu. Az almışız. haftada 200 Gr almasını bekleriz dedi. Bebeğin soyup doymadığını anlamak için ıslak bez sayısı. Kaka kıvamı ve yapma aralığı , emzirme sonrası uyuma süresi gibi kriterlerden anlayabilirmişim.Kızım hakkaten doymuyormuş . Sütüm az gelmiş düşündüğüm gibi. Süt arttırma için takviye yazdı. Su miktarımı arttırdım bir de beslenmeme dikkat et dedi. Eğer süt yine artmazsa mama ile destekleyebilirsin dedi. Sma comfort önerdi gaz açısından zorlamasın diye. Malt içecek için kullananlar hangisini önerebilirsiniz. Migrosta var onlar olur mu ?
insallah yaparKeske benimkide kakasini yapsada sacima sicsa:) sma comfort mama denicem bakalim belki kabizligq iyi gelir
Sürekli meme isteği var bizimkinde ama memeye verince ya biraz emip uyukluyor ya da meme ile kavga ediyor. Ağlayıp istiyor verdim ben de ama yeterli miktar gelmemiş süt işte. Lacmix tablet verdi doktorum bana. Solgar ı evet duydum arkadaş yazmıştı. Eğer bu lacmix ten verim alamazsam Solgarı deneyeceğim .Benim oğlum doymayinca çığlık çığlığa agliyo sizin bebek doymadiginda ağlamadi mi hiç?
Takviye olarak Solgar in bira mayasi tabletini kullanıyorum sana hangisini verdi. Malt içecek olarak bu onerilmisti Dr tarafından burda bı arkadaşa
Göbek fıtığı canım. Büyüdükçe karın kasları güçlendikçe azalıyor.Kızlar bu göbek fıtığı mi ? Baktım da ağlarken ikinirken falan oluyomus aynen öyle oluyor. Bir de bı koyuluk olmuş bu ne anlamadım. Yarın bı ebeye mi gostersem 2. Ay kontrolüne daha var
Harika yaBenim kizim neredeyse 7 yasina girecek. Arkadas dosttan ote suanda... Bana asla kiyamiyor. Haksiz olsam da bi sey bulup beni savunuryok boyle bir sey... sevgisini gozlerinde goruyorum
Her kadinin bir kizi olsun isterim. Ablamin 2 oglu var. 42 yasinda Ablam. Bir tane daha dene demekten dilim sisti. Babaannem dogurduktan sonra bana Allah sana cenneti verdi dedi, kendisinin 4 oglu olmus. Gercekten kiz evladi bambaska
Bunu deneyeceğim canım teşekkür ederim. Peki ne kadar içtin? Bir de sağımı hangi cihaz ile yapıyorsun? Benimkinden hiç memnun değilim :/
Kızlar merhaba
Üçüz annesinden hepinize selamlar❤ az önce gördüm süt konusunu bende dün denedigim bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum yukarı link koydum ama başarabildim mi bilmiyorum ayvalı bir komposto dün yapabildim bende ve 1 saat içinde göğüslerim balon gibi oldu 10 dk sağımda 100 110 ml zorla çıkartıyordum 220 ml süt cıktı tabi 3 çocuğa yine yetmiyor ama olsun denemek isteyen varsa denesin bence
Acıkınca ağlıyorsa normalde uyandırma, ben 2 haftalıktan itibaren uyandırmadım hiç. Acıkınca uyanıyor sesler çıkarıyor zaman geçerse ağlamaya başlıyor.Kızlar acil bir sorum var :
Bebeğimi (44 günlük) banyo yaptırdık. Gündüz pek uyumamıştı. Saat 11 gibi hemen uyudu. Benimde sütüm az olduğu için meme+mama 3 saatte bir veriyorum. Uyumadan tek meme emdi ama mamayı almadı. Son mamayı da saat 8 gibi vermiştim. Şimdi aç mı tok mu, verdiğim süt yetti mi bilmiyorum. Bu kadarcık bebek aç olsa ağlar mı? Ya da aç olsa uykuya dalmaz değil mi? Uyandırıp vereyim dedim , ağzına mama damlattım. Yaladı ama yine de asla ağzını açmadı. Açlıktan birşey olur diye korkuyorum.
Ben aldım benim kızda çok zor oluyor kullanmadım pek ama şu makas şeklinde olanla daha kolay geldi onu kullanıyorum.Kızlar bebek tirnak törpüsü alan var mıydı memnun musunuz
İki haftada 500 gr çok iyi cnm sen boşver onları. Ben ilk çocukta meme+mama gidiyordum ilk ay 1.5 kilonun üstünde almıştı doktorlar hemşireler kes mamayı deler ısrarla kestim çocuğun her ay kilo alımı düştü 2. Ay 700 gr 3. Ay 500 gr öyle öyle zayıf kaldı çocuğum benim sütüm çok ama ön sütüm daha fazla gibi zira çok duru sütüm bi de göğsüm hep dolu çocuk emiyor doyuyor arkadaki yağlı süte ulaşamıyor. 2.de de mama verme şakın vs dediler sütün çok iyi falan he he deyip geçtim yeni yeni mamaya alıştı önce almıyordu. Bence bir çocuğun en iyi doktoru annesidir. Kimse çocuğunun düşmanı değil. Gözlemlerimde mama+meme gitmek daha doğru olduğunu gördüm. Gece mama veriyorum iki defa gündüz meme.Dun hepatit b nin 2ci dozunu olduk. Kilosuda 3.6 olmus dogumda 2.9 du sonrasinda 2.7 olmusti asmdeki hemsireler altsinirda almis diyolar 2 haftada 600 gr almis iste daha nolacak anlamiyorum ya 2 hafta once doktora gitmistik 3.1di yok mama verme yok emzir anne sütü onemli sanki ben bilmiom neyin dogru olduğunu moral bozuyolar mememin ucunun olmadigini gorunce mors oldular ama :))
Clausthaler içiyorum, memnun kaldım. Bir de solgarın vitaminini kullanıyorum(solgar brewer's yeast )Kızlar dün doktor kontrolümüz vardı. 20 günde 380 Gr almışız. Toplam kilomuz 3980 Gr oldu. Az almışız. haftada 200 Gr almasını bekleriz dedi. Bebeğin soyup doymadığını anlamak için ıslak bez sayısı. Kaka kıvamı ve yapma aralığı , emzirme sonrası uyuma süresi gibi kriterlerden anlayabilirmişim.Kızım hakkaten doymuyormuş . Sütüm az gelmiş düşündüğüm gibi. Süt arttırma için takviye yazdı. Su miktarımı arttırdım bir de beslenmeme dikkat et dedi. Eğer süt yine artmazsa mama ile destekleyebilirsin dedi. Sma comfort önerdi gaz açısından zorlamasın diye. Malt içecek için kullananlar hangisini önerebilirsiniz. Migrosta var onlar olur mu ?
Emziriyom ama yetmiyor mama da veriyoruminsallah yaparSadece mama mi kullaniyorsun canim
Bende gece mama veriyorum gunduz de cogunlukla emziriyorum ama yetmedigini gorursem mama veriyorumİki haftada 500 gr çok iyi cnm sen boşver onları. Ben ilk çocukta meme+mama gidiyordum ilk ay 1.5 kilonun üstünde almıştı doktorlar hemşireler kes mamayı deler ısrarla kestim çocuğun her ay kilo alımı düştü 2. Ay 700 gr 3. Ay 500 gr öyle öyle zayıf kaldı çocuğum benim sütüm çok ama ön sütüm daha fazla gibi zira çok duru sütüm bi de göğsüm hep dolu çocuk emiyor doyuyor arkadaki yağlı süte ulaşamıyor. 2.de de mama verme şakın vs dediler sütün çok iyi falan he he deyip geçtim yeni yeni mamaya alıştı önce almıyordu. Bence bir çocuğun en iyi doktoru annesidir. Kimse çocuğunun düşmanı değil. Gözlemlerimde mama+meme gitmek daha doğru olduğunu gördüm. Gece mama veriyorum iki defa gündüz meme.
Üçünü birden mi kullanıyorsun? Hangi ölçülerde kullanıyorsun? Hergün gazı olmasa da vermek mi gerekiyor?Biogaia sap simplex aguline kullaniyorum halen gazi var sanirim cekecez bunu
Ebe de 3 ay dedi bana daha dr a soramadim ama bana da 3 ay mantıklı geliyorBir de kanguru kullanımını sordum. 3 aydan itibaren kullanmayı önerdi
İnşallah uyur kuzumSorma uyuması için halay cekmisligim de varteşekkür ederim canım açtım şimdi uyur inşallah. Sabah 9 dan beri 15-20 dk lik uyku yapiyo uzun uyusa da ben de o da rahatlasak
Ahahahah ağzına fiskirttirmamis allahtanYiğitte dogdugu gunden beri reflu yataginda uyuyor yadirgamazlar insallahYigit sabah Sacima kaka fiskirtti Sabah baya gazliydi altini actim bacaklari havaya kaldir indir derken bir pirtladi sacima sicratti Kafamiza etmedikleri kalmisti o da oldu
2 haftada 500 gr günde 35 grama denk gelir. 25-35 demişti doktorum yani gayet yeterli. Bakma sen asm dekilere yaa sonuçta hiç biri pediatri uzmanı fl değil aşı takibi yapan ortalama değer üzerine değerlendirme yapan hemşireler sonuçta arada baya fark var. Benim kızın takibini prof a yaptırıyorum artık muayenehanelerde aşılar yapılmadığı için asm ye götürdüm. Bir gün önce doktor takibini yaptı herşey çok iyi dedi. Günde 2 defa sütün yetse bile mama hakkın var senin de dinlenmeye ihtiyacın olabilir o miktarda mama versen dahi biz buna anne sütüyle beslenir olarak görürüz dedi. Asm de bi gün sonra kafası büyük şu olabilir bu olabilir, niye mama veriyorsun sadece anne sütü ile besle asla verme kilo alımı için de doktoru beklenenin üstünde derken onlar bana da çok kilo almamış daha fazla emzir dedi, ne kadar emzireceksem artık. Yaklaşım farkı işte. Kilosunu fl ölçtürmedim elimdeki değerleri söyledim direk. Yap işini gideyim modundaydım. Bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin.Dun hepatit b nin 2ci dozunu olduk. Kilosuda 3.6 olmus dogumda 2.9 du sonrasinda 2.7 olmusti asmdeki hemsireler altsinirda almis diyolar 2 haftada 600 gr almis iste daha nolacak anlamiyorum ya 2 hafta once doktora gitmistik 3.1di yok mama verme yok emzir anne sütü onemli sanki ben bilmiom neyin dogru olduğunu moral bozuyolar mememin ucunun olmadigini gorunce mors oldular ama :))
Bi ben kullanamadım demekki:/Evet çok memnunum 1 dk da iki eli hallediyorum tırnak makası hiç kullanmadim daha
Bence de kullanışlı ama yaparken sanki tırnağın tozu her yere saçılıyor bebeğin yada kendimin genzine giriyor gibi hisseden bi ben miyimEvet çok memnunum 1 dk da iki eli hallediyorum tırnak makası hiç kullanmadim daha
Canım bilgilendirme için teşekkür ederiz kaç günlükten sonra uzamış sarılık dendi idrar bizim temiz çıktı da bizde kan vermedik çok ağladı kan gelmedi bizde en son 11 çıktı değerHerkese selam
Daha önce de yazmıştım kızımda uzamış sarılık var ve doktorumuz bir ay önce başka hastalıktan olma ihtimalini düşünüp kan ve idrar testi / kültürü yapmıştı. Kan testlerimiz temiz çıktı ama idrar kültüründe klebsiella pneumoniae diye bir bakteri çıktı.
Buraya yazıyorum çünkü böyle bir şeyle karşılaşınca netten araştırma yaptım ama çok fazla bir şey bulamadım. Benim gibi bebeğinin idrar kültüründe böyle bir bakteri çıkan varsa yazdıklarım karşısına çıksın diye de yazmak istedim.
Neyse bizde bu bakteri çıkınca doktorumuz idrar poşetle alındığı için %80 yanlış sonuçtur, örnek kontamine olmuştur dedi. Ama bu bakterinin önemli bir bakteri olduğunu, idrar yolu enfeksiyonu ve eğer tedavi edilmezde ileride böbreklerde sorunlara yol açabileceğini söyledi. Bir yandan da net sonuç almadan antibiyotiğe başlamak istemiyordu. Bu yüzden kesin sonuç için sondayla idrar alalım dedi. Ben kabul etmedim yine poşetle almak istedim ve doktorumuz yine bakteri çıkarsa bu sefer sonda yapmamız lazım dedi.
Hatta buraya da yazmıştım hiç bebeğinden sondayla idrar aldıran var mı diye.
Biz ikinci örneği de yine poşetle aldık bu sefer çok dikkat ettim iyice steril ettiğimi düşünüyordum ama hem poşeti kız bebeğe yapıştırmak gerçeten çok zor hemde steril etseniz bile illa gaz çıkarıyo o sırada kaçırıyor vs iyice steril edemiyorsunuz. Yani sonuç yine aynı çıktı. Yine çok üzüldüm kesin var herhalde dedim ama sondaya içim el vermedi.
Sonra nette akıllı bez diye bir ürün gördüm Pinemed marka. Onu görünce bir daha kültür vermeye karar verdim. Bez gelince denedim normal bez gibi bağlıyorsunuz altında idrarı toplayacak poşeti var. İlk idrarı emip en değerli ve kontrol edilemsi gereken orta idrarını poşete topluyor. İdrarı bu şekilde kolayca alabildik ama ben yine steril yapamamışım ve sonuç maalesef yine bakteri üredi şeklinde çıktı.
Artık bununla da sonuç aynı çıkınca ben üzgün bir şekilde sağlığı için ne yapalım sondayla alsınlar kesin sonucu görelim dedim. Sonunda doktora sonda için gittik ama ben nasıl olacak çok acıyacak mı diye ağlamaklı vs sorunca doktorun da içi el vermedi hadi yine poşetle alalım bu sefer ben takıcam ve göreceksin temiz çıkacak dedi.
O yoğunluğunda aşı odasında doktorumuz kızımın poposunu kendi temizleyip iyice steril etti ve ben steril etmek ne demekmiş anladımVajinasının içine kadar steril mendille ve gazlı bezle sildi ama ne silmek. Ben silmeye kıyamıyormuşum resmen
Sonra poşeti de düzgün bir şekilde takıp bezini gevşek bağladı. Alttan tutmayın emzirin yaptığı gibi getirin siz almayın hemşire alacak dedi. Yarım saat içinde yapmazsa yine temizleyip poşeti yenileyeceğiz dedi. Ben emzirdim sonra yarım saati biraz geçe kızım idrarını yaptı hemen verdik. Ve bir şoka daha uğradım; hemşire poşeti alıp komple numune kabına koydu. Ben poşetin içindeki idrarı kaba döküyordum bu da bakteri çıkmasına neden olabiliyormuş
Neyse şükürler olsun ki doktorumuzun alması işe yaradı ve sonuç temiz çıktı. Tam bir aydır uğraşıyorduk üzüntüden ve stresten benim de her yerimde döküntüler çıktı
Sizin de aklınızda bulunsun eğer kız bebekte poşetle idrar alıyorsanız gerçekten vajina ve popoyu iyice ama iyice hastaneden alacağınız steril mendille veya gazlı bez ve izotonik suyla falan içlerine kadar silin.
Poşeti yapıştırmak için de hemşireden yada doktordan yardım alın. Yada iyice steril ederseniz o akıllı bezden de kullanabilirsiniz gerçekten çok pratik.
Poşet takılınca hemen emzirin ve altına bezini gevşek bağlayın ve altından tutmayın. Yapınca da hemen hemşireye çıkarttırın. Poşeti de komple kaba koyun benim gibi dökmeyin :/
Yani püf noktası elinizi sakın sürmeyin
Ve bebişinizin kültüründe klebsiella pneumoniae bakterisi çıkarsa korkmayın büyük ihtimalle benim gibi poşeti tam takamayıp altını iyi steril edememişsinizdir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?