Normalde 10 günde falan bitiyormuş ama biz 1 aylık kontrole gittiğimizde de geçmemişti sarılığı 10,5 çıkmıştı.Canım bilgilendirme için teşekkür ederiz kaç günlükten sonra uzamış sarılık dendi idrar bizim temiz çıktı da bizde kan vermedik çok ağladı kan gelmedi bizde en son 11 çıktı değer
Bazi bebeklerin oyle oluyor canim bir sure sonra.duzene girer ablamin oglu da oyleydi zamanla duzeldiEmziriyom ama yetmiyor mama da veriyorum
Bizim de durum aynı perşembe 10.4 tü sarılıkNormalde 10 günde falan bitiyormuş ama biz 1 aylık kontrole gittiğimizde de geçmemişti sarılığı 10,5 çıkmıştı.
Şu an 2 aylık bebişim azaldı ama hala azcık sarı renk :/
Üçünü birden kullaniyorum biogaia gunde 1 sefer 5 damla sapp.simpleslx gunde 4 defa 7 damla aguline gunde 3 kez bi cay kasigi gazi olmasada veriyorumÜçünü birden mi kullanıyorsun? Hangi ölçülerde kullanıyorsun? Hergün gazı olmasa da vermek mi gerekiyor?
Canınızı sıkmayın, meme sonrası mama verirseniz kısa sürede toparlar.. Kaka kıvamı nasıl olmalıymış acaba, benim kızımda 1-2 haftadır sulu kaka yapıyor,ishal mı alerji vs mı anlayamadım. Ben gecen gün migrostakini aldım etkisinide gördüm ama asitliydi, diğer maltlarda öylemidir bilmiyorum.Kızlar dün doktor kontrolümüz vardı. 20 günde 380 Gr almışız. Toplam kilomuz 3980 Gr oldu. Az almışız. haftada 200 Gr almasını bekleriz dedi. Bebeğin soyup doymadığını anlamak için ıslak bez sayısı. Kaka kıvamı ve yapma aralığı , emzirme sonrası uyuma süresi gibi kriterlerden anlayabilirmişim.Kızım hakkaten doymuyormuş . Sütüm az gelmiş düşündüğüm gibi. Süt arttırma için takviye yazdı. Su miktarımı arttırdım bir de beslenmeme dikkat et dedi. Eğer süt yine artmazsa mama ile destekleyebilirsin dedi. Sma comfort önerdi gaz açısından zorlamasın diye. Malt içecek için kullananlar hangisini önerebilirsiniz. Migrosta var onlar olur mu ?
Eski kafali hemsireler ya:) yaşlı başlı kadinlar aynen cok takmamak gerek2 haftada 500 gr günde 35 grama denk gelir. 25-35 demişti doktorum yani gayet yeterli. Bakma sen asm dekilere yaa sonuçta hiç biri pediatri uzmanı fl değil aşı takibi yapan ortalama değer üzerine değerlendirme yapan hemşireler sonuçta arada baya fark var. Benim kızın takibini prof a yaptırıyorum artık muayenehanelerde aşılar yapılmadığı için asm ye götürdüm. Bir gün önce doktor takibini yaptı herşey çok iyi dedi. Günde 2 defa sütün yetse bile mama hakkın var senin de dinlenmeye ihtiyacın olabilir o miktarda mama versen dahi biz buna anne sütüyle beslenir olarak görürüz dedi. Asm de bi gün sonra kafası büyük şu olabilir bu olabilir, niye mama veriyorsun sadece anne sütü ile besle asla verme kilo alımı için de doktoru beklenenin üstünde derken onlar bana da çok kilo almamış daha fazla emzir dedi, ne kadar emzireceksem artık. Yaklaşım farkı işte. Kilosunu fl ölçtürmedim elimdeki değerleri söyledim direk. Yap işini gideyim modundaydım. Bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin.
Sanırım tam anlamıyla 3 ayda geçiyor.Bizim de durum aynı perşembe 10.4 tü sarılık
Benimkide oyle emzik almiyor kusacak gibi oluyor 3 farkli markanin denedjm arada cani isterse emiyor yoksa sevmedi emzigiKızlar bide bebiş doğduğunda emzik verilmişti işitme testinde tutmuştu sonra yenidoğan çekimi yaptırdım 13 günlük gene tutmuştu, dün gece bi an canıma tak etti uyumuyordu dedim emziği vereyim artık , hiç bir şekilde tutmadı kusuyor gibi yaptı attı bu kadar zamanda anlamış olamaz tutmayacak olamaz demi
Canım 3 aydan sonra geçmezse Altında yatan neden araştırılmalıymış biz acele ediyoruz sanırım , annelik işteSanırım tam anlamıyla 3 ayda geçiyor.
Bizim 2 ayın sonunda rengi biraz açıldı gözlerindeki sarılık gitti ama yüzü hafif sarı hala. Daha test yaptırmadım ama geçmeyecek bir şey değil sonda olayından sonra pek takmıyorum açıkçası :)
Sağlık ocağındakiler tam bu başımızda dır dır edenlerin kafadan2 haftada 500 gr günde 35 grama denk gelir. 25-35 demişti doktorum yani gayet yeterli. Bakma sen asm dekilere yaa sonuçta hiç biri pediatri uzmanı fl değil aşı takibi yapan ortalama değer üzerine değerlendirme yapan hemşireler sonuçta arada baya fark var. Benim kızın takibini prof a yaptırıyorum artık muayenehanelerde aşılar yapılmadığı için asm ye götürdüm. Bir gün önce doktor takibini yaptı herşey çok iyi dedi. Günde 2 defa sütün yetse bile mama hakkın var senin de dinlenmeye ihtiyacın olabilir o miktarda mama versen dahi biz buna anne sütüyle beslenir olarak görürüz dedi. Asm de bi gün sonra kafası büyük şu olabilir bu olabilir, niye mama veriyorsun sadece anne sütü ile besle asla verme kilo alımı için de doktoru beklenenin üstünde derken onlar bana da çok kilo almamış daha fazla emzir dedi, ne kadar emzireceksem artık. Yaklaşım farkı işte. Kilosunu fl ölçtürmedim elimdeki değerleri söyledim direk. Yap işini gideyim modundaydım. Bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin.
Neden canım çok basit aslında ileri geri yapmicaksin çalışırken sağa doğru kaydıracaksinBi ben kullanamadım demekki:/
O kadar tırnağı uzuyor mu ya toz çıkacak kadarBence de kullanışlı ama yaparken sanki tırnağın tozu her yere saçılıyor bebeğin yada kendimin genzine giriyor gibi hisseden bi ben miyim
6 aydan önce Güneş kremi kullanılmıyor canımKizlar bebeklere güneş kremi kullanan var mı? Ben kullanmak istiyorum acaba erken mi bilemedim
Senin memene alıştıysa şuan o yüzden tutmuyodur canım. 3. Gün verdim ben o günden beri en yakın arkadaşımızKızlar bide bebiş doğduğunda emzik verilmişti işitme testinde tutmuştu sonra yenidoğan çekimi yaptırdım 13 günlük gene tutmuştu, dün gece bi an canıma tak etti uyumuyordu dedim emziği vereyim artık , hiç bir şekilde tutmadı kusuyor gibi yaptı attı bu kadar zamanda anlamış olamaz tutmayacak olamaz demi
canım uzayan kısım işte az da olsa etrafa gidiyor benim biraz tırnak fobim var ondan belki bilmiyorumO kadar tırnağı uzuyor mu ya toz çıkacak kadarBenim iki elini yapmam yaklaşık 1-2 dk arası sürüyor ve hiç toz çıktığını görmedim
6 aydan önce Güneş kremi kullanılmıyor canım
Senin memene alıştıysa şuan o yüzden tutmuyodur canım. 3. Gün verdim ben o günden beri en yakın arkadaşımız
Benimki de öyle yapiyo neyi olduğunu anlamaya çalışırken doymadigini anladım göğsümu siktigimda süt gelmiyodu zaten. Genelde akşam sütüm azaliyo.Sürekli meme isteği var bizimkinde ama memeye verince ya biraz emip uyukluyor ya da meme ile kavga ediyor. Ağlayıp istiyor verdim ben de ama yeterli miktar gelmemiş süt işte. Lacmix tablet verdi doktorum bana. Solgar ı evet duydum arkadaş yazmıştı. Eğer bu lacmix ten verim alamazsam Solgarı deneyeceğim .
Yaa iyi ki sürmemişim o zamanO kadar tırnağı uzuyor mu ya toz çıkacak kadarBenim iki elini yapmam yaklaşık 1-2 dk arası sürüyor ve hiç toz çıktığını görmedim
6 aydan önce Güneş kremi kullanılmıyor canım
Senin memene alıştıysa şuan o yüzden tutmuyodur canım. 3. Gün verdim ben o günden beri en yakın arkadaşımız
Bizim doktor istedi valla. Kanında her şeye baktılar 7 tüp kan alındı minicik bebişten çok bağırdı ağladı yavrumCanım 3 aydan sonra geçmezse Altında yatan neden araştırılmalıymış biz acele ediyoruz sanırım , annelik işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?