Canim o konuda bence bebegini takip et. Bebek hazir olunca gorsen nasil istahli ve hevesli oluyor. O motivasyonu kaybetmeden baslamak lazim. Bir de biz calisan anneler icin ne kadar erken o kadar iyi ...
Ben 5.ay baslamistim kizimda. Cok hevesliydi. Masallah oyle de gitti. Simdiden meyve sebzeleri yemekler koklat sana tavsiyem
Bizimki aglamiyor. Benim de ikinci cocugum. Gazini da iyi cikartiyoruz ama cok istahli masallah. Minicik mideye nasil sigsin o kadar sut...sindirim tabii ki zorlar. Vermesek kiyameti kopariyor...gececek insallah oyle boyle bu gunler...
Ek gıdaya geçince o masum kakalar gidiyorr hoopp mis kokular geliyor koku demişken aklıma geldi . Benim kız pırt yapınca kokuyor . İlk kızımda yaşamadım böyle bir şey. Normal mi acaba sizinkilerde durum ne? Doktoruna yazayım anormalse
bizim doktor bu konuda çok ama çok katı. Kesinlikle 6.ayda başlatıyor. 6.ay öncesi hiçbir şekilde ek gıda yok. Açıklaması da bagirsaklar 2.beynimiz. bagirsaklar başka besine ancak 6.ayda hazir hale geliyor. Sen hazır olmayan organı yabancı bir maddeye maruz bırakırsan bu bünyenin bütün işlevini bozar ve ilerde bazi sorunlar olarak geri gelir diyor.
Gazın öncesinde kaka varsa evet çok kötü kokuyor birde protein ağırlıklı beslenmede gaz gerçekten kötü kokuyor...
Bence her seyde oldugunu gibi ek gida icin de genelleme yapilmamali ve bebegin gelisimi ile degerlendirilmeli. Zaten baslamak demek doyurmak degil ki tattirmak. Ana gida gene anne sutu oluyor. Kritik zamani kacirinca sonra zor olur. Bebegin istekleri bizi yonlendiriyor. Bebegimiz hazir olunca sinyali verir
Canım benim ilkinde 55 kiloydum yetmiş oldum birde emzirince sarktı tabi oluyor eskisi gibi olmuyor ben bununda emzirme olayı bitsin ameliyat olmayı düşünüyorum
Canim o konuda bence bebegini takip et. Bebek hazir olunca gorsen nasil istahli ve hevesli oluyor. O motivasyonu kaybetmeden baslamak lazim. Bir de biz calisan anneler icin ne kadar erken o kadar iyi ...
Ben 5.ay baslamistim kizimda. Cok hevesliydi. Masallah oyle de gitti. Simdiden meyve sebzeleri yemekler koklat sana tavsiyem
2 ay aşılar oldu mu kızlar? Huzursuzluk yaptı mı kuzulara ? Bende yarın kalça ultrasonu için gidicem cuma da aşılarımız var. Bir de bişey soracağım benim kız çok kusuyor ya sizde de aynı mı? Haftada en az 4 gün ve günde 1 ile 3 arası ağız dolusu kusuyor. Bazen memeden daha ağzını çekmeden kusuyor beni de kendini de leş ediyor. Bazen balgamlı gibi kusuyor bazen de kesik kesik. Kendimi avutuyorum normal reflüsü olabilir diye ama içim içimi de yiyor. Doktora götürünce söyleyeceğim
Oy ben ona kıyamam gene iyi aldırmışsın canım benimkinden damar yolunu buldular öyle sıktı ağladı ki kendini bir damla kan zor çıktı, tahlil yapılamadı
Valla ben dayanamam diye içeri girmemiştim ama annemin dediğine göre hep elinden kan alırlarken bu sefer kolundan almışlar 7 tüpü de yanlış anlamayın komple değil, az az doldurmuşlar ama bebek için yine de çok tabi :/
Çok fazla şeye bakmışlar tabi bu nedenle gerekliydi :/
Gazdan eminsen güzel bı banyo yaptir ama suyun hep içinde olsun. vücuduna sirtina karnına köpükle masaj yap suyu soğuk olmasın. Tabi banyo yapılabilecek durumu varsa. Uykusu olabilir mi kaç saat uyanık onu da düşün belki uyku bastı. Sakin sessiz bı ortama geç ama önce sende sakin ol. Bebeklere stresimiz çok kolay geciyo.
Valla ben dayanamam diye içeri girmemiştim ama annemin dediğine göre hep elinden kan alırlarken bu sefer kolundan almışlar 7 tüpü de yanlış anlamayın komple değil, az az doldurmuşlar ama bebek için yine de çok tabi :/
Çok fazla şeye bakmışlar tabi bu nedenle gerekliydi :/