2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ek gıda için doktorunuzla hiç konuştunuz mu ? bazı dr lar 4. Ayda geciriyor bazıları 6. Ayda. Bizim dr 6. Ay dedi
Canim o konuda bence bebegini takip et. Bebek hazir olunca gorsen nasil istahli ve hevesli oluyor. O motivasyonu kaybetmeden baslamak lazim. Bir de biz calisan anneler icin ne kadar erken o kadar iyi ...

Ben 5.ay baslamistim kizimda. Cok hevesliydi. Masallah oyle de gitti. Simdiden meyve sebzeleri yemekler koklat sana tavsiyem

Benim ilk oğlum da öyleydi maalesef ilk çocuk olunca tecrubesizlik de vardı gazını güzel çıkarmayı bilmiyordum çocuk niye ağlıyor anlamiyordum
Bizimki aglamiyor. Benim de ikinci cocugum. Gazini da iyi cikartiyoruz ama cok istahli masallah. Minicik mideye nasil sigsin o kadar sut...sindirim tabii ki zorlar. Vermesek kiyameti kopariyor...gececek insallah oyle boyle bu gunler...

Benim kiziminda kokuyor ilk kizimda biz de yasamamistik,onun hic kokmuyordu.Ayy sen minicik bebeksin pirtin kokar mi kokuyor valla

Bence her seyde oldugunu gibi ek gida icin de genelleme yapilmamali ve bebegin gelisimi ile degerlendirilmeli. Zaten baslamak demek doyurmak degil ki tattirmak. Ana gida gene anne sutu oluyor. Kritik zamani kacirinca sonra zor olur. Bebegin istekleri bizi yonlendiriyor. Bebegimiz hazir olunca sinyali verir

Koklatiyorum canım yalaniyor Hele muza

Napmak lazim gazdan kivraniyor resmen sabah da lavmanla kakasini yaptirdim emzirdim mama verdim kucakta salladim yok susmuyor kafayi yicem

2 ay aşılar oldu mu kızlar? Huzursuzluk yaptı mı kuzulara ? Bende yarın kalça ultrasonu için gidicem cuma da aşılarımız var. Bir de bişey soracağım benim kız çok kusuyor ya sizde de aynı mı? Haftada en az 4 gün ve günde 1 ile 3 arası ağız dolusu kusuyor. Bazen memeden daha ağzını çekmeden kusuyor beni de kendini de leş ediyor. Bazen balgamlı gibi kusuyor bazen de kesik kesik. Kendimi avutuyorum normal reflüsü olabilir diye ama içim içimi de yiyor. Doktora götürünce söyleyeceğim

Oy ben ona kıyamam gene iyi aldırmışsın canım benimkinden damar yolunu buldular öyle sıktı ağladı ki kendini bir damla kan zor çıktı, tahlil yapılamadı
Valla ben dayanamam diye içeri girmemiştim ama annemin dediğine göre hep elinden kan alırlarken bu sefer kolundan almışlar 7 tüpü de yanlış anlamayın komple değil, az az doldurmuşlar ama bebek için yine de çok tabi :/
Çok fazla şeye bakmışlar tabi bu nedenle gerekliydi :/

Napmak lazim gazdan kivraniyor resmen sabah da lavmanla kakasini yaptirdim emzirdim mama verdim kucakta salladim yok susmuyor kafayi yicem
Gazdan eminsen güzel bı banyo yaptir ama suyun hep içinde olsun. vücuduna sirtina karnına köpükle masaj yap suyu soğuk olmasın. Tabi banyo yapılabilecek durumu varsa. Uykusu olabilir mi kaç saat uyanık onu da düşün belki uyku bastı. Sakin sessiz bı ortama geç ama önce sende sakin ol. Bebeklere stresimiz çok kolay geciyo.

Kizlar emzirirken dolgu yaptırabiliyor muyuz? Bilgisi olan var mı?

Bende giremedim eşim bekledi yanında, analık demek ki böyle birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…