2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kizlar benim oglum hala basini tam tutmuyor. Kilolu oldugu icin mi ki, basi da buyuk. Ilk ay cap 40 cm idi. 2.ayi tamamlayinca tutar onu biliyorum da gene de sizleri merak ettim...
İri bebeklerde fiziksel gelişim biraz daha geç oluyor diye biliyorum muhtemelen ondan kaynaklıdır. Ekin zayif doğdu kafasi 34 cm di. neredeyse doğduğundan beri kafasini tutuyor. İlk muayenede doktor kontrol etmişti kafasini tutabiliyor normalde 2. Ayda bekleriz bunu demişti. Yani normali 2 aymis. Bol bol yüz üstü egzersiz yaptir baya gelisiyor bu şekilde kasları ben Ekin i her gün en az 5 dk sıkılmazsa 10 dk bu şekilde tutuyorum

Eklentiler

• IMG_20230509_130309.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 78
Tesekkur ederim canim evet bu sekilde tutuyor, destekli. Omuzumda da izliyor bakiyor dik. Ama tam kontrol yok.

Yapiyorum bu egzersizi canim. Biraz agliyor ama napalim ...

Kızlar bizde bugün 2. Ay aşılarımızı olduk. Vallahi bebişler bizden daha cesaretli. Ben oğluşumdan daha çok ağladım babaannemizle gittik, iyi ki öyle yapmışız o tuttu oğlumu. Bu hiç geçmeyecek sanırım. Canının acıdığı düşüncesi benim canımı çok yakıyor
Bu arada biz aşı vurulduktan sonra 1 çay kaşığı calpol aldık ateş durumuna göre bakacağız. Bir de bacakları ısınırsa ıslak bezi ıslatıp biraz sarın dediler. İhtiyacı olan var ise bize tavsiye edilenler bunlardı
Bir de ben daha kadın doğuma gitmedim normalde 40 günlükken gidecektim, doktorum şehir değiştirdi ihmal etmeyip bir gün gitmem lazım ona ama niye böyle oldum ki hiç aksatmam aslında böyle kontrolleri

Uyyy yerim ben Ekinin el boğumlarını ya

Tesekkur ederim canim evet bu sekilde tutuyor, destekli. Omuzumda da izliyor bakiyor dik. Ama tam kontrol yok.

Kafa ağır gelince kaldirmakta biraz zorlaniyorlar anca olur zaten sirt ve boyun kaslarini gelistirmek lazim

Canim daha cok kucukler ya benim ki de tam tutamiyor yuz ustu koyuyorum her gun guclu bir sekilde kaldirip tutuyor kucagimda iken de 1 kac dakika anca tutup geri geri gidiyor. Benim cocuklarin da kafalari buyuk oluyor baba tarafina cekmisler

Canım uyumuyor dediğin uykuya mı da alamıyor yoksa dalıp beş 10 dakika sonra uyanıyor mu? Yoksa uzun süre uyanık mı kalıyor? Uyanık dururken huysuz mu? Bizimki ile aynı Mı onu anlamaya çalışıyorum

Canım bebeklerimiz o kadar benzer ki, benimki de sürekli huzursuz tuvalete bile gidemiyorum gitsem sanki bir yere bir yeri sıkışmış gibi ağlıyor, normal şöyle bir ana kucağında falan yatmak kesinlikle yok hep kucakta durmak istiyor ve çok gazlı. Yanımda da kimse yok önce annem geldi, sanki üç Çocuklu gibi oldum, hiçbir işe yaramadı neredeyse öyle söyliyim biz de üzerine hizmet bekliyor ben daha kötü oldum üç gün durdu gitti zaten gönderdim diyelim. saatlerce uğraşıyorum, uyuyor maksimum 15 dakika sonra kalkıyor. Tek güzel uyuduğu yer dışarısı, dün mesela dışarıya çıktık 3 saat kesintisiz uyudu şok oldum. Benimki de beslenmesine çok düşkün, gece hala maksimum 2 saat uyuyor sürekli kalkıp emiyor, artık uyusun diye ne yapacağımı şaşırdım, emzirme sallama emzik ne varsa deniyorum emzik alıyor benimkisi o beni biraz rahatlattı yoksa mızırtısı hiç bitmiyor gerçekten sinir bozucu

Son düzenleme:
Benim oglumunda elini kolunu tutunca cok sinirleniyor. Bunlar ozgur ruhlu bebek
Bir de benimki çok hassas en ufak şeyde kıyameti koparıyor, canı çok kıymetli. Benim ilk olan hiç böyle değildi o yüzden bu beni çok zorladı. Ülkeye dönünce topukkanı aldırdık tekrar, iki hemşire bir ben üç kişi zor tuttuk bütün hastaneyi ayağa kaldırdı. Kaç dakika ağladı bilmiyorum yani ,insanların içinde ağlayınca ben de çok strese giriyorum herkes bakıyor falan.

Oyy geçmiş olsun kuzucuga benimde tedirgin olduğum şey bu yaa o asi olurken korkmak ağlamak off bakalım bizim basimiza ne gelicek hayırlısıyla biz de bı olsaydık
Çareler arasına eklendi
Kizlar benim oglum hala basini tam tutmuyor. Kilolu oldugu icin mi ki, basi da buyuk. Ilk ay cap 40 cm idi. 2.ayi tamamlayinca tutar onu biliyorum da gene de sizleri merak ettim...
Oğlum hep tutuyo gibiydi şimdi daha sağlam tutuyo. Yalnız sırt üstü ellerini tutup kaldirdigimda başını kaldirmiyo. Bu ne zaman olur . Yüzüstü egzersizi yap demişti Dr yapıyorum da

Kizlar bebeklerinizin kaka duzeninde degisme oldu mu 5 gun oncesine kadar her alt degistirmede muhakak az az kaka vardi. Şuan oyle degil bagirsak duzeni degisti.
Evet canım bizde de öyle oldu bir haftadır dolu dolu yapıyor 2-3 günde bir, ama gaz hala devam ediyor. Önceden ne zaman altına açsam kaka olurdu o şu an bitti

Canim daha cok kucukler ya benim ki de tam tutamiyor yuz ustu koyuyorum her gun guclu bir sekilde kaldirip tutuyor kucagimda iken de 1 kac dakika anca tutup geri geri gidiyor. Benim cocuklarin da kafalari buyuk oluyor baba tarafina cekmisler
Sagol canim evet aynen oyle .. bi tutsalar artik ya! Surekli tetikteyim bu yuzden...

Beni en çok zorlayan bu zaten, sabah tam abisinin okula hazırlanma zamanı uyanıyor ve başlıyor ağlamaya.
Ben de de aynı sorun var oğluma kahvaltı hazırlamaya çalışırken uyanırsa mah oluyoruz alıyorum auto koltuğuna koyuyorum bir 2 dakika bu arada hızlıca yapmaya çalışıyorum ,sonra tekrar kucağıma alıyorum tekrar yatırıyorum böyle resmen eziyet şeklinde geçiyor yani. Zaten bizimki saat sabah 4-5ten sonra kesinlikle uzun uyumuyor ve gaz sancısı sabaha karşı aşırı artıyor 4.’ten sonra hep eziyet yani öğlene kadar.

Canim hemen daliyor. Derin uykuya gecerken uyaniyor sicrayarak ya da gozlerini kocaman acarak birden.... 5 dk 10 dk uyuyor o kadar... Huzursuzluk yok. Aglama yok. Enerji dolu masallah ama biz yoruluyoruz uykusuzluktan...

Evet aynen, annelerimiz bile neyse canim kabul ederek bakinca az yipratici... Kimi bebek boyle iste zor da olsalar minikler buyuyor ve bu anlatir bir daha belki hic yasamicagiz. O yuzden guzel ani biriktirmeye calisiyorum... Disarida uyuyorsa her gun cik bence ... Sen de birileriyke falan konus sohbet et Vs kafan dagilsin. Ben egitime kaydoldum. Kucagimda online egitimdeyim :) Bana da bu iyi geldi, uykusuzlugumu unuttum Halbuki cocukla cok zor kendini odullendir yoksa dayanilmaz bebege adama Yani kendini...bazen isyan ediyoruz ama cok zorluyorlar... Emin ol bakinca bu bebeklerin boyle olmasinin yasamimizda bir anlami var. Bir mesaj bence...

Beni emzirmeden sonra denize atsinlar... Nasil susuyorum anlatamam. Su gunlerde ilkbahardan olsa gerek benim sutum artti, mastit olmam insallah olsa dert olmasa dert
Benim de böyle canım aynen, bu arada ben hala sadece anne sütü veriyorum bebeğim senin de öyle miydi? 1-2 yine böyle çok muzırdandığında mama denedim içmek istemedi demekki doyuyor, göğüslerin bazen çok yumuşak bazen çok hızlı bir şekilde sertleşiyor dediğin gibi benim için çok zor tabi sürekli emmek istiyor çünkü. Çok sık emen bir bebek, bununla birlikte açlığa hiç dayanamıyor .meme istediğinde vermezsek kıyameti koparıyor, benim de göğüslerim çok garip 2 saatte 1 falan sürekli emzirmeye alışmış dün dışarı çıktığımda hemen sepsert oldular, 3:30 4 saati buldu emzirme ,çok çabuk bir şekilde sertleşiyor göğüslerimkorkuyorum ben de

Sizin bebek kac kg canim? Benimkinden buyuk sizinki, bir gun bile fark eder bebeklerde... Yapar daha onun icin belinin guclenmesi lazim ki 4.ayda destekle oturuyorlar

Canım uykusuzluktan vallahi hiçbir şey yapasım gelmiyor ya, hiçbir şeye yetişemiyorum zaten evde çocuğun kıyafetlerini bile doğru düzgün daha yerleştiremedim. Tek başına çok zor oluyor şimdi mesela uyudu kalkıp yapayım diyorum bu seferde gücüm yok yani. Dışarı çıksam da içim rahat etmiyor bir garip oldum. Kırkım çıktı daha doktora bile gidemedim sezeryan yerimi göstermem lazım bir, hala daha ben sızı hissediyorum karnımın üst kısmında da ağrı oluyor. Sen normal yapmıştın gerçi, bu sezeryan işi beni çok yıprattı, sezeryan kesimde çok aşağıda ondan mı böyle oldu bilmiyorum.

Evet canim sadece Anne sutu aldi hep. Masallah diyelim sana da... Resmen anlattiklarin ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…