Uyanmiyorum çünkü uyumuyorumGece nasıl uyaniyosun ya bn alarm kuruyorum eşim uyandiriyo telefona bakıp geri uyuyorum çocuğun aglamasiyla anca uyanıyorum 4-5 saat açlığı oluyo. Alarm sesini değiştim ama bu defa hiç duymamisim eşim diyo kapattın ama bn hatırlamıyorum. Şimdi yine kurdum saat 3 e bakalım uyanacak miyim. Bende şu uyku düşkünlüğü olmasa çok iyi olabilirdi. Uyumayinca sinir geliyo
Canım Ekin bi ara sola yönelik yatıyordu çok şimdi yatarken kafasını sağa sola çevirmeyi öğrenince artık hem sağ hem sol yatiyor uykusunda çeviriyor kafasını. Kulağı için gün içinde uyurken şapka taksan kıvrılmasını engelleyebilir canım. Onun dışında sağ tarafina yastık gibi bir şey koyup sola doğru yatmasini sağlayabilirsinKızlar bizimki sürekli başını sağ tarafına çeviriyor yatarken de ana kucağındayken de. Doktorumuz da sola yatırmaya çalışın dedi sağ tarafında çukur gibi bir şey oluştu. Ama sola çeviriyorum yine sağa dönüyor.minseo senin geçen gün attığın yastıktan sipariş ettim bugün umarım işe yarar Bir de sağ kulağı kıvrılıyor düzeltiyorum yine aynı. Sol kulağına göre hafif kepçeleşmiş bile hemen sağ kulak. Siz nasıl önlem alıyosunuz bu konuda?
Ben de yatağının kenarına battaniyeyi rulo yapıp koydum sağa dönemesin diye ama yok ne yapıyor ediyor dönüyorCanım Ekin bi ara sola yönelik yatıyordu çok şimdi yatarken kafasını sağa sola çevirmeyi öğrenince artık hem sağ hem sol yatiyor uykusunda çeviriyor kafasını. Kulağı için gün içinde uyurken şapka taksan kıvrılmasını engelleyebilir canım. Onun dışında sağ tarafina yastık gibi bir şey koyup sola doğru yatmasini sağlayabilirsin
Maya tabletini nerden alabiliyoruz? Benim sutum yok denecek kadar az. Bir de onu deneyeyim.Allah kolaylık versin çok zor bu nee90 ml mama verdim yatiyo ne yani aç miydi ,? Maya tabletini kullanmadan önce bu saatlerde göğsümu siktigimda damla gibi geliyodu şimdi sagiyorum sikayim bı dedim deliklerden ince şekilde geliyo tek göğsümden 30 ml çıktı. Siktigimda hala geliyo.
Tüm gün emzirdigim halde bu cikiyo geçen 2 uyku yapmış aynı bu saatlerde 5 ml çıkmış aynı göğüsten. Süt var ama doyurmuyor galiba. Vaka ya bak ya süt olsa dert olmasa ayrı dert. Açlık aglamasi yoktu denrmelik vereyim mamayı dedim uyudu hatta önce 60 verdim uyanıp istedi 60 yaptım 30 içip sızdı.
Bizimkinin derdi başka ya valla değişik bebe.
Ben tekli aldim. Arkadasim wee baby vermisti 30 ml cikiyordu. Eski makine cekim gucu zayiflamistir dedim lansinoh tekli aldim sonuc yine ayni :) manuel pompalarla daha cok verim aldigini soyleyenler var elektrikliye gore simdi bir de manuel alip deneyeyim diyorum. Lansinohla medela arasinda kaldim. Ikisinden de cok memnun olan ve hic olmayan var. onu arastiriyorum su siralar. Herkeste farkli calisiyor bu aletler anladigim kadariyla. Lansinoh un icinden 25 mm aparat cikiyor en kucugu 20 mm ekstra ona para odedim. Ki 20 mm de buyuk geldi ama maalesef bizim ulkede kuculten aparatlardan bulamadim. Yurtdisinda daha cok urun var. Valfler hemen gevsedi bir de onlari yenilemek zorunda kaldim. TecrubemYalnız değilsin arkadaşım +1 benden
Lansinoh çiftli olandan almayı düşünüyorum sağımı nasıl acaba lansinohun, şuan ben de kiwi var ama cift.olsa daha kolay olur sanki
9 dan beri uyuması için ayağımda, yerine koyunca uyanıyor yani nasıl anlıyor ayakla yer farkını bilmiyorum.
Ben denedim , hatta şu oyuncak var budizzz diye beyaz gürültü falan çıkarıyor ama hiç bana mısın demiyor. Bir de benimki ağlayınca gözünü kapatıyor etraf ile tamamen bağı koparıyor mümkün değil bakmıyor yani
Hani şu kışın kulaklar üşümesin diye takilan şeyler var ya onlardan alsan ya da bone tarzı bişey de takabilirsin şapkaya göre daha rahat olur sanirim yastık ise yarar inşallah canımBen de yatağının kenarına battaniyeyi rulo yapıp koydum sağa dönemesin diye ama yok ne yapıyor ediyor dönüyorŞapka iyi fikirmiş ama şapka takmayı hiiiçç sevmiyor Bakalım şu yastıktan umutluyum
Aynen iknayim anne sütü doyurucu değil ama o kadar emmeye doyması gerekirdi farklı bı açlığı vardı keşke gündüz mama deneseydim dinlenirdim en azından pertim çıktı onu hoşnut edicem diyeBenim de iki göğüsten 60 cc falan cikiyor ama mamanin 60 cc si ile sütün 60 cc si eşit değil bence anne sütünün doyuruculugu daha az doktor da öyle demişti bana o yüzden atıyorum mamada 60 cc ile doyan bebek anne sütü ile 100 cc de anca doyuyor
Bizde gece 12-1 lere kadar anca yatıyoruz benim alarm kurma sebebim uyanmiyo gece 6 saate kadar yattığını biliyorum süt artsın bı de bebiş sabaha kadar çok acikmasin diye beslemek istiyorum o yüzden alarm kuruyorum ama vücudum alarmi takmiyo resmen bugün de eşim uyandirdi yineUyanmiyorum çünkü uyumuyorumgece 1 e kadar uyanigim mamasini yedirip uyuyorum. 4.30 gibi mizirdanmaya başlıyor alarmım o hemen firlayip mama yapiyorum ben Ekin in emziği emme sesine bile uyaniyorum, ihh dese uyanıyorum o yüzden hiç alarm kurmadım canım
Solgar BrewerMaya tabletini nerden alabiliyoruz? Benim sutum yok denecek kadar az. Bir de onu deneyeyim.
Belki birine faydası olur, sütüm hakkında geldiğim nokta…
Daha öncede yazmıştım. Bebeğime doğduğundan beri mama veriyordum. 16 mart doğumlu yaklaşık iki aylık bebeğime iki gündür sadece anne sütü veriyorum ve inanamıyorum ama yetiyor!
Öncelikle verdiğim mamayı birden kesmedim. Her öğünden 10-20cc keserek emzirme sıklığını arttırdım. Sütümün az olduğunu biliyordum ama yine de memede tuttum. Bu sebeple mamayı tamamen kesmek 2-3 haftayı buldu.
Doktorun verdiği tavsiye ve ilaçlara dikkat ettim. Size de yazmıştım metro marketten aldığım alman malt içecek çok yaradı. Bunun yanında mide ilacı olan ama yan etkisi süt arttırıcı olan ilacı kullandım. Adı Motilium gibi bişeydi. Yanımda değil şuan , tam adını yazamıyorum. Solgar ın günde 6 kez kullandığım vitaminide yaradı.
En önemlisi su ve bolca emzirme. Sıkılmadan yılmadan emzirin. İki ayın sonunda mamayı bırakmak nasip oldu. Lütfen pes etmeyin. Mama zehir değil ama anne sütü az da olsa verebilmek istiyor insan
Sana yazacaktım ama fırsat olmadı
Doktorun verdiği alman malı malt içecek adı : clausthaler
Yan etkisi süt yapmak olan ilaç adı : motilium
Vitamin : solgar brewers yeast with b12
Yeni kullanmaya başladığım için net birşey diyemiyorum ama doktor işe yarar dedi.
Teşekkür ederim cnm, kilosu kontrollerde hep beklenenden az çıkıyordu mamayı artıralım diyordu doktor ama zaten çok veriyordum dobiş olması lazımdı bebemin, ekliyorum kilo değişimini. Evet bu özel mamalar ne kadar pahalıymış, dediğin gibi yazdıracağız hemen.
Arkadaşınız gibi ben de güzelce beslerim kuzumu umarımStandart dışı bi mama olunca endişe duyuyor insan ister istemez, etrafımda da kullanan olmadı örnekleri duymak iyi geliyor
Aptamil herkes en iyi mama diyor ama benim oğlumda da çok aşırı gaz oldu. Sma comfort bize en iyi gelenKilo aldiriyor evet de asiri gaz yapiyor bebekte. Yani benimkinde yapti. Her bebek farkli tabii. Denedigim hic bir mamayi reddetmedi benim obur kizim :) ama gaz ve kaka durumuna gore degistirdim mamayi.
Ben de hipp e gectim. Simdilik iyi gidiyor gaz ve kaka durumu. 2995 gram dogmustu 10 mart ta dun 5 kilo cikti. Aptamil, aptamil conformil, sma, hipp kullandim bu iki ayda. Anne sutu gunluk 30 ml alabiliyor sadece sutum cikmiyor daha fazlaAptamil herkes en iyi mama diyor ama benim oğlumda da çok aşırı gaz oldu. Sma comfort bize en iyi gelen
Hala 2 saatte bir uyaniyor musunBizde gece 12-1 lere kadar anca yatıyoruz benim alarm kurma sebebim uyanmiyo gece 6 saate kadar yattığını biliyorum süt artsın bı de bebiş sabaha kadar çok acikmasin diye beslemek istiyorum o yüzden alarm kuruyorum ama vücudum alarmi takmiyo resmen bugün de eşim uyandirdi yinebenim uykum daha yeni yeni hafiflemeye basladi oğlanın sesine hassaslasti. Benim uykuya duskunlugum mahfetti uyumasam bu kadar zorlanmazdim
Anlamadim ki ya gün icinde tartiyorum bi 5800 bi 6100 çıkıyor tartida mi problem var anlamadim annem doymasa ortaligi ayaga kaldirirdi diyor. Mamayi verince de kusacakmis gibi yapiyor öğürüyorDoymasa ağlar zaten canım doyuyordur kilo almıyor mu?
Mama biberon 1.5 ay verdim sonrasinda sütüm yetiyor galiba kendisi reddediyor mamayi. Ben geceleri de en az 40 dk emziriyordum. Emzire emzire süt çoğaldı galibaVallahi ben hic vermek istemiyordum. Ama emmiyor ve sagdigim sut yeterli olmuyor mecburen veriyorum yani. En guzeli anne sutu. Ama olmayinca mecbur mama. Doymasa belli eder zaten. Mutlu huzurlu kilo aliyorsa her sey yolundadir. Hic mamaya biberona bulasip meme reddi riskini goze almayin bence.
Gönül 2 saatte uyanmak ister ama uyanıyorumHala 2 saatte bir uyaniyor musunzor valla canim Allah kolaylık versin
Ne guzel yaaa darisi basimiza :) vallahi benimki de meme verince oguruyor, kusmuslugu bile var :) sinirlerim bozuldu artik. Kesinlikle emmek istemiyor ilk gunden beri. Hastanede de hic emmemisti. Gecenlerde bi doktor kontrolumuzde emzirme odasinda 3 gunluk bebek vardi. Nasil emiyordu annesini benimki hiiicc orali degilMama biberon 1.5 ay verdim sonrasinda sütüm yetiyor galiba kendisi reddediyor mamayi. Ben geceleri de en az 40 dk emziriyordum. Emzire emzire süt çoğaldı galiba
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum gerçektenBirde bisey sorucam kizlar bu yenidoganlar gunde 16 saat uyuyor diyorlar ya nasi oluyor o:) sabah 6 da kalktik halen uyanigiz. Gece bi uyursa iyi uyuyor o kadar
Benim kızım da fışkırarak kaka yapıyordu her alt açmada ben de üst değişiyordum üstüm başım kaka oluyorduGecmis olsunalerji olunca kilo alimi yavas mi oluyormus? Benimkinin kilo alimi var ama hala gazla fiskirarak kaka yapiyor zorluyor. Alerjiden suphe ediyordum. Baska belirti var miydi cnm?
Biz de bu moddayız. Yanımda yatırıyorum yatakta yatmıyor uykudan eti kesilir gibi çığlık çığlığa kalkıyor. 1 haftadır bir tuhaf sürekli kucakta dışa dönük şekilde gezdirilmek istiyor. Yatar pozisyona gelince kıyamet kopuyor . Oturarak kucakta durunca kıyamet kopuyor. İlla kucakta olacak ben de ayakta geziyor olacağım. Ev içinde günde 12 bin adımları görüyorum. Gece 02.30 dan aşağı uyumuyor bir de yeni huyumuz.Ben ayakta kalabilmek ve biraz dinlenmek icin artik yanimda uyutuyorum. 1 haftadir falan hic yatagina koymadim. Yapacak bir sey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?